HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. augusztus 21., csütörtök 17:42
A vitához annyit, hogy azokkal értek egyet, akik szerint Xabi már kevés. Már 2012 tavaszán is kevés volt, amikor a BM középpályásai leradírozták a pályáról. Azt én nem fogadom el érvnek, hogy azért volt gyenge, mert Khedira focizott mellette. Miért játsszon egy Xabi, akit tehermentesíteni kell, ha van egy Kroos egy Modric, vagy (még) egy Di Maria, akit nem kell helyettesíteni. Xabi ideje lejárt, kiegészítőembernek meg lehet tartani, mert klasszis szinten van a tudása, és a kevésbé éles meccseken bőven súlyt tud még adni a kp-nak. Tavaly, amikor kellett, felszívta magát de közrejátszott az is, hogy DM és Modric futkároztak mellette... Kroosszal sokkal jobbak vagyunk.
DM elengedése meg egyértelműen hiba. Sokan a Makelele-afférhoz hasonlítjátok a szitut, azt hiszem én is írtam már ezt pár hete. Abszolút az a feeling. DM-mel azt kaptuk meg, ami pont Makelele távozása óta hiányzott a kp-nkról, majd holmi gazdasági okok miatt lecseréljük egy 5 meccses suhancra, akinek még a posztja sem egyezik DM-ével, így a megtalált csapatot újra kell építeni... Kabaré az egész.
DM távozása egyébként nem zavarna annyira, ha Bale vagy CR képesek lennének úgy védelmet megbontani, mint az argentin. Az a lendület, az a sebesség, az a kiszámíthatatlanság hiányzik belőlük, és a mai agyontaktikázott fociban, a DM-féle virtuózok aranyat érnek. De DM-mel tulajdonképpen egy Jolly Jokert vesztünk el a semmiért.