OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
volt
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: volt » 2014. július 30., szerda 23:56

MyStiQ írta:...
Engem már egyszer altattak, ébredés után kábult vagy(én nem voltam sokáig ebben az állapotban, pár órát meg ki lehet bírni), de nem vészes szerintem. Feküdni, aludni fogsz. Előre én is nagyon féltem, de jelentem túléltem. :) Én tuti az altatást választanám.
Szerk. Fejem nem fájt, rosszul sem voltam ahogy említették, szóval ez egyéntől függ szerintem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára volt 2014. július 30., szerda 23:59-kor.

MyStiQ

HozzászólásSzerző: MyStiQ » 2014. július 30., szerda 23:47

Azt nem értettem, hogy egyáltalán a szülők, hogy mennek ebbe bele...
Nem törődnek a gyerekkel. Itt a pénz, csinálj amit akarsz, aztán kész. Amikor meg baj van, akkor megy a sírás, hogy oda kellett volna rá figyelni... Nem általánosítok, de sajnos volt már ilyen drámához szerencsém.

Kösz rhuni, Huni és hehe!
egyértelműen gerinc.
ha jó az altatóorvos, aki beadja, akkor nem lehet baj.
utána 6 óra fekvés egy helyben, kicsit talán tovább tart, mire kimegy és tudsz majd pipilni.
tehát javaslom, hogy beszéld meg a dokival, hogy minimál mennyiséget adjon be, aztán meg ne igyál, különben megy a katéter a kukiba, betenni nem érzel semmit, de lehet a kihúzás nem lesz kellemes :mrgreen:
Kastélypark Klinikára megyek, az meg elvileg király hely.

De még mindig a faszom kivan az egésszel. Az altatás para, mert mi van, ha van valami rejtett betegségem, aztán fel sem ébredek, vagy mi van, ha utána egy egész napot végigokádok. Ugyanakkor pozitív, mert szundikálok, miközben szétbasszák mindkét lábamat. A gerinc meg... Nekem ne szúrják meg a gerincemet, mert ha lebénulok, baszhatom az egészet. Meg amúgy is. Aztán geci katéterre is van sansz, ráadásul mindent hallok, ami a műtőben történik. Viszont pozitív, hogy elvileg lehet a műtét közben zenét hallgatni, illetve amíg kimegy az érzéstelenítő hatása, addig nem rohad szét a térdem a fájdalomtól. Nehéz kérdés. :mrgreen:

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2014. július 30., szerda 23:45

ki emlékszik danomicsra? :mrgreen:
milyen aranyköpések vannak meg?
"Eszméletelen ez a magyar válogatott! Ez már kezd hasonlítani az aranycsapatra. "

azon a gyereken én teljesen kiégtem. szerintem mondjuk csak trollkodott, mondjuk elég meggyőzően adta hülyét. :D

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. július 30., szerda 23:45

strandon én is voltam, vizibiciklisnél
idén nyáron én is ilyen körben tevékenykedem.
vizibicaj, kenu, vizicsopper, vizibubi, sörbicikli bérbeadása/szolgáltatása, stb.

hétköznapokon, főleg a kora délutáni órákban itt is uncsi, de azért nem sírom vissza a dinnyeföldet. :lol:

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. július 30., szerda 23:38

Ferencváros írta: De van olyan 16 éves ismerősöm, aki most vett a barátnője (16) születésnapjára egy iPhone 5S-t....letaglóztam egy picit. Azt nem értettem, hogy egyáltalán a szülők, hogy mennek ebbe bele...
nembaj, majd jó lesz azzal írni a szakító smst :lol:

strandon én is voltam, vizibiciklisnél, csajozásra nem volt rossz, de amúgy brutál uncsi, meg ndk-s súlyemelőnőket vízből kilapátolni, nyami :x
Nem illik.

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. július 30., szerda 23:32

Én 15 éves koromban dolgoztam először egy vállalatnál kellett kajákat csomagolni rászorulóknak :mrgreen: De nagyon gcik volta..reggel 8kor hívtak, hogy 9re betudnék menni, aztán bementem, és utána egy hétig rám se bagóztak, hívtak helyettem mást, aki csomagol, így meg pénzt alig kaptam. :agree:
Aztán 16-17 évesen mindkét nyáron kint a strandon, egy helyben ülni, néha ha szólnak akkor pattanni és szemetet szedni, takarítani, figyelni a medencéket stb. havi 50-ért nem volt ez rossz, szinte ülni egy helybe 6 órát, de egy idő után elképesztően unalmas lett, a meleg napon, egyedül, kb. nincs is kihez szólni. Igazából csak az első 1-2 hétben kellett dolgozni, utána punnyadás.
Na most nyáron adódott újra ez az alkalom, és így harmadik éven már nem vállaltam :mrgreen: Inkább tanulok nyelvvizsgára meg a jövő évi érettségire :D

Az meg, hogy ki pénzes, ki nem, kinek kell dolgozni, kinek nem. Érdekes téma. Ha van egy kis önérzet a gyerekbe, akkor nyilván megmondja faternak, hogy hallod most ne költsél rám, majd én nyáron elmegyek dolgozni, úgysincs jobb dolgom. Nekem is eléggé ki van nyalva a seggem, mivel egyke vagyok :mrgreen: (mondjuk nem olyan szinten, hogy iphone, kocsi, bármilyen ruha, bármennyi cucc stb., mindegy tehát azért megvagyok elégedve az életemmel), de már 14 évesen én hoztam fel szülőknek, hogy kellene valami hasznosat csinálni a nyáron. Az első órámat is az első fizetésemből vettem :mrgreen:

De van olyan 16 éves ismerősöm, aki most vett a barátnője (16) születésnapjára egy iPhone 5S-t....letaglóztam egy picit. Azt nem értettem, hogy egyáltalán a szülők, hogy mennek ebbe bele...

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2014. július 30., szerda 23:29

bocs, h pofátlanul közbevágok a magas gondolatokba, de vhogy eszembe jutott és meg kell kérdeznem.

ki emlékszik danomicsra? :mrgreen:
milyen aranyköpések vannak meg?
nekem az, mikor benyögte, h torghelle a magyar labdarúgás legendája. :lol: :lol:

R.M.C.F-nek tuti megvan még a tag, de még mindig pihenőn van? v csak belefáradt, h mindig igaza van? :mrgreen: jó lenne már, ha írna.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. július 30., szerda 23:15

nmate írta:De tényleg, ki mondta, hogy szégyen? :lol:
hát ez az
...és csak otthon logatod, vagy mi? :lol:
kérdés eléggé olyan hangvételű volt, mintha ez gáz lenne.
mármint hogy valaki otthon van a nyári szünetben.

egyébiránt mivel vidéki vagyok, és adott volt a mezőgazdaság, én is sokat dolgoztam diákként nyári szünetben (sőt, 18 felett már suli mellett is), mert a lóvé mindig kell.
csak annyi, hogy a mondatod úgy jött le, mintha lenéznéd azokat, akik nem dolgoznak nyáron.

Közhelynek éreztem sokáig, aztán megtapasztaltam, hogy van különbség, ha az általad megkeresett lóvét költöd egy fasza focicipőre, vagy ha a szülőktől kapod.
van benne igazság, de sajnos azért ettől függetlenül tudom irigyelni a gazdag szülők gyerekeit, akiknek a hátsója alá van tolva a jó autó, a kezébe mindig a legújabb iphone vagy az egy hetes római nyaralás.
nyilván van igazság ezekben a közhelyekben, hogy majd ők sosem tudják igazán megbecsülni a dolgokat, meg túlságosan hozzászoknak a jóhoz, aztán ha valami miatt lejjebb kell adni, nem bírják majd elviselni...
de azért csak irigy az ember azokra, akiknek csak megszületni volt nehéz, azon túl pedig gondjuk nincsen/nem lesz az életben.

De sajnos a protekció nagyon meghatározott lett az utóbbi időbel, azzal lehet igazán jó munkahelyeket szerezni.
sokszor a szükséges végzettség hiányát is felülírja.
egyébként ha végig gondolom a régi diák/alkami melóhelyeimet, szinte mind nekem is protekciós téma.
vagy család, vagy haver, vagy szomszéd, vagy ismerős ismerőse.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. július 30., szerda 23:07

Ja, hát ez az urambátyámozás az egyik legvisszataszítóbb dolog a munkaerőpiacon. Kedvencem, mikor egyik nyári melós helyemen 3 nap után mehettem valami tök mást csinálni mert megjött a főnök fia, hirtelen kedve lett dolgozni, az én munkám meg pont bejött neki. :lol:

Meg akkor ott van még a furkálódás, bár az a csajoknál az igazi.
Nem illik.

miVida
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema (Marcelo,Kovacic,Kroos)
Kedvenc csapatod: Real Madrid (DVSC, Francia válogatott)

HozzászólásSzerző: miVida » 2014. július 30., szerda 23:07

hát de a munkahelyen is az megy h semmibe nézik a főnököt és csak azért nyaliznak (meg mást), hogy többet keressenek. Én a katonaságot hoznám vissza, jót tenne az összes mai tininek. Egy kis fegyelmet és tiszteletet tanulni, nem pedig még nekik álljon feljebb, h dolgozni is kell azért h pénzt kapjon... mondom én ezt egy foci fórumon :mrgreen:
Nem éreztem a különbséget ahhoz képest, mintha mondjuk ésanyámtól kaptam volna.
ez pl. a tisztelet miatt van és mert szereted és tudod h nincs sok pénze
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miVida 2014. július 30., szerda 23:08-kor.
Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?

Courtois - Odriozola-Ramos-Varane-Alaba - Kovacic-Kroos - Isco - Hazard-Mbappé-Asensio

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2014. július 30., szerda 23:03

Mike írta:de a apuci anyuci bármikor szemrebbenés nélkül vesz neked egy új almát, akkor baszol rá ha összetörik pl, következő héten kapsz másikat
Ez inkább gazdagékra igaz. Én ha bármit kaptam szüleimtől mindig megbecsültem és vigyáztam rá, legyen az műszaki cucc vagy ruha. De ha magamnak vettem valamit (akár telefont akár ruhát), ugyanígy éreztem akkor is. Nem éreztem a különbséget ahhoz képest, mintha mondjuk ésanyámtól kaptam volna.
ziro4vr írta:Én sem vagyok egy tata, sem egy mintadolgozó, de igazából nem is kell annak lenni. Némi rámenősség, életrevalóság, aztán csókolom. Na jó, azért manapság nem árt ha van valakid valahol :mrgreen:
Igen, talpraesettnek kell lenned, és főleg az elején magabiztosságot mutatni, aztán akkor nem lehet baj. :) De sajnos a protekció nagyon meghatározott lett az utóbbi időbel, azzal lehet igazán jó munkahelyeket szerezni.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. július 30., szerda 23:01

A lényeg, hogy akkor kell nagyon dolgozni amikor bent van a főnök, vagy fizu körűl :D

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. július 30., szerda 22:56

Sierra írta: Most nem rég jött egy új kolléga hozzánk, 23 éves és ő mondta is, hogy eddig egy percet nem dolgozott még. :D Mondjuk látszik is rajta.
Ja, hát ez az. Gimisként nem dolgozik, egyetem alatt nem dolgozik, aztán nagy nehezen beprotekciózzák valahova/valahogy átcsusszan állásinterjún, majd első nap csak tátok meg pislog, hogy jah, ezt hívják munkának? Hát ez nehéz :lol:

Én sem vagyok egy tata, sem egy mintadolgozó, de igazából nem is kell annak lenni. Némi rámenősség, életrevalóság, aztán csókolom. Na jó, azért manapság nem árt ha van valakid valahol :mrgreen:
Nem illik.

Mike
Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts

HozzászólásSzerző: Mike » 2014. július 30., szerda 22:53

ha vmit önerőből szereztél meg, dolgoznod kellett azér a pénzért, akkor jobban is vigyázol rá valószínűleg

de a apuci anyuci bármikor szemrebbenés nélkül vesz neked egy új almát, akkor baszol rá ha összetörik pl, következő héten kapsz másikat

sztem ez a lényeg, nem az h "faszának" érzed magad attól hogy saját pénzedből volt
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2014. július 30., szerda 22:46

ziro4vr írta:de szerintem a mai 16 éves kis rajgyerekeknek meg selfieribiknek jót tenne két hónap egy gyárban/irodában, ahol megkeresik a töredékét annak, amit a szülők adnak nekik a 20. tornacipőre vagy telcsire, amire nem is vigyáznak.
Ja hát egyértelmű, erre a korcs generációra ráférne, mondom úgy, hogy én sem vagyok túl idős. :mrgreen:
De ezek a mostani fiatalok (nagyrésze) nagyon elvannak szállva maguktól.
Most nem rég jött egy új kolléga hozzánk, 23 éves és ő mondta is, hogy eddig egy percet nem dolgozott még. :D Mondjuk látszik is rajta.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. július 30., szerda 22:37

Alap hogy kell valamit csinálni nyáron, 12 eves korom óta vagy meló vagy nyelvtanulás. Most meg bérmentve csinálhatom a szakmai gyakorlatot, ennel rosszabb nincs :lol:

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. július 30., szerda 22:32

Jó hát embere válogatja, szülőként majd én is szívesen költök a gyerekre ameddig tudok, de szerintem a mai 16 éves kis rajgyerekeknek meg selfieribiknek jót tenne két hónap egy gyárban/irodában, ahol megkeresik a töredékét annak, amit a szülők adnak nekik a 20. tornacipőre vagy telcsire, amire nem is vigyáznak. Persze nem akarok teljesen általánosítani, vannak teljesen korrekt és tisztelettudó arcok is a korosztályban. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!ők a madridisták :mrgreen:
Nem illik.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. július 30., szerda 22:31

filatáska írta:Emberek a segítségetekre lenne szükségem! :D
Legénybúcsút szervezünk és feladatokat kellene kitalálni. Nem egy hagyományos esti, ivós buli lesz, hanem egy egésznapos, tóparti házban/kertben lesz. Lesz sütés, fözés. Lesz persze ivás is :mrgreen: eköré fog épülni a völegény bulija/feladatai. Ha nem sikerül teljesíteni egy feladatot innia kell. :)
Na ehhez kellenének az ötleteitek. Eddig van: 1. a völegénynek elrejtünk a tóban egy bójához kikötözött italt a kedvencéböl. Kap majd egy távcsövet amivel megkeresi, majd egy kajakkal beevez és kihozza.
2. Focilabdával üvegeket kell céloznia, ha nem találja el iszik.
3. Paintballal célbalövés.
4. Kérdések a menyasszonyról, rossz válasz esetén ivás.

Ehhez hasonló, vagy teljesen elterö ötletekben kérném a segítségetek. :)
Jó tanács. Ennyi feladat elég. Inkább partyzzatok. :) Amùgy a feladatok jók. Arra már pont jó lesz, hogy spicces legyen. :lol:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2014. július 30., szerda 22:27

ziro4vr írta:Közhelynek éreztem sokáig, aztán megtapasztaltam, hogy van különbség, ha az általad megkeresett lóvét költöd egy fasza focicipőre, vagy ha a szülőktől kapod.
Igen ezt tényleg sokan mondják, de engem ez valahogy sosem hatott meg. :D Pl. most így visszagondolva a jogsimat teljesen saját erőből csináltam meg, de nem éreztem hogy hű de fasza vagyok, hogy önerőből hoztam össze.
Ez a része számomra mindig lényegtelen volt, de nem tudnám megmondani miért. Pedig az utóbbi években már mindent magamnak vettem/veszek, de ez valahogy sosem tudott motiválni.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. július 30., szerda 22:23

Én meg 16 évesen meguntam a semmittevést nyáron, aztán zúztam melózni. Egy hétig, két hétig még jópofa lógatni a bránert a szünetben meg céltalanul verődni a spanokkal, de hamar beleuntam. Meg hát akkor már jöttek opcionális olyan szereplők a kis életembe, mint csajok, jogsi, ruhák, bulik, amik viszik a lét erősen, főleg az első :lol: :lol: Közhelynek éreztem sokáig, aztán megtapasztaltam, hogy van különbség, ha az általad megkeresett lóvét költöd egy fasza focicipőre, vagy ha a szülőktől kapod. Elítélni nem ítélem el aki nem dolgozik diákként, addig jó nekik mondhatnám, de a kis társadalmunknak már nem biztos hosszabb távon nézve.
Nem illik.

Vissza: