Mennyei futball

Foci a Real Madridon túl...
BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. augusztus 25., hétfő 16:16

A legtöbb külföldi akit idehozunk "megbukott", vagy kiöregedett egy másik országban, aki pedig esetleg többre hivatott (Besic), azt képtelenek vagyunk megtartani. Egyben sajnálatos dolog is, hogy az utánpótlásképzésünk semmit se ér, helyette túlfizetett légiósokkal próbálkozunk. Ennél részletesebben nem akarok a játékosok minőségébe belemenni.
Már pedig csak ezekkel a "bukott légiósokkal" lehet eredményt elérni ameddig az utánpótlás olyan amilyen!Azt pedig rendbe rakni nem 1-2 év hanem legalább 10!(mire eredmény is lesz)Egyébként Besic is bukott légiós volt, aztán mégis mi lett belőle!Másrészt azt ne várja senki, hogy hirtelen holland,portugál liga legjobbjait fogjuk idecsábítani ahhoz előbb eredmény is kellene!Példának viszont jó Pavlovic esete aki mindenáron itt akart maradni, pedig volt ajánlata más helyekről is! :) Akkor azért valami csak jó...
Nem elfogultság, ez szerelem és életérzés! :)
:agree:

Egyébként most volt egy U17-es torna Aradon!Persze nem lehet ebből nagy következtetést levonni, de azért ezt nem rossz látni! :) Szép volt fiúk! :agree:

Eredmények
Arad-FTC 2-3
G.: Lakatos (2), Dragóner
FTC-QPR 2-0
G.: Dragóner (2)
FTC-Dinamo Bukarest 1-0
G.: Dragóner

A torna végeredménye
1. FERENCVÁROS
2. Dinamo Bukarest
3. Wolverhampton
4. Arad
5. QPR
6. Puskás Akadémia

LiamGallagher
Kedvenc játékosaid: Raúl,Zidane,R9,RC,Toni Kroos,CR,Ramos, Karim
Kedvenc csapatod: Békéscsaba,HSV,Real Madrid

HozzászólásSzerző: LiamGallagher » 2014. augusztus 25., hétfő 16:09

dannen írta: azért ez is már elfogultság. vagyis elhiszem, hogy te szívesebben mész ki (ki tudja milyen okból) , de ez már a ló másik oldala.

de még azon is látszik, ahogy írod. a békéscsaba-szeged a rangadó, nem a bayern -hamburg
:mrgreen:
Nem elfogultság, ez szerelem és életérzés! :)

Enrique

HozzászólásSzerző: Enrique » 2014. augusztus 25., hétfő 16:04

Realista24 írta: Engem a körítés nem érdekel. Az érdekel, hogy mi megy a pályán.
A körülmények, a hangulat legalább annyit hozzátesz élőben a teljes élményhez, mint maga a meccs, ezért mondom hogy lehetne ez az egész sokkal jobb is, mert részben rajtunk múlik.
De ha nálad csak a játék a szempont, akkor érthető a véleményed.
'Aki látni szeretné a szivárványt, annak meg kell tanulnia szeretni az esőt.'

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. augusztus 25., hétfő 16:03

BBarni írta:
Ez miben merül ki? Új stadionokban?
Nem feltétlenül!Úgy veszem észre, hogy a külföldi játékosoknak is vonzóbb lett az MB1( :mrgreen: ) ahogy ha jól emlékszem Gera is mondta a 2000-es évek elején amikor a Fradiban játszott szerb,horvát,román másodosztályú játékosokat tudtak igazolni a magyar csapatok!Persze nem azt mondom, hogy nem volt 1-2 kivétel, de hol tudtak volna igazolni a holland első osztályból vagy a német másodosztályból vagy a portugál elsőből?Még csak környékbeli országok jobb csapataitól sem!Több jobb, erősebb klubcsapat is lett jelenleg van egy jó Fradi,Vidi,Loki,Győr,Diósgyőr mellettük egy MTK vagy egy Honvéd sem elhanyagolható!Pénzügyileg is erősödtek a klubok, a szakmai munka is fejlődött több klubnál!(főként Fradi,Vidi esetleg Győr)
A legtöbb külföldi akit idehozunk "megbukott", vagy kiöregedett egy másik országban, aki pedig esetleg többre hivatott (Besic), azt képtelenek vagyunk megtartani. Egyben sajnálatos dolog is, hogy az utánpótlásképzésünk semmit se ér, helyette túlfizetett légiósokkal próbálkozunk. Ennél részletesebben nem akarok a játékosok minőségébe belemenni.

Pénzügyi erősödés?
http://www.nb1.hu/hirek/nb-i-negymillia ... y-csapatok

BBarni

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. augusztus 25., hétfő 15:59

Nem feltétlenül!Úgy veszem észre, hogy a külföldi játékosoknak is vonzóbb lett az MB1( :mrgreen: ) ahogy ha jól emlékszem Gera is mondta a 2000-es évek elején amikor a Fradiban játszott szerb,horvát,román másodosztályú játékosokat tudtak igazolni a magyar csapatok!Persze nem azt mondom, hogy nem volt 1-2 kivétel, de hol tudtak volna igazolni a holland első osztályból vagy a német másodosztályból vagy a portugál elsőből?Még csak környékbeli országok jobb csapataitól sem!Több jobb, erősebb klubcsapat is lett jelenleg van egy jó Fradi,Vidi,Loki,Győr,Diósgyőr mellettük egy MTK vagy egy Honvéd sem elhanyagolható!Pénzügyileg is erősödtek a klubok, a szakmai munka is fejlődött több klubnál!(főként Fradi,Vidi esetleg Győr)
Persze emellett még mindig vannak lehúzó,csalók a magyar fociban, de jóval jobbnak látom a helyzetet mint mondjuk 10-12 éve!Meg persze a stadionok is jól jönnek(a méretükről lehetne vitatkozni), nálunk ha minden jól alakul idén 12-14 ezer lesz az átlag nézőszám, ez azért nagyon jó szám lenne és új stadion nélkül biztos nem lenne ennyi!Persze ezt a kicsi fejlődést csak az veszi észre aki rendszeresen követi a magyar focit, aki csak azt látja, hogy megint 1 csapat sem jutott be egyik csoportkörbe se annak nyilván ez nem tűnik fel! :)

Realistának is igaza van, az ő véleménye is érthető!

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 25., hétfő 15:56

Nem kell viszonyítani egy Real meccshez, bedobsz 1 sört,szotyizol,röhögsz a beszólásokon,és élőben nézed a meccset.
Nézd meg amit idéztél hozzászólást, hogy mit írtam benne.
Emellett több világszínvonalú stadionunk is van már,
Engem a körítés nem érdekel. Az érdekel, hogy mi megy a pályán.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Enrique

HozzászólásSzerző: Enrique » 2014. augusztus 25., hétfő 15:50

Realista, mindenki máshogy van összerakva, de általában az embernek élőben nagyobb élményt nyújt egy meccs, egész más mint tévében nézni, ráadásul amit magunkénak érzünk, azzal kapcsolatban elnézőbbek vagyunk, kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk ugyebár.
Emellett több világszínvonalú stadionunk is van már, minőségi légiósok, hazatérő magyar válogatottak, azért ez nem annyira alja szint. Egy fociszerető ember, aki megnéz a tévében hétvégente 4-5 meccset mondjuk, szerintem a hazai pályákon is jól szórakozna.
Én egyetértek a kritikákkal, mindenki látja mik történnek, csupán felvetettem, hogy a sajnálkozás, a múlton való rágódás helyett léphetnénk mi szurkolók is egyet, és a stadionok megtöltésével kialakíthatnánk egy olyan légkört a hazai focinak, amiben szurkoló, játékos egyaránt jól érezné magát.
Továbbra is az angol példát tudom felhozni, ott is mondhatnák, hogy ugyanmár, ki kíváncsi ezekre az egybites dokkmunkás játékosokra, de ők inkább kimennek szurkolni, és biztatják a csapatot.
Minden csak hozzáállás kérdése.

miro
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale

HozzászólásSzerző: miro » 2014. augusztus 25., hétfő 15:48

Jó, de oda könnyen lehet, hogy az u19-et viszik meg ilyenek, arra sem szabad adni. Sehol se szoktak meghalni ilyen kupa meccseken...
kanta,hrepka,vukmir,kelemen,hídvégi,poor,bese,DR horváth.

ezek voltak a "felnőttek" a kezdőben.
egyedül kanta volt az akinek minden mozdulatán látszott hogy tud futballozni,a többi katasztrófa.
Az első osztály meg az amatőr ligák összehasonlítása értelmetlen lehet példálózni,de nem egy szint a kettő!
persze hogy nem,az egyik kifullad a 65.percben a másik bírja mert profi és sokkal többet edz,csak ez a különbség kurva kevés,mert az egyikben van pénz,a másikban nincs.
ausztriába a volt csapattársam,2 évig gyakorlatilag nem edzett,hazajött elkezdett kondizni,futni stb. meghúzott 3 hónapot,és most kezdő a Vasasban.
ennyit az óriási magyar fociról.
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

LiamGallagher

HozzászólásSzerző: LiamGallagher » 2014. augusztus 25., hétfő 15:46

Realista24 írta:Nekem nem azzal van gondom, hogy ekkora különbség mondjuk egy angol vagy spanyol bajnoki és egy magyar között.
Hanem attól megyek falnak, hogy egy megye kettes meccsen 150 Ftért jobban szórakozok, mint egy "első osztályú" meccsen.
Igenis lehet jól szórakozni,hozzáállás kérdése az egész. Tény,sokkal lassabb a játék,sokkal ügyetlenebbek a focisták,de így is lehet látni szép megoldásokat,szép gólokat. Nem kell viszonyítani egy Real meccshez, bedobsz 1 sört,szotyizol,röhögsz a beszólásokon,és élőben nézed a meccset. Mai napig sokkal szívesebben megyek ki egy Békéscsaba-Szeged rangadóra,mint egy Hamburg-Bayern München meccsre. Ettől független mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit csinál, ha Te nem akarsz kimenni megnézni, akkor nem mész ki. Én csak javasolni tudom,hogy járjatok ki!

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. augusztus 25., hétfő 15:44

BBarni írta:Az viszont nem igaz, hogy nem fejlődik a klubfoci, ha nem is látványosan és sokat, de fejlődik! :)

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 25., hétfő 15:44

Az első osztály meg az amatőr ligák összehasonlítása értelmetlen lehet példálózni,de nem egy szint a kettő!
Persze, hogy nem.
Pl. egy megye egyes csapat gazdálkodik 3-10 millió forintból. Egy mb1-es? Ezek után vonjunk le egy "ár/érték" arányt és tiszta képet kapunk a differenciáról.
Nyilván véded a dolgot, mert benne dolgozol, de ettől függetlenül a magyar foci egy minősíthetetlenül gyenge produktum a belefektetett energia és pénz arányában.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

BBarni

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. augusztus 25., hétfő 15:40

Én speciel örülök, hogy mi nem Del Piero és Rocchi féle arcokban gondolkodunk! :) Del Piero ha ide is jön akkor is csak decemberig, aztán megy tovább!Rocchi is csak decemberig kötött szerződést és Artner sem javasolta a szerződtetését!Őket viszont formától függetlenül is játszatni kell, mert a szponzor nem azért fizeti a fizetésük nagy részét, hogy a kispadon ücsörögjenek! :) Aztán amikor fél év múlva elmennek lehet hozni a helyükre új játékost, na meg az öltözői morálnak sem tesz túl jót! :)

Egyetértek Enrique és LiamGallagher véleményével! :) Élőben, magyar emberek között egy magyar csapatnak szurkolni egészen más élményt ad, foci ide vagy foci oda!Azt azért megemlíteném, hogy nem egyszer adott nagyobb élményt egy MTK-Honvéd meccs mint mondjuk egy Sevilla-Valencia! :)
Ettől függetlenül mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy kimegy e magyar meccsekre(legyen az első osztály vagy megye kettő)vagy más programot választ! :)
Az viszont nem igaz, hogy nem fejlődik a klubfoci, ha nem is látványosan és sokat, de fejlődik! :)

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. augusztus 25., hétfő 15:37

miro írta:
Realista24 írta:Nem értem az egészet.
Minek adjon ki az ember hetente/kéthetene több ezer forintot, azért a fosért, sikkasztásért, csalásért, érdekkapcsolatokért amit itt produkálnak foci címszó alatt bújtatnak?

+1.

én sem értem,azért mert van valami,azt nem muszáj szeretni,sőt ne hogy már mi alkalmazkodjunk ehhez a szarhoz.
azért nem fogok kimenni meccsre hogy velem is csak eggyel többen legyenek,mert más értelmét nem látom.

beugro+sör stb 3-4rongy.
ennyiért elszórakozok máshol,ahol még tényleg jól is érzem magam.

más,faterom tavaly kivitte a kollégájának a fiát meccsre,mert ki akart menni,de nem tudott mert az övé melózott stb,ez mind1 is.
a félidőbe 0-0 kapura lövés volt,a kis srác megkérdezte hogy most komolyan ez a magyar foci? erre mást nem tudott senki mondani,jót röhögtek és azt mondták hogy igen,ez az...
tehát rá lehet tukmálni a fiatalokra ezt a focit,de az ég világon semmi értelme.
szomszéd városban volt most MK kupa, Szentlőrinc-MTK.
0-2 lett a vége,de úgy hogy a 60-65.percig 0-0 volt,aztán lőttek egyet meg jött a kamutizi.
kint volt kb 1500 néző,nyilván való hogy mindenki az MTK miatt jött ki,de egyszerűen meccs után amikor sétáltunk ki csak azt lehetett hallani hogy nem volt tudásbeli különbség,nem volt extra egy nb1-es csapattol.
tehát itt kezdődnek a problémák...
Jó, de oda könnyen lehet, hogy az u19-et viszik meg ilyenek, arra sem szabad adni. Sehol se szoktak meghalni ilyen kupa meccseken...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

miro
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale

HozzászólásSzerző: miro » 2014. augusztus 25., hétfő 15:34

Realista24 írta:Nem értem az egészet.
Minek adjon ki az ember hetente/kéthetene több ezer forintot, azért a fosért, sikkasztásért, csalásért, érdekkapcsolatokért amit itt produkálnak foci címszó alatt bújtatnak?

+1.

én sem értem,azért mert van valami,azt nem muszáj szeretni,sőt ne hogy már mi alkalmazkodjunk ehhez a szarhoz.
azért nem fogok kimenni meccsre hogy velem is csak eggyel többen legyenek,mert más értelmét nem látom.

beugro+sör stb 3-4rongy.
ennyiért elszórakozok máshol,ahol még tényleg jól is érzem magam.

más,faterom tavaly kivitte a kollégájának a fiát meccsre,mert ki akart menni,de nem tudott mert az övé melózott stb,ez mind1 is.
a félidőbe 0-0 kapura lövés volt,a kis srác megkérdezte hogy most komolyan ez a magyar foci? erre mást nem tudott senki mondani,jót röhögtek és azt mondták hogy igen,ez az...
tehát rá lehet tukmálni a fiatalokra ezt a focit,de az ég világon semmi értelme.
szomszéd városban volt most MK kupa, Szentlőrinc-MTK.
0-2 lett a vége,de úgy hogy a 60-65.percig 0-0 volt,aztán lőttek egyet meg jött a kamutizi.
kint volt kb 1500 néző,nyilván való hogy mindenki az MTK miatt jött ki,de egyszerűen meccs után amikor sétáltunk ki csak azt lehetett hallani hogy nem volt tudásbeli különbség,nem volt extra egy nb1-es csapattol.
tehát itt kezdődnek a problémák...
Nekem nem azzal van gondom, hogy ekkora különbség mondjuk egy angol vagy spanyol bajnoki és egy magyar között.
Hanem attól megyek falnak, hogy egy megye kettes meccsen 150 Ftért jobban szórakozok, mint egy "első osztályú" meccsen.
szintén adom,rengeteg ember van a meccsünkön aki már mondta hogy ők az ilyen "megyei rangadókat" nézik inkább meg.
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 25., hétfő 15:30

Nekem nem azzal van gondom, hogy ekkora különbség mondjuk egy angol vagy spanyol bajnoki és egy magyar között.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. augusztus 25., hétfő 15:28

Realista24 írta: Jól? Min? Őszintén kérdezem.
Ez komoly kérdés? :D

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2014. augusztus 25., hétfő 15:26

és jól szórakozhatnánk.
kicsit színvonalasabb bajnokság nem ártana mondjuk a szórakozáshoz. ha csak a helyi pályára lemegyek kicsit focizni, szerintem tehetségesebb fiatalokat látok, mint egy bajnoki meccsen. mondjuk a hangulat tényleg nem lenne rossz, és ha lenne a városomban foci, akkor azért párszor biztos kimennék hétvégenként.

de nekem egriként sikerült teljesen kiábrándulnom az egészből, amikor még az NB2-ben volt az Eger és már csak 1 meccset kellett hozni a biztos feljutáshoz akkor azért elég sokan kint voltak. azóta meglehet nézni mi lett az egészből. egy szaros kivilágítást nem sikerült megoldani, kiestünk a picsába, az összes befolyt pénz valami senkiházi ge*i zsebében landolt, azóta meg már azt sem tudom, hogy véglegesen megszűnt-e a klub vagy mivan...

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 25., hétfő 15:22

Nem értem az egészet.
Ahelyett, hogy kapcsolgatjuk a tévét, meg szidjuk Csányiéket és az elmúlt 20 év futballvezetőit, megtölthetnénk hétvégente a stadionokat és jól szórakozhatnánk.
Jól? Min? Őszintén kérdezem.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Enrique

HozzászólásSzerző: Enrique » 2014. augusztus 25., hétfő 15:19

Egyetértek.
Természetes dolog, hogy az emberek rajonganak a világsztárokért, és a legjobb csapatokért, de ezzel párhuzamosan nyugodtan ki lehet menni a hazai meccsekre, és szurkolni azért, ami a sajátunk.
Ráadásul az általam említett városokban még a körülmények is adottak, világszínvonalú stadionok, válogatott játékosok, kimagasló légiósok.
Ahelyett, hogy kapcsolgatjuk a tévét, meg szidjuk Csányiéket és az elmúlt 20 év futballvezetőit, megtölthetnénk hétvégente a stadionokat és jól szórakozhatnánk.

LiamGallagher

HozzászólásSzerző: LiamGallagher » 2014. augusztus 25., hétfő 15:12

Remy írta:

vissza kell csábítani a nézőket a TV elé, hogy nézzék az MB1-et. ..... + kimennék egy Pécs - Honvédra. Pedig nem is voltam még Pécs meccsen.
Nem a TV elé kell csábítani a nézőket,hanem ki a stadionba! Óriási szórakozást ad nekem,amikor itthon vagyok,hogy kimehetek imádott csapatom NB2-es meccsére! Aki nem volt még kint meccsen,menjen ki,nézze meg a saját városa meccsét,sokkal nagyobb az élvezet élőben megnézni mint a gép vagy a tv előtt. Minden pályán vannak kint elvetemült arcok,még ha szar is a meccs,vagy 5-0-ás vesztésre áll a csapatod,addig is eltudsz kint sörözgetni meg röhögni a sok marhaságon. Itt nem nagyon van az,mint Hamburgban,hogy fogják magukat és felállnak az emberek,ha szarul áll a csapat. Szükség van a szurkolókra,úgyhogy aki teheti és még sosem volt meccsen,menjen ki és érezze jól magát és ne egy Granada-Getafe meccset nézzen meg a TV-ben, hanem igenis egy Pápa-Paksot,vagy Ópusztaszer-Kaszaper meccset,lehetőleg élőben!

Vissza: