Mennyei futball

Foci a Real Madridon túl...
Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. szeptember 7., vasárnap 17:47

KisKovács mehetett volna Balogh helyett. Többi egész korrekt. Lovrencsics remélem fog játszani. a Rudolf-Nikolics páros kifejezetten tetszik.

RMCF: Akkor a max az utánpótlásban 180 körül lehet? Akkor erről az álmomról is letettem. :(

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. szeptember 7., vasárnap 17:43

danianevem írta:Egyébként sincs normális szélső hátvédünk, így inkább tojunk rá egy jót és Dzsudzsiék majd levédekezik :lol:

A kezdő nagyjából korrekt, legalábbis a kerethez képest, de ez a 3-5-2 most honnan jött? Túl támadó szelleműnek tűnik nekem, egyáltalán nem "Pintéres".

Na de mindegy, és: Hajrá Magyarok!!! :zoldsalas:
Pintér nyilatkozta, hogy öt vedovel es 3 belsőkpvel játszanak, ezért gondolom így próbálja kompenzálni az ír taktikát. Alapvetően nem rossz ötlet, de nagyon kéne ebbe a rendszerbe Szalai, aki jobb célember , mint Nikolic...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

danianevem
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: danianevem » 2014. szeptember 7., vasárnap 17:38

Egyébként sincs normális szélső hátvédünk, így inkább tojunk rá egy jót és Dzsudzsiék majd levédekezik :lol:

A kezdő nagyjából korrekt, legalábbis a kerethez képest, de ez a 3-5-2 most honnan jött? Túl támadó szelleműnek tűnik nekem, egyáltalán nem "Pintéres".

Na de mindegy, és: Hajrá Magyarok!!! :zoldsalas:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. szeptember 7., vasárnap 17:29

a másik lényeges kérdés, hogy lesz e tapsvihar a 44. percben. :lol:
a kommentátor meg biztos csak találgatni fog, hogy mi lehet ez.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. szeptember 7., vasárnap 17:25

poronty írta:Pintér meglátta a VB-n Holland 3-5-2-t és akkor most nekünk is az kell vagy felkészülési meccsen is játszottunk így?
Edzőmeccsunk se volt most. Pintér új hülyesége, de majd Dzsudzsak meg Gyurcso biztos jol fognak védekezni...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. szeptember 7., vasárnap 17:22

Vadnait kellene jatszatnia Balogh helyett. . . Szerintem jobb még Varganal is.
K

poronty
Kedvenc játékosaid: M. Laudrup, Modric, Kroos, Courtois, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: poronty » 2014. szeptember 7., vasárnap 17:21

Pintér meglátta a VB-n Holland 3-5-2-t és akkor most nekünk is az kell vagy felkészülési meccsen is játszottunk így?
-----------Courtois
Fede--Saliba--Gvardiol-Mendes
------Tonali-----------Neves
Cherki------Musiala-----Bappé
-------------Haaland

https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko

kapor_89
Kedvenc csapatod: Találd ki

HozzászólásSzerző: kapor_89 » 2014. szeptember 7., vasárnap 17:07

'shutterisland írta:
Gulácsi – Vanczák, Juhász, Lipták – Gyurcsó, Varga J., Tőzsér, Balogh B., Dzsudzsák – Nikolics, Rudolf
na akkor kezdődik a selejtező.
Ki a f@szom ez a Balogh B? :lol: :lol: :lol:

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. szeptember 7., vasárnap 17:06

Gulácsi – Vanczák, Juhász, Lipták – Gyurcsó, Varga J., Tőzsér, Balogh B., Dzsudzsák – Nikolics, Rudolf
na akkor kezdődik a selejtező.

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. szeptember 7., vasárnap 14:55

Más: RMCF, tőled kérdezem, mert te szerintem tudod. Egy NB1 utánpótlásában dolgozó edző, vagy egy akadémián dolgozó edző mennyit keres kb.? Csak mert van egy srác, akiről tudom, hogy az Újpest utánpótlásában dolgozik, és nem megy neki rosszul.
Sok mindentől függhet,egyéb munkáktól is,beosztástól....stb.....szerintem 120-180 nettó között.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. szeptember 7., vasárnap 13:39

Valaki nézi a Barca-Benfica utánpótlás meccset?

Riporter mondta, hogy a Benficának 4 iskolája van, 70-80 játékosmegfigyelő CSAK Portugáliában, és még külföldön is jó páran. Minden egyes játékost legalább egyszer megnéznek!!

Más: RMCF, tőled kérdezem, mert te szerintem tudod. Egy NB1 utánpótlásában dolgozó edző, vagy egy akadémián dolgozó edző mennyit keres kb.? Csak mert van egy srác, akiről tudom, hogy az Újpest utánpótlásában dolgozik, és nem megy neki rosszul.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. szeptember 7., vasárnap 13:26

az inkább annak szólt, hogy milyen parádés lenne egy "taktikus-mágus" duó.
csak én szórakoztattam magam ilyen futballperverz gondolatokkal, tudom, hogy te csak az elmúlt évtizedek során hiányoltad a szakmából.

R.M.C.F
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. szeptember 7., vasárnap 12:53

Röhögő fejeket miért nem teszel most?

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. szeptember 7., vasárnap 12:22

hát azt olvastam és hallottam róla, hogy a holland stílust magától hozta be az eto-hoz, és ért el nagyszerű eredményeket, aztán még az mtk-val is odarakta, viszont aztán nagyon eltűnt, a válogatottnál is villámkarriert futott be, nem tudom, hogy mennyi haszna lett volna a magyar focinak abból, ha az utóbbi évtizedekben nagyobb szeletet kap.

az rtl-en szakértőként elég sok hülyeséget beszélt és közhelyeket puffogtatott.

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2014. szeptember 7., vasárnap 12:06

Verebesről véleményt mondani nem tudok, mert nem láttam a csapatait játszani
Viszont az nem lehet véletlen, hogy a győri csapata mai napig emlegetve van, mint egy látványos támadó stílusú csapat
Érdekes módon más ilyen, stílusa miatt emlegetett régi magyar csapat nincs

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. szeptember 7., vasárnap 12:00

Na, ez a nem mindegy. :roll:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. szeptember 7., vasárnap 11:57

Nem a szöv kap posztra gondoltam. röhöghetsz nyugodtan. Az öreg többet tud erről a játékról mint s többi lúzer.
háttérbe szorították akik ugatják a szakmát de féltik a jó helyüket

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. szeptember 7., vasárnap 11:53

már csak mágus kéne a válogatott padjára, a segédje lehetne zombori taktikus sándor. :lol:
egyetértek egyébként matt-el abban, amit pintér kinevezéséről és "feladatáról" írt, nekem is nagyon így süt le a dolog.

a külföldi edzők is...

matthaus...nyilván jól mutat a neve, de mint edző, középszer, jól mutatja, hogy a salzburg vagy bolgár válogatott nála eddig a tetőpont.
pedig azért ő játékosként kitaposta magának az utat, hogy edzőként könnyebben eljuthasson érdemi csapatokhoz.

koeman ugyanez, ő is nagyon-nagyon messze van a klasszis edzőtől.
hollandiában is voltak bajok, nem egy csapattól jött el belső gondok maitt, de mióta tőlünk elment, semmit nem tud felmutatni, most is azért lehet a soton padján asszisztensként, mert a tesó alá dolgozik.

de ugye klasszis vagy legalább is igazán érdemleges edző meg nem jön el ide.
csodát tenni persze ők sem tudnának, de azért biztosan lenne különbség.

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. szeptember 7., vasárnap 11:36

Matt:
Pénteken Ferenczivel pont ezekről beszélgetünk. Verebest nagyon kihagyta a szakma az elmúlt évtizedben pedig okos az öreg.

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. szeptember 7., vasárnap 11:23

Ezeken az összetartásokon kellene megtalálni a csapatunkat, persze jó magyar szokás szerint ezt is fúrják, ellenzik, itt egy ember aki ha a maga módján is, de dolgozni akar szívvel-lélekkel, na nehogy már. Jöjjön inkább egy tucat sehova sem kellő külföldi, sokszoros pénzért, aki magasról tesz a focinkra.
Sajnos úgy érzem, ha októberben esetleg megint csúnyán kikapunk Romániában, Pintért el is viheti a népharag, már most is kikezdik minden egyes döntését, nyilatkozatát. Aztán megint jöhet az 'új' projekt, a türelmi idő, akkor ez a selejtezősorozat már kuka, na de majd a következőn topon leszünk..a szokásos lemez.
Az egész hsz-t nagyon adom, de ezt kiemelném.

Pintért én nem kedvelem különösebben, de az egyik legjobb magyar edzőnek tartom. Ez annak az érdeme, hogy szorgalmas, motivált, következetes, és folyamatosan képzi magát. Ha egy kis intelligencia is szorult volna belé, akkor ezekkel a tulajdonságokkal akár többre is vihette volna.
Pintér kinevezésének a célja azonban az, hogy valaki elvigye a balhét az EB-re való ki nem jutásért. Ugye voltak olyan hírek, hogy egyik külföldi kapitány sem ígért EB kijutást, és minimum 4 év türelmi időt kértek. Ez nem működöt volna, mert a selejtezős kudarc 24 csapatnál bizony népharagot váltott volna ki, és az elvitte volna a külföldi edzőt is. Az egyetlen egy lehetséges mód arra, hogy egy külföldi 4 évet kapjon az a VB selejtezőkkel kezdődő 4 éves ciklus. Most itt van Pinyő elvinni a balhét, majd jön megváltóként egy külföldi kapitány. Pintér a nyers stílusával, hirtelen habitusával alkalmas arra, hogy ezt megcsinálja. Sajnos nem volt elég intelligens, hogy felmérje, hogy ő csak erre kell, és ez egy kis időre vissza fogja vetni a "karrierjét" (Ha lehet egyáltalán a személyében ilyenről beszélni?), ha 4-6 év múlva vállalta volna el a kapitányságot, akkor talán jobb esélyei lettek volna.
Érdekes ez a külföldi vagy hazai kapitány dolga is. Volt ugye Matthäus és Koeman, de mindkettejük esetében a hasonló kerettel dolgozó előd/utód (Gellei/Egervári) jobb eredményeket értek el a nagyobb csapatok ellen. Ugye Gellei x-elt Svédországban és Lengyelországban, Egervári verte a svédeket egyszer, verte a törököket itthon, kint x, Románia ellen x itthon, és ezek mind tétmeccseken, amikhez hasonlót nem tudtak felmutatni a külföldi kapitányok. Matthäusnak egy bolgárok elleni x-e van, Koeman hasonló eredményeire nem emlékszem, de ha több bravúrja lenne, arra emlékeznék.

Pintérről még annyit, hogy az RTL Klubos időkben volt egy meccs, amikor a szakkommentátor (talán Verebes, de erre nem mernék megesküdni) a szünetben kritizálta Pintért, hogy a területvédekezésnek, amit a Fradival játszat nem az a lényege (részletekbe nem ment bele). Azóta Pintérről olyan hírek láttak napvilágot, hogy képzi saját magát, ő állította azt, hogy a magyar edzők nem tudják leoktatni a területvédekezést, és Ferenczi Attila is dicsérte az egyik videoblogjában a válogatott meccs után, hogy néhol egész jók a mozgások.
Ezek tények. Mindenki azt a következtetést vonja le belőlük, amit akar. De ezek a dolgok azt mondatják velem, hogy nem nagyon van alkalmasabb magyar ember a válogatott élére. Talán még László Csaba szóba jöhetne, de ő lehet el sem vállalná. Más azonban nincs. A többi magyar edző mérföldekkel Pintér mögött van sajnos.

Vissza: