A hősiességét arra értettem, amit te pozitívnak neveztél.
A hőst pedig arra, amit most is leírtál. Ezt tisztáztuk. De én ezt így is értettem végig, csak a tagolás miatt elvesztél a részletekben.
--
"És azért pozitív, mert elejétől fogva nyilvánvaló, hogy valamit ő fog tenni, ő lesz a kulcs valamihez. És ez, igaz csak utalás formájában, de így is lett."
Nem tett semmit, kulcs se volt semmihez, egyszerűen csak Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nem halt meg, ha meghal, akkor már tett valamit, mert nemzetközivé válik az ügye, és miatta valószínűleg megtörik a rezsimet. Nem kellett neki elnököt ölni, ő nem vándám.. De így nem változtatott semmit, se Ugandán belül, se azon kívül. Ő egy mellékszereplő a filmben, itt a főhősöd az Forest W.. Ha azonosulni, akarsz, akkor vele kell. Amit írtál is, hogy sikerült, közben azt is írtad, hogy senkivel se sikerült. (Ez egy ellentét.)
"Igen, persze hogy tehetett valamilyen szinten, de nem róható fel neki. Akaratán kívül volt, ahogy írtad is. A karakterét pedig nem ezért nem kedvelem. Ilyen formában nem húzta tovább lefelé a megítélését. "
De abszolút felróható neki, sőt muszáj is. Ha ittasan elütsz valakit az úton, akkor az alkoholt ítélik el? A karakter egy abszolút buta, nemtörődöm, semmirevaló, jellemmel rendelkezett. Ez miatt eszmélt későn. Ezért megfelelő az alkoholos hasonlat. Ott is lelassul az ember reakcióideje, és a filmben is ez történt, csak itt alkohol helyett butaság, és nemtörődömség volt, ami miatt nem látta be időben, hogy a tűzzel játszik. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem reagál, amikor eltűnt a másik tanácsadó, pedig el is magyarázták neki, majd erre a pöcse utána megy, és a nő halálát éri el vele.
"Egyszerűen a kezdettől fogva gyűlöltem a karaktert. "
Akkor lényegében tökéleteset alakított a karakter maga, mert elérte a célját. Vagy mert megutáltatta magát, ezért rossz? Azt tegyük félre most, ha nem bírja valaki a színészt, mert elárulom, hogy én se rajongok egyikért se, de elismerem, ha valamit jól csinálnak néha.
"Jó volt, izgalmas, idegtépően feszült. Ez úgy oké, fasza film lenne. A bajom azzal volt egyedül, hogy ha nem építenek az 'igaz történetre', akkor nem hagy bennem nagy nyomot. Így azért utána olvasgattam a témával kapcsolatban, és az volt inkább, ami igazán megrázott."
Most jó volt, vagy felejthető? Ha csak a történelem volt érdekes amit mellé olvastál, akkor írd bátran, hogy rossz volt a film. Attól nem lesz jó egy film sem, ha igaz a történet, mert akkor így minden második világháborús film jó kategóriába tartozna, pedig nem. (Ez is egy ellentét.)
Én értem, amit írsz, el is fogadom a véleményedet, csak ezek, amiket kiemeltem nem világosak.
-------------
Egyébként, ha Tony Scott rendezi ezt a filmet, akkor mindenhol hullahegyek lettek volna, meg vörös képi effektek.