OFF
- torjack
- Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
- Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf
Re: OFF
ha egy emberkéből a sereg farag embert, az azt jelenti, hogy a családja kurvára elbaszott valamit.
a kérdésre válaszolva én sem voltam. még beleestem a sorkötelezettbe, a pollenallergiámról szóló igazolást vittem magammal, hogy ne nyáron vigyenek, ha egy mód van rá. plusz vittem egy kérelmet is, hogy még vagy fél évig hanyagoljanak, friss volt a munkahelyem a lóvé meg kellett otthonra. de végül nem vittek, pedig ha vittek volna, nem csapok hisztit. de igazából nem bánom, hogy kimaradt, már a katonai orvos is kurva nagyképű, lekezelő köcsög volt. úgy tett, mintha kamuznék, erre mondtam neki, hogy az allergiatesztet máris megcsinálhatjuk, erre vissza vett az arcból. de a sok "ideggyenge", meg "magas a vérnyomásom" hantást úgy elvitték, mint a huzat. de a família mellett az első munkahely is felért a sereggel.
nem azt mondom, a sok kis nagy képű, senkiházi, egoista, "istenkirály vagyok" takonygyerekre ráférne, de akit normálisan felneveltek, meg intelligencia is szorult belé, az nem marad le semmi fontosról, ha nem lesz sorkatona. önmagában nem ezen múlik, hogy ember leszel-e, vagy egy pöcs.
a kérdésre válaszolva én sem voltam. még beleestem a sorkötelezettbe, a pollenallergiámról szóló igazolást vittem magammal, hogy ne nyáron vigyenek, ha egy mód van rá. plusz vittem egy kérelmet is, hogy még vagy fél évig hanyagoljanak, friss volt a munkahelyem a lóvé meg kellett otthonra. de végül nem vittek, pedig ha vittek volna, nem csapok hisztit. de igazából nem bánom, hogy kimaradt, már a katonai orvos is kurva nagyképű, lekezelő köcsög volt. úgy tett, mintha kamuznék, erre mondtam neki, hogy az allergiatesztet máris megcsinálhatjuk, erre vissza vett az arcból. de a sok "ideggyenge", meg "magas a vérnyomásom" hantást úgy elvitték, mint a huzat. de a família mellett az első munkahely is felért a sereggel.
nem azt mondom, a sok kis nagy képű, senkiházi, egoista, "istenkirály vagyok" takonygyerekre ráférne, de akit normálisan felneveltek, meg intelligencia is szorult belé, az nem marad le semmi fontosról, ha nem lesz sorkatona. önmagában nem ezen múlik, hogy ember leszel-e, vagy egy pöcs.
-
Géci
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Olyan mint egy kemény koli. Én egy élő példa vagyok erre szerintem. Anyu azóta is átkozza magát, hogy koliba küldött... Úgy mentem a koliba, hogy én már pedig nem fogok inni, cigizni és semmi más. Ha beleittak a poharamba már nem ittam utánna belőle, ha az villámmal vett valaki egy falat kaját már a kaja se kellet. Magyarán tipikus kingörcs voltam. Elmentem koliba és ez mind megszűnt. Ráadásnak egy elég kemény koliba csöppentem ahol keményen ment a szopatás. Voltak birkózások ahol kiderűlt, hogy falusi gyerek léttemre vágom földhöz a városi gyurmás legényeket. Aztán kinyilt a csipám... Technikusokkal lógtam, mert megkedveltek amiért nem hagytam magam szivatni és ha kellet verekedtem, és kivivtam a magam igazát. Rászoktam a cigire amiről azóta leszoktam, de fejben teljesen más lettem. Ki merem mondani, hogy az a koli férfit faragott valahol belőlem ,és áldom a napot amikor odamentem. Nekem rengeteget jelentet ez a koli ami nem egy szimpla kis koli volt, hanem abban az időben elég durva kolesznek számitott. Mindent elmond az egészről, hogy 74-en kezdtük elsősként a koliba, és 21-en zátuk. Aki gyenge volt az inkább bejárt, akik nem azoknak egy idő után jó volt minden, csak a kezdetekkor fel kellet szivni magát az embernek... Viszont alapjaiban a szülőknek kéne változni, és nem mástól kell várni, hogy megnevelje a gyereket ha már ő nem volt rá képes. Ennek amúgy szerintem a rohanó világ a fő oka, de ilyen téren sajnos még csikó vagyok, mert még nincs gyerekem, de remélem lesz, és majd meg tudom mutatni a világnak, hogy nekem sikerül olyan gyereket/keket nevelni a világnak akire büszke fogok lenni...Realista24 írta:Nem tudom. Szerintem nem segítene rajtuk.
