Mennyei futball

Foci a Real Madridon túl...
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 25., hétfő 15:44

Az első osztály meg az amatőr ligák összehasonlítása értelmetlen lehet példálózni,de nem egy szint a kettő!
Persze, hogy nem.
Pl. egy megye egyes csapat gazdálkodik 3-10 millió forintból. Egy mb1-es? Ezek után vonjunk le egy "ár/érték" arányt és tiszta képet kapunk a differenciáról.
Nyilván véded a dolgot, mert benne dolgozol, de ettől függetlenül a magyar foci egy minősíthetetlenül gyenge produktum a belefektetett energia és pénz arányában.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. augusztus 25., hétfő 15:40

Én speciel örülök, hogy mi nem Del Piero és Rocchi féle arcokban gondolkodunk! :) Del Piero ha ide is jön akkor is csak decemberig, aztán megy tovább!Rocchi is csak decemberig kötött szerződést és Artner sem javasolta a szerződtetését!Őket viszont formától függetlenül is játszatni kell, mert a szponzor nem azért fizeti a fizetésük nagy részét, hogy a kispadon ücsörögjenek! :) Aztán amikor fél év múlva elmennek lehet hozni a helyükre új játékost, na meg az öltözői morálnak sem tesz túl jót! :)

Egyetértek Enrique és LiamGallagher véleményével! :) Élőben, magyar emberek között egy magyar csapatnak szurkolni egészen más élményt ad, foci ide vagy foci oda!Azt azért megemlíteném, hogy nem egyszer adott nagyobb élményt egy MTK-Honvéd meccs mint mondjuk egy Sevilla-Valencia! :)
Ettől függetlenül mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy kimegy e magyar meccsekre(legyen az első osztály vagy megye kettő)vagy más programot választ! :)
Az viszont nem igaz, hogy nem fejlődik a klubfoci, ha nem is látványosan és sokat, de fejlődik! :)
Az első osztály meg az amatőr ligák összehasonlítása értelmetlen lehet példálózni,de nem egy szint a kettő!

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. augusztus 25., hétfő 15:37

miro írta:
Realista24 írta:Nem értem az egészet.
Minek adjon ki az ember hetente/kéthetene több ezer forintot, azért a fosért, sikkasztásért, csalásért, érdekkapcsolatokért amit itt produkálnak foci címszó alatt bújtatnak?

+1.

én sem értem,azért mert van valami,azt nem muszáj szeretni,sőt ne hogy már mi alkalmazkodjunk ehhez a szarhoz.
azért nem fogok kimenni meccsre hogy velem is csak eggyel többen legyenek,mert más értelmét nem látom.

beugro+sör stb 3-4rongy.
ennyiért elszórakozok máshol,ahol még tényleg jól is érzem magam.

más,faterom tavaly kivitte a kollégájának a fiát meccsre,mert ki akart menni,de nem tudott mert az övé melózott stb,ez mind1 is.
a félidőbe 0-0 kapura lövés volt,a kis srác megkérdezte hogy most komolyan ez a magyar foci? erre mást nem tudott senki mondani,jót röhögtek és azt mondták hogy igen,ez az...
tehát rá lehet tukmálni a fiatalokra ezt a focit,de az ég világon semmi értelme.
szomszéd városban volt most MK kupa, Szentlőrinc-MTK.
0-2 lett a vége,de úgy hogy a 60-65.percig 0-0 volt,aztán lőttek egyet meg jött a kamutizi.
kint volt kb 1500 néző,nyilván való hogy mindenki az MTK miatt jött ki,de egyszerűen meccs után amikor sétáltunk ki csak azt lehetett hallani hogy nem volt tudásbeli különbség,nem volt extra egy nb1-es csapattol.
tehát itt kezdődnek a problémák...
Jó, de oda könnyen lehet, hogy az u19-et viszik meg ilyenek, arra sem szabad adni. Sehol se szoktak meghalni ilyen kupa meccseken...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

miro
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale

HozzászólásSzerző: miro » 2014. augusztus 25., hétfő 15:34

Realista24 írta:Nem értem az egészet.
Minek adjon ki az ember hetente/kéthetene több ezer forintot, azért a fosért, sikkasztásért, csalásért, érdekkapcsolatokért amit itt produkálnak foci címszó alatt bújtatnak?

+1.

én sem értem,azért mert van valami,azt nem muszáj szeretni,sőt ne hogy már mi alkalmazkodjunk ehhez a szarhoz.
azért nem fogok kimenni meccsre hogy velem is csak eggyel többen legyenek,mert más értelmét nem látom.

beugro+sör stb 3-4rongy.
ennyiért elszórakozok máshol,ahol még tényleg jól is érzem magam.

más,faterom tavaly kivitte a kollégájának a fiát meccsre,mert ki akart menni,de nem tudott mert az övé melózott stb,ez mind1 is.
a félidőbe 0-0 kapura lövés volt,a kis srác megkérdezte hogy most komolyan ez a magyar foci? erre mást nem tudott senki mondani,jót röhögtek és azt mondták hogy igen,ez az...
tehát rá lehet tukmálni a fiatalokra ezt a focit,de az ég világon semmi értelme.
szomszéd városban volt most MK kupa, Szentlőrinc-MTK.
0-2 lett a vége,de úgy hogy a 60-65.percig 0-0 volt,aztán lőttek egyet meg jött a kamutizi.
kint volt kb 1500 néző,nyilván való hogy mindenki az MTK miatt jött ki,de egyszerűen meccs után amikor sétáltunk ki csak azt lehetett hallani hogy nem volt tudásbeli különbség,nem volt extra egy nb1-es csapattol.
tehát itt kezdődnek a problémák...
Nekem nem azzal van gondom, hogy ekkora különbség mondjuk egy angol vagy spanyol bajnoki és egy magyar között.
Hanem attól megyek falnak, hogy egy megye kettes meccsen 150 Ftért jobban szórakozok, mint egy "első osztályú" meccsen.
szintén adom,rengeteg ember van a meccsünkön aki már mondta hogy ők az ilyen "megyei rangadókat" nézik inkább meg.
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 25., hétfő 15:30

Nekem nem azzal van gondom, hogy ekkora különbség mondjuk egy angol vagy spanyol bajnoki és egy magyar között.
Hanem attól megyek falnak, hogy egy megye kettes meccsen 150 Ftért jobban szórakozok, mint egy "első osztályú" meccsen.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. augusztus 25., hétfő 15:28

Realista24 írta: Jól? Min? Őszintén kérdezem.
Ez komoly kérdés? :D

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2014. augusztus 25., hétfő 15:26

és jól szórakozhatnánk.
kicsit színvonalasabb bajnokság nem ártana mondjuk a szórakozáshoz. ha csak a helyi pályára lemegyek kicsit focizni, szerintem tehetségesebb fiatalokat látok, mint egy bajnoki meccsen. mondjuk a hangulat tényleg nem lenne rossz, és ha lenne a városomban foci, akkor azért párszor biztos kimennék hétvégenként.

de nekem egriként sikerült teljesen kiábrándulnom az egészből, amikor még az NB2-ben volt az Eger és már csak 1 meccset kellett hozni a biztos feljutáshoz akkor azért elég sokan kint voltak. azóta meglehet nézni mi lett az egészből. egy szaros kivilágítást nem sikerült megoldani, kiestünk a picsába, az összes befolyt pénz valami senkiházi ge*i zsebében landolt, azóta meg már azt sem tudom, hogy véglegesen megszűnt-e a klub vagy mivan...

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 25., hétfő 15:22

Nem értem az egészet.
Ahelyett, hogy kapcsolgatjuk a tévét, meg szidjuk Csányiéket és az elmúlt 20 év futballvezetőit, megtölthetnénk hétvégente a stadionokat és jól szórakozhatnánk.
Jól? Min? Őszintén kérdezem.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Enrique

HozzászólásSzerző: Enrique » 2014. augusztus 25., hétfő 15:19

Egyetértek.
Természetes dolog, hogy az emberek rajonganak a világsztárokért, és a legjobb csapatokért, de ezzel párhuzamosan nyugodtan ki lehet menni a hazai meccsekre, és szurkolni azért, ami a sajátunk.
Ráadásul az általam említett városokban még a körülmények is adottak, világszínvonalú stadionok, válogatott játékosok, kimagasló légiósok.
Ahelyett, hogy kapcsolgatjuk a tévét, meg szidjuk Csányiéket és az elmúlt 20 év futballvezetőit, megtölthetnénk hétvégente a stadionokat és jól szórakozhatnánk.
'Aki látni szeretné a szivárványt, annak meg kell tanulnia szeretni az esőt.'

LiamGallagher
Kedvenc játékosaid: Raúl,Zidane,R9,RC,Toni Kroos,CR,Ramos, Karim
Kedvenc csapatod: Békéscsaba,HSV,Real Madrid

HozzászólásSzerző: LiamGallagher » 2014. augusztus 25., hétfő 15:12

Remy írta:

vissza kell csábítani a nézőket a TV elé, hogy nézzék az MB1-et. ..... + kimennék egy Pécs - Honvédra. Pedig nem is voltam még Pécs meccsen.
Nem a TV elé kell csábítani a nézőket,hanem ki a stadionba! Óriási szórakozást ad nekem,amikor itthon vagyok,hogy kimehetek imádott csapatom NB2-es meccsére! Aki nem volt még kint meccsen,menjen ki,nézze meg a saját városa meccsét,sokkal nagyobb az élvezet élőben megnézni mint a gép vagy a tv előtt. Minden pályán vannak kint elvetemült arcok,még ha szar is a meccs,vagy 5-0-ás vesztésre áll a csapatod,addig is eltudsz kint sörözgetni meg röhögni a sok marhaságon. Itt nem nagyon van az,mint Hamburgban,hogy fogják magukat és felállnak az emberek,ha szarul áll a csapat. Szükség van a szurkolókra,úgyhogy aki teheti és még sosem volt meccsen,menjen ki és érezze jól magát és ne egy Granada-Getafe meccset nézzen meg a TV-ben, hanem igenis egy Pápa-Paksot,vagy Ópusztaszer-Kaszaper meccset,lehetőleg élőben!

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. augusztus 25., hétfő 15:06

Remy írta:
Kerlon írta: Semmi értelműk. Sehol se mutatnak jól és ilyenekre kell áldozni a pénzt. Inkább olyanokat kellene igazolni, akik előrelépést nyújtanak.
Amerikában is ezt csinálják, és beválik nekik. Odavisznek kiöregedett világsztárokat, és megy feljebb a nézettség. Így lehet megszerettetni az emberekkel a focit. Jó, itt nem a focit kell megszerettetni, hanem vissza kell csábítani a nézőket a TV elé, hogy nézzék az MB1-et. Elég, ha magamból indulok ki. Fradi új stadionnal, jó projekttel indult neki a szezonnak. 2 meccset már meg is néztem tőlük. Del Pierot is megnézném, hogy mit csinál. Ha nem is minden meccset, mert azért nem... + kimennék egy Pécs - Honvédra. Pedig nem is voltam még Pécs meccsen.
Hidd el, hogy egy jobb EL vagy BL szerepléssel többre menne bármelyik csapat, mint Del Piero vagy Rocchi leigazolásával.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. augusztus 25., hétfő 15:00

Enrique írta:hol vannak a fociszerető emberek?
A mai gyerekek már úgy nőnek fel, hogy a csapból is Messi, CR, Rooney, Ibrahimovic folyik.
Régen az apuka kivitte a gyereket, a gyerek meg nagy Fradi, Újpest, Vasas bármilyen szurkoló lett.

Viszont akkoriban volt foci is, ez tény. VB, EB, nemzetközi porond. Ma ez eltűnt, az idősebbeket ezért már kevésbé érdekli a magyar foci, nincs aki elmondja a mai gyerekeknek, hogy ez a miénk, és sokkal jobb érzés, mint a tévéből nézni a külföldi együtteseket.

Közrejátszik a magyar foci romlása, és a média.

Pedig én nem tudom feldolgozni, hogy egy focit szerető embert miért nem hoz lázba egy Leonardo, Bonazzoli, Gera, Mateos, Lanzafame, Caneira.

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2014. augusztus 25., hétfő 14:53

Nálunk is lehetne kultúra, ha nem vágtak volna tönkre mindent az elmúlt 40 évben vagy ha a nagy szakembereink, vezetőink képesek lennének újra kialakítani

Akkor a gyerekek szorgalomával sem lenne baj

Enrique

HozzászólásSzerző: Enrique » 2014. augusztus 25., hétfő 14:50

Remy írta: Hidd el itt is szívesebben menne ki az ember meccset nézni, ha magasabb lenne a fizetés. Anglia más szint. Ha minimálbérhez méred a belépőket, akkor drága, pláne hogy milyen alacsony a foci színvonala. Angliában a foci egy kultúra, itt nem.
Én a Lokiról tudok nyilatkozni, Debrecenben járok egyetemre, 2-3000 forintért normális helyre vehetsz jegyet, kéthetente ezt nem érzem soknak.
Angliában pedig a foci kultúra, mert megteremtették maguknak, a Championshipben, vagy az alsóbb osztályokban sem azért vannak teltházas meccsek, mert annyira szuper a foci.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. augusztus 25., hétfő 14:41

Enrique írta:...
Hidd el itt is szívesebben menne ki az ember meccset nézni, ha magasabb lenne a fizetés. Anglia más szint. Ha minimálbérhez méred a belépőket, akkor drága, pláne hogy milyen alacsony a foci színvonala. Angliában a foci egy kultúra, itt nem.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

miro
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale

HozzászólásSzerző: miro » 2014. augusztus 25., hétfő 14:36

Amerikában is ezt csinálják, és beválik nekik.
Amerikát ne akard Magyarországhoz hasonlítani semmilyen szempontból sem..
más gondolkodás mód,más felfogás.
az ottani foci gyakorlatilag ezért van,hogy az ilyen sztárokat lássák,semmi előrelépés nem lesz soha,de nem is tervezik.
itt elsőnek nemzetközi szinten kéne följebb lépni,de az nem a 40 éves del pieroval fog sikerülni,illetve rocchival.
nekik nincs már ekkora céljuk a futballal,saját maguk szórakozására csinálják.
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

Enrique

HozzászólásSzerző: Enrique » 2014. augusztus 25., hétfő 14:35

Én kicsit értetlenül állok az emberek passzivitása előtt is.
A bajnokság színvonala nem verdesi az eget, de szerintem egyre gyakrabban vannak színvonalas meccsek, egyre több a minőségi légiós, vagy külföldről visszatérő jó magyar játékos.A Győr, Debrecen, pláne Budapest méretű városokban nem igaz, hogy nem lehet kéthetente megtölteni a gyönyörű stadionokat, hol vannak a fociszerető emberek? Pápán például, vagy Pakson meg gondolom fantasztikus kihagyhatatlan programok sora tántorítja el az embereket hétvégente a meccsre járástól.
Meg lehetne csinálni magunknak a showt, ahogy teszik azt máshol is, egy angol másod, harmadosztály színvonala összességében semmivel nem jobb, eszetlen, nézhetetlen kick&rush, mégis a szurkolók megteremtettek egy olyan közeget, amiben mindenki jól érzi magát.
Lehet a fotelben tespedni, és kapcsolgatni a sportcsatornákat, hala, forca, über alles, meg a többi, de az nem a miénk, miért nem a saját focinkért teszünk, és alakítjuk a saját kulturánkat?

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. augusztus 25., hétfő 14:22

Kerlon írta: Semmi értelműk. Sehol se mutatnak jól és ilyenekre kell áldozni a pénzt. Inkább olyanokat kellene igazolni, akik előrelépést nyújtanak.
Amerikában is ezt csinálják, és beválik nekik. Odavisznek kiöregedett világsztárokat, és megy feljebb a nézettség. Így lehet megszerettetni az emberekkel a focit. Jó, itt nem a focit kell megszerettetni, hanem vissza kell csábítani a nézőket a TV elé, hogy nézzék az MB1-et. Elég, ha magamból indulok ki. Fradi új stadionnal, jó projekttel indult neki a szezonnak. 2 meccset már meg is néztem tőlük. Del Pierot is megnézném, hogy mit csinál. Ha nem is minden meccset, mert azért nem... + kimennék egy Pécs - Honvédra. Pedig nem is voltam még Pécs meccsen.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. augusztus 25., hétfő 14:18

Remy írta:Amúgy örülök annak, ha nagy neveket hoznak szóba az MB1-es csapatokkal. Rocchi és Del Piero azért nem a megszokott kaliber, DE annak örülnék a legjobban, ha épkézláb csapatba mennének, nem pedig ilyen Haladás és Honvéd. Nyilván nekik ez már bohóckodás, de jobban mutatna, ha egy Vidi vagy Fradi igazolná le őket.
Semmi értelműk. Sehol se mutatnak jól és ilyenekre kell áldozni a pénzt. Inkább olyanokat kellene igazolni, akik előrelépést nyújtanak.
K

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. augusztus 25., hétfő 14:16

Amúgy örülök annak, ha nagy neveket hoznak szóba az MB1-es csapatokkal. Rocchi és Del Piero azért nem a megszokott kaliber, DE annak örülnék a legjobban, ha épkézláb csapatba mennének, nem pedig ilyen Haladás és Honvéd. Nyilván nekik ez már bohóckodás, de jobban mutatna, ha egy Vidi vagy Fradi igazolná le őket.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Vissza: