És azt írod, hogy ez az ember érdemes a fehér mezre?
Maradjunk annál, amit láttunk tavaly. Vele volt egyensúlyban a kp, ő bontott meg egy csomó védelmet (ebben sokkal jobb, mint a 2 100 millás csodarobotunk), kihajtotta a belét az összes meccsen, ő volt az Modric mellett az, aki konstansan hozta a közepes/jó teljesítményeket, kevés rossz meccse volt. Mindkét döntőben gólhoz segítette a csapatát, oroszlánrészt vállalt a sikerekből. Emellett univerzális játékos, a kp és a támadósor majdnem minden pontján használható. Igazi Jolly Joker a pasas.
Ezen okok miatt méltó a fehér mezre.
A pályán kívüli dolgai, sírás a fizuért, gusztustalan, és nem méltó egy Real játékoshoz. Csak én úgy vagyok vele, ha már a teljesítménye miatt elnézem Pepe ámokfutásait, akkor elnézem DM-nek a pénzsóvárságát is. Engem az érdekel, hogy ki milyen teljesítményt pakol le az asztalra, és teljesítményben bizony nálam DM rakta le a legtöbbet, utána közvetlenül Modric, és Ramos, mindenki más lényegesen kevesebbet. Manapság az már luxus, hogy ilyen apróságok miatt kirakjunk egy hasonló kaliberű játékost.
Mindehhez annyit hozzá kell fűznöm, hogy tavaly nyáron bizony én is eladtam volna az első jött-ment kérőnek, aki legalább 25 millát ad érte. Azóta nagyot változott a véleményem.
Ez az ember most elég csúnyán ki fog kúrni a Real Madriddal, ha nem sikerül pótolnunk
Ezt írtad, szóval te is látod, tudod, hogy kell nekünk, mint egy falat kenyér. Persze csak, ha hozza azt, amit tavaly hozott. Lehet, hogy megint leülne a fizuemelés után, de az első fizuemelés előtti játéka is hullámzó volt, és nem konstans jó. Én úgy gondolom, hogy most lett megtalálva az igazi posztja, a helye a csapatban, és 2-3 évig klasszis teljesítményt hozna.
Nem kell védeni az emberünket.
4 év alatt 28 millió Eurót akart.
Markaeting érték szinte semmi,hogy legalább valami visszacsordogáljon belőle.
28 millió Eurót ér a csapatnak?Hát nagyon nem.
A pénzről csak annyit, hogy ér egy játékos is 94 vagy 91 millót + fizut? Nem. Mégis ki lett csengetve az összeg. CR évi 23 millióban van nekünk (bruttó), + az ára + a már kifizetett fizu + prémiumok körülbelül 300 millió-ba lesz a végére (oké, ő azért ebből sokat visszahoz, de azt azért nem hiszem, hogy lényegesen olcsóbb lenne így, mint DM). De ha csak a következő 4 évet nézzük, akkor is 92 millió, míg DM a fizuemeléssel "csak" 56 millióba kerülne. Irdatlan összegek. De ha jobban tetszik, akkor fogjuk fel úgy, hogy 4 évre igazolunk 56 millióért egy elit kkp-t/bkp-t, aki fizu nélkül fog nálunk focizni. Nekem ez jobb üzletnek tűnik, mint mondjuk 80 milla Jamesért (még akkor is az lenne, ha James is fizu nélkül játszana).
Szóval lényeg a lényeg, ha igazolnunk kell DM helyére egy játékost, akkor egy megfelelő igazolás minimum 56 millába kerülne, plusz fizu, és még akklimatizálódnia is kell. Ha pedig nem rak le olyan teljesítményt, mint DM (vagy a játék bármely aspektusában gyengébb lesz, mint DM), akkor már nem érte meg a csere sportszakmailag, anyagilag meg elve nem.