Ha BVB drukker lennék, más lenne a helyzet...
Hogyne.
Én mondjuk valamilyen szinten elítélem, de megértem miért csinálta. Jobban írja le az a dolgot, hogy ha a helyében lettem volna, akkor nem így csináltam volna. Mindegy. Történelem.
A többiben látok rációt. Értem az érveket amiket felhoztál, sőt ez valós veszély is lehet, viszont (sajnos) most szerintem annyira jó szellemiségű, felfogású, a csapat érdekeit mindenek fölé helyező vezetőség van (ez szigorúan Bayern szemszögből, pl. a Dortmund drukkerek gondolom nem díjazzák annyira a most folyó klubpolitikát...), hogy jó ideig ütőképes tud majd maradni a Bayern.
Persze most lehet jóllaknak kicsit, triplázás, akár 6 kupás szezon, de a német mentalitás nem ilyen. Maximalisták, csinálják a dolgukat, mint a gép. Pár "idegen" test elkényelmesedhet, de összességében nem lesz ez jellemző szerintem. Ráadásul olyan szempontból jogos pl. Götze leigazolása (de Lewandowski is ilyen lehet), hogy azon felül, hogy extra motivációt jelentenek az azonos posztokon szereplő játékosoknak, új impulzust visznek a csapatba, és bennük tuti maxon ég a győzni akarás. Főleg az Ő szemszögükből elbukott BL döntő után.
Ha minden évben kicsit frissítik a keretet, miközben a német "mag" megmarad, akkor szerintem sikeresek lesznek.
Ezt most Guardiola tudja elrontani. Ha nagyon a "saját képére" akarja formálni a csapatot. De annál szerintem intelligensebb Ő, nem fog radikális változásokat eszközölni. (Én úgy hiszem, hogy pontosan ezért ment a Bayernhez, megint belenyúl a jóba, és aratja a babérokat... De ez már egy másik történet.)