Én kb. nulla szakmai tapasztalattal kaptam pár hete egy Kecskemét közeli állásajánlatot. Bemondtam 800 evri nettót, majd megnéztem mennyiért mennek a helyi belvárosi lakások. Szinte felsirtam, mert nekem Csehországban közel a kollégium fájt annyiba. Normális hozzáállással Magyarországon sem fogsz éhen halni.Becksy23 írta:Ezekre Magyarországon nincsenek túlzottan jó esélyeid, hacsak nem születsz bele a tutiba, vagy nem leszel profi pénzmosó.
Ami viszont jelentős probléma és ezt utólag már senki sem fogja tudni helyrehozni, hogy MO elfecsérelte a gazdasági konjuktúra idejét, jórészt a lakosság teljes támogatása mellett(100 napos program, kakaóbiztos számitógépek és egyéb baromságok). A 2002 és 2008 közötti időszakra gondolok, ebben az időben tornázta fel magát Szlovákia, lassan, de biztosan fejlődött Csehország is.
Statisztikailag Magyarország ma az Uniós átlag 67 százalékat tudja, 2004-ben ez 63 volt, miközben szlovákia ugyaneenyi idő alatt 21 bázispontot ugrott(ma 77 százalék, Csehország 80). Na ez nem mindegy.