OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. július 31., csütörtök 23:38

Pipita írta:Már megint ez a hülyeség a téma? Ráadásul olyan emberek vezetnék be a katonaságot akik nem is voltak katonák. Priceless. :lol:
Akkor az hogy segít az egyedfejlődésben, hogy szopatnak ahol érnek, értelmetlen hülyeségeket kell csinálnod, csicskáztatnak, kutyába se néznek, köpőtálnak használnak? Nekem ez rohadtul nem hiányzik, köszönöm szépen.
Inkább nem is megyek bele, már az ötlet is felcsesz, hogy engem katonának vigyenek.

zárszóként még ennyit szólnék.
Adlak :lol:

A zenét már nem :Đ
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. július 31., csütörtök 23:35

miVida írta:Jelenleg pedig egy olyan egyetemen vagyok USA-ba
És most képzeld el, ha a kötelező katonaság miatt ott kéne hagynod 1 évre legalább az egyetemet.. Vagy képzeljétek el, hogy suli után rögtön kaptok egy jó munkát, de fél év múlva behívnak, mert akkor éred el a kort, és emiatt keresnek mást a helyedre, te meg röpülsz. Fateréknál a 3 testvérből 2 így járt.. Vagy van egy komoly barátnőd, és legalább 1 évig csak hébe-hóba láthatod emiatt - mert akkor már eltáv is csak havi 1-szer legyen gondolom, úgy lenne értelme.. Biztos örömmel vállalnátok így is, mert fejlődik a jellem tőle. (Nem neked céloztam csak, de épp te írtad az egyetemes példát, ami kapóra jött.. :D )

Én nem vagyok amúgy katonaság ellenes, de már kicsit túl van misztifikálva ennek a jelentősége szerintem, mióta nincs. Tényleg van pár ember, akire ráférne, de van ennek olyan oldala is, hogy egyeseknek meg komoly lelki sérülést okoz az, ha folyamatosan baszogatják az elején, ahogy az újoncokat szokták - legalábbis hallásból ezt tudom -, és pont nem fejlődni fog a jelleme, hanem komolyan roncsolódni. És speciel én saját magam nem érzem szükségét annak, hogy hónapokig cseszegessenek, így is tökéletesen megvagyok elégedve a jellememmel, nem drogozok, vannak céljaim, segítek otthon ahogy tudok.. Pedig nem voltam katona.

Sokkal fontosabb lenne szerintem, hogy a szülők rendesen megneveljék a gyereket, akkor nem kéne a katonaság hiányára kenni, hogy ott tartanak sokan ahol - ahogy ezt már alattam is írták páran.
A divatot nem tudjátok irányítani, a 70-80-90-es években is hülyén néztek ki csomóan, pedig akkor volt kötelező katonaság.. :D

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2014. július 31., csütörtök 23:35

Már megint ez a hülyeség a téma? Ráadásul olyan emberek vezetnék be a katonaságot akik nem is voltak katonák. Priceless. :lol:
Akkor az hogy segít az egyedfejlődésben, hogy szopatnak ahol érnek, értelmetlen hülyeségeket kell csinálnod, csicskáztatnak, kutyába se néznek, köpőtálnak használnak? Nekem ez rohadtul nem hiányzik, köszönöm szépen.
Inkább nem is megyek bele, már az ötlet is felcsesz, hogy engem katonának vigyenek.

zárszóként még ennyit szólnék.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. július 31., csütörtök 23:31

Nem tudom. Szerintem nem segítene rajtuk.
Én nem voltam katona, mégsem drogozok, mégsem vagyok alkoholista, és még csak nem is cigizek. Ja, ha már cigi. 10ből hatan a katonaságnál szoktak rá régen, ahogy a piálásra is.
Nem ezen múlik.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Takesz
Kedvenc játékosaid: sergio, zidane, cristiano, karim, marcelo, dani, luka, marco

HozzászólásSzerző: Takesz » 2014. július 31., csütörtök 23:22

Realista24 írta:Innen hányan voltatok katonák?
Én ha nem is katona voltam, de rendvédelmi felsőoktatási intézménybe jártam (rendőrtiszti) és azt kell mondjam, hogy segít, látni/érezni a különbséget. Igaz, hogy a hét minden napján nyeltem amit kellett... :mrgreen: De úgy gondolom jobb emberré tett és máshogy viszonyulok sok dologhoz.
A katonaságot nem azért kéne visszavezetni, hogy legyen hadsereg, hanem hogy a kis "kihaénnem" népi cserépedények és megalázkodjanak, szenvedjenek és ezáltal jobb emberré válhassanak.
13

miVida
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema (Marcelo,Kovacic,Kroos)
Kedvenc csapatod: Real Madrid (DVSC, Francia válogatott)

HozzászólásSzerző: miVida » 2014. július 31., csütörtök 23:18

Nekem apám volt helyettem is :D
Na de én kicsúsztam az időből, de szerencsére apám egy nagyon fegyelmezett ember, aki nem iszik se nem dohányzik, akiben anya megbízhat mert nem csajozik és mindig "átlátszóságban" él, hogy még feltételezni se lehessen róla h vmiben sumákolna.
És hát ő el is várta tőlem hogy én is olyan legyek így hát engem ő "képezett ki" (neki nem mernék visszaszólni :mrgreen: )
És igen hozzátartozott a fegyelmezéshez a fizikai fenyítés, de mindig elmagyarázta h ezt azért teszi mert szeret és jó embert akar belőlem faragni. Visszanézve nagyon hálás vagyok érte. :)
Jelenleg pedig egy olyan egyetemen vagyok USA-ba ahol a karakter formálás is szerves része az oktatásnak, nagyon szigorúak, a fegyelem és a tisztelet alap dolog, és habár fizikai fenyítés nincs, hamar kirugatva találhatod magad ha nem fegyelmezed meg magad! Sokat segített ez már is, de még vissza van 2 év addig sok mindenben kikupálódok :roll:
Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?

Courtois - Odriozola-Ramos-Varane-Alaba - Kovacic-Kroos - Isco - Hazard-Mbappé-Asensio

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2014. július 31., csütörtök 23:12

Innen hányan voltatok katonák?
Én nem voltam katona. De mentem volna,ha hívnak,és ma is mennék,ha behívnának. Nem húznám a számat. :)
:goat:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. július 31., csütörtök 22:58

Innen hányan voltatok katonák?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. július 31., csütörtök 22:55

'shutterisland írta:piszok sok embert ismerek, aki volt katona, és mégis züllött, balhés, tiszteletlen, tróger, bármi.
pedig annak idején rendesen mentek a szívatások és a fegyelmezés, és tudtommal nem is csak 30 nap volt.
szóval szerintem csak hasznos LEHET ilyen szempontból, de nem perdöntő.

máskülönben meg igen, akit 20 év alatt a szülei nem tudtak megnevelni...
Minimum 1 év. Az alatt nem is érdemes bevezetni az egészet. Eleve hónapok mire kialakul egy rend és sok más egyébb. Hasznos, de én csak akkor hoznám vissza, ha minimum egy évre sorolnák be az embereket. Nem lenne ennyi gizda, egyik szemem sir a másik haj gyerek a világon. Rosszul vagyok amikor bemegyek Debrecenbe és azt látom, hogy ott tart a világ, hogy a csajok érettebben néznek ki mint a 'férfiak' . :shutup: :(

miVida
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema (Marcelo,Kovacic,Kroos)
Kedvenc csapatod: Real Madrid (DVSC, Francia válogatott)

HozzászólásSzerző: miVida » 2014. július 31., csütörtök 22:27

hát de nem ezt bizonyítja az élet, hexor...
más, amikor a szerető szülőtől tanul a gyerek, akitől kap szeretet még akkor is ha szemtelenül visszapofázik, aki vesz neki mindent (és jól elkényezteti) még akkor is ha az a lázadó meg sem érdemli, vagy mintha egy vaskezű ezredes "nevelné", akinek nem lehet visszaszólni mert rögtön kap visszakézből... Megtanulnának tűrni, tisztelni és egy karakter is formálódna belőlük. Igen, rohadtul hiányzik ez a mai fiatalságból... :kivagyhe:
piszok sok embert ismerek, aki volt katona, és mégis züllött, balhés, tiszteletlen, tróger, bármi.
pedig annak idején rendesen mentek a szívatások és a fegyelmezés, és tudtommal nem is csak 30 nap volt.
hát a végén már nem volt igazi katonaság, csak alibi...
na de igaz, csak "LEHET", van akinél ez se működik... ott az Életnek kell majd megnevelnie, de az nem egy kegyelmes úr
nehogy azt hidd... változnak meg életek 20 év fölött, nem egynek voltam tanúja már :)
Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?

Courtois - Odriozola-Ramos-Varane-Alaba - Kovacic-Kroos - Isco - Hazard-Mbappé-Asensio

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. július 31., csütörtök 22:24

piszok sok embert ismerek, aki volt katona, és mégis züllött, balhés, tiszteletlen, tróger, bármi.

Boky
Kedvenc játékosaid: Modric

HozzászólásSzerző: Boky » 2014. július 31., csütörtök 22:24

Toti írta:az a baj, h vannak akkora majmok és trógerek, már tízenévesen is, akikből 30 nap alatt nem lehet embert faragni.
a 30 nap az tényleg baromi kevés, minimum 3-4, de lehet h inkább minimum 6 hónap hosszúnak kell lennie egy ilyennek.

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2014. július 31., csütörtök 22:17

az a baj, h vannak akkora majmok és trógerek, már tízenévesen is, akikből 30 nap alatt nem lehet embert faragni.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

RealVazquez

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2014. július 31., csütörtök 22:11

A szulo feladata megtanitani ezeket a dolgokat a gyerekenek. Nekem is volt egy balhesabb idoszakom, amikor azt hittem hogy milyen f.szagyerek vagyok, kozbe meg nem is. (azota tenyleg az vagyok :mrgreen: )
De manapság a legtöbb szülő képtelen rendesen nevelni a gyermekét. Nem tud elég időt szentelni a szülői feladatokra,mert dolgozik/iszik/drogozik/szarik rá.
És a másik,hogy teljesen más,ha egy idegen közegben vagy,szigorú szabályok között élve.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. július 31., csütörtök 22:08

El Unico írta:
Én a katonaságot hoznám vissza, jót tenne az összes mai tininek. Egy kis fegyelmet és tiszteletet tanulni, nem pedig még nekik álljon feljebb, h dolgozni is kell azért h pénzt kapjon... mondom én ezt egy foci fórumon :mrgreen:
Elég lenne egy hónap katonaság. Például,miután az egyén betöltötte a 18. életévét,szépen elmegy 30 napra,beáll katonának,ahol megtanítják viselkedni,engedelmeskedni,dolgozni,jól megnevelik,stb és csak akkor kapja meg az illető az érettségijét,ha teljesítette a 30 napot. Szerintem egyáltalán nem lenne baromság,nyilván sok mindennek teljesülnie kellene ehhez,meg számba kell venni a kivételeket,de azért támogatnám az ötletet. :hmmm:
A szulo feladata megtanitani ezeket a dolgokat a gyerekenek. Nekem is volt egy balhesabb idoszakom, amikor azt hittem hogy milyen f.szagyerek vagyok, kozbe meg nem is. (azota tenyleg az vagyok :mrgreen: )

RealVazquez

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2014. július 31., csütörtök 21:58

Én a katonaságot hoznám vissza, jót tenne az összes mai tininek. Egy kis fegyelmet és tiszteletet tanulni, nem pedig még nekik álljon feljebb, h dolgozni is kell azért h pénzt kapjon... mondom én ezt egy foci fórumon :mrgreen:
Elég lenne egy hónap katonaság. Például,miután az egyén betöltötte a 18. életévét,szépen elmegy 30 napra,beáll katonának,ahol megtanítják viselkedni,engedelmeskedni,dolgozni,jól megnevelik,stb és csak akkor kapja meg az illető az érettségijét,ha teljesítette a 30 napot. Szerintem egyáltalán nem lenne baromság,nyilván sok mindennek teljesülnie kellene ehhez,meg számba kell venni a kivételeket,de azért támogatnám az ötletet. :hmmm:

peti_madrid
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. július 31., csütörtök 21:39

Misztik, ezek a dolgok, amiktől fosol, kb úgy vannak, hogy 40-ből 1 embernek vannak ilyenek, szubarachnoidális érzéstelenítésnél pedig aki lebénít deréktól lefele, annak jogtalanul van orvosi diplomája (amit egy ilyen műhiba után gyorsan el is vesznek tőle). Én dolgoztam egészségügyben egy évet (gégészet műtő), az egyik legjobb ottani barátom egy aneszteziológus doktor, szóval képben vagyok a dolgokkal kapcsolatban.

Az altatást úgy kell elképzelned, hogy a branülbe kapsz fájdalomcsillapítót, hányáscsillapítót, meg az altatószert, ami többnyire propofol, nagyobb műtéteknél (hasi feltárás, mellkasi feltárás, gégeexcisio, stb) morfinszármazék (fentanyl, sufentanyl, morfium). Értelemszerűen a műtét során monitorozzák az állapotodat az altatógéppel (légzési szaturáció, vérnyomás, pulzus, a gázszint a véredben, stb), de sokszor elég a puszta szem is. Ha látja az orvos, hogy megmozdul az ujjad, esetleg megfeszül a nyakad, akármi, akkor kapsz még egy kis altatót, amitől visszazuhansz az alvásba. Természetesen nem vagy tudatodnál ilyenkor, ezek reflexszerű cselekvések, tehát amikor felébredsz, nem emlékszel rá, hogy "hú bazmeg, turkáltak itt meg ott, én meg felkeltem és kurva szar volt". A gyógyszereket a testtömeged szerint kapod, ha nagyobb darab vagy, többet, ha kisebb, kevesebbet. Ha kövér vagy, akkor tovább raktározódhatnak benned ezek a cuccok, mert zsírban meg tudnak kötődni, de ha szikárabb vagy, akkor hamar kiürülnek. Ha az aneszteziológus nem siet és téged helyez előre a listáján a műtét során, akkor az ébredés során több oxigént juttat a szervezetedbe az altatógéppel, ami segít kimosni a véredből a gyógyszereket, ami által könnyebben és problémamentesen kelsz fel a beavatkozás után. Aznap még álmos leszel, meg nyomott, de kicsi az esélye, hogy hosszabb ideig szarul legyél. Az altatás előtt pedig mindenféle vizsgálatokon kell átesned, amiket az anesztes orvos ír elő a konzultáció során, direkt azért, hogy kiszűrjék az esetleges problémákat (magas vérnyomás, szívritmuszavar, bármi), szóval ezek miatt ne izgulj, a gyógyszerallergiát meg kérdezd meg édesanyádtól, ő tuti tudja, hogy van-e.

Gerincvelői érzéstelenítésnél meg nyilván mindenkinek ez a parája, hogy lebénul, de ha már egy klinikára mész, ahol valószínűleg nem te vagy az első beteg ilyen műtétre előjegyezve, akkor felesleges izgulnod. Egy ilyen helyre nem szoktak berakni rezidenseket, akik a rutintalanságukból kifolyólag elbaszhatják a dolgot. A tű mérete miatt meg felesleges aggódnod, lehet, hogy kicsit nagyobb, mint nagyi varrótűje, de annyira vékony, hogy nem is érzed. Az ilyen altatás utáni esetleges rosszullét/fejfájás pedig annak tudható be, ha az orvos túlságosan nagy dózist ad be a gyógyszerből, mert a gerincvelői folyadékod és az érzéstelenítő sűrűsége nem egyezik, és ha túl sokat kapsz, akkor a folyadék feszíteni kezdi belülről a koponyádat.

Én személy szerint a szubarachnoideális érzéstelenítést választanám, mert kevesebb "mérget" juttatnak a szervezetedbe és nyugodtabb is lehetsz műtét közben, hogy kérdezgetheted az orvost, hogy éppen mi történik. A katéterrel kapcsolatban meg annyit, hogy ne igyál a műtét napján már abszolut (max. előző este 11-ig), és mielőtt megkapnád a premedicinás kezelést a műtét előtt kb. 1 órával, akkor menj el wc-re, hogy abszolut ne érjen meglepetés.

Bocs, hogy hosszú lett, de remélem segít és rávilágít egy-két dologra. :)

pátkán

HozzászólásSzerző: pátkán » 2014. július 31., csütörtök 20:07

kis reklám, ha probléma töröljétek.

áruszállítást vállalok az ország egész területén. (Kaposvárról indulok) érdeklődni lehet pü-ben :)
joabulicsak

e.gergo
Kedvenc játékosaid: David Beckham
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: e.gergo » 2014. július 31., csütörtök 10:51

VanillaSky írta:Youtubeon beállítható, hogy a videók alapértelmezése 1080 p legyen?
Én még a Magic Actions for Youtube-ot ajánlanám, az alapértelmezett HD-n kívül van még egy rakás funkciója, ami hasznos lehet :)

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. július 31., csütörtök 10:45

VanillaSky írta:Youtubeon beállítható, hogy a videók alapértelmezése 1080 p legyen?
Csak olyat tudsz beallitani, hogy teljes kepernyon rakja at HD-re (itt a link)

Chrome-nak viszont van kulon bovitmenye, ami automatikusan atmeretezi a videokat.

Vissza: