Jamest én se láttam sok meccsen játszani, de ha az előző idényes csapatot nézzük, akkor ha James Dm helyén játszana, akkor a védekezés és a csúszás-mászás az utolsó másodpercig alapkövetelmény lesz ott. Ha ez megvalósul, akkor nincs félnivaló, támadójátékban nincs sok minőségbeli különbség, mind a két játékos világklasszis. Ellenkező esetben a különbség nem feltétlenül a saját posztjukon jelentkezhet, hanem:
- elsősorban CR játéka változhat. Ha védekezésben nem tud helyette melózni egész idényben James (vagy akárki, aki DM posztján játszik), akkor CR-nek muszáj lesz visszazárnia, különben átjáróház lesz a bal szárnyunk. Ezzel buknánk azt a luxust, hogy CR szinte a teljes energiáját a támadásokra fordíthatja, aminek számszerű következményei is lehetnek
- másodsorban Marcelo helyett is nem keveset melózott DM. Lehet hogy nem ő szerelt konkrétan, de zavarta a támadókat és a nyakukban lihegett, amivel lassította az ellenfél támadásait, amíg Xabi, Ramos vagy akár Modric ki tudta segíteni, esetleg Marcelo kapcsolt végre, és visszaért
Ez a két felsorolt dolog alapesetben luxus kategória, és a támadójátékunk egyik erőssége volt, hogy a bal oldalon pillanatok alatt a kapu előtt voltunk. Ezt kockáztatjuk, ha DM "helyettese" nem olyan erős védekezésben, vagy nem tud egy szezonon át 90 percig kiköpni a tüdejét majdnem minden meccsen.
Csak a félreértések elkerülése végett: Jamessel nincs semmi bajom, a VB-n bizonyította, hogy klasszis játékos, de abban nem vagyok benne biztos, hogy tényleg ő kellett nekünk DM helyére. Első hármas meg ugye nagyjából érinthetetlen kategória, padra meg 80 milláért? Kötve hiszem.
**szerk: jesszusom, azok az elírások...de már javítottam, csak siettem