Én 15 éves koromban dolgoztam először egy vállalatnál kellett kajákat csomagolni rászorulóknak

De nagyon gcik volta..reggel 8kor hívtak, hogy 9re betudnék menni, aztán bementem, és utána egy hétig rám se bagóztak, hívtak helyettem mást, aki csomagol, így meg pénzt alig kaptam.
Aztán 16-17 évesen mindkét nyáron kint a strandon, egy helyben ülni, néha ha szólnak akkor pattanni és szemetet szedni, takarítani, figyelni a medencéket stb. havi 50-ért nem volt ez rossz, szinte ülni egy helybe 6 órát, de egy idő után elképesztően unalmas lett, a meleg napon, egyedül, kb. nincs is kihez szólni. Igazából csak az első 1-2 hétben kellett dolgozni, utána punnyadás.
Na most nyáron adódott újra ez az alkalom, és így harmadik éven már nem vállaltam

Inkább tanulok nyelvvizsgára meg a jövő évi érettségire
Az meg, hogy ki pénzes, ki nem, kinek kell dolgozni, kinek nem. Érdekes téma. Ha van egy kis önérzet a gyerekbe, akkor nyilván megmondja faternak, hogy hallod most ne költsél rám, majd én nyáron elmegyek dolgozni, úgysincs jobb dolgom. Nekem is eléggé ki van nyalva a seggem, mivel egyke vagyok

(mondjuk nem olyan szinten, hogy iphone, kocsi, bármilyen ruha, bármennyi cucc stb., mindegy tehát azért megvagyok elégedve az életemmel), de már 14 évesen én hoztam fel szülőknek, hogy kellene valami hasznosat csinálni a nyáron. Az első órámat is az első fizetésemből vettem
De van olyan 16 éves ismerősöm, aki most vett a barátnője (16) születésnapjára egy iPhone 5S-t....letaglóztam egy picit. Azt nem értettem, hogy egyáltalán a szülők, hogy mennek ebbe bele...