Ha nincs semmi kötődésed ehhez a világhoz, vagy erőteljesebb érdeklődésed, akkor nem is fog túlságosan megfogni a dolog.
Való igaz nincs kötődésem.
Ez a sorozat is egy életet, egy sajátos világot mutat be, csak az akciófilmekben van mindig fordulat tízpercenként, a valóság távol áll ettől. Mindig teljesen mást vártok, amikor belekezdtek valamibe, ami nem is az, aminek hiszi az ember
Nem ismersz jól, és nem is nagyon emlékszel a hsz-eimre, azért elmondom, hogy nem szeretem az akciótól hemzsegő filmeket, nem néztem (kimondottan) akciófilmet legalább 5 éve. Ha valami akciódús volt, az thriller vagy valami félakció volt. Nem azt várom, hogy lövöldözzenek benne, hanem azt, hogy szóljon valamiről. Ez a sorozat szól. Azért nem hagytam még abba. De a BB, Boardwalk Empire, Dexter vonulat jobban bejött. Ezek sem a rengeteg akcióról emlékezetesek, hanem a jó sztoriról.
Várni meg nem vártam semmit, csak körbelengi a sorozatot egy általános jó vélemény (ugyanezért kezdtem el nézni a többi fent említett sorozatot), és mivel azok nagyon tetszettek, beszippantottak, ettől is ezt vártam. Ez nem szippantott be. Ennyi történt. Tetszik, de nem szippantott be.
Ha eddig nem tetszett nagyon, akkor az utolsó részt meg se nézd, mert kiakadsz rajta. Csak az előtte lévőig nézd.
Ha open ending a vége, akkor nem tökmindegy meddig nézem?
Az utolsó mondatra annyi, hogy szerinted, hogy néz ki egy komoly gengszter? Tetovált, kopasz, fekete, lenyalt hajú, vagy esetleg valami más? Mert, ha úgy gondolod, hogy valami ilyesmi, akkor leragadtál még a verőlegény, futár, és egyéb ügyintézők szintjénél.
Te tiszta retardáltnak nézel engem, vagy mi a tököm?
Tonyból meg Juniorból még kinézem a gengszter szerepet, még Christopherből is, de hogy a bamba fél idióta Pauli, meg a szürke színtelen, szagtalan, egy értelmes beszélgetésben részt nem vevő Silvio egy bűnszervezet 2. legrangosabb emberei a boss után, hát baromira nehéz elhinni. De Bobby Baccalieri is elég hiteltelen egy gengszternek.
Az lehet, hogy nem ismerem annyira a gengsztervilágot, mint te, de mondjuk Gotti, Michael Corleone, Tony Montana vagy épp Nucky Thompson féle (lehetne még sorolni ezen filmekből a mellékszereplőket) karakterekről inkább kinézem, hogy magas rangot töltenek be egy ilyen szervezetben. Ezekhez képest még Tony is kismiska. Furio az egyetlen, akiről elhiszem azt, amilyen szerepet betölt. De nem Tony a fő baj, mint írtam, ő még egész tűrhető.
A mai alvilági személyek jelentős része gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy nagyra nőtt retardált óvodás, ha nem ismered ki is röhögöd az utcán.
Lehet igazad van, és ezek ott tanyáznak a ranglétra valamelyik fokán, de hogy a nagyra nőtt retardált óvodások vezetik a szervezet, azt kétlem.
Lehet engem is köpködni, hogy nem jött be, ez van. A saját ízlésem szerint itt nem csak a hangulattal vagy a díszletekkel van a baj. Attól még elmenne, ha a történet sziporkázó lenne. De igazából egy helyben lötyög, nem nagyon mozdul előre, a 2-3-4. évad stagnál, nincs érdemi előrelépés (
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Pussy halálát leszámítva), a szereplők élik a maguk kis életét, az üzletek meg jönnek-mennek, de szinte semmilyen befolyást nem gyakorolnak a történetre.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Tony minden zűrből kurva könnyen kimászik, Carmela mindent megbocsájt, a fontos karakterek úgyis túlélik, megúsznak mindent, drasztikus változások nincsenek (pl.: a 3. évad elején a bepoloskázott pincéből sem hozott ki semmit az FBI, ott is olyan töketlenek ülnek, mint a kurvaélet. Nem igazi ellenfelei Tonynak sajnos.) vagy indokolatlanul lassúak. Az erőegyensúly pedig túlságosan Tony javára van elbillentve, nem jön senki, aki rá komoly fenyegetést jelentene.
Ha kicsit felborulna a nyugalom, mindjárt jobb lenne.