Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. július 24., csütörtök 21:49

Persze, ha akarnak mindketten ajánlhatnak, nyilván nem kötelező, majd írjatok, hogy akartok-e vagy nem (Victor/L.Miki ).

Max holnap délig várok még, akkor te jösz ma este lg és akkor maradt Remy, soadroli és isti.
Ebből Remy azt írta nemtudja megnézni az utolsó filmjét, istinek semmi nincs, viszont Roliról nemtudok semmit. Érdemes miattad még várni Roli? Fogsz tudni jönni filmekkel holnap délig?

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. július 24., csütörtök 20:30

Santi írta:Ha Faust nem érkezne be, akkor 9 hetes legyen a klub vagy Victor/L.Miki vállalna egy ajánlást?
Vállaljanak, akkor már mindketten, nem oszt, nem szoroz az a + egy hét már, persze, ha vállalják...

A pontokat beírtam, este tudom csak pótolni a maradék egy filmemet, utána nem lesz több ilyen! :)

Sajna Faust, a legjobbakat kívánom a melóban! :agree:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2014. július 24., csütörtök 20:20

Nem megy sajna a meló miatt. :( Szorri.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. július 24., csütörtök 16:57

Ha Faust nem érkezne be, akkor 9 hetes legyen a klub vagy Victor/L.Miki vállalna egy ajánlást?

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2014. július 24., csütörtök 15:48

nah, volt egy kis szabadidő, gyorsan lenyomtam, hát nem véletlenül halogattam én ezt az utolsó pillanatig. sajnos egyet kell értenem itt egy-két véleménnyel, rossz film, ne szépítsünk. az első 10-15 perc már durván éreztette, hogy valami túl művészieskedő valami lesz, ami be is igazolódott. a képi világ, a zene, a történet vezetés borzalmas, mint valami B kategorias horror film. látszik h a rendező próbálta a kliséket eldobva valami egyedi cuccot létrehozni, de egy unalmas vonatott nulla lett az egészből. olyan szempontból jó ajánlás h soha az életben nem néztem volna meg magamtól, de kb végig azt vártam, h mikor lesz vége. a történet sem kerek, általában ilyenkor többször visszanézek egy-egy jelenetet, vagy utána olvasok a dolgoknak, de itt sajnos semmi késztetést nem éreztem, hogy az apró részleteket összerakjam.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!kb annyit fogtam fel az egészből h van valami vámpírnő, aki harapdál mindenkit, mindenki vámpír lesz stb stb. de azok idővel hirtelen megöregednek? vagy mi? gondolom dévidbóvli is így járt. vagy ha nem "eszek" akkor lesz ez az öregedés? azt se értettem, mikor a végén SS kinyírja magát, a záró jelenetben mit keres ott

szóval a történet jó lett volna, de film, hát hagyjuk, mondjuk ugy h sajnos nem kötött le.

4/10
Kép
Kép
Kép

francois

HozzászólásSzerző: francois » 2014. július 24., csütörtök 12:08

Santi írta:Van az 7-8 ember is, csak még lg nem írta be a pontokat. Egyébként mondtam, hogy mindenképpen folytatjuk, úgyhogy nézd csak meg szépen a Hungert. :)
francba :lol:

oké, estig meglesem vmikor
Kép
Kép
Kép

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. július 24., csütörtök 11:57

Van az 7-8 ember is, csak még lg nem írta be a pontokat. Egyébként mondtam, hogy mindenképpen folytatjuk, úgyhogy nézd csak meg szépen a Hungert. :)

francois

HozzászólásSzerző: francois » 2014. július 24., csütörtök 11:51

ahogy nézem 3 ember nézte meg eddig az összes filmet. hogyan tovább? folytatjuk?
Kép
Kép
Kép

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. július 24., csütörtök 5:20

Ezeket kell még pótolnotok:
1 film: Francois - Az éhség; Remy - Szemekbe zárt titkok; lordgabi - Az utolsó skót király.
3 film: soadroli, Faust - Domino, The Master (saját ajánlása Rolinak, nem írt pontszámot), Az éhség.
5 film: Istimester - az összes filmmel tartozik.

Bocsánat a dupláért, telefonról vagyok, és már nem érkeztem szerkeszteni.
Reggel vagy napközben beírom a pontokat is, akkorra már lesz netem, és jöhet a következõ ajánlás is! :)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. július 24., csütörtök 5:11

L.Miki írta:The Master

Jó néhányan leírták már a véleményüket a filmről, RealRaúl hsz-t plusz egyezem, teljesen egyetértek.

5/10
Maximálisan egyetértek veletek + Santi véleményével is, néztem, nem állítgattam meg, teljes volt a figyelem/fegyelem, de sehogyan nem érintett meg, nem váltott ki semmilyen hatást belõlem.
Régen a gépemen pihent már, szóval így, vagy úgy tuti megtekintettem volna, sokat nem vesztettem volna, ha kimarad.

4,5/10.

Azért köszönöm az ajánlást, sajnos többet nem tudok adni érte, egy jó kis Woman jobb lett volna, ugye Roli. :D

Komolyra fordítva a szót, pótolgassátok be az elmaradásaitokat, szorít a vezetõség türelme is, nekem is maradt még egy film.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. július 24., csütörtök 1:26

Na akkor Anyakára is reagálok. Bocs a dupláért, de nem akartam az előzővel egybe.
Anyaka írta:"És azért pozitív, mert elejétől fogva nyilvánvaló, hogy valamit ő fog tenni, ő lesz a kulcs valamihez. És ez, igaz csak utalás formájában, de így is lett."

Nem tett semmit, kulcs se volt semmihez, egyszerűen csak
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nem halt meg, ha meghal, akkor már tett valamit, mert nemzetközivé válik az ügye, és miatta valószínűleg megtörik a rezsimet. Nem kellett neki elnököt ölni, ő nem vándám..De így nem változtatott semmit, se Ugandán belül, se azon kívül. Ő egy mellékszereplő a filmben, itt a főhősöd az Forest W.. Ha azonosulni, akarsz, akkor vele kell. Amit írtál is, hogy sikerült, közben azt is írtad, hogy senkivel se sikerült. (Ez egy ellentét.)
Én arra gondoltam, hogy a Doki, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!aki ugye feláldozza magát érte, úúgy küldi el, hogy szökjön meg, és mondjon el mindent a világnak, és akkor észbe kapnak, és hogy neki mindenképp hisznek majd, "hiszen fehér". Erre gondoltam, hogy talán ez az utalás, hogy ezt végbe is viszi majd. Persze a valóságban, ha jól emlékszem az olvasottakból, Tanzánia elleni harcban bukik meg, de a filmben, a film kedvéért sok minden nem úgy volt, ahogy. Gondoltam ez az utalás arra, hogy a srác ki tudott menekülni, és emiatt meg fog bukni az egész. Aztán ki ahogy felfogja.

Anyaka írta:"Igen, persze hogy tehetett valamilyen szinten, de nem róható fel neki. Akaratán kívül volt, ahogy írtad is. A karakterét pedig nem ezért nem kedvelem. Ilyen formában nem húzta tovább lefelé a megítélését. "

De abszolút felróható neki, sőt muszáj is. Ha ittasan elütsz valakit az úton, akkor az alkoholt ítélik el? A karakter egy abszolút buta, nemtörődöm, semmirevaló, jellemmel rendelkezett. Ez miatt eszmélt későn. Ezért megfelelő az alkoholos hasonlat. Ott is lelassul az ember reakcióideje, és a filmben is ez történt, csak itt alkohol helyett butaság, és nemtörődömség volt, ami miatt nem látta be időben, hogy a tűzzel játszik.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem reagál, amikor eltűnt a másik tanácsadó, pedig el is magyarázták neki, majd erre a pöcse utána megy, és a nő halálát éri el vele.
Jó, oké, persze, értem. Itt csak annyit akartam kifejezni, hogy ezt nem számítom bele a megítélésébe, mert igazából már nincs hova lehúzza, mert ettől független gyűlölöm, ennyi. De amúgy igaz, amit írsz.
"Egyszerűen a kezdettől fogva gyűlöltem a karaktert. "

Akkor lényegében tökéleteset alakított a karakter maga, mert elérte a célját. Vagy mert megutáltatta magát, ezért rossz? Azt tegyük félre most, ha nem bírja valaki a színészt, mert elárulom, hogy én se rajongok egyikért se, de elismerem, ha valamit jól csinálnak néha.
Ez egy kicsit bonyolultabb ennél. Általában egy rossz, negatív karakternél ez így működik, de neki eleve elrendelten nem kellene az legyen. Ahogy beszéltük, őt direkt nem csinálták tökéletes, makulátlan pozitív hősnek, de szerintem a ló túloldalát sem akarták elérni. Nálam elérték, ilyen meg olyan dolgokkal, és ez már szerintem baj, mert nem kellett volna. Így nincs kivel azonosuljak, ami nagyon hiányzott. De szerintem nagyrészt ezt kifejtettük már.
Ahogy még egy fentebbi idézetnél írtad, hogy Aminnal azonosultam, illetve hogy azonosuljak vele, mert vele tudok. Nem tudom, hogy hol jön az le, hogy én vele azonosultam, illetve hogy vele tudok, és vele kéne. Ő pont ez a negatív karakter, akinek el kell érnie azt amit te írtál, és el is érte. Jól átadta, ennyi, de azonosulni, együtt érezni, beleélni magam a helyzetébe, szorítani érte, a sikeréért nem fogok, és nem is tudok vele, mert gyűlölöm mint a szart. Talán itt is kacifántos a megfogalmazásom, vagy talán épp a felfogásom, de remélem azért világos.
Anyaka írta:"Jó volt, izgalmas, idegtépően feszült. Ez úgy oké, fasza film lenne. A bajom azzal volt egyedül, hogy ha nem építenek az 'igaz történetre', akkor nem hagy bennem nagy nyomot. Így azért utána olvasgattam a témával kapcsolatban, és az volt inkább, ami igazán megrázott."

Most jó volt, vagy felejthető? Ha csak a történelem volt érdekes amit mellé olvastál, akkor írd bátran, hogy rossz volt a film. Attól nem lesz jó egy film sem, ha igaz a történet, mert akkor így minden második világháborús film jó kategóriába tartozna, pedig nem. (Ez is egy ellentét.)
Igen ellentét, de pont azért van, mert elég felemás érzéseim vannak az egésszel kapcsolatban, ez a jó is, rossz is állapot, és még mindig nem tisztázódott. De írtam is róla, hogy be is jött, de tüske is van bennem, illetve írtam, hogy felemásak az érzéseim, és ezek vívódnak, illetve csapódnak ki bennem.
Ezért is írtam, hogy a módisításnál kiemelten fogok foglalkozni ennek a filmnek a megítélésével, mert nem tartom kizártnak, hogy akár több ponttal is magasabbat adjak végül. Attól függően, hogy hogyan csapódik le bennem, illetve mennyire hagy nyomot.

Talán lassan minden tisztázódik :mrgreen:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. július 24., csütörtök 0:56

Az éhség

Na emberek, szerintem rohadtul egyedül leszek ezzel a véleményemmel, már amennyire emlékszem az értékelésekből, de... tetszett!
Alapból kedvelem a misztikus, horroros, thrilleres műveket. Ráadásul nem egy mindennapi alkotás szerintem.
Persze nem minden fenékig tejfel itt sem. Sok gagyi dolog volt benne, amik kicsit azért lehúzzák. Történetvezetésben is voltak buktató dolgok, magában a megvalósításban, vagyis a vászonra vitelben, illetve a zenei effektek is -annak ellenére, hogy a zenéje nagyon bejött, mind a romantikus, mind a horroros, idegtépő zene is- sokszor erősen túlzásba voltak víve.
A műnek leginkább a hangulata, valamint a a misztikus világa fogott meg leginkább. A romantikus szál is megható volt a maga groteszk módján Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!, ha magam elé képzelem a rengeteg koporsót, még mindig borsódzik a hátam, és ez pozitív. A körkörösség is betalált, az irodalom órákon a verseknél is mindig oda voltam a keretes szerkezetekért, illetve Arany körkörös balladáiért is (Ágnes asszony). "Örökké". Ha már ballada, ezt a műfajt övező homály is mindig is szíven tudott ragadni, és ez, úgy érzem, nyomokban (nem is kicsit) itt is felfedezhető.
A horror része sokszor gagyi volt, nem tudom az akkori technika mit engedett meg, de talán ennél azért kicsit többet. Csak egy évvel fiatalabb egy számomra igen kedves műremek a horror témában, és bár gagyi részeknek ők sem voltak híján, de kategóriákkal jobban átjött ott a horror, mármint ami a filmtechnikai részét illeti a dolognak..
Egyébként szerintem -vagyis nálam- nem is a horrorral operált, hanem inkább a feszültséggel, valamint -és legfőként- a misztikummal. A vége is, bár még meg kell csócsálnom, mert nem igazán értem az okokat egyelőre, gyönyörűséges volt, sajnos legalább ennyire gagyi is, főleg a rikonyálós hangeffektek.. Egyébként az tudható, hogy miért történt mindez? Ölég álmos vagyok, lehet valami figyelmemet kerülte. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Sarah amúgy önmaga által lett halott igaz? A sok képeffekt közt, és a ránagyítások miatt, csak sejthető. De azt nem értem, hogy a hullák mitől pattantak fel, és a ház miért lejtett táncot. Egyébként, ha mélyen belegondol az ember az egészbe, akkor elég hátborzongató, és rettenetes.
A lezbi téma simán lehetne egy plusz pont :mrgreen: :mrgreen: Na jó, ilyenekre nem pontozok, amúgy is szegény Sarah nem túl szép nő, rontott az összképen, de Catherine Deneuve valami lélegzetelállítóan csodálatos. Még anno az Iszonyatnál is konstatálnom kellett, de rá még egy szűk húsz évre, negyven évesen is csodálatosan gyönyörű. Kár, hogy felette is ugyanúgy szalad az idő és az a 70 év, az rajta is meglátszik azért.
Egyébként aSpoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!majmócikkal és azzal a kórral végül mi lett.? Érdekelt az egész dolog, de úgy tűnik az egész hajcihő csak arra kellett, hogy a két nő egymásra találjon.

Felemás érzésekkel néztem végig, de összességében egy jó kis filmélmény volt.

7,5/10

Most pedig végignézem, hogy adott-e más is ekkorát, vagy nagyobbat, mert tényleg csak negatív értékelésre emlékszem. :mrgreen:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2014. július 23., szerda 23:34

RealRaúl77 írta:The Master
Jó néhányan leírták már a véleményüket a filmről, RealRaúl hsz-t plusz egyezem, teljesen egyetértek.

5/10

Hunger

Kicsit vontatott, sokszor unalmas, és túlzónak érzem, az emberi képzelet határát súrolja, mert azért ezek a dolgok, amiket bemutat nagyon durvák... :ozil:
Volt jelenet persze amikor felkeltette az érdeklődésemet és izgatottan néztem... az biztos, hogy másképp fogok lefeküdni aludni ezután a film után. Bele tud rendesen taposni az emberi elmébe ezekkel a dolgokkal és még egy ideig rágni fogom rajta.
És ahogy mondják, amelyik film nyomot hagy a nézőben az már nem tragikusan szar... ez nem az, csak egy picit. :mrgreen:

6,5/10

Köszi mindkét ajánlást, várjuk a holnapit. :)

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. július 23., szerda 21:34

The master : 5 pont. Részletekkel később. Most fesztivál.
"And my heart will leave you never."

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. július 23., szerda 20:14

Az éhség (The Hunger) - 1983

Amikor még kicsi voltam anyukám azt mondta minden MGM (ugye a legendás oroszlános intrós) film előtt, hogy "ez egy oroszlános film, ez biztos jó lesz" :mrgreen: hát ez most nem lett jó. Jól betettetek a klubnak (messidecoval) ezzel a két Tony Scott filmmel, nem csodálom, hogy nehezen emészti a nép (főleg ha még idevesszük a Mastert is). Őszintén szólva, ha én eddig nem láttam volna tőle más filmet csak ezt a kettőt, akkor elintéztétek volna nekem, hogy az életbe nem akarnék több Tony Scott filmet megnézni az biztos. :lol:
Viszont legalább annyi pozitívumot el lehet mondani róla, hogy jó ajánlás, mert magamtól soha nem néztem volna meg, mivel ha nem lett volna kötelező kinyomtam volna kb 10 perc után. :kivagyhe:

3/10

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. július 23., szerda 17:17

Átnéztem a pontokat, rendben van minden.

Ezeket kell még pótolnotok:
1 film: RR77, Santi, Francois - Az éhség; Messideco - The Master; Remy - Szemekbe zárt titkok.
2 film: lordgabi - Az utolsó skót király, The Master; L.Miki - The Master, Az éhség.
3 film: soadroli, Faust - Domino, The Master (saját ajánlása Rolinak, nem írt pontszámot), Az éhség.
5 film: Istimester - az összes filmmel tartozik.

Anyaka, nmate és Victor tiszták! :salute:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. július 23., szerda 16:32

Santi írta:vagy Remy, aki évente megnéz 200+
300-400+ film az. :mrgreen:

Tegnap sajnos teljesen kipukkantam, így csak félig sikerült megnéznem a filmet. Szóval másfél film még hátra van számomra is, egyik körben sem volt hasonló eset, de lehet késni fogok, mert ma az unokatesóm szülinapja lesz, és csak éjfél körül fogom tudni pótolni A mestert és a másik filmet pedig csak holnap este. :(
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. július 23., szerda 8:41

nmate írta:
Santi írta:Engem nem érdekel ha ketten maradunk se, akinek nem lesz meg az első 5 film (még max péntek reggelig várok) az repül! Viszont ha ennyire megfogunk fogyatkozni, akkor jóidőre elfelejthetitek a filmklubot, mert egyhamar nem indítjunk új turnust (sztem Faust nevében is beszélhetek). Ez siralmas.
Jogos. De én mondtam, hogy VB meg nyár meg kutyafasza. Én sírva álltam neki Remy filmjének, ősszel más a leányzó fekvése, lehet adtam volna rá egy 6-ost is :lol:
Igen, de ez itt nem egy kötelező dolog. Sokan azért nem is jöttek, mert tudták, hogy vb aztán nyár és nem fognak ráérni, vagy nem lesz túl sok kedvük hozzá, mert melóznak, nyaralnak stb. stb.
Akik viszont vállalták a turnust azoktól maximálisan elvárom, hogy teljesítse is azt. Nem úgy mint isti is, aki beköszönt 2x, hogy na most jön, na most jön aztán mégis sehol semmi vagy Remy, aki évente megnéz 200+ filmet és most meg 3 hét alatt nem sikerült kettőt. Még1x mondom nem kötelező ez a Filmklub, ha nem jut rá idő, nem kell vállalni, vagy ha meg időközben jött valami akkor meglehet keresni engem, hogy figyi már pont jött ez meg az kérnék némi időt erre való tekintettel, de nekem nem írt az égvilágon senki. Mostmeg már utolsó 2 napba ne is kérjen senki haladékot.

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. július 23., szerda 0:19

Na erre majd holnap reggel reagálok, mert most szépen bealudtam az éhségen, most ébredtem. :lol:
Szerintem csak holnap délután tudom megnézni, de akkor meg nem leszek net közelben, csak mobilról tudok majd írni pár sort, a hosszabb értékelőt majd csak hétvégén írnám meg(feltéve ha kell hosszabb értékelő. bár magamat ismerve... :mrgreen: ), ha nem gáz.

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. július 23., szerda 0:16

Megpróbálom bepótolni második nekifutásra soadroli filmjét, ha ma is elnyom az álom, akkor necces lesz holnap, illetve ma éjfélig a két film... :sly:
Mátétól kaptam jogot, ébredés után átnézem a turnust, beírom mindenki pontszámát, rend lesz. :Đ
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Vissza: