Ne terjesszétek már ezeket a cikkeket. Tegnap valaki egybeolvasta a telefonos résszel, azóta terjed különböző változatokban, politikai inditatásoktól függően. Az újságírók nem zsenik, és még csak nem is jogászok.
Ma reggel nyilatkozták le, hogy még azt sem tudják miről beszélnek gyakorlatilag. Azt mondták, hogy "Talán 1000 forint lesz a maximum..." Eddig ennyit tudni.
De, ha még bármi alapja is lenne ennek, egy egyszerű példa. Az én előfizetésem 5000 forint körül van, mivel üzleti előfizetés, így akár 10.000 forintra is megnőne, ez alapján... Végül is nem vészes...
Teljesen mindegy, hogy mekkora adót terveznek az internetre, mert egyik sem elfogadható, ez nem egy olyan szolgáltatás, amit adóztatni kell külön, és ilyen mértékben, a 21. században a fejlődés egyik alapvető része, szellemileg, és gazdaságilag is.
Én örülnék neki, ha életbe lépne a 150 Ft/Gb, mert akkor az előrelépés lenne a javából.
Most nézegettem egy két oldalt, és erről a 700 forintról is már mindenki úgy beszél, mint ha jót tennének vele nekünk, vagy megváltás lenne, képesek lenyelni, az emberek.
Írták előttem, hogy alig van változás párttól független. Ez azért van, mert mindent megengedtünk az évtizedek alatt, így nincs mitől tartaniuk. Pont holnap lesz 58 éve, hogy utoljára kiállt magáért a magyar, akkor az utcán. (Ami sikeres volt, habár a hidegháborús helyzetben, a Szuezi válság miatt az amerikaiak szabad kezet adtak az oroszoknak.) Ma vajon mit csinál egy fiatal hasonló helyzetben? Meglátja a hírt, felháborodik, és gyártja a mémeket, esetleg ír egy csúnya hozzászólást valami fórumon, vagy adott esetben V.M. fészbúk oldalára, (amit biztos elolvas..). Ezért teljesen felesleges úgymond politizálni ma, mert lehet itt Horváth Pityu, Bill Gates, vagy Lajka Kutya, ugyanúgy odasz.. a szoba közepére, ha megengedik neki, sokkal inkább önkritikát kellene tartani mindenkinek, felszámolni a csinovnyik léttel.
Amúgy annyira örömmel lopkodtuk össze a törvényeinket, és az alkotmányt az USA-tól is javarészt. Vajon ezt a fejezetet is át merték venni valamilyen formában?

Mert az biztos, hogy a rendszerváltás előtt nem volt benne.
"
Amennyiben a nép felett egy zsarnok uralkodik, akkor a népnek nem csak kötelessége, de Isten adta joga a zsarnokot elűzni bármilyen eszközzel a boldogulása érdekében, és új vezetőt a helyére állítani. "
Ui.: Ebben a hozzászólásban nulla aktuálpolitika volt, kizárólag történelmi visszatekintés, és távközlési adóról való értekezés.