OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: csabi* » 2014. augusztus 15., péntek 14:19

P. Krisz írta: Én ateistának vallom magam részben , egyrészt amit meg lehet magyarázni , és megdönthetetlenül lehet bizonyítani tudományosan akkor miért keressek rá magyarázatot a hitben vagy vallásban .
Másrészt a teremtés oldaláról vizsgálva elhiszem hogy lehetett Teremtő , de az nem egy szakállas öreg volt hanem egy több millió évvel fejlettebb idegen civilizáció aki beleavatkozott a fejlődésünk menetébe vagy más irányba terelte hogy most itt lehetünk .
/Ha szabályokba ütközött töröljétek/
dettó
én is amolyan "összeesküvés elmélet" hívő vagyok
Kép

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. augusztus 15., péntek 14:05

van olyan mondat ahol a vallás helyett egyházat kellene írni, de vallás és vallás között is van különbség
a tibeti vallás nekem nagyon szimpatikus, ők úgy elvannak maguknak

pátkán

HozzászólásSzerző: pátkán » 2014. augusztus 15., péntek 13:41

a vallásokat én egyben áldott és átkozott "dolgoknak" tartom,
wZoLee7 írta:részemről a vallás egy üzlet
hiszen lényegében a különböző vallások miatt van rengeteg háború, pusztítás.. az emberek egyszerűen képtelenek elfogadni azt , hogy egyesek ebben, mások abban hisznek..
joabulicsak

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. augusztus 15., péntek 13:40

wZoLee7 írta:áh ez egy olyan téma amin hetekig lehetne elmélkedni, de akkor se jutnánk semmire
én teljesen evolúció és tudomány párti vagyok...ha valaki azt mondja idegen civilizáció akkor arra is a tudomány, a fejlettem technológia a válasz
részemről a vallás egy üzlet, egy cég ha úgy tetszik, akik anyagilag remekül állnak, és kihasználják az emberek hiszékenységét...viszont ez nem baj, vannak dolgok amiket könnyebb így elviselni
első részhez +1

a vallás helyére viszont inkább az egyházat tenném a a második részbe
Nem illik.

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. augusztus 15., péntek 13:35

áh ez egy olyan téma amin hetekig lehetne elmélkedni, de akkor se jutnánk semmire
én teljesen evolúció és tudomány párti vagyok...ha valaki azt mondja idegen civilizáció akkor arra is a tudomány, a fejlettem technológia a válasz
részemről a vallás egy üzlet, egy cég ha úgy tetszik, akik anyagilag remekül állnak, és kihasználják az emberek hiszékenységét...viszont ez nem baj, vannak dolgok amiket könnyebb így elviselni

szilamer
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Özil, Varane, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Arsenal

HozzászólásSzerző: szilamer » 2014. augusztus 15., péntek 13:27

Senki nem beszélt Szakállas emberről. Ezt csak az emberek találták ki, hogy akkor ő biztosan szakállas, de azt nem veszik figyelembe, hogy nincs teste, csak lelke.

Persze a középkorban sok gusztustalan dolog volt, de ez most ugyanolyan mintha a németeket utálnánk, hiszen mennyi embert megöltek. Ugy-e hogy ezek az emberek már nem azok akik azt tették?

Ugyanakkor a katolikus vallás sokat fejlődött.

És nem mindne dolgot lehet megmagyarázni tudománnyal. A teremtést sem. tudják a tudósok, hogy mi volt az első néhány mp-ben, de előtte? Azt nem tudják. Mellesleg a katolikusok is elismerik az ősrobbanást. És a tudomány és a vallás nem egymás ellensége. Szerintme együtt tudnáak elérni hihetetlen dolgokat.

És igen a buddhizmusban az állatokból is emberek lehetnek. És minél több élete van egy embernek, annál magasabb szellemi síkon vannak. A keleti spiritualizmussal amit az emberek kinevetnek (meditáció, fény evés, reiki, chakrák stb) azok mind valós dolgok. Viszont a legtöbben kinevetik ezeket. És most mindenféle utalás és személyeskedés nélkül mondom, hogy szerintem aik kinevetik azok nincsenek olyan magasabb szinten, mint a többiek, vagyis kevesebb életük volt.

