Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. szeptember 16., kedd 0:08

Anyaka írta:Én csinálok veled kört. :lol:
Úgyis gondoltam arra, hogy egy minikör jöhet. Vagy egy minisorozat, esetleg egy trilógia, vagy valamit bedobni, és lehetne értékelni, előzetes jelentkezés után.
Benne vagyok! :agree:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. szeptember 16., kedd 0:04

Én csinálok veled kört. :lol:
Úgyis gondoltam arra, hogy egy minikör jöhet. Vagy egy minisorozat, esetleg egy trilógia, vagy valamit bedobni, és lehetne értékelni, előzetes jelentkezés után.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. szeptember 15., hétfő 23:35

Faust írta:Mikor kezdenénk a következőt?
Ahogy elnézem, nem hinném, hogy mostanában.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2014. szeptember 15., hétfő 18:39

Megnéztem a filmeket, csak hát nagyon összejöttek a dolgok és sűrű a programom, így én is leírnám a pontszámomat a részletekkel pedig majd a hétvége felé jönnék, nem nagyon érek rá.

Vér kötelez: 7,5 pont
Mi házunk: 6 pont

Bocsánatot kérek, de nehéz napok vannak mögöttem, ráadásul a múlthéten végig nem voltam gépnél a sátoraljaújhelyi tanítás miatt. Igyekszem jönni a részletekkel, megértéseteket köszönöm. :)

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2014. szeptember 15., hétfő 18:29

Mikor kezdenénk a következőt?

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. szeptember 15., hétfő 3:44

10/6 ember befejezte már a kört, az elmaradások:
1 filmmel tartozik messideco (Éretlenek) és nmate (A mi házunk).
2 filmmel tartozik L.Miki (A vér kötelez, A mi házunk).
5 filmmel tartozik soadroli (You Don't Know Jack, On a volé la cuisse de Jupiter, Bound by Honor, A Home of Our Own, Les Sous-doués).
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. szeptember 15., hétfő 1:47

09.18 Csütörtök éjfél továbbra is a határidő.

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. szeptember 11., csütörtök 23:43

Írok pontokat, aztán majd kifejtem őket, ha több időm/erőm lesz.

Éretlenek: 8
Dr. Halál: 10
A vér kötelez: 7
A mi házunk: 5,5

Azt hiszem ezzel végeztem is.

Köszönöm a kört, köszönöm az ajánlásokat!
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2014. szeptember 11., csütörtök 23:37

lordgabi írta:fincsi cici
Realista24 írta: Remélem a csajod is regelve van :lol:

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. szeptember 11., csütörtök 23:11

Kb. 3 napja megnéztem A vér kötelez (Bound by Honor, 1993) c. filmet, eléggé mozgalmas napok következtek utána, így elmaradt az értékelése. Friss élményről szó szerint nem beszélhettünk volna közvetlenül utána, mert a végére teljesen zombivá váltam, későn kezdtem neki, megriasztott a hossza, de egy csöppet sem unatkoztam alatta. Az ilyen hosszúságú filmek általában tetszeni szoktak, kitöltik rendesen a történetet, a karaktereket, ez is a jó kategóriába tartozik. Semmit nem olvastam róla a megnézése előtt, csak láttam, hogy 10/10 ember megemlítette a főszereplő színészt, én miatta nem vonok le semmit, de felhoztam, biztosan csuklik...eleget. Viccet félretéve, korábban nem hallottam róla, egy stabil filmről van szó, remek a zene, van benne mindenféle karakter, fincsi cici, köszi szépen Máté, egy kerek 8/10.

Sokat filóztam a változtatásokon, de jelenleg úgy néz ki, hogy menni fog egy PÜ Máténak.
A turnus elején volt egy filmes elmaradásom, de az az egy nagyon csúnyán elmaradt, köszi ismét, hogy megvártatok, találkozunk a filmes topikban, és a következő turnusban valamikor, Hala Filmklub! B-)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. szeptember 11., csütörtök 19:43

Éretlenek

Tipikus 80-as évekbeli francia vígjáték hangulat, szinte az összes klisét felvonultatva. Könnyű film, ami jól jön néha a sok drámai, komolyabb film között. Viszont sajnos totál átlag, nem sok maradandót hagyott nálam. :-(

5/10

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. szeptember 11., csütörtök 19:26

Dr. Halál
Egyedül néztem végül meg :mrgreen:

Úgy döntöttem, mivel ez nekem az utolsó filmem ebben a turnusban, hogy erről hosszabban értekezem. Bevallom őszintén, nem véletlen hagytam utoljára, ugyanis talán ezt a filmet vártam legjobban. Al Pacinót alapból szeretem, a sztori is jónak tűnt (nem olvastam utána, hallottam már róla), úgyhogy nagy elvárásokkal és izgalommal kezdtem neki a mozizásnak. Az első 20 perc tökéletesen lekötött, vártam, hogy sodródjak az eseményekkel,Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!egészen az első altatásig.Ugyan nincs tűfóbiám, de eltudtam volna viselni, hogyha nem mutatják ilyen közelről az esetet. Azért ez az első "próbálkozásos" (és sikeres próbálkozásos) jelenet eléggé betalált nekem, a hideg kirázott.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!"Öngyilkosságnál segédkezni nem bűn" -ez ma már (legalábbis nálunk) nem így megy, ugye? Mintha azt hallottam volna, hogy még az arra buzdítás is az, de ebben nem vagyok biztos.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Tetszett, mikor azt mondta, hogy az istenem Bach, Johann Sebastian Bach, és ő legalább nem kitalált.

Nagyon sok érzelem váltakozott bennem, egyszer a düh, máskor az elégedettség, megint máskor pedig a szomorúság hasított belém. Ha kicsit humorosabbra akarom venni a figurát, azt mondanám, érzelmi hullákon sodródtam.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Eddig nem nagyon értettem, mire jó, ha nem eszik, de aztán ez egy és negyedóra után kiderült. Szellemes dolog az, hogy "nem fogok enni, Ön segédkezni fog az öngyilkosságomban".

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Azt hittem, a Janetes halál érzelgősebb, megrázóbb lesz, de nem bánom ennyi érzelem után, hogy így oldották meg a dolgot.

Al Pacino nagyot játszott, jó volt a karaktere, bár ha jól láttam, ez igaz történet alapján íródott, így ad még egy kis pikantériát a dolognak. A befejezés nekem kicsit olyan semmilyen volt, nem akartam, hogy börtönbe menjen :)

Összességében nagyon jó film volt, egy nagyon érdekes témáról. Ez egy olyan kérdést boncolgat, amiről órákat lehetne vitatkozni pro és kontra.

8/10

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. szeptember 9., kedd 16:35

:mrgreen: szereti az ilyenjellegű filmeket, nem lesz gond. remélem :mrgreen:

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. szeptember 9., kedd 16:34

Annak a végén biztos nem lesz hepifinis, maximum depihiszti. Nézd inkább egyedül. :lol:

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. szeptember 9., kedd 15:40

En is asszonnyal neztem :mrgreen:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2014. szeptember 9., kedd 15:11

Victor írta:Ma-holnap megnézem az utolsó elmaradt filmem, a Dr. Halált, eddig vártam az asszonyra, igazából vele akartuk megnézni, de sosincs rá ideje :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

tipikus romantikus összebújós darab :lol:
Kép
Kép
Kép

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. szeptember 9., kedd 15:01

A vér kötelez
Nekem a majd három óra hosszú filmek túl hosszúak, akármennyire is lefoglaljon. Ez már nálam egy kis negatívum volt, de ami jó az egészben, hogy szinte az egyetlen. Megint abban a sz.r helyzetben vagyok, hogy nem tudok mit írni, mert előttem francois mindent elmondott gyakorlatilag. Tőlem is jár a pacsi, de amiatt, mert ilyen filmre (már csak a hossza miatt sem) az életben nem kerestem/találtam volna rá, pedig nem rossz film ez, sőt! A címe találó, a színészek (a főszereplőn kívül) jól teszik a dolgukat, az alap koncepció jó, a kibontakozás is kellemes. Összességében nálam ez egy erős átlag, és elmondhatom, hogy tetszett.
7/10

Ma-holnap megnézem az utolsó elmaradt filmem, a Dr. Halált, eddig vártam az asszonyra, igazából vele akartuk megnézni, de sosincs rá ideje :mrgreen:

Az ajánlásomért bocsi, ha sokan látták és filmklubba annyira nem illőnek gondoltátok, de azért páran mégis megköszönték és tetszett nekik, ennek örülök. :)

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2014. szeptember 9., kedd 13:41

ja én elfelejtettem, hogy nem módosítok, most aránylag jol belőttem a pontokat.

rolikám, a master pedig ugy latom h nem csak nekem nem tetszett :lol:
Kép
Kép
Kép

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. szeptember 9., kedd 12:43

Éretlenek (Les sous-doués) - 1980

Aranyos kis egyszernézős, de van itt nekünk ugyanabból a korból egy másik francia vígjáték ebben a körben, ami bár nem tökéletes viszonyítási alap, de sztem ahhoz képest ez már jóval jobb volt. Nem is annyira a poénok miatt, mert abból azért jópár mellément nálam, hanem inkább az ötletesség, szellemesség miatt díjazom igazán ezt a filmet. Ajánlásnak sajnos már nem annyira jó, ez itthon eléggé ismert sztem, de Victor többi lehetősége sem volt ilyen téren különb, úgyhogy végülis mind1.

6,5/10

Akinek már megvan minden film az nmate kollégánál módosíthat, maximum 2 filmet, ahogy szoktuk. Én nem változtatok, max a sajátomat lehetne, de azt direkt fölé lőttem fél ponttal, úgyhogy marad. :mrgreen:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2014. szeptember 9., kedd 12:28

francois írta: legrosszabb film: the master
amatőr :mrgreen:
Kép

Vissza: