OFF
Re: OFF
az a baj, h vannak akkora majmok és trógerek, már tízenévesen is, akikből 30 nap alatt nem lehet embert faragni.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
De manapság a legtöbb szülő képtelen rendesen nevelni a gyermekét. Nem tud elég időt szentelni a szülői feladatokra,mert dolgozik/iszik/drogozik/szarik rá.A szulo feladata megtanitani ezeket a dolgokat a gyerekenek. Nekem is volt egy balhesabb idoszakom, amikor azt hittem hogy milyen f.szagyerek vagyok, kozbe meg nem is. (azota tenyleg az vagyok)
És a másik,hogy teljesen más,ha egy idegen közegben vagy,szigorú szabályok között élve.

- h3x0r
A szulo feladata megtanitani ezeket a dolgokat a gyerekenek. Nekem is volt egy balhesabb idoszakom, amikor azt hittem hogy milyen f.szagyerek vagyok, kozbe meg nem is. (azota tenyleg az vagyokEl Unico írta:Elég lenne egy hónap katonaság. Például,miután az egyén betöltötte a 18. életévét,szépen elmegy 30 napra,beáll katonának,ahol megtanítják viselkedni,engedelmeskedni,dolgozni,jól megnevelik,stb és csak akkor kapja meg az illető az érettségijét,ha teljesítette a 30 napot. Szerintem egyáltalán nem lenne baromság,nyilván sok mindennek teljesülnie kellene ehhez,meg számba kell venni a kivételeket,de azért támogatnám az ötletet.Én a katonaságot hoznám vissza, jót tenne az összes mai tininek. Egy kis fegyelmet és tiszteletet tanulni, nem pedig még nekik álljon feljebb, h dolgozni is kell azért h pénzt kapjon... mondom én ezt egy foci fórumon

- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
Elég lenne egy hónap katonaság. Például,miután az egyén betöltötte a 18. életévét,szépen elmegy 30 napra,beáll katonának,ahol megtanítják viselkedni,engedelmeskedni,dolgozni,jól megnevelik,stb és csak akkor kapja meg az illető az érettségijét,ha teljesítette a 30 napot. Szerintem egyáltalán nem lenne baromság,nyilván sok mindennek teljesülnie kellene ehhez,meg számba kell venni a kivételeket,de azért támogatnám az ötletet.Én a katonaságot hoznám vissza, jót tenne az összes mai tininek. Egy kis fegyelmet és tiszteletet tanulni, nem pedig még nekik álljon feljebb, h dolgozni is kell azért h pénzt kapjon... mondom én ezt egy foci fórumon

- peti_madrid
- Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR
Misztik, ezek a dolgok, amiktől fosol, kb úgy vannak, hogy 40-ből 1 embernek vannak ilyenek, szubarachnoidális érzéstelenítésnél pedig aki lebénít deréktól lefele, annak jogtalanul van orvosi diplomája (amit egy ilyen műhiba után gyorsan el is vesznek tőle). Én dolgoztam egészségügyben egy évet (gégészet műtő), az egyik legjobb ottani barátom egy aneszteziológus doktor, szóval képben vagyok a dolgokkal kapcsolatban.
Az altatást úgy kell elképzelned, hogy a branülbe kapsz fájdalomcsillapítót, hányáscsillapítót, meg az altatószert, ami többnyire propofol, nagyobb műtéteknél (hasi feltárás, mellkasi feltárás, gégeexcisio, stb) morfinszármazék (fentanyl, sufentanyl, morfium). Értelemszerűen a műtét során monitorozzák az állapotodat az altatógéppel (légzési szaturáció, vérnyomás, pulzus, a gázszint a véredben, stb), de sokszor elég a puszta szem is. Ha látja az orvos, hogy megmozdul az ujjad, esetleg megfeszül a nyakad, akármi, akkor kapsz még egy kis altatót, amitől visszazuhansz az alvásba. Természetesen nem vagy tudatodnál ilyenkor, ezek reflexszerű cselekvések, tehát amikor felébredsz, nem emlékszel rá, hogy "hú bazmeg, turkáltak itt meg ott, én meg felkeltem és kurva szar volt". A gyógyszereket a testtömeged szerint kapod, ha nagyobb darab vagy, többet, ha kisebb, kevesebbet. Ha kövér vagy, akkor tovább raktározódhatnak benned ezek a cuccok, mert zsírban meg tudnak kötődni, de ha szikárabb vagy, akkor hamar kiürülnek. Ha az aneszteziológus nem siet és téged helyez előre a listáján a műtét során, akkor az ébredés során több oxigént juttat a szervezetedbe az altatógéppel, ami segít kimosni a véredből a gyógyszereket, ami által könnyebben és problémamentesen kelsz fel a beavatkozás után. Aznap még álmos leszel, meg nyomott, de kicsi az esélye, hogy hosszabb ideig szarul legyél. Az altatás előtt pedig mindenféle vizsgálatokon kell átesned, amiket az anesztes orvos ír elő a konzultáció során, direkt azért, hogy kiszűrjék az esetleges problémákat (magas vérnyomás, szívritmuszavar, bármi), szóval ezek miatt ne izgulj, a gyógyszerallergiát meg kérdezd meg édesanyádtól, ő tuti tudja, hogy van-e.
Gerincvelői érzéstelenítésnél meg nyilván mindenkinek ez a parája, hogy lebénul, de ha már egy klinikára mész, ahol valószínűleg nem te vagy az első beteg ilyen műtétre előjegyezve, akkor felesleges izgulnod. Egy ilyen helyre nem szoktak berakni rezidenseket, akik a rutintalanságukból kifolyólag elbaszhatják a dolgot. A tű mérete miatt meg felesleges aggódnod, lehet, hogy kicsit nagyobb, mint nagyi varrótűje, de annyira vékony, hogy nem is érzed. Az ilyen altatás utáni esetleges rosszullét/fejfájás pedig annak tudható be, ha az orvos túlságosan nagy dózist ad be a gyógyszerből, mert a gerincvelői folyadékod és az érzéstelenítő sűrűsége nem egyezik, és ha túl sokat kapsz, akkor a folyadék feszíteni kezdi belülről a koponyádat.
Én személy szerint a szubarachnoideális érzéstelenítést választanám, mert kevesebb "mérget" juttatnak a szervezetedbe és nyugodtabb is lehetsz műtét közben, hogy kérdezgetheted az orvost, hogy éppen mi történik. A katéterrel kapcsolatban meg annyit, hogy ne igyál a műtét napján már abszolut (max. előző este 11-ig), és mielőtt megkapnád a premedicinás kezelést a műtét előtt kb. 1 órával, akkor menj el wc-re, hogy abszolut ne érjen meglepetés.
Bocs, hogy hosszú lett, de remélem segít és rávilágít egy-két dologra.
Az altatást úgy kell elképzelned, hogy a branülbe kapsz fájdalomcsillapítót, hányáscsillapítót, meg az altatószert, ami többnyire propofol, nagyobb műtéteknél (hasi feltárás, mellkasi feltárás, gégeexcisio, stb) morfinszármazék (fentanyl, sufentanyl, morfium). Értelemszerűen a műtét során monitorozzák az állapotodat az altatógéppel (légzési szaturáció, vérnyomás, pulzus, a gázszint a véredben, stb), de sokszor elég a puszta szem is. Ha látja az orvos, hogy megmozdul az ujjad, esetleg megfeszül a nyakad, akármi, akkor kapsz még egy kis altatót, amitől visszazuhansz az alvásba. Természetesen nem vagy tudatodnál ilyenkor, ezek reflexszerű cselekvések, tehát amikor felébredsz, nem emlékszel rá, hogy "hú bazmeg, turkáltak itt meg ott, én meg felkeltem és kurva szar volt". A gyógyszereket a testtömeged szerint kapod, ha nagyobb darab vagy, többet, ha kisebb, kevesebbet. Ha kövér vagy, akkor tovább raktározódhatnak benned ezek a cuccok, mert zsírban meg tudnak kötődni, de ha szikárabb vagy, akkor hamar kiürülnek. Ha az aneszteziológus nem siet és téged helyez előre a listáján a műtét során, akkor az ébredés során több oxigént juttat a szervezetedbe az altatógéppel, ami segít kimosni a véredből a gyógyszereket, ami által könnyebben és problémamentesen kelsz fel a beavatkozás után. Aznap még álmos leszel, meg nyomott, de kicsi az esélye, hogy hosszabb ideig szarul legyél. Az altatás előtt pedig mindenféle vizsgálatokon kell átesned, amiket az anesztes orvos ír elő a konzultáció során, direkt azért, hogy kiszűrjék az esetleges problémákat (magas vérnyomás, szívritmuszavar, bármi), szóval ezek miatt ne izgulj, a gyógyszerallergiát meg kérdezd meg édesanyádtól, ő tuti tudja, hogy van-e.
Gerincvelői érzéstelenítésnél meg nyilván mindenkinek ez a parája, hogy lebénul, de ha már egy klinikára mész, ahol valószínűleg nem te vagy az első beteg ilyen műtétre előjegyezve, akkor felesleges izgulnod. Egy ilyen helyre nem szoktak berakni rezidenseket, akik a rutintalanságukból kifolyólag elbaszhatják a dolgot. A tű mérete miatt meg felesleges aggódnod, lehet, hogy kicsit nagyobb, mint nagyi varrótűje, de annyira vékony, hogy nem is érzed. Az ilyen altatás utáni esetleges rosszullét/fejfájás pedig annak tudható be, ha az orvos túlságosan nagy dózist ad be a gyógyszerből, mert a gerincvelői folyadékod és az érzéstelenítő sűrűsége nem egyezik, és ha túl sokat kapsz, akkor a folyadék feszíteni kezdi belülről a koponyádat.
Én személy szerint a szubarachnoideális érzéstelenítést választanám, mert kevesebb "mérget" juttatnak a szervezetedbe és nyugodtabb is lehetsz műtét közben, hogy kérdezgetheted az orvost, hogy éppen mi történik. A katéterrel kapcsolatban meg annyit, hogy ne igyál a műtét napján már abszolut (max. előző este 11-ig), és mielőtt megkapnád a premedicinás kezelést a műtét előtt kb. 1 órával, akkor menj el wc-re, hogy abszolut ne érjen meglepetés.
Bocs, hogy hosszú lett, de remélem segít és rávilágít egy-két dologra.

kis reklám, ha probléma töröljétek.
áruszállítást vállalok az ország egész területén. (Kaposvárról indulok) érdeklődni lehet pü-ben
áruszállítást vállalok az ország egész területén. (Kaposvárról indulok) érdeklődni lehet pü-ben

joabulicsak
- e.gergo
- Kedvenc játékosaid: David Beckham
- Kapcsolat:
Én még a Magic Actions for Youtube-ot ajánlanám, az alapértelmezett HD-n kívül van még egy rakás funkciója, ami hasznos lehetVanillaSky írta:Youtubeon beállítható, hogy a videók alapértelmezése 1080 p legyen?

- h3x0r
Csak olyat tudsz beallitani, hogy teljes kepernyon rakja at HD-re (itt a link)VanillaSky írta:Youtubeon beállítható, hogy a videók alapértelmezése 1080 p legyen?
Chrome-nak viszont van kulon bovitmenye, ami automatikusan atmeretezi a videokat.
-
Youtubeon beállítható, hogy a videók alapértelmezése 1080 p legyen?
- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
Sok károgóra ne hallgass Misztikus, kastelypark klinikan 99%, hogy gerincbe kapod a cuccot. A doki profi, te meg szepen beleegyezel es nem lez semmi baj.

-
- Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
- Kedvenc csapatod: los blancos.
realistahuni írta:Akkor csak ínyenceknek:![]()
jól jön az a pót acc a sötét oldalon![]()
Kód:
Szio Sahin! Ez kiváló lesz, idén mindent aratni fog a töröt tengely! :mrgreen: Szerintem a Tottenham idén nagyot fog alkotni, az Európaligának ők lesznek a legnagyobb esélyesei, és szerintem a PL-ben is ott lehet az élen. Úgy néz ki hogy a fontos játékosok közül senki se megy el, és ha tudnának hozni még néhány világklasszist, akkor minden esélyük meglehet.(GT is that you?) Üdv mindenkinek, a múltat lezárván visszatérek ismét ide, mert a kedvenc játékosom Altintop ide igazolt. valaki nem tudja belinkelni azt a szöveget amelyben telefonba mondja valaki hogy csirke a számítógépbe mert a windows mindíg lefagy? Affelay valami elképesztő játékos, talán jobb a szélen mint Robben. :shock: Piqué meg bizonyítja hogy milyen gólerős. Én hiszek Istenben és boldog is vagyok. Meg az is igen nagy boldogsággal töltött el hogy elkészült az új avatárom. Egyébként amit a TV2 csinál az tényleg szánalmas, állandóan utánozza az RTL-t, és ahhoz képest hogy folyton alulmaradnak, nem állnak le a hülye taktikájukkal. Na itt az aranycsapat! Szalai szinte már Kocsis szintjén tolja. Kemény meccs lesz, a németek lesznek valamelyest fölényben, viszont a törökök szövkapitánya Hidding, aki mindíg tud váratlant, illetve a még ott van még Altintop is, aki nagyon ismeri a német focit, és veszedelmes spíler. Eszméletelen ez a magyar válogatott! Ez már kezd hasonlítani az aranycsapatra. :smile: :salas: :lilasalas: Egyébként Szalaira van vmi opciós jog? SZERK: vigyázzunk mert a Man City elviheti előlünk 60 millióért Ez a Juventus kajakra tiszta jó lett, ők játszák talán a legklasszikusabb módon az olasz focit, plusz tele van kiváló olasz játékosokkal ( Iaquinta, Quagureilla, Amauri, Del Piero, Pepe) pluszba ottvan az a Kraszics gyerek, lehet hogy mégse a Milan lesz a kedvencem. A bemutatkozómban leírtam hogy a Milannak szurkolok a 2007es BL győzelme óta, tavaly a Madrid-Milanon azt írtam hogy szép gólokat lőtt a Mialn erre, nekem esett mindenki hogy nem is a Madrid nálam az első hanem a Milan (mondjuk ez sem teljesen igaz). Nem kéne engem piszkálni, én akkoriban Kaká mait szerettem a Milant, de most hogy a másik kedvencem Ibra meg Robihno is ott van, még jobban milános lettem.

misztik neked meg minden jót

Eddig nem értem miért nem merült fel az a lehetőség benned MyStiq hogy férfi leszel és érzéstelenítés nélkül kéred az egészet?!
Amúgy gyökérkezelés érzéstelenítés nélkül megvót'?!
Nah az férfimunka.
Mikor szorítod a karfát és a homlokod, hátad egy merő víz...
Az az igazi!
Altatást választanám. F_szomat böködjék a gerincem... Műtöttek vakbéllel közel 10 éve, de én egyből mondtam, hogy altassanak. Aneszteziológusnak egy kis zsebpénz, máris jobban vigyáz rád és jobb cuccot kever.
Állítólag én dobáltam(!) magam mikor a műtős srác visszatolt a betegszobába. Muter meg kérdezte, hogy ez most mi?
Nem szakad fel a sebem? Miért dobálom magam? Az a debil meg az azt válaszolta: "Biztos álmodik"
Nekem nem volt hányingerem, nem hánytam, csak szétbaszták a nyelőcsövem azzal a sz_r csővel, amit altatáskor letolnak a torkodon. De nem volt vészes, meg ez elvileg ritka. De másnapra nem éreztem. Jah meg kicsit kiszáradt a szám, de ennyi.

Amúgy gyökérkezelés érzéstelenítés nélkül megvót'?!
Nah az férfimunka.

Mikor szorítod a karfát és a homlokod, hátad egy merő víz...

Az az igazi!

Altatást választanám. F_szomat böködjék a gerincem... Műtöttek vakbéllel közel 10 éve, de én egyből mondtam, hogy altassanak. Aneszteziológusnak egy kis zsebpénz, máris jobban vigyáz rád és jobb cuccot kever.

Állítólag én dobáltam(!) magam mikor a műtős srác visszatolt a betegszobába. Muter meg kérdezte, hogy ez most mi?
Nem szakad fel a sebem? Miért dobálom magam? Az a debil meg az azt válaszolta: "Biztos álmodik"

Nekem nem volt hányingerem, nem hánytam, csak szétbaszták a nyelőcsövem azzal a sz_r csővel, amit altatáskor letolnak a torkodon. De nem volt vészes, meg ez elvileg ritka. De másnapra nem éreztem. Jah meg kicsit kiszáradt a szám, de ennyi.
- realistahuni
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
- Kedvenc csapatod: Los negros
Akkor csak ínyenceknek:
jól jön az a pót acc a sötét oldalon

jól jön az a pót acc a sötét oldalon

Kód:
Szio Sahin! Ez kiváló lesz, idén mindent aratni fog a töröt tengely! :mrgreen:
Szerintem a Tottenham idén nagyot fog alkotni, az Európaligának ők lesznek a legnagyobb esélyesei, és szerintem a PL-ben is ott lehet az élen. Úgy néz ki hogy a fontos játékosok közül senki se megy el, és ha tudnának hozni még néhány világklasszist, akkor minden esélyük meglehet.(GT is that you?)
Üdv mindenkinek, a múltat lezárván visszatérek ismét ide, mert a kedvenc játékosom Altintop ide igazolt.
valaki nem tudja belinkelni azt a szöveget amelyben telefonba mondja valaki hogy csirke a számítógépbe mert a windows mindíg lefagy?
Affelay valami elképesztő játékos, talán jobb a szélen mint Robben. :shock:
Piqué meg bizonyítja hogy milyen gólerős.
Én hiszek Istenben és boldog is vagyok. Meg az is igen nagy boldogsággal töltött el hogy elkészült az új avatárom.
Egyébként amit a TV2 csinál az tényleg szánalmas, állandóan utánozza az RTL-t, és ahhoz képest hogy folyton alulmaradnak, nem állnak le a hülye taktikájukkal.
Na itt az aranycsapat! Szalai szinte már Kocsis szintjén tolja.
Kemény meccs lesz, a németek lesznek valamelyest fölényben, viszont a törökök szövkapitánya Hidding, aki mindíg tud váratlant, illetve a még ott van még Altintop is, aki nagyon ismeri a német focit, és veszedelmes spíler.
Eszméletelen ez a magyar válogatott! Ez már kezd hasonlítani az aranycsapatra. :smile: :salas: :lilasalas:
Egyébként Szalaira van vmi opciós jog?
SZERK: vigyázzunk mert a Man City elviheti előlünk 60 millióért
Ez a Juventus kajakra tiszta jó lett, ők játszák talán a legklasszikusabb módon az olasz focit, plusz tele van kiváló olasz játékosokkal ( Iaquinta, Quagureilla, Amauri, Del Piero, Pepe) pluszba ottvan az a Kraszics gyerek, lehet hogy mégse a Milan lesz a kedvencem.
A bemutatkozómban leírtam hogy a Milannak szurkolok a 2007es BL győzelme óta, tavaly a Madrid-Milanon azt írtam hogy szép gólokat lőtt a Mialn erre, nekem esett mindenki hogy nem is a Madrid nálam az első hanem a Milan (mondjuk ez sem teljesen igaz). Nem kéne engem piszkálni, én akkoriban Kaká mait szerettem a Milant, de most hogy a másik kedvencem Ibra meg Robihno is ott van, még jobban milános lettem.
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
Az kéne még, persze, rohadt hasznos dolog...Én a katonaságot hoznám vissza
Amúgy nekem még szerencsére egyikben sem volt részem, de alapból is, meg az elmondottak alapján is inkább az altatást választanám, ezer százalék. A halálnak kéne a katéter, meg tökömtudja mi. Szépen aludnék pár órát nyugiban, teljesen jó.

- @Sonny
- Kedvenc játékosaid: CR7, Zidane, Redondo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Szakmailag nem tudom melyik a jobb választásMyStiQ írta: Kastélypark Klinikára megyek, az meg elvileg király hely.
De még mindig a faszom kivan az egésszel. Az altatás para, mert mi van, ha van valami rejtett betegségem, aztán fel sem ébredek, vagy mi van, ha utána egy egész napot végigokádok. Ugyanakkor pozitív, mert szundikálok, miközben szétbasszák mindkét lábamat. A gerinc meg... Nekem ne szúrják meg a gerincemet, mert ha lebénulok, baszhatom az egészet. Meg amúgy is. Aztán geci katéterre is van sansz, ráadásul mindent hallok, ami a műtőben történik. Viszont pozitív, hogy elvileg lehet a műtét közben zenét hallgatni, illetve amíg kimegy az érzéstelenítő hatása, addig nem rohad szét a térdem a fájdalomtól. Nehéz kérdés.

Nyilván egyiket sem szívesen vállalja be az ember,szóval ilyenkor azt kell eldönteni,hogy melyik jár kisebb rosszal számodra. Kitartást és a lehető legjobbakat a műtéttel kapcsolatban

- realistahuni
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
- Kedvenc csapatod: Los negros
Alapból nagyon kevés az esélye, de az ilyeneket letesztelik valami cuccal, hogy nem-e vagy rá allergiás. Nem ilyen szempontból kell nézni a dolgokat, mert ha azt vesszük ennél 1000x életveszélyesebb ha pl. autóba ülsz.mi van, ha van valami rejtett betegségem, aztán fel sem ébredek,

Bár igaz, hogy több mint 10 éve voltam altatva de nekem sokkal jobban bejött, hogy skipeltem az egész folyamatot.
Amikor érzéstelenítettek baromi hosszú és unalmas volt az a kicsivel több mint egy óra, feltették ugyanazokat a sablonkérdésemet mint a többi sokezer páciensnek én meg egy rögtönzött vászonfal mögött végighallgattam ahogy lézerrel meg egyebekkel szépen felvagdosnak. A katétert szerencsére megúsztam, még csak az hiányzott volna...

- ateeemadrid
Engem is altattak már egyszer, nekem sem volt semmi különösebb problémám utána.volt írta:Engem már egyszer altattak, ébredés után kábult vagy(én nem voltam sokáig ebben az állapotban, pár órát meg ki lehet bírni), de nem vészes szerintem. Feküdni, aludni fogsz. Előre én is nagyon féltem, de jelentem túléltem.MyStiQ írta:...Én tuti az altatást választanám.
Szerk. Fejem nem fájt, rosszul sem voltam ahogy említették, szóval ez egyéntől függ szerintem.
Mondjuk én minden alvás után szarul érzem magam, lehet azért nem tűnt különösen rossznak

- Galacticos
altintop jobb játékos mint cr.Toti írta:milyen aranyköpések vannak meg?