Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Adamo
Kedvenc csapatod: realmadrid

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: Adamo » 2014. október 14., kedd 13:07

'shutterisland írta:én is tévé vásárlás előtt állok, legalább 80 centis legyen, és legfeljebb 80 ezerig, 90%-ban x-boxozási célra.
hol lehet igazán érdemes körül nézni ?
a media marktról nem sok jót hall az ember, ellenben csábító, hogy lesz most náluk áruhitel, 8x10 ezer forintért lehetne pölö megvenni egy 80 ezres tévét.
Tescobol vettem 1 honapja a tv-t, samsung, 85 ezer volt, 82 cm, ott is 10 havi THM nelkuli BB-s hitellel.

van technika is, ami allitolag nem rossz, bar nekem tapasztalatom nincs rola, de arban a legalacsonyabb.
12

dodi

HozzászólásSzerző: dodi » 2014. október 14., kedd 12:57

'shutterisland írta:a media marktról nem sok jót hall az ember, ellenben csábító, hogy lesz most náluk áruhitel, 8x10 ezer forintért lehetne pölö megvenni egy 80 ezres tévét.
edigital-nál is van 0% thm akció, szerintem olcsóbb MM-nél a legtöbb esetben.
tick. tick. tick.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. október 13., hétfő 22:04

én is tévé vásárlás előtt állok, legalább 80 centis legyen, és legfeljebb 80 ezerig, 90%-ban x-boxozási célra.
hol lehet igazán érdemes körül nézni ?
a media marktról nem sok jót hall az ember, ellenben csábító, hogy lesz most náluk áruhitel, 8x10 ezer forintért lehetne pölö megvenni egy 80 ezres tévét.

peti_madrid
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. október 12., vasárnap 14:46

dodi írta: én nem szeretek egy méterről TV-t nézni. :)
Ízlések és pofonok :D Én sem egy méterről nézem, de ha nagyobb lenne a tv-nk, akkor már kényelmetlen lenne a dolog, nem fogná be a szemem a teljes képet.

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2014. október 9., csütörtök 20:06

Köszi srácok! Samsungot vettem, UE32EH5000-es széria. Full HD,32colos :D 5 év garancia. :D 90 guriga volt,de szerintem megérte. Maradt a lelkem Samsungos :sziv:
:goat:

dodi

HozzászólásSzerző: dodi » 2014. október 9., csütörtök 11:20

peti_madrid írta:
dodi írta: egyébként szvsz 40-42" alá nem érdemes adni.
Attól függ milyen távolságból nézi a tv-t. Nekünk is 32"-os a tv (ilyen), de bőven elég, mert nem nézzük túl messziről. Ugyanakkor barátnőméknél az LG (ilyen) asszem 48"-os, de ők messziről nézik, mert nagy a nappali. Oda pl kevés lenne a mi 32"-osunk.
én nem szeretek egy méterről TV-t nézni. :)
tick. tick. tick.

peti_madrid

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. október 9., csütörtök 10:15

dodi írta: egyébként szvsz 40-42" alá nem érdemes adni.
Attól függ milyen távolságból nézi a tv-t. Nekünk is 32"-os a tv (ilyen), de bőven elég, mert nem nézzük túl messziről. Ugyanakkor barátnőméknél az LG (ilyen) asszem 48"-os, de ők messziről nézik, mert nagy a nappali. Oda pl kevés lenne a mi 32"-osunk.

dodi

HozzászólásSzerző: dodi » 2014. október 9., csütörtök 9:51

samsung-ok képe jobb valamivel, nagyobb szögekből is jobban tartja a színeket.

egyébként szvsz 40-42" alá nem érdemes adni.
tick. tick. tick.

peti_madrid

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. október 9., csütörtök 9:31

Samsunghoz nagyon drágák a kiegészítők (3D szemüveg, stb), de úgy látom, hogy nem gondolkodsz 3D-ben, szóval szerintem mindegy. Ha költséghatékony akarsz lenni, akkor az LG-t vedd, mert azok is marha jó tv-k. Barátnőméknek is LG van, iszonyat penge cucc, de ha a kettő között kéne választanom, akkor én a Samsungra esküszöm (itthon is az van, nagyon patent cucc) :)

Jelen esetben a dizájnt is nézve én a helyedben az LG-t venném inkább, hiába vagyok samsungos ;)

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2014. október 8., szerda 21:43

Sziasztok!

TV vásárlás előtt állok,a szükséges pénz rendelkezésre áll. (100.000 Ft-ig).

Szempontok: márkás, legalább 80 cm képátló, full HD-s LED TV legyen, ha már veszek. Továbbá,fontos szempont, hogy A+ energiafogyasztású legyen. Nem kötelező,de ha A+ -os akkor az királyság. Az ára pedig legyen minél megfizethetőbb,vagyis... leszarom,ha 90ezer,de akkor legyen minőség, magyarul ár-érték arányban a legjobb legyen.

Két márka áll szemben egymással, vagy LG-t veszek, vagy Samsungot. Más nem jöhet szóba. Nekem majdnem mindenem Samsung, így örülnék, ha
a TV-m is az lenne. Viszont,azt fedeztem fel,hogy ha adott két TV, ami ugyanazokat tudja, és ugyanakkora a képátló, akkor az LG 10-20.000 Ft-tal olcsóbb, mint a Samsung. De mondom,ugyanazt tudják.
Ráadásul,az LG TV-kel sokkal jobban meg vannak elégedve az emberek, a Samsungot sokan kritizálják, ilyen-olyan okokból.
Ezeket néztem ki. Ötletek? Mit javasoltok?
Samsung UE32EH5000
LG 32LB5610
:goat:

peti_madrid

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. október 6., hétfő 20:21

Nem laptop, de a célnak megfelelne :)

Monitort meg bugázol hozzá valahonnan, aztán gatya :D Ha csak a laptop játszik, akkor nem szóltam :shutup:

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. október 6., hétfő 18:47

nekem hp probook van, 2 éves, minden megy fullosan, játékokat is jól vinné ha játszanék :lol:
Nem illik.

e.gergo
Kedvenc játékosaid: David Beckham
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: e.gergo » 2014. október 6., hétfő 17:14

Marcelo12 írta:...
Egy Lenovo B590-et gyűrök pár nap híján egy éve, most 130k körül mozog. Gyakorlatilag 0-24 be van kapcsolva, játékra egyáltalán nem használom, i5-ös proci, 4Gb ram, HD kijelző, az 500GB tárhelyet még soha nem használtam ki, az aksi remekül bírja, és gondom még egyszer sem volt vele. Csak ajánlani tudom.

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2014. október 6., hétfő 16:15

Ha ragaszkodsz az újhoz akkor ajánlani nem ajánlom, de egy Lenovo B590 olcsó alternatíva lehet.
évekkel ezelőtt vettem B560-at, az sokaáig bírta hibátlanul, i3 volt benne. lenovót ajánlom.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. október 6., hétfő 16:11

Szándékosan nem linkeltem, de igen, ő nagyon ajánlott, viszont van még választék.

dodi

HozzászólásSzerző: dodi » 2014. október 6., hétfő 15:00

használtban pl. nála érdemes csemegzni. :)

hardverapro alfa156
tick. tick. tick.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. október 6., hétfő 14:24

100-140 ezres keretből nagyon nehéz olyan gépet venni ami minden igényt kielégít. Konzumer kategóriában ennyiért egy gyenge i3 sebességet lehet elvárni, i5-re ráhajtani fölösleges, felárat fizetsz a semmiért, teljesítménybeli kiesés a HDD-nél lesz és nem az i3 vs i5 különbségénél. A legfontosabb az anyaghasználat lenne, a legtöbb nagyon gagyi elemekből épül fel (pl. az ASUS zsanérjairól beszélhetnénk...), de a kijelző, billentyűzet, burkolat vagy hűtés sem utolsó. Taglalnám hogy ez a konzumer kategória velejárója, de ha nem lenne tiszta mit jelent ez, akkor itt egy cikk, érdemes átrágni magad rajta: Consumer vs Business. A HP, Dell, Lenovo szokott alsó kategóriás gépeket kidobni amit ajánlunk, mert az egyébként gyenge átlagtól messze jobbak, de ezekkel nem igazán lehet hosszútávon tervezni teljesítményben, bár csak netezésre, filmezésre tökéletes lehet később is (nem árt definiálnia azt sem h mit jelent a gyors szó, mihez képest).
Sokkal inkább ajánlom egy EliteBook/ProBook/Dell üzleti gép beszerzését használtan (a fenti cikket már csak ezért is érdeme lenne átfutni), kb. 100-ból már elég "komoly" gépet lehet venni, és 2 év múlva is gép marad..... Nem akarok reklámozni senkit, de mobilarénán több olyan megbízható eladó is van aki ilyen gépekkel kereskedik, több száz/ezer sikeres üzlettel a háta mögött.

Ha ragaszkodsz az újhoz akkor ajánlani nem ajánlom, de egy Lenovo B590 olcsó alternatíva lehet.

Marcelo12
Kedvenc játékosaid: Marcelo, Benzema, C.Ronaldo, Sergio Ramos, Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle

HozzászólásSzerző: Marcelo12 » 2014. október 5., vasárnap 20:20

Koszikoszi

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. október 5., vasárnap 14:02

Marcelo12 írta:Sziasztok.
Segitseget szeretnek kerni. Kene egy laptop, csak nem nagyon ertek hozza. Jatszani nem fogok vele, netezesre es filmezesre kene csak. Csak ilyen alapdolgokra hasznalnam. A lenyeg hogy gyors legyen es az sem hatrany ha fullhd. Mivel filmezesre is kene, nagyobb legyen mint egy tab.
Max 130at szannek ra.
Otlet? :hmmm:
otthon akarsz filmezni rajta vagy akárhol?
ha az előbbi, akkor inkább vegyél egy kisebb/olcsóbb laptopot, meg egy baszomnagy fullhd monitort.
neked elég egy i3, ha belefér, akkor i5 procis cucc, 100-150 között fasza gépeket lehet m,ár kapni, márkákból ajánlom a dellt, asust, esetleg lenovot.
inkább olcsóbb laptopot vegyél, de tegyél bele pl egy 250 gigás samsung ssd-t, rá a windózt, meg minden progit, az eredeti vinyója meg legyen a háttértár a filmeknek, torrentre. nagyságrendekkel ugrik majd a sebesség és olcsóbb, mint 350-ért laptopot venni, ami semmivel se gyorsabb.
Kép
Kép
Kép

Marcelo12
Kedvenc játékosaid: Marcelo, Benzema, C.Ronaldo, Sergio Ramos, Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle

HozzászólásSzerző: Marcelo12 » 2014. október 5., vasárnap 13:51

Sziasztok.
Segitseget szeretnek kerni. Kene egy laptop, csak nem nagyon ertek hozza. Jatszani nem fogok vele, netezesre es filmezesre kene csak. Csak ilyen alapdolgokra hasznalnam. A lenyeg hogy gyors legyen es az sem hatrany ha fullhd. Mivel filmezesre is kene, nagyobb legyen mint egy tab.
Max 130at szannek ra.
Otlet? :hmmm:

Vissza: