LOL

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. október 2., csütörtök 22:06
HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. október 2., csütörtök 21:25
Ebben akkor hasonlítunk, alapvetően nekem sem a szöveg a legfontosabb a zenében, hanem az, hogy hogyan hat rám érzelmileg és szellemileg. Nagyon sok olyan zenét hallgatok, amelyben egyáltalán nincs szöveg. Az AKPH kivétel ebből a szempontból.palesz77 írta:Sentryvel épp erről beszélgettünk most pü-be, neki is írtam, hogy sanszos, hogy azért nem jön annyira be, mert nekem a zene elsősorban nem a szövegről szól, hanem az érzésről ami elfog a hallgatás közben. Ezért szeretem én jobban Hans Zimmert például bármelyik magyar rapszámnál..
De most jódiákként elolvastam ezt - asszem még te linkelted anno, akkor betettem könyvjelzőbe, hogy majd egyszer..-, és tényleg sok minden nem értettem a számból, így kielemezve nagyon durva meló lehet a szövege mögött - meg kell egy kis agy, tehetség és tudás is hozzá.. Szóval majd lehet egyszer leülök a dalszövegeik mellé és googleval kielemzem őket, mert ez alapján érdemes rájuk jobban odafigyelni. Ferencvároshoz hasonlóan lehet még nem értem meg minden számukra - pedig nem tartottam magam eddig annyira egyszerű embernek..
![]()
![]()
HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. október 2., csütörtök 20:05
Sentryvel épp erről beszélgettünk most pü-be, neki is írtam, hogy sanszos, hogy azért nem jön annyira be, mert nekem a zene elsősorban nem a szövegről szól, hanem az érzésről ami elfog a hallgatás közben. Ezért szeretem én jobban Hans Zimmert például bármelyik magyar rapszámnál..GT37 írta:...
Mondjuk az AKPH szerintem pont olyan, hogy lehet, hogy elsőre nem érted meg, hogy miről szól a szám, és így nem is élvezed, de aztán ha meghallgatod még néhányszor (esetleg a dalszöveget is nézed mellé, ez néha sokat segít), akkor hirtelen beugrik, mire is gondolt éppen Saiid vagy Újonc. És ahogy egyre többször hallgatsz végig egy számot, úgy sejlenek fel újabb és újabb jelentésrétegek, apró utalások, rejtett szimbólumok, kis finomságok. Legalábbis nálam így volt.
És egyébként egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy az AKPH nem rap. Valóban nem az. Talán már inkább költészet.![]()
...
HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. október 2., csütörtök 19:50
Nem szereted az AKPH-t? Ha moderátor lennék, ezért azonnal menne az IP-ban.palesz77 írta:Mondjuk én szerintem egyik számukat se szeretem, nem tudom miért, pedig van pár magyar rap amit komálok, de valahogy ők sose fogtak meg. Van rajtam kívül még ilyen ember itt?Azt tudom, hogy sokan imádják őket a fórumról, úgyhogy lehet egyedül vagyok ezzel a nézetemmel..
Egyik legnagyobb.
HozzászólásSzerző: Victor » 2014. október 2., csütörtök 19:18
nem rossz-nem rossz, de ha már misery, akkorparamore-misery business![]()
HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. október 2., csütörtök 19:17
Én is egyetértek Veletek. Van pár szám, amit napi szinten hallgatok, (Nyugat 100, Benedekelek, Hisz sztori) de a legtöbb számuk nem fog meg. Bár ez inkább azért van nálam, mert túl hülye vagyok az ő szövegeikhez. Nagyon durván tolják, és számomra sok értelmetlen rész is van. Lehet, ha majd idősebb leszek, megértem őket.Victor írta:palesz77, veled értek egyet, engem se fogott meg soha egyetlen egy számuk sem, bár én úgy eleve a magyar rappért nem rajongok.
HozzászólásSzerző: Victor » 2014. október 2., csütörtök 19:09
HozzászólásSzerző: Zsombor » 2014. október 2., csütörtök 18:59
HozzászólásSzerző: sentry » 2014. október 2., csütörtök 18:30
Hát. Ez van.palesz77 írta:Tuti bennem van a hiba, de én a "refrénben" levő szöveggel értek egyet..sentry írta:Akkezdet Phiai | 1 Hét original(Ez nem nagyon jó, mer ez egy ....
)
Mondjuk én szerintem egyik számukat se szeretem, nem tudom miért, pedig van pár magyar rap amit komálok, de valahogy ők sose fogtak meg. Van rajtam kívül még ilyen ember itt?Azt tudom, hogy sokan imádják őket a fórumról, úgyhogy lehet egyedül vagyok ezzel a nézetemmel..
HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. október 2., csütörtök 17:28
Tuti bennem van a hiba, de én a "refrénben" levő szöveggel értek egyet..sentry írta:Akkezdet Phiai | 1 Hét original
HozzászólásSzerző: sentry » 2014. október 2., csütörtök 17:03
HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. október 1., szerda 15:06
HozzászólásSzerző: gunner » 2014. október 1., szerda 14:18
HozzászólásSzerző: Victor » 2014. október 1., szerda 9:15
HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. szeptember 30., kedd 22:58
Na, legalább már miattad megérte megosztanitucsoki írta:Annyira nem rajongok a stílusért, de ez nagyon bejön. Köszönöm a megosztást!peti_madrid írta:Jamie T - Carry On the Grudge
Az isteni Jamie 5 év után új albummal jelentkezett, ma jelent meg. Véleményt még nem tudok írni, én is most fogom meghallgatni, de ajánlom mindenki figyelmébe, aki szereti a brit könnyűzenét/rockot.
Az előző albumai (Panic Prevention, Kings & Queens) szintén zseniálisak, mindkettő top3-as volt a megjelenése után az Egyesült Királyságban.
HozzászólásSzerző: pheco » 2014. szeptember 30., kedd 18:13
HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. szeptember 30., kedd 12:10
Annyira nem rajongok a stílusért, de ez nagyon bejön. Köszönöm a megosztást!peti_madrid írta:Jamie T - Carry On the Grudge
Az isteni Jamie 5 év után új albummal jelentkezett, ma jelent meg. Véleményt még nem tudok írni, én is most fogom meghallgatni, de ajánlom mindenki figyelmébe, aki szereti a brit könnyűzenét/rockot.
Az előző albumai (Panic Prevention, Kings & Queens) szintén zseniálisak, mindkettő top3-as volt a megjelenése után az Egyesült Királyságban.
HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2014. szeptember 30., kedd 9:57
HozzászólásSzerző: adamzz » 2014. szeptember 29., hétfő 21:32
Jelenlévő fórumozók: 11 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem