Én sem ítélem el Götzét, amit írtál nagyon logikus. Ha BVB drukker lennék, más lenne a helyzet...RealMadridFanatic írta:Szedd le a fejem.Képben vagy.![]()
Elnéztem, utána láttam, hogy rosszul emlékeztem. Valamiért az volt bennem, hogy kisebb csapat neveltje.
Van 1-2 olyan játékos, akinek tényleg számít a klubhűség (lehet Reus is ilyen).
Ezek nagyon szépen hangzanak, hogy onnan akar visszavonulni, csak aki profi játékosnak áll, azoknál általában megvan ez egészséges győzelmi vágy.
Most a Bayern folytatja a stratégiáját, jól lerabolja az országon belüli közvetlen riválist. Azt látnia kell Reus-nak is, hogy ha folytatódik ez a tendencia, és mondjuk lelép Lewandowski meg esetleg Gündogan is, vagy akár Hummels (utóbbiakra persze idén kevesebb az esély), akkor sok sót nem fog megenni a Dortmunddal. Így meg talán valahogy rá lehetne bírni a váltásra.
Ott van a másik madár, Götze. Aki bár bajor, ugyanúgy a Dortmundban lett elismert játékos, végigjárta a szamárlétrát, aztán szépen, csendben átsurrant a legnagyobb riválishoz. Lehet futballprostinak nevezni, de a (valószínűsíthető) sikert választotta az eszmék helyett.
Nem azt mondom, hogy ez a követendő, de valahol megértem.
Udvariasabb lett volna esetleg más országba igazolnia, de Ő így döntött.
Előbb-utóbb Reus-nál is eljöhet a pillanat, hogy úgy lássa jónak, ha továbbáll. Előbb lehet akkor, ha tényleg szétkapják a Dortmundot. Vagy az, hogy a Bayern jelen állás szerint még egy ideig egy (?) lépéssel előttük fog járni.
Amire én reagálni akarok az az, hogy a BM bundáslerablós taktikája akár vissza is üthet. Jövőre persze simán bajnokok lesznek, és a BL-ben is brillirozni fognak, új edző, stb... De aztán, ha nem lesz ellenfél No.-ban, akkor leülhet a BM és könnyen megint Európa után loholhatnak, mint ami a 2000-es évek közepén volt BL csoportköri kieséssel tarkítva... Persze a gazdasági fölény miatt könnyű ezt megcsinálni, és így könnyű jó csapatot fenntartani, csak az a kérdés, hogy megéri-e ez hosszútávon?
Ez a BM (Martinezt leszámítva) semmivel sem jobb, mint a tavalyi BM, de azért lettek ilyen erősek, harapósak, mert a BVB két bajnoki címet happolt el előlük. Szükség volt a sikerekre, és az addig jól lakott banda ismét éhes lett. Az utolsó láncszem leigazolásával meg végigverték Európát. Szóval lehet, hogy kellene a BM-nek is egy erős rivális, aki ellen fel kell venni a kesztyűt..., izé akarom mondani a bőrrucit.

Mourinhoról is ez volt a vélemény...Na remek, ő nem hagyja majd, hogy a középpályán ennyire gyenge maradjon.