De ebben érdekes téma a karma is, meg az agy teremtő ereje is, amit a katolikusok is kinevetik, pedig a bibliában is benen van: "Kéretik és megadatik."

Ja meg a reinkarnációban a buddhizmus szerint nem úgy van, hogy felmész, pihensz, visszajössz, hanem addig éled az életeidet, ameddig nem érsz el egy olyan szellemi szintet, hogy bejuthass a Nirvánába. Onnan többet nem jön le senki.
In vino veritas.

"Varane, boss of Real defence"

Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2014. augusztus 15., péntek 12:44

szilamer írta:Visszatérve az álmodós halál utáni vallásos dologhoz.
Meglepő, hogy magyarországon ennyi sok ateista van, és egyre több. Én ezt a magyar nép általános pesszimitásával kötöm össze, még aki optimistának is vallja magát szerintem azokban is benne van egy általános pesszimitás ami elhiteti velük, hogy nincs semmi a halál után. Persze ezeken kívűl vannak a személyes okokból ateistává váló emberek de ez más.
Na most nem téritgetni akartam, csak szeretem ezt a témát és ha már felhozódott, gondoltam leírom a véleményem. Ha valaki szeretne még erről beszélni az írjon rám :mrgreen:
Én ateistának vallom magam részben , egyrészt amit meg lehet magyarázni , és megdönthetetlenül lehet bizonyítani tudományosan akkor miért keressek rá magyarázatot a hitben vagy vallásban .
Másrészt a teremtés oldaláról vizsgálva elhiszem hogy lehetett Teremtő , de az nem egy szakállas öreg volt hanem egy több millió évvel fejlettebb idegen civilizáció aki beleavatkozott a fejlődésünk menetébe vagy más irányba terelte hogy most itt lehetünk .
/Ha szabályokba ütközött töröljétek/
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2014. augusztus 15., péntek 12:41

kelemen.istvan írta:Ne felejtsük el,hogy ez ugyan az a vallás, ahol búcsúcédulát lehetett vásárolni ..
Ő a kereszténységről beszélt, amire te gondolsz az pedig csak a katolikus egyház.

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2014. augusztus 15., péntek 12:39

Palesz: tippre.. emberből nem csak ember lehet.. szóval az élőlények számának kellene állandónak lennie.
De ez tényleg csak tipp. Nem vagyok teológus :)
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. augusztus 15., péntek 12:23

szilamer írta:...
Érdekes kis hsz volt szerintem, nekem legalábbis tetszett. Viszont a reinkarnálódással nekem egy "bajom" van.. Most tegyük fel, hogy meghalunk, utána megyünk "pihenni" kicsit a Nirvanába, Mennybe, Valhallába, édes mindegy hova, aztán egy idő után pedig visszatérünk a földre. Na most akkor van egy adott számú lélek gondolom, akik "keringenek". De akkor hogy lehet, hogy már 7 milliórdan élnek a földön, és folyamatosan nő a lakosság száma, régebben pedig tizede/százada ennyien voltak?

Erről valaki nem tud valamit, hogy a Buddhisták pl ezt hogy magyarázzák?
(Remélem ez a téma nem feszeget bizonyos határokat fórumon belül, ha igen akkor bocsi, és töröljétek nyugodtan..)

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2014. augusztus 15., péntek 12:21

szilamer írta:Meglepő, hogy magyarországon ennyi sok ateista van, és egyre több. Én ezt a magyar nép általános pesszimitásával kötöm össze, még aki optimistának is vallja magát szerintem azokban is benne van egy általános pesszimitás ami elhiteti velük, hogy nincs semmi a halál után. Persze ezeken kívűl vannak a személyes okokból ateistává váló emberek de ez más.
Szerintem (nyílván) pont, hogy a gyenge embereknek segít, nyújt támaszt a vallás. Példálul könnyebb elfogadniuk egy közeli ismerősünk elvesztését,hogy igen..majd egyszer egy helyen újra együtt leszünk. Könnyebb feldolgozni..
Ne felejtsük el,hogy ez ugyan az a vallás, ahol búcsúcédulát lehetett vásárolni :vivo: .. a mostani embereknek ez is blődségnek tűnik, pár évszázad és az egész (keresztény) Isten mizéria annak fog tűnni, ahogy a számunkra Rómaiak Mars istene is.. De ez még csak nem is nevelés kérdése van aki átlátja, van aki nem :shutup: Nem azon van a hangsúly, hogy ki optimista ki pesszimista..
Mindenesetre nagyobb üzletet még nem találtak ki :lol: :|
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

szilamer
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Özil, Varane, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Arsenal

HozzászólásSzerző: szilamer » 2014. augusztus 15., péntek 11:53

Visszatérve az álmodós halál utáni vallásos dologhoz.
Meglepő, hogy magyarországon ennyi sok ateista van, és egyre több. Én ezt a magyar nép általános pesszimitásával kötöm össze, még aki optimistának is vallja magát szerintem azokban is benne van egy általános pesszimitás ami elhiteti velük, hogy nincs semmi a halál után. Persze ezeken kívűl vannak a személyes okokból ateistává váló emberek de ez más.
Ez annyira összetett dolog hogy azt nem hiszitek el. Ha jól megfigyelitek, az összes vallás, vele együtt a kihalt vallások is (ősmagyar vallás, politeista vallások mint a vikingeké, vagy római görög stb) kisértetiesen hasonlítanak egymásra.
De főleg a politeista vallások mennyire hasonlítanak egymásra, mikor a népek az ókorban nem nagyon találkozhattak.

Vegyük csak a Skandináv és Görög mitológiát.

A skandináv teremtés történet ezt írja:
Kezdetben volt a káosz, amelyből szétvált két ország, az északi jégország, a Niflheim, és a déli tűzország, a Muspellheim. Jég és tűz érintkezéséből keletkezett az első déróriás, Ymir, aki hímnős volt, és képes utódok létrehozására. Így keletkeztek az óriások.
Görög
Kezdetben csak Khaosz, a tátongó üresség létezett, belőle vált ki Erbosz, az alvilági Sötétség, és Nüx, a fekete Éjszaka. Aztán megszületett Gaia, a széles mellű Föld, a világmindenség megingathatatlan alapja, s önmagából hívta létre Uranoszt, az Eget.
Jól látható a hasonlóság, szerintem nem kell magyarázni.

De ha a kereszténységet vesszük (ami ősibb, mint hinnék, hiszen már az ókori mezopotámiában levolt a teremtéstörténet írva) is találhatunk ezekkel hasonlóságot. Ott is semmi volt kezdetben (káosz) majd megteremtődött a föld és az ég (Erbosz és Nüx) majd a föld (Gaia) majd az ég (Uránosz)

És ez még csak a mitológiák alapja, a teremtés történet. De az "istensg rendszer" is hasonló az egészben. Van egy fő isten aki a kereszténységben Isten, görögöknél Zeusz, skandinvoknál Odin, és a többi és a többi.

Ugyanez van a túlvilággal is, azaz mindenhol van túlvilág. Persze a külsőségek változnak de a lényeg az marad. Még a buddhizmusban is van egy hely, a Nirvana, ahová a sok reinkarnálódás után juthat az ember. Illetve minden "túlvilágban" az ember megnyugvást talál és megszabadul a földi élet gyötrelmeitől.

Viszont nem szabad figyelmen kívűl hagyni a sok "előzőélet jelenségeket", amikor gyerekek mondták meg pontosan kivolt az apjuk, hogyan haltak meg stb.

Lényegében én a reinkarnálódásban hiszek, de túlvilág is van. Egyik nagy vallásban sem hiszek (bár ha jobban beleásnám magam lehet a buddhizmus llna hozzám legközelebb) csak abban, hogy van egy felsőbbrendű lény aki minket megteremtett és akár irányit, akit mi nem érthetünk meg (olvass fel a kutyádnak egy Ady verset, ugy-e, hogy ő sem érti meg?).

Na most nem téritgetni akartam, csak szeretem ezt a témát és ha már felhozódott, gondoltam leírom a véleményem. Ha valaki szeretne még erről beszélni az írjon rám :mrgreen:
In vino veritas.

"Varane, boss of Real defence"

Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

Ladislao Suarez
Kedvenc játékosaid: CR7, Ronaldo, Zidane, Raúl, Varane

HozzászólásSzerző: Ladislao Suarez » 2014. augusztus 15., péntek 11:17

Nem tudom,hogy volt-e már szó arról ebben a topicban, hogy ki mióta Real fan? Vagy első Realos élménye? :) Én konkrétan 18 éve vagyok az (10 éves korom óta). :D Emlékszem az első meccs amit láttam az a Real- Fradi volt még '96-ban a bajnokok ligájában :lol:. Az a szép emlékű 6-1 kint, Raúl mesterhármasával :D . Ott szerettem bele a csapatba. Persze kár volt, hogy kikapott a fradi de hát egyértelműen jobb volt a Madrid akkor is. Itthon mondjuk nagy bravúr volt az x velük. :mrgreen: Micsoda csapat volt már akkor is, Zamorano,Raúl,Hierro... B-)

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. augusztus 14., csütörtök 23:14

áááá twitter az jó...a zene is jó....komolyra fordítva a szót, hírek (leginkább sport) miatt a twitter a legalkalmasabb, engem meg nem éri meg követni...fél évente ha kiteszek valamit már sokat mondtam :D

más...szeretek kutyával futni, az érdekelne hogy mi az a táv amihez nekem is, de leginkább neki kellene vizet inni...szerencsémre egy nagy testű malamutról van szó ami elég erős, viszont vastag a bundája, és nem szeretnék ártani az egészségének...

csabi*

HozzászólásSzerző: csabi* » 2014. augusztus 14., csütörtök 22:40

torjack írta:
Csak tudnám kinek volt a második regisztrációja. :Đ
lehet raisen próbált revansot venni. :mrgreen:
réj az ittlétével előre revansot vett :lol: :lol: :lol:
Kép

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. augusztus 14., csütörtök 22:28

Csak tudnám kinek volt a második regisztrációja. :Đ
lehet raisen próbált revansot venni. :mrgreen:

peti_madrid
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. augusztus 14., csütörtök 22:24

VanillaSky írta:
Hát az idén nyáron is volt azért olyan amikor 30-32 fok volt, az már betonon, tűző napon felmegy 40 fölé.
1-2 nap összefüggően, de egy hónap közel 30-40 fok sehol nem volt az országban.
Nyilván kicsit túloztam, de a lényeg az, hogy baszott meleg van a betonon :D

Aroninho
Kedvenc játékosaid: Rafael Van der Vaart, Bastian Schweinsteiger
Kedvenc csapatod: Real Madrid >> MU, ETO, Roma

HozzászólásSzerző: Aroninho » 2014. augusztus 14., csütörtök 21:47

Sziasztok!

Más is járt már úgy, hogy a külső vinyó egyik mappáját nem nyitja meg? Az összes többit megnyitja, ennél az egynél viszont szinte lefagy a windows intéző (total commander sem nyitja meg), majd kiírja, hogy a meghajtó nem formázott, szeretném-e leformázni. Továbbá a tulajdonságok alapján 0 fájl van benne...

Utána olvastam neten, valószínűleg meghibásodott ott egy részt a merevlemeznek, talán valami visszanyerő programokkal menthető, de konkrét sikerre nem találtam példát, és nem túlzottan értek hozzá.

Szerintetek (aki járt már esetleg így) van némi esélye, hogy valahogy visszanyerjem a filmjeimet? Vagy formázzam totál le az egészet, és tegyek fel rá mindent újra? Magának a merevlemeznek ugye ezen kívül nem lehet más baja?

Köszi előre is :)

csabi*

HozzászólásSzerző: csabi* » 2014. augusztus 14., csütörtök 21:42

prométheusz itt van még? :mrgreen:
Kép

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo