Igazság szerint engem az érdekelne mi megy a színfalak mögött. Szerintem Mattnek is biztos sok mindenben igaza van és nektek is (az más kérdés, hogy ki mennyire vaskalaposan ragaszkodik a véleményéhez). De egy kis esély arra is van, hogy mindenki iszonyat nagyot téved, csak következtetni tudunk abból, ki mit mond, mire gondolhatott alatta stb. Te is leírod, hogy valakinek ilyennek kell lennie, mert van jó cél. Ami itt megy kicsiben az milyen szinteken zajlik vajon egy 500 millió euro éves bevételes klubnál? Nyilván nem ijednének meg egy kis füllentéstől, hogy a szurkolók ne koncolják fel őket a következő meccsen. Hiába tettetik hülyének magukat (Carlo szerint néha már egyenesen hasznos a kifütyülés :Đ , megadiplomatika), az azért mindenkinek világos, hogy ezek a visszajelzések nagyon nem jók és itt több szálon futnak a problémák. DiMaria elment érdekesen, mindenki mást állít (egyrészről DiMaria egyedül, és egy egész klub sok embere mást, nyilván mert a klub színeiben ők sem hiszem, hogy mondhatnak akármit), Alonso elment érdekesen, de ő mondjuk van annyira elegáns, hogy ne is kavarjon. Ronaldo közben beszólogat, Lopezt eltüntetik, hoznak egy Jamest elképesztő áron, átszervezik az egész kp-t egy győztes, felépült brigádnál és emellett nem megy jól a csapatnak.Realista24 írta:Érdekes, hogy ez a nyilatkozat a drukkerek 80%-nak a véleményével megegyezik, a maradék 20% meg továbbra is tartja, hogy Pérezék hazudnak.A távozókról: “Di María azért távozott, mert nem tudtunk megegyezésre jutni vele, mindig úgy tűnik, hogy aki elhagy minket, az “a legjobb”, az érkezőket pedig folyamatosan megkérdőjelezik. Xabi Alonso megkért minket, hogy távozhasson. Akik elhagyták a csapatot, azok azért tették, mert saját érdekeik nem találkoztak a klub érdekeivel.
Ha én tévedek és baromságot írok az egyszerű, szóltok, belátom és megy minden szépen tovább, de látjuk, hogy néha még itt is hova juthat egy nézeteltérés. Csak ennek nincs jelentősége. Ha ugyanezt a játékot euro százmilliókért játszod a világ legnagyobb csapatában, akkor azért kicsit mások a játékszabályok. Nem is nagyon hallunk senkit arról beszélni ezen a szinten, hogy elcseszett ezt meg azt.
Azt akarom ezzel mondani, hogy gyakorlatilag nyilatkozatok millióját el lehet erről olvasni, és könnyen lehet, hogy nem jutunk előrébb. A klub kommunikációja nyilván mindig mindent a klub alá fog rendelni, és ez így van rendjén. És azt is meg tudom érteni, hogy pár játékosban tüske van, ha úgy érzi, méltatlanul bántak el vele. Az már más kérdés, hogy pl. Lopez van annyira elegáns és jólelkű, hogy nem teszi ezt szóvá és büszkén távozik, DiMaria meg valószínűleg soha nem a legintelligensebb játékosok közé tartozott. Én nagyon szeretem Maris játékát, örültem, hogy itt játszik, és ha ő volt a baj, az ő hozzáállása, akkor nyilván menjen, jobb ez mindenkinek! Ha viszont más volt a baj, a leírtak valamelyike, vagy több ilyen ok, akkor sosem tudjuk meg. A lényeg, hogy ez utóbbi véleményen van Matt elég vaskalaposan, ez böki sok mindenkinek a csőrét.

A szurkolók között is megvan szerintem a két tábor, ahogy a távozóknál: sarkítva az egyik oldalon a klubot minden/mindenki fölé helyezik, és próbálnak mindent pozitívan értékelni, akármennyire baxtuk el. Másik oldalon meg megy a kukacoskodás és a miértek keresése.
Én utóbbiba tartozom, de elfogadom amit főztünk, és leginkább azt szeretném, ha levonnánk a tanulságokat. De év végéig tényleg kiderül, ez egy mindent vagy semmit játszma. Ha bejön, Perez/Ancelotti lesz az Isten, hogy bele mertek nyúlni egy felépült, ilyen szintet képviselő csapatba. Ha viszont elcsesszük, akkor Makelele2.0 megalomán 7.0 és stb. történetek mennek majd jó ideig megint. És részben joggal. És akkor tényleg nem vontuk le a tanulságokat.
És akkor ehhez jön a világ/média Madrid utálata, ami tényleg mindent túlfúj, elferdít, szenzációt csinál belőle. Szóval ember legyen a talpán, aki átlátja, mi folyik itt! :Đ :Đ :Đ :Đ