OFF
- soadroli
- Kedvenc csapatod: a másik
Re: OFF
MR. BUSTA - KAMU GENGSZTER ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK
Nem akartam a Zene topicba, szerintem inkább itt a helye. Amúgy mennyire igaz amit Puzsér ír.
Nem akartam a Zene topicba, szerintem inkább itt a helye. Amúgy mennyire igaz amit Puzsér ír.

- realmadridfan
Igen, elolvastam. Nem tudom mi ez a támadó hangnem, de mindegy. Erre voltam kíváncsi, hogy nálatok mi a határ, ezek szerint Nálad ami törvényben nem tiltott azt szabad. Ezt el tudom fogadni, bár etikus ettől még nem lesz, ugyanúgy károsítjuk a forgalmazót, filmen dolgozókat azzal, hogy nem megyünk el a moziba, hanem letöltjük itthon. Egyébként ha egyértelműen betiltanák, akkor Te abbahagynád teljesen a torrentezést? Ezt is cinizmus nélkül kérdezem, mert tényleg érdekel. Én abban az esetben biztosan nem, ha ténylegesen nem tartatnák be a törvényt (bírságot azért inkább nem fizetnék), mert már nem igazán tudom elképzelni az életemet nélküle. Továbbgondolva, lehet egy brazil gettóban valaki nem tudja élelmiszerlopás nélkül elképzelni az életét, mert éhenhalna a családja. Erre értem, hogy nem teljesen fekete-fehér a történet, én nem teljesen a bolti eladós trükkön filózok, hanem általánosságban etikai kérdésekről, sajnálom, ha ez nem ment át neked.VanillaSky írta:Utána is elolvastad? Otthoni felhasználásra nem büntetendő a digitális tartalom letöltése, így nem érzem rosszul magam, egy cseppet sem! Játékokat megveszem, ami kell a film, zene meg nincs tiltva. A bliccelés meg a bolti lopás más. Téma részemről lezárva, ennyi erővel a benzinkúton is csak megállni kell, tankolni aztán elhajtani. Úgyis mocsok drágán adják a túlnyomórészt külföldi tulajdonú olajcégek. Vagy a plázában a farmert, a szemétláda GAP az USAban jóval jutányosabb áron árulja a termékeit, mint itthon. Hol húzol határokat? Mi lesz az ok amiért még nem elítélendő? Kenyér? Egy jobb parfüm? Laptop?.....
Mi egyébként egyre gondolunk, pont ez a "csak hát na" mentalitás van bennünk emberekben, hogy ha nem tiltják, akkor lehet, ha nem nézi senki, akkor is lehet. Jog és etika képlékeny mezsgyén mozog.'shutterisland írta: szinte minden ember mondhatni rendszeresen megszegi bizonyos mértékben a törvényt, követ el szabálysértéseket.
ha nem is, akkor "etikailag" mindenki vétkezik.
onnantól kezdve, hogy bemászol egy magánterületre a berúgott lasztiért engedély nélkül, azon át, hogy csempészett cigit vásárolsz, addig, hogy átmész a piroson...csak hát na.![]()
-
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, Ferencvárosi TC
Erről Kabát Peti tudna mesélni..ennyi erővel a benzinkúton is csak megállni kell, tankolni aztán elhajtani.

#happyshitting
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Ha tiltott is,attól függ kinek? Messinek biztos nem....másoknak lehet.

Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
-
Utána is elolvastad? Otthoni felhasználásra nem büntetendő a digitális tartalom letöltése, így nem érzem rosszul magam, egy cseppet sem! Játékokat megveszem, ami kell a film, zene meg nincs tiltva. A bliccelés meg a bolti lopás más. Téma részemről lezárva, ennyi erővel a benzinkúton is csak megállni kell, tankolni aztán elhajtani. Úgyis mocsok drágán adják a túlnyomórészt külföldi tulajdonú olajcégek. Vagy a plázában a farmert, a szemétláda GAP az USAban jóval jutányosabb áron árulja a termékeit, mint itthon. Hol húzol határokat? Mi lesz az ok amiért még nem elítélendő? Kenyér? Egy jobb parfüm? Laptop?.....
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
szinte minden ember mondhatni rendszeresen megszegi bizonyos mértékben a törvényt, követ el szabálysértéseket.Miért is életszerűtlen példa a torrentezés? Mindenki csinálja, te is, én is. Mellesleg nem attól lesz egy dolog etikus, hogy nincs egyértelműen tiltva jogszabályban. Nekem a legfőbb bajom a dologgal az volt, hogy szegény ember le lett hordva mindennek, mint a múltkor a bliccelős srác, pedig ha magunkba nézünk mi is ezt csináljuk, ezért nem tudom teljesen elítélni.
ha nem is, akkor "etikailag" mindenki vétkezik.
onnantól kezdve, hogy bemászol egy magánterületre a berúgott lasztiért engedély nélkül, azon át, hogy csempészett cigit vásárolsz, addig, hogy átmész a piroson...csak hát na.

- realmadridfan
Miért is életszerűtlen példa a torrentezés? Mindenki csinálja, te is, én is. Mellesleg nem attól lesz egy dolog etikus, hogy nincs egyértelműen tiltva jogszabályban. Nekem a legfőbb bajom a dologgal az volt, hogy szegény ember le lett hordva mindennek, mint a múltkor a bliccelős srác, pedig ha magunkba nézünk mi is ezt csináljuk, ezért nem tudom teljesen elítélni.VanillaSky írta:Igazi életszerűtlen példák vannak felhozva. Egyébként a torrentezés, mint olyan szürke zóna ugyanis nincs egységes jogszabályi rendelkezés rá
Szintén tudom ajánlani DE-t, oktatás szempontjából is.Enrique írta:Debrecen hibátlan szerintem, szép és gyorsan fejlődő, innovatív város, rengeteg fiatal, jó szórakozóhelyek, szinte minden héten nívós koncertek, sportesemények és az egyetem is nagyon magas szintű, bár nem ártana tudni pontosan melyik karról van szó.Ferencváros írta:Valaki tudna véleményeket a Pécsi illetve a Debreceni Egyetemről?
- Ferencváros
- Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott
Köszönöm, az is tény, hogy innen Borsodból közelebb is lenne, mint Pest vagy PécsEnrique írta:Debrecen hibátlan szerintem, szép és gyorsan fejlődő, innovatív város, rengeteg fiatal, jó szórakozóhelyek, szinte minden héten nívós koncertek, sportesemények és az egyetem is nagyon magas szintű, bár nem ártana tudni pontosan melyik karról van szó.Ferencváros írta:Valaki tudna véleményeket a Pécsi illetve a Debreceni Egyetemről?

Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar, sportszervező

Debrecen hibátlan szerintem, szép és gyorsan fejlődő, innovatív város, rengeteg fiatal, jó szórakozóhelyek, szinte minden héten nívós koncertek, sportesemények és az egyetem is nagyon magas szintű, bár nem ártana tudni pontosan melyik karról van szó.Ferencváros írta:Valaki tudna véleményeket a Pécsi illetve a Debreceni Egyetemről?
'Aki látni szeretné a szivárványt, annak meg kell tanulnia szeretni az esőt.'
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
18:56-kor semmi baj az oldallal, majd 18:58-kor TÚLTERHELÉS miatt fél órára leáll. Éppen akkor, amikor élőben, a helyszínről közvetítenénk a meccset...egyszer úgyis összetöröm valamelyiket.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Ferencváros
- Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott
Valaki tudna véleményeket a Pécsi illetve a Debreceni Egyetemről?

Van köztetek valaki, aki jártas honlap készítésben, és akar egy kis zsebpénzt keresni? Annyi feltétel van, hogy aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie, és lehetőleg Bp-i legyen az illető. Ha valakit érdekel írjon rám

- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Ha tudsz, akkor oszd meg velem is légysziMarci77 írta: Parat en is tudok. Realista esetleg?Vagy ha nem itt akkor privatban. Ha nem gond.

“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Ezzel kezdtem.Rossz példa,

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Rossz példa, ugyanis a torrent oldalak nem így működnek. Nem egyedül a torrent feltöltőjétől töltöd a fifa15öt, hanem azoktól is akik már leszedték és seedelik a torrentetRealista24 írta:Fordítsuk meg a dolgot egy kicsit egy hülye példával.ha elmondod a többieknek, hogy letöltötted torrent oldalról a fifa 15-t és 50 cent legújabb albumát, akkor senki nem fogja felkapni a fejét, ellenben ha azt mondod, hogy a biztonsági őrök fogtak meg, és szedették ki a táskádból ez a két lemezt, akkor már elég furcsán fognak nézni.
pedig ugyan úgy két csuklómozdulat az egész.
Akkor mi van, ha valaki ellop 15 darab FIFA15-öt, és lerakja valahol a városban, viheti aki akarja, odamész, felveszed, hazaviszed.
Mivel a seed a legtöbb oldalon kötelező, így szinte minden letöltő terjesztő is. Ez pedig már túl is tesz egy bolti lopáson
-
Igazi életszerűtlen példák vannak felhozva. Egyébként a torrentezés, mint olyan szürke zóna ugyanis nincs egységes jogszabályi rendelkezés rá, sem az EU-ban sem országon belül. Egyébként világszintű probléma.(?) Másrészről millió darabra kéne szétválasztani a szellemi tulajdonjog sértéseket. Évtizedes vita van róla, hogy a szellemi tulajdon korlátozható-e. (pl egy érvényes jeggyel megszerzett koncertfelvétel szellemi tulajdont sért? Fizettél érte)
Viszont ami ma is hatályos (azaz enek megfelelve nem büntetnek még elméletileg sem):
"(5) Nem valósítja meg az (1) bekezdés szerinti bűncselekményt, aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait többszörözéssel vagy lehívásra történő hozzáférhetővé tétellel sérti meg, feltéve, hogy a cselekmény jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja."
Azaz nem üzletszerűleg történik, nem vagyoni előny megszerzése a cél. Szóval otthon a családban Te büntetlenül torrentezhetsz orrvérzésig. Másrészt ez zene és filmre vonatkozik. Op. rendszerek, vírusirtók, számítógépes játékok már más elbírálás alatt vannak.
Viszont ami ma is hatályos (azaz enek megfelelve nem büntetnek még elméletileg sem):
"(5) Nem valósítja meg az (1) bekezdés szerinti bűncselekményt, aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait többszörözéssel vagy lehívásra történő hozzáférhetővé tétellel sérti meg, feltéve, hogy a cselekmény jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja."
Azaz nem üzletszerűleg történik, nem vagyoni előny megszerzése a cél. Szóval otthon a családban Te büntetlenül torrentezhetsz orrvérzésig. Másrészt ez zene és filmre vonatkozik. Op. rendszerek, vírusirtók, számítógépes játékok már más elbírálás alatt vannak.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg