Nemrég értem haza cserepezésből, mondom megnézem a Brazil csodagyerek a miénk-e már, erre látom, hogy nem igazolhatunk jövőre.. Hát erre a hírre ma nem számítottam..
Mindenesetre ha tényleg ilyen balfalloszok voltunk, hogy ezt a záradékot nem tudtuk "kijátszani", akkor meg is érdemeljük a büntetést.. Így is örülhetünk, hogy igazolhattunk 7-8 játékost, meg akár a következő 10 napban még úgy is lerendezhetünk 1-2 ügyet, hogy idén kölcsönadjuk a játékost a klubjának, jövőre meg jön hozzánk - pl
Koke!
Ezt annyira nem is firtatnám, inkább csak a büntetés mivoltját. Szerintetek ez egy jó szabály? Mármint hogy egy bizonyos kor alatt csak akkor igazolhatnak ifik egy adott akadémiára, ha pl a szülő előtte kap munkát az adott városban/annak környékén. Én értem az alapelvet, hogy így a nagyok nem rabolják szét a kisebb akadémiák tehetségeit, de egy afrikai srác szerintem mondjuk ezzel nem értene egyet.. Én a FIFA helyében egy kicsit alakítanék ezen a szabályon, mert nagyon sok szegényebb országban lakó tehetségtől igazából ezzel megfoszthatják a kitörés lehetőségét szerintem.
(Persze most csak a hivatalos verzióról beszélek, mert ezt papírmunkával könnyen ki lehetne azért játszani, csak mi nem voltunk képesek rá..

)