Én nem voltam katona, mégsem drogozok, mégsem vagyok alkoholista, és még csak nem is cigizek. Ja, ha már cigi. 10ből hatan a katonaságnál szoktak rá régen, ahogy a piálásra is.
Nem ezen múlik.
Ma elég csúnyán elvágtam a lábam bent munka közben, egy picit talán mély is a seb, szerintetek el kéne mennem orvoshoz? Most éjjel az ügyeletre, vagy elég ha reggel megyek el?
Nevelés férne rá mindenkire, nem a katonaság.
Meg a jó iskolák!
Meg a jó iskolák!
Palesz és Pipa kommentjeire megy a +1, teljesen egyetértek velük.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
AdlakPipita írta:Már megint ez a hülyeség a téma? Ráadásul olyan emberek vezetnék be a katonaságot akik nem is voltak katonák. Priceless.![]()
Akkor az hogy segít az egyedfejlődésben, hogy szopatnak ahol érnek, értelmetlen hülyeségeket kell csinálnod, csicskáztatnak, kutyába se néznek, köpőtálnak használnak? Nekem ez rohadtul nem hiányzik, köszönöm szépen.
Inkább nem is megyek bele, már az ötlet is felcsesz, hogy engem katonának vigyenek.
zárszóként még ennyit szólnék.
A zenét már nem :Đ
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
palesz77
- Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
- Kedvenc csapatod: Barcelona
És most képzeld el, ha a kötelező katonaság miatt ott kéne hagynod 1 évre legalább az egyetemet.. Vagy képzeljétek el, hogy suli után rögtön kaptok egy jó munkát, de fél év múlva behívnak, mert akkor éred el a kort, és emiatt keresnek mást a helyedre, te meg röpülsz. Fateréknál a 3 testvérből 2 így járt.. Vagy van egy komoly barátnőd, és legalább 1 évig csak hébe-hóba láthatod emiatt - mert akkor már eltáv is csak havi 1-szer legyen gondolom, úgy lenne értelme.. Biztos örömmel vállalnátok így is, mert fejlődik a jellem tőle. (Nem neked céloztam csak, de épp te írtad az egyetemes példát, ami kapóra jött..miVida írta:Jelenleg pedig egy olyan egyetemen vagyok USA-ba
Én nem vagyok amúgy katonaság ellenes, de már kicsit túl van misztifikálva ennek a jelentősége szerintem, mióta nincs. Tényleg van pár ember, akire ráférne, de van ennek olyan oldala is, hogy egyeseknek meg komoly lelki sérülést okoz az, ha folyamatosan baszogatják az elején, ahogy az újoncokat szokták - legalábbis hallásból ezt tudom -, és pont nem fejlődni fog a jelleme, hanem komolyan roncsolódni. És speciel én saját magam nem érzem szükségét annak, hogy hónapokig cseszegessenek, így is tökéletesen megvagyok elégedve a jellememmel, nem drogozok, vannak céljaim, segítek otthon ahogy tudok.. Pedig nem voltam katona.
Sokkal fontosabb lenne szerintem, hogy a szülők rendesen megneveljék a gyereket, akkor nem kéne a katonaság hiányára kenni, hogy ott tartanak sokan ahol - ahogy ezt már alattam is írták páran.
A divatot nem tudjátok irányítani, a 70-80-90-es években is hülyén néztek ki csomóan, pedig akkor volt kötelező katonaság..
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
Már megint ez a hülyeség a téma? Ráadásul olyan emberek vezetnék be a katonaságot akik nem is voltak katonák. Priceless.
Akkor az hogy segít az egyedfejlődésben, hogy szopatnak ahol érnek, értelmetlen hülyeségeket kell csinálnod, csicskáztatnak, kutyába se néznek, köpőtálnak használnak? Nekem ez rohadtul nem hiányzik, köszönöm szépen.
Inkább nem is megyek bele, már az ötlet is felcsesz, hogy engem katonának vigyenek.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nem tudom. Szerintem nem segítene rajtuk.
Én nem voltam katona, mégsem drogozok, mégsem vagyok alkoholista, és még csak nem is cigizek. Ja, ha már cigi. 10ből hatan a katonaságnál szoktak rá régen, ahogy a piálásra is.
Nem ezen múlik.
Nem ezen múlik.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Takesz
- Kedvenc játékosaid: sergio, zidane, cristiano, karim, marcelo, dani, luka, marco
Én ha nem is katona voltam, de rendvédelmi felsőoktatási intézménybe jártam (rendőrtiszti) és azt kell mondjam, hogy segít, látni/érezni a különbséget. Igaz, hogy a hét minden napján nyeltem amit kellett...Realista24 írta:Innen hányan voltatok katonák?
A katonaságot nem azért kéne visszavezetni, hogy legyen hadsereg, hanem hogy a kis "kihaénnem" népi cserépedények és megalázkodjanak, szenvedjenek és ezáltal jobb emberré válhassanak.
13
- miVida
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema (Marcelo,Kovacic,Kroos)
- Kedvenc csapatod: Real Madrid (DVSC, Francia válogatott)
Nekem apám volt helyettem is 
Na de én kicsúsztam az időből, de szerencsére apám egy nagyon fegyelmezett ember, aki nem iszik se nem dohányzik, akiben anya megbízhat mert nem csajozik és mindig "átlátszóságban" él, hogy még feltételezni se lehessen róla h vmiben sumákolna.
És hát ő el is várta tőlem hogy én is olyan legyek így hát engem ő "képezett ki" (neki nem mernék visszaszólni
)
És igen hozzátartozott a fegyelmezéshez a fizikai fenyítés, de mindig elmagyarázta h ezt azért teszi mert szeret és jó embert akar belőlem faragni. Visszanézve nagyon hálás vagyok érte.
Jelenleg pedig egy olyan egyetemen vagyok USA-ba ahol a karakter formálás is szerves része az oktatásnak, nagyon szigorúak, a fegyelem és a tisztelet alap dolog, és habár fizikai fenyítés nincs, hamar kirugatva találhatod magad ha nem fegyelmezed meg magad! Sokat segített ez már is, de még vissza van 2 év addig sok mindenben kikupálódok
Na de én kicsúsztam az időből, de szerencsére apám egy nagyon fegyelmezett ember, aki nem iszik se nem dohányzik, akiben anya megbízhat mert nem csajozik és mindig "átlátszóságban" él, hogy még feltételezni se lehessen róla h vmiben sumákolna.
És hát ő el is várta tőlem hogy én is olyan legyek így hát engem ő "képezett ki" (neki nem mernék visszaszólni
És igen hozzátartozott a fegyelmezéshez a fizikai fenyítés, de mindig elmagyarázta h ezt azért teszi mert szeret és jó embert akar belőlem faragni. Visszanézve nagyon hálás vagyok érte.
Jelenleg pedig egy olyan egyetemen vagyok USA-ba ahol a karakter formálás is szerves része az oktatásnak, nagyon szigorúak, a fegyelem és a tisztelet alap dolog, és habár fizikai fenyítés nincs, hamar kirugatva találhatod magad ha nem fegyelmezed meg magad! Sokat segített ez már is, de még vissza van 2 év addig sok mindenben kikupálódok
Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?
Courtois - Odriozola-Ramos-Varane-Alaba - Kovacic-Kroos - Isco - Hazard-Mbappé-Asensio
Courtois - Odriozola-Ramos-Varane-Alaba - Kovacic-Kroos - Isco - Hazard-Mbappé-Asensio
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
Én nem voltam katona. De mentem volna,ha hívnak,és ma is mennék,ha behívnának. Nem húznám a számat.Innen hányan voltatok katonák?
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Innen hányan voltatok katonák?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
Géci
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Minimum 1 év. Az alatt nem is érdemes bevezetni az egészet. Eleve hónapok mire kialakul egy rend és sok más egyébb. Hasznos, de én csak akkor hoznám vissza, ha minimum egy évre sorolnák be az embereket. Nem lenne ennyi gizda, egyik szemem sir a másik haj gyerek a világon. Rosszul vagyok amikor bemegyek Debrecenbe és azt látom, hogy ott tart a világ, hogy a csajok érettebben néznek ki mint a 'férfiak' .'shutterisland írta:piszok sok embert ismerek, aki volt katona, és mégis züllött, balhés, tiszteletlen, tróger, bármi.
pedig annak idején rendesen mentek a szívatások és a fegyelmezés, és tudtommal nem is csak 30 nap volt.
szóval szerintem csak hasznos LEHET ilyen szempontból, de nem perdöntő.
máskülönben meg igen, akit 20 év alatt a szülei nem tudtak megnevelni...
- miVida
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema (Marcelo,Kovacic,Kroos)
- Kedvenc csapatod: Real Madrid (DVSC, Francia válogatott)
hát de nem ezt bizonyítja az élet, hexor...
más, amikor a szerető szülőtől tanul a gyerek, akitől kap szeretet még akkor is ha szemtelenül visszapofázik, aki vesz neki mindent (és jól elkényezteti) még akkor is ha az a lázadó meg sem érdemli, vagy mintha egy vaskezű ezredes "nevelné", akinek nem lehet visszaszólni mert rögtön kap visszakézből... Megtanulnának tűrni, tisztelni és egy karakter is formálódna belőlük. Igen, rohadtul hiányzik ez a mai fiatalságból...
na de igaz, csak "LEHET", van akinél ez se működik... ott az Életnek kell majd megnevelnie, de az nem egy kegyelmes úr
más, amikor a szerető szülőtől tanul a gyerek, akitől kap szeretet még akkor is ha szemtelenül visszapofázik, aki vesz neki mindent (és jól elkényezteti) még akkor is ha az a lázadó meg sem érdemli, vagy mintha egy vaskezű ezredes "nevelné", akinek nem lehet visszaszólni mert rögtön kap visszakézből... Megtanulnának tűrni, tisztelni és egy karakter is formálódna belőlük. Igen, rohadtul hiányzik ez a mai fiatalságból...
hát a végén már nem volt igazi katonaság, csak alibi...piszok sok embert ismerek, aki volt katona, és mégis züllött, balhés, tiszteletlen, tróger, bármi.
pedig annak idején rendesen mentek a szívatások és a fegyelmezés, és tudtommal nem is csak 30 nap volt.
na de igaz, csak "LEHET", van akinél ez se működik... ott az Életnek kell majd megnevelnie, de az nem egy kegyelmes úr
nehogy azt hidd... változnak meg életek 20 év fölött, nem egynek voltam tanúja mármáskülönben meg igen, akit 20 év alatt a szülei nem tudtak megnevelni...
Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
piszok sok embert ismerek, aki volt katona, és mégis züllött, balhés, tiszteletlen, tróger, bármi.
- Boky
- Kedvenc játékosaid: Modric
a 30 nap az tényleg baromi kevés, minimum 3-4, de lehet h inkább minimum 6 hónap hosszúnak kell lennie egy ilyennek.Toti írta:az a baj, h vannak akkora majmok és trógerek, már tízenévesen is, akikből 30 nap alatt nem lehet embert faragni.
az a baj, h vannak akkora majmok és trógerek, már tízenévesen is, akikből 30 nap alatt nem lehet embert faragni.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
De manapság a legtöbb szülő képtelen rendesen nevelni a gyermekét. Nem tud elég időt szentelni a szülői feladatokra,mert dolgozik/iszik/drogozik/szarik rá.A szulo feladata megtanitani ezeket a dolgokat a gyerekenek. Nekem is volt egy balhesabb idoszakom, amikor azt hittem hogy milyen f.szagyerek vagyok, kozbe meg nem is. (azota tenyleg az vagyok)
És a másik,hogy teljesen más,ha egy idegen közegben vagy,szigorú szabályok között élve.
- h3x0r
A szulo feladata megtanitani ezeket a dolgokat a gyerekenek. Nekem is volt egy balhesabb idoszakom, amikor azt hittem hogy milyen f.szagyerek vagyok, kozbe meg nem is. (azota tenyleg az vagyokEl Unico írta:Elég lenne egy hónap katonaság. Például,miután az egyén betöltötte a 18. életévét,szépen elmegy 30 napra,beáll katonának,ahol megtanítják viselkedni,engedelmeskedni,dolgozni,jól megnevelik,stb és csak akkor kapja meg az illető az érettségijét,ha teljesítette a 30 napot. Szerintem egyáltalán nem lenne baromság,nyilván sok mindennek teljesülnie kellene ehhez,meg számba kell venni a kivételeket,de azért támogatnám az ötletet.Én a katonaságot hoznám vissza, jót tenne az összes mai tininek. Egy kis fegyelmet és tiszteletet tanulni, nem pedig még nekik álljon feljebb, h dolgozni is kell azért h pénzt kapjon... mondom én ezt egy foci fórumon