Zene

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Zene

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. október 2., csütörtök 22:06

Linkin Park - In The End | Ten Second Songs 20 Style Cover

LOL :ozil:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. október 2., csütörtök 21:25

palesz77 írta:Sentryvel épp erről beszélgettünk most pü-be, neki is írtam, hogy sanszos, hogy azért nem jön annyira be, mert nekem a zene elsősorban nem a szövegről szól, hanem az érzésről ami elfog a hallgatás közben. Ezért szeretem én jobban Hans Zimmert például bármelyik magyar rapszámnál..

De most jódiákként elolvastam ezt - asszem még te linkelted anno, akkor betettem könyvjelzőbe, hogy majd egyszer..:D -, és tényleg sok minden nem értettem a számból, így kielemezve nagyon durva meló lehet a szövege mögött - meg kell egy kis agy, tehetség és tudás is hozzá.. Szóval majd lehet egyszer leülök a dalszövegeik mellé és googleval kielemzem őket, mert ez alapján érdemes rájuk jobban odafigyelni. Ferencvároshoz hasonlóan lehet még nem értem meg minden számukra - pedig nem tartottam magam eddig annyira egyszerű embernek.. :'( :D
Ebben akkor hasonlítunk, alapvetően nekem sem a szöveg a legfontosabb a zenében, hanem az, hogy hogyan hat rám érzelmileg és szellemileg. Nagyon sok olyan zenét hallgatok, amelyben egyáltalán nincs szöveg. Az AKPH kivétel ebből a szempontból.

Ja, szerintem én linkeltem anno, bár lehet, hogy már korábban is berakta valaki ide. Tényleg elég komoly, hogy mennyi mindent képesek belerakni egy számba. Amúgy meg nehogy azt hidd, hogy az emberek többsége egy-két hallgatás után már majdhogynem tökéletesen érti az összes AKPH-számot, én már egy ideje elég gyakran hallgatom őket, de még mindig van pár részlet, aminek a jelentéséről fogalmam sincs. :D

És ha már Hans Zimmer:
Hans Zimmer - Time (CHIMS Cover)

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. október 2., csütörtök 20:05

GT37 írta:...
Mondjuk az AKPH szerintem pont olyan, hogy lehet, hogy elsőre nem érted meg, hogy miről szól a szám, és így nem is élvezed, de aztán ha meghallgatod még néhányszor (esetleg a dalszöveget is nézed mellé, ez néha sokat segít), akkor hirtelen beugrik, mire is gondolt éppen Saiid vagy Újonc. És ahogy egyre többször hallgatsz végig egy számot, úgy sejlenek fel újabb és újabb jelentésrétegek, apró utalások, rejtett szimbólumok, kis finomságok. Legalábbis nálam így volt.

És egyébként egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy az AKPH nem rap. Valóban nem az. Talán már inkább költészet. :)
...
Sentryvel épp erről beszélgettünk most pü-be, neki is írtam, hogy sanszos, hogy azért nem jön annyira be, mert nekem a zene elsősorban nem a szövegről szól, hanem az érzésről ami elfog a hallgatás közben. Ezért szeretem én jobban Hans Zimmert például bármelyik magyar rapszámnál..

De most jódiákként elolvastam ezt - asszem még te linkelted anno, akkor betettem könyvjelzőbe, hogy majd egyszer..:D -, és tényleg sok minden nem értettem a számból, így kielemezve nagyon durva meló lehet a szövege mögött - meg kell egy kis agy, tehetség és tudás is hozzá.. Szóval majd lehet egyszer leülök a dalszövegeik mellé és googleval kielemzem őket, mert ez alapján érdemes rájuk jobban odafigyelni. Ferencvároshoz hasonlóan lehet még nem értem meg minden számukra - pedig nem tartottam magam eddig annyira egyszerű embernek.. :'( :D

Amúgy én Tkydet és Dayt szeretem a magyarok közül - pár számukat csak -, ott is vannak jó szövegek, de kicsit hamarabb leesnek a dolgok.. (plusz az alapjaik általában jobbak szerintem.)

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. október 2., csütörtök 19:50

palesz77 írta:Mondjuk én szerintem egyik számukat se szeretem, nem tudom miért, pedig van pár magyar rap amit komálok, de valahogy ők sose fogtak meg. Van rajtam kívül még ilyen ember itt? :lol: Azt tudom, hogy sokan imádják őket a fórumról, úgyhogy lehet egyedül vagyok ezzel a nézetemmel.. :hmmm:
Nem szereted az AKPH-t? Ha moderátor lennék, ezért azonnal menne az IP-ban. :-( :mrgreen:

Viccet félretéve, nem baj, hogy nem bírod őket, ettől jó a dolog a zene, mindenkinek más tetszik. :) Én is már sok ismerősömnek mutattam AKPH-számokat, amióta beléjük szerettem, és jó páran voltak, akik elküldtek melegebb éghajlatra. :mrgreen: Mondjuk az AKPH szerintem pont olyan, hogy lehet, hogy elsőre nem érted meg, hogy miről szól a szám, és így nem is élvezed, de aztán ha meghallgatod még néhányszor (esetleg a dalszöveget is nézed mellé, ez néha sokat segít), akkor hirtelen beugrik, mire is gondolt éppen Saiid vagy Újonc. És ahogy egyre többször hallgatsz végig egy számot, úgy sejlenek fel újabb és újabb jelentésrétegek, apró utalások, rejtett szimbólumok, kis finomságok. Legalábbis nálam így volt.

És egyébként egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy az AKPH nem rap. Valóban nem az. Talán már inkább költészet. :)
Egyik legnagyobb. :salute:

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. október 2., csütörtök 19:18

paramore-misery business :sziv:
nem rossz-nem rossz, de ha már misery, akkor :mrgreen: :
Three Days Grace - Misery Loves my Company
Maroon5 - Misery

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. október 2., csütörtök 19:17

Victor írta:palesz77, veled értek egyet, engem se fogott meg soha egyetlen egy számuk sem, bár én úgy eleve a magyar rappért nem rajongok.
Én is egyetértek Veletek. Van pár szám, amit napi szinten hallgatok, (Nyugat 100, Benedekelek, Hisz sztori) de a legtöbb számuk nem fog meg. Bár ez inkább azért van nálam, mert túl hülye vagyok az ő szövegeikhez. Nagyon durván tolják, és számomra sok értelmetlen rész is van. Lehet, ha majd idősebb leszek, megértem őket. :)

fiore
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: fiore » 2014. október 2., csütörtök 19:14

paramore-misery business :sziv:

falling in reverse - fashionably late :salute:
.

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. október 2., csütörtök 19:09

palesz77, veled értek egyet, engem se fogott meg soha egyetlen egy számuk sem, bár én úgy eleve a magyar rappért nem rajongok.

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2014. október 2., csütörtök 18:59

Logic - Mind Of Logic Ft. Camille Michelle Gray

Casey Veggies - Faces

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2014. október 2., csütörtök 18:30

palesz77 írta:
Tuti bennem van a hiba, de én a "refrénben" levő szöveggel értek egyet.. :D (Ez nem nagyon jó, mer ez egy .... :D )

Mondjuk én szerintem egyik számukat se szeretem, nem tudom miért, pedig van pár magyar rap amit komálok, de valahogy ők sose fogtak meg. Van rajtam kívül még ilyen ember itt? :lol: Azt tudom, hogy sokan imádják őket a fórumról, úgyhogy lehet egyedül vagyok ezzel a nézetemmel.. :hmmm:
Hát. Ez van. :)

Azt szokták mondani, hogy a zseniket általában nem értik meg az akkori kor társadalma.
De szerintem csak fiatal vagy még, vagy nem figyelsz a szövegre eléggé.

De nem is érdekel. :)

de csak, hogy stílszerű legyek:
egy zene létezik, de vannak külön stílusok, 1 én is ég,
bocs, de nem érdekel ki mocsok...
együtt vilángolunk és a rímekkel kimosod
a lelked, tested, elméd, dallamod és ritmusod.

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. október 2., csütörtök 17:28

Tuti bennem van a hiba, de én a "refrénben" levő szöveggel értek egyet.. :D (Ez nem nagyon jó, mer ez egy .... :D )

Mondjuk én szerintem egyik számukat se szeretem, nem tudom miért, pedig van pár magyar rap amit komálok, de valahogy ők sose fogtak meg. Van rajtam kívül még ilyen ember itt? :lol: Azt tudom, hogy sokan imádják őket a fórumról, úgyhogy lehet egyedül vagyok ezzel a nézetemmel.. :hmmm:

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2014. október 2., csütörtök 17:03

Akkezdet Phiai | 1 Hét original

Itt amit lenyom Újonc az valami elképesztő, főleg ami a rímet illeti.

Te kurva élet, hogy nekem mennyit adott az AKPH :sziv: :) Pedig nem érdekel a hip-hop, bár ez már messze nem az. :)

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. október 1., szerda 15:06

Horváth Ágnes - The Power Of Love
Nekem ezért, videóval még jobb volt. :)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. október 1., szerda 14:18

Rock-Inger - Ballag a katona
Már csak ezért megérte megnézni az X-faktort :coffee:
"And my heart will leave you never."

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. október 1., szerda 9:15

Ugye ezt nem gondolták komolyan?
nem tudom, volt-e már, vagy a humor topicba kellett-e volna tenni, de ez... :roll:

peti_madrid
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. szeptember 30., kedd 22:58

tucsoki írta:
peti_madrid írta:Jamie T - Carry On the Grudge

Az isteni Jamie 5 év után új albummal jelentkezett, ma jelent meg. Véleményt még nem tudok írni, én is most fogom meghallgatni, de ajánlom mindenki figyelmébe, aki szereti a brit könnyűzenét/rockot.

Az előző albumai (Panic Prevention, Kings & Queens) szintén zseniálisak, mindkettő top3-as volt a megjelenése után az Egyesült Királyságban.
Annyira nem rajongok a stílusért, de ez nagyon bejön. Köszönöm a megosztást!
Na, legalább már miattad megérte megosztani :)

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. szeptember 30., kedd 18:13

RobotDeck & zéessó (TheShowCrew) - Te ki vagy? // Official Music Video - Full HD Hát ez az alap engem szétvisz :agree:

Akkezdet Phiai Live @ VOLT Fesztivál 2014 [Full Concert] :salute:

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. szeptember 30., kedd 12:10

peti_madrid írta:Jamie T - Carry On the Grudge

Az isteni Jamie 5 év után új albummal jelentkezett, ma jelent meg. Véleményt még nem tudok írni, én is most fogom meghallgatni, de ajánlom mindenki figyelmébe, aki szereti a brit könnyűzenét/rockot.

Az előző albumai (Panic Prevention, Kings & Queens) szintén zseniálisak, mindkettő top3-as volt a megjelenése után az Egyesült Királyságban.
Annyira nem rajongok a stílusért, de ez nagyon bejön. Köszönöm a megosztást!

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2014. szeptember 30., kedd 9:57

Új Pilvaker.ööö. még szokni kell :x
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

adamzz
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, CR, Benzema, Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: adamzz » 2014. szeptember 29., hétfő 21:32