Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. június 3., hétfő 17:20

Előbb inkább zárnék 16-án, aztán lehet szervezni a 7-et, mert nem szeretném, ha az ide való értékelések és módosítások illetve a már a hetedikre vonatkozó hsz-ek tömkelege + a "jelentkezési ív" keveredne össze-vissza.

Szóval 16 éjfél zárás és tőlem 17 hétfőtől már mehet a 7. szervezése.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. június 3., hétfő 17:05

Ha mondjuk 14-én elkezdem szervezgetni az ofisöl he7edik kört, az nagyon bezavarna az itteni ténykedésbe, Santi? Úgy számoltam, hogy 14-én megindulna a jelentkezés, és akkor akár 20-án már kezdhetünk is. De ha probléma, eltolhatjuk az egészet egy héttel.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. június 3., hétfő 16:59

Kerlon!
Én azt mondom neked, hogy csütörtök 18:00-ig még gondolkozz rajta kicsit, hogy mit fogsz hozni. Mindenképpen aznap kell ajánlani és lehetőleg minél jobban tartani a 18:00-át.
Így ezt az ajánlást nem áll módomban figyelembe venni, és nemcsak azért, mert megint egy mainstream BB. :mrgreen:

Ez a többieknek is szól, hogy ezt ne is értékeljétek, mert addig semmi sem hivatalos, míg csütörtökön ki nem mondja Kerlon mi lesz a végleges.

más:
Úgy gondolom, hogy aki eddig eljutott az elég nagy valószínűséggel végig is fogja vinni a kört, úgyhogy már nem fogok követelni filmeket vasárnapokon, hanem legközelebb már csak záráskor, de akkor már az összessel legyen meg mindenki értelemszerűen.

A zárás időpontja pedig június 16. lesz!
Aki a 8-ból 7-et értékelt már az majd egyet módosíthat, ha akar, de csak 1-et!

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. június 3., hétfő 16:57

Nekem a Blow előtt az A-terv a District 9 volt, azt mondta a fővezér, hogy mainstream, pedig sztem nem annyira. Végül a Blow is az volt. No mindegy. :D

Ez mondjuk szerintem is az, emlékszem anno nagyon várt film volt, nem véletlenül amúgy. Nálam 10/10 mivel Tarantino papa a kedvenc rendezőm. Azt se bánom, ha marad, úgyis most jönnek a fontosabb vizsgáim.

Huni
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Huni » 2013. június 3., hétfő 16:52

Kerlon írta:Remélem még nem volt az előző körökben
nem volt, de nem véletlenül :mrgreen:
van rá egy ezresem, hogy a jelenlegi turnus tagjainak 95%-a már látta :mrgreen:
accel: "vidal, kondogbia, pogba, casemiro? mind a négyen 180 fölött vannak jóval."
R24: "Vidal 35-40, Kondogbia 10-15, Pogba 25, Casemiro 6 misi.
Vagy félreértek valamit?"
:mrgreen:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. június 3., hétfő 16:50

Azigen. :mrgreen:

Mondjuk azé' nem egy Bad Boys, na. :mrgreen:

realistahuni

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. június 3., hétfő 16:47

Becstelen brigantyk?
Akkor már nem csak az én ajánlásom mainstream, ugye Santi? :lol:

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. június 3., hétfő 16:33

Elcsúszott a naptárad, vagy most valami kivételes helyzet van? :D
Egyébként jó film. Legalábbis érdekes, hogy kicsit hozzányúlt a történelemhez. Akkor lehet már értékelni is? Vagy az legyen csütörtöktől? :)

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. június 3., hétfő 16:24

Nagyon szeretem Brad Pitt alakításait és úgy gondolom, hogy Aldo Ezredes személyében is nagyon jól alakít, szóval az én ajánlásom a Becstelen Brigantyk. Remélem még nem volt az előző körökben. :D
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

realistahuni

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. június 3., hétfő 11:14

Shooting Dogs

Fúú, nem tudom, hogy kezdjem. Az biztos, hogy nálam a kör győztese nagy valoszinüséggel ez a film, köszi az ajánlást Anyaka!
Számomra ez a film, nem csak elgondolkodtató, azt hiszem befolyásolta az egész világnézetemet.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A film megnézése óta csak az jár a fejembe, hogy hogy lehet képes az "ember" ilyenekre. Elvileg attól különbözünk az állatoktól, hogy nem mindig az ösztöneink alapján viselkedünk. Na persze. Ennyire primitív, álszent, gyáva élőlény a világon nincs szerintem. Háborúk a semmiért, eszetlen öldöklések, eretnekek máglyára vetése, koncentrációs táborok, sajátkezű bozótvágókéssel való mészárlások...miért? A nagy semmiért halnak meg ezrek, millók, legtöbben ártatlanul, azért, hogy pár embernek jó legyen. Ez 20 éve történt, de most sem kell azt hinni, hogy minden rendben van, megy ám az öldöklés most is Izrael, Palesztina, Dél Amerika stb...
A végső következtetésem csupán annyi, hogy ez a faj egyszerűen pusztulásra van ítélve. És erre nem biztos, hogy olyan sokat kell várni. Hol van kizárva, hogy 20 év múlva lesz egy harmadik világháború, és leatombombázzák a Föld népességének felét? Szerintem bőven van rá esély. Egyszerűen ilyen az ember, háborúra és egyéb faszságra áldozzák a pénz nagy részét, pedig igazából mindekinek meg lehetne élni kényelmesen ebben a világban, de nem, inkább éhezzen a világ 70%-a, azért, hogy öldökleni lehessen egymást. Fuck logic.
Visszatérve a filmre: ez az egész alkotás egy hatalmas fricska az egész USA-nak. A hősök, a megmentők, az ensz, a békefenntartók totális csődje, biztos fordult egyet a gyomra a sok jenki hadügyi főfaszfejnek, meg a sok köcsög álszent politikusnak. Kifejteném egy kicsit John Hurt, vagyis Christopher alakítását, ami nagyon tetszett: Én nem vagyok vallásos, de szerintem minden papnak és egyházi személynek ilyennek kellene lenni. Ehhez képest mit látok, ha kimozdulok az utcára? Azt, hogy az apácák zsírúj VW Passattal nyomulnak a városba, pedig Csíkszereda nem egy nagy város, a maga 40 ezer lakosával. Ilyenkor hol van a fő ideológia, hogy segítsük a szegényeket. Ja, hogy sehol. És ilyen a papok meg az összes egyházi személy élete, az országban, élősködnek az adófizetők, és a sok buta, férevezetett hívő pénzén. Na de megint off ez, de ilyenkor kikívánkozik az emberből. Szóval az a helyzet a filmben Christopher atyával, hogy látszik rajta, hogy megcsömörlött ettől a világtól. Amikor megtalálta a halott apácákat, látta, hogy nem csak megölték, hanem meg is erőszakolták őket, azt hiszem akkor volt a legjobban szétesve lelkileg. Már ő sem tudta mit tegyen, de legalább nem ment a többi fehérrel el, nem tudott volna elszámolni a lelkiismeretével és abban a tudatban élni, hogy hagyott egy csomó embert meghalni. Inkább feláldozta magát pár gyerekért, ami hatalmas tett, és ha valóságban is létezett ez az ember, akkor hatalmas respect neki. Az összes többi fehérnek viszont gondolom nehéz volt elszámolni a lelkiismeretükkel, ez látszott az arcukon is, viszont féltek a haláltól, úgyhogy inkább leléptek. A hutu bozótvágó késes- nem is tudom minek lehet nevezni ezeket- rángógörcsök cselekedete pedig egészen hihetetlen. Hogy ilyen emberek léteztek(és léteznek most is arra mérget lehet venni) akik hidegvérrel kaszabolnak gyerekeket és csecsemőket, arra egyszerűen nincs magyarázat, a lehető leghosszabb és legfájdalmasabb halált kellene kapják ezek.

Összegezve: Már mondták, de én is egyet értek azzal, hogy a film ereje a történetiségen van, ezt nem nagyon lehetett elrontani, és nem is rontották el. John Hurt nagyon nagyot játszik benne.
Nagyon nagy 10/10 a film.

Szerk.
Tele van offolással és saját véleménnyel a világról, valamint vallási dolgokkal a spoiler, úgyhogy aki érzékeny az ilyenre az ne olvassa el! :agree:

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. június 3., hétfő 10:52

A szabadság útjai

Nem tudom hová tenni a filmet... Néha éreztem, hogy jó lenne, de mégsem. A vége jó volt ismét, elég hullámzó volt a film menete, ezzel együtt a figyelmem is.
Majd elolvasom a többiek véleményét is, érdemben nem tudok hozzászólni.

5.5/10
"And my heart will leave you never."

gkovi
Kedvenc játékosaid: Redondo, Zidane, R. Carlos, Iker Casillas, Ronaldo, Marcelo, Raul, McManaman, CR, Xabi Alonso, Varane, Pepe, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Fradi

HozzászólásSzerző: gkovi » 2013. június 2., vasárnap 23:39

Blow

Bevallom, most nem néztem meg megint a filmet, mivel úgy 1 hónapja láttam harmadszor. Szóval mondhatni, hogy eléggé tetszett ez a film. :D Jól felépített a cselekmény, ahogy bemutatja kis drog kereskedőből, hogy válik valaki már-már drogbáróvá és aztán mégis elveszít mindent. Igaz bekavart, hogy ő is egyre jobban rászokott a drogra. A végét nagyon eltalálták, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!amikor kiderül, hogy a lánya soha nem látogatta meg + hogy a lánya miatt csinálja az utolsó bulit. Fellehet a filmben fedezni egyfajta tanulságot, hogy a könnyen, bűnözésen szerzett pénzt, milyen gyorsan egy pillanat alatt ellehet veszíteni, sőt sokkal többet ennél.

8,5/10

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. június 2., vasárnap 13:05

Betépve (Blow) - 2001

Csak a film közben vettem észre, hogy én ezt már láttam valamikor, így aztán egy-két jelenetet már előre tudtam, de még így sem volt rossz.
Sajnos nem volt igazán időm rá, így az utolsók között írok róla és nem is igazán tudok olyat írni, ami még nem hangzott volna el.
Mindenképpen csak osztani tudom azok véleményét, aki szerint egy remek film, mert sztem is az, bár nagyon egyszerű, de komoly témákat érint és kellően drámai, ugye főleg a vége.
Egy problémám van vele, mégpedig, hogy itt a klubban nálam ez még mindig too mainstream. Igyekszem a filmet pontozni, de persze picit bennem van az is, hogy mint ajánlás milyen. Ezzel együtt is egy szép magas pontszámot fog kapni tőlem, mert szó se róla, nagyon jó film, de nemjó ajánlás (nálam).

8/10

gkovi, te is gyere a filmmel éjfélig!

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2013. június 2., vasárnap 11:19

Betépve- Realistahuni ajánlása

Hú érdekes film volt. Aludtam egyet rá, hogy tisztábban lássam a dolgokat. Igaz történet alapján készült ugyebár. És így most utána olvasva szépen megüti a drámaiság fokát. Főleg a legvége, na ott tényleg kijött. És az az arc a legvégén, plusz mellé a szöveg...

Tulajdonképpen a film egy része amolyan ördögi kör. Úgy kezdődik, ahogyan befejeződik. Ugyanis Jung próbálta elkerülni a pénztelenséget, nem akart olyan lenni, mint szülei. Szegények. Míg anyja egy igazi hisztis p :cens: csa, addig az apja egy rendes és családcentrikus emberként lett megjelenítve. És hát a vége is hasonlóképpen lett, pláne ez az ismerős szöveg: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!,,Ne a gyerek előtt".
Végén jön be a legnagyobb drámai rész: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!,,Lánya azóta sem látogatta meg"
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Elképesztő érzés volt belegondolni, beleélni magát az embernek, hogy igen ott a lánya csak szereti, megbocsátott neki és hopp egyszer csak szólt az őr, és szellemként tűnt el. Szívszorító azért, hogy igaz történet. A pénz, a pénztelenség, a pénz utáni vágy hova vezet... Semmi sem jött össze neki, megszegett egy ígéretet.

A színészek nagyszerűek voltak, főleg Johnny Depp. Nagyon jól játszotta a szerepét, de tulajdonképpen mindenki. Nagyon jól adták át a valóságot a filmbe, a filmet a valóságba. Végig figyelemmel kísértem, a vége volt egy picit elhúzott, de nagyon jó volt. Az elején amikor elkezdődött és jött a füvezések, azt hittem, hogy hasonló lesz a Biznisz című filmhez, azt hiszem még tavaly nyáron itt ajánlották... pontosabban a régi helyen. Az első letartóztatásánál a dagi haverja Tun kiszállt, neki is azt kellett volna.

Tegnap este egy olyan 6 pontot szerettem volna adni rá, de így átgondolva így hogy nyomot hagyott bennem és élményt többet adok. Mikor jött lefelé a film, egy rossz érzésem volt, hogy szar film lesz...

...de mégsem. Köszi az ajánlást!

Ja és még valami: RealRalú77 nagyon jól leírja a dolgokat. :agree:

7,5/10

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. június 2., vasárnap 1:24

Revolutionary Road

6.5|10

Érdekes, de nem a kedvenc Di Caprio alkotás. Kifejezetten feltűnő volt, hogy a filmben majdnem az összes női alak (legalábbis a 3 legjelentősebb szereplő) negatív volt, ebből Kate Winslet kicsit zavaró is, ezzel a frigid viselkedéssel, ami kicsit nehézzé tette a filmet már az elejétől... :)
Elmúltak az érzelmek, de senki nem változtatott. Mindez gyávaságból, és ez lett a végeredmény. Ha nem film lenne, akkor ezt pár perc alatt le lehetett volna rendezni, két (vagy legalább egy) bátrabb embernek, nyíltan. Ha úgy veszem, hogy a Titanic nagy szerelmétől, idáig jutottak, akkor érdekes körképet ad az egész. Gondolom nem véletlen a szereplőválasztás, ha ez volt a célja, akkor jól bemutatta, hogy mit tehetnek a szürke, és mindent felőrlő hétköznapok a nagy "életre" szóló szerelemmel. Megmutathatja ez a film az igazságot is a kapcsolatokról, de nem feltétlen végződik mindig ilyen drámaian, mint ahogy lefesti. Egyedül az őrültnek beállított John volt a legnagyobb pozitívum a filmben, kemény volt az biztos, viszont legalább őszinte, és nem szerepet játszott! (Bár így hülyén hangzik egy filmnél, de értitek a lényeget. )

A pontom inkább 6.8 körül lenne, de mivel kerekítünk öttizedre, ezért ennyi. Imdb-n 7, de ott meg egészre kell, és azért nem 6-os fim volt. :)

Az ajánlásomhoz meg annyit, hogy ennél volt "durvább" dolog is nagyjából húsz kilométerre tőlem délre (de tőletek se sokkal messzebb), egy Magyarországgal szomszédos országban. Nem tudom, hogy hányan emlékeztek egy olyanra, hogy délszláv (balkáni, szerb-horvát) "háború" (mészárlás). Ahol magyar ölt sokszor magyart parancsra, ha nem akkor meghalt, és a saját katonáikat is lelőtték a felek, ha kellett. Sok ismerősöm volt, odaát, és úgy tértek vissza, hogy máig nem tudták feldolgozni, és teljesen más emberek lettek, amikor a nagy százhúsz kiló feletti erős, mindig mosolygós emberek összegörnyedve jöttek az üres tekintetükkel az utcán, akkor elgondolkozhatott az ember, hogy mégis mit éltek át. Egy évvel később én is kimentem, és láttam a szétlőtt családi házakat, meg a lebombázott hidakat. Nem is értettem már akkor sem, hogy miért volt célpont egy egyszerű családi ház. Még egy hivatalos intézményt megértenék, mint stratégiai célpont egy háborúban, ahol vannak bizonyos szabályok, de ez nem háború volt. Az alaptörténet szinte ugyanaz, mint ennél a filmnél, csak modernebb kivitelben, és Európában. Na meg a nagy Ensz, Nato, akkori kormány, és társaik itt is megmutatták mit is érnek. Még a magyar, és más külföldi állampolgárokat se menekítették ki. Rengeteg menekült jött a határon, természetesen papír nélkül, volt, aki csecsemővel a kezében, és választás elé állított egy határőrt, akkor talán élet, és halál urát, ha nem engedi át, akkor a Murába ugrik a gyermekével együtt, mert az is jobb, mint, hogy visszatérjen, és ott alázzák, s halljon meg...

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. június 2., vasárnap 0:38

A kutyákat lelövik, ugye? (Shooting Dogs)
Hát ez durva. Igazság szerint nem tudom mit írjak róla, mert sokkoló, hogy ilyen dolgok megtörténtek/történnek miközben kulturált, civilizált társadalomnak vallja magát az emberiség. Tudom Afrikában, azért még sok helyen más a helyzet, illetve '94 is már lassan 2 évtizede volt, de hogy más ország nem lép közbe ilyen esetekben és végig nézik miközben lemészárolnak egy népcsoportot, azért ez több, mint visszataszító. Nagyon szeretném megköszönni az ajánlást Anyakanak, mert nagyon megérintett a film. Tetszik Joe és Marie kapcsolata és Cristopher filozófiája, akinek a személye a remény rabjaiba is tökéletesen beleillik... Nem szívesen osztályozom a filmet, mert a tartalma nagyon felkavaró a számomra és nem, mint filmként, hanem, mint történetként tudnám értékelni, ami 10/10, de ez nem a tetszik, hanem a nagyon durva és megbotránkoztató kategória.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2013. június 1., szombat 17:52

Betépve (Blow)
Jó kis film volt, kösz az ajánlást. Általában Johnny jó filmekben játszik (leszámítva azt a vámpíros ganét'). Itt is jó volt, és a film is lekötött, de a vége fele annyira már nem. A többi szereplő is szimpatikus volt, Cruz kisasszonyból csak 1 valami hiányzott, és az benne van a gatyámba :mrgreen: :mrgreen: Sorry, most nem írnék többet. Jó film volt, egy 7,5/10-et adok neki, majd lehet felviszem 8-ra.
Kép

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 1., szombat 13:10

Pingvin78 írta:Teljesen igazad van, végül is elkerülhetetlen emberi érzések, annyit tehetünk, hogy legalább bevalljuk magunknak, és próbáljuk eldolgozni, megbocsátani, amit kell..:) Ha hazudnánk magunknak, álszenteskednénk, csak rosszabb lenne... ugyanúgy dolgoznának, csak nem is tudnánk róla. Csak hát.. kényelmesebb, egyszerűbb lenne néha nehezen irányítható késztetések, gyarlóságok nélkül élni:), de hát ettől vagyunk emberek, azért a jó része miatt csak van értelme, hogy ösztöneink, érzéseink, indulataink is vannak:) majd ha már nagyfejű pici szürke humanoidok leszünk, majd hiányoznak:))
Elég jól összefoglaltad.
Sajnos, mi egyszerű kisemberek nem igazán tehetünk az ilyenek ellen, nem is a mi 'dolgunk' lenne.
Az utolsó mondatodban szereplő jövendölést meg szerencsére nem éljük meg. Nem is igazán akarom azt az állapotot elképzelni. Igaz a rossz dolgok is eltűnnének ilyen témában, de a jók is. És ugye tartja a mondást, valamit valamiért. Szeretni kell a pozitív érzéseket, gondolatokat, viszont el kell viselni a negatívakat is. És inkább ez utóbbi mint, hogy egyik se legyen.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Pingvin78

HozzászólásSzerző: Pingvin78 » 2013. június 1., szombat 12:55

Teljesen igazad van, végül is elkerülhetetlen emberi érzések, annyit tehetünk, hogy legalább bevalljuk magunknak, és próbáljuk eldolgozni, megbocsátani, amit kell..:) Ha hazudnánk magunknak, álszenteskednénk, csak rosszabb lenne... ugyanúgy dolgoznának, csak nem is tudnánk róla. Csak hát.. kényelmesebb, egyszerűbb lenne néha nehezen irányítható késztetések, gyarlóságok nélkül élni:), de hát ettől vagyunk emberek, azért a jó része miatt csak van értelme, hogy ösztöneink, érzéseink, indulataink is vannak:) majd ha már nagyfejű pici szürke humanoidok leszünk, majd hiányoznak:))

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 1., szombat 12:48

Pingvin78 írta:Az ilyen elvtelen gerinctelen gané karakterek néha engem is bosszantanak, hiába kéne ezt is bölcs elfogadással tudomásul venni, mint az élet velejáróját, azért sokszor mégis indulatot vált ki belőlem is a bűnöző/drogos téma:)))
Hát igazából attól, hogy bölcs elfogadással tudomásul veszed, még simán válthat ki ilyen mély, negatív érzelmeket a téma/a létezésük tény. Semmi probléma azzal, hogy valaki indulatot, gyűlöletet, mély megvetést vagy bármi hasonlót kezd érezni a témával találkozván (legyen az csak film, vagy könyv).
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Vissza: