Halálos hallgatás (Dead Silence) - 2007
Ez egy újrázás volt. Emlékeim szerint annak idején ezt jó horror filmnek könyveltem el és mivel már szinte nem emlékeztem belőle semmire, így elővettem, főleg azért is, mert a kevés horror filmek közé tartozik, amiket végig és néztem és tetszett is...
És nem tudom, hogy miért...
Ugyanis ezúttal messze nem voltam elégedett. Nemtudom anno miért tetszett, bár alapvetően nem olyan rossz, de nem több az egyszernézős kategóriánál. A történet alapvetően egy baromság, de össze lehetne rakni belőle még ígyis egy fasza filmet, de nagyon sok a hiba, ami lerontja az egészet,
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!igaz a végén a csavar kompenzál valamennyit, de ez ide kevés.
Viszont nagyon jó suspense-el operál, a képi világa megfelelően sötét és borús (még nappal is olyan kékesszürkés árnyalatú), kellő misztikummal tarkított és a blőd alapsztori ellenére sem nem volt "gagyi érzésem", mint a legtöbb horrornál, valamit a cselekményvezetés is fordulatos, ahogy a rendezőtől megszokhattuk, de SOK A HIBA és ezt azért nagy betűvel, mert nem 1-2, hanem legalább egy tucat és ezt nemtudom neki megbocsájtani. Egy hibátlan filmként akkora 8-as lehetett volna és elrakom a legjobbak közé, mint a huzat, de így csak egyszernézős (nálam kétszer, mert lyukas az agyam

) és hatos.
6/10