Akkor egy kis anti-James egy "kosarastól":
palesz77 írta:Az egyik, hogy az ilyen fajta játéknál "kötelező", hogy a gyors labdajáratás tökéletesen, és hajszálpontosan működjön...
A másik meg, hogy mostanra már a kisebb csapatok is megtanulták valamilyen szinten kezelni a keményebb letámadást, míg eleinte 10-ből 2-szer tudták kihozni ellenünk a labdát, rá 2-3 évre már 6-7-szer is eljutottak a térfelünk feléig szinte...
Úgyhogy ez a fajta taktika komolyan megterheli a csapatot szerintem, kell hozzá egy jó mély keret, hogy tavaszra se fáradjanak el fejben a játékosok. Nektek amúgy most meglenne hozzá a keretetek szerintem, kíváncsi leszek, hogy az öreg Carlo mit fog kigondolni a következő szezonra.
Először arra gondoltam, hogy milyen érdekes, hogy egy Barcás jobban képben van azzal, hogy mi kell ahhoz, amit itt a többség szeretne. De aztán leesett, hogy persze, hisz a tiki-taka ver0.9 szinte pont ez volt. És amúgy pont az itt felvázolt pontok miatt nem fog ez nálunk működni.
A gyors labdajáratás nálunk nem fog menni. Nem azért meg nem tudnák a srácok, csak szeretik egy picit dédelgetni. Csak nagyon ritkán látni tőlük egyérintőt, kényszerítőt. Inkább picit cipelik, vagy CR egy helyben szambázik, stb. A halál pontos passzokat hagyjuk is, főleg támadó harmadban...
A másik a letámadás. A csúcsBarca letámadását össze sem lehet vetni a mienkkel (és nem mi jövünk ki jobban). Ott a labda beszorítása kis terültre volt a cél, amit sokan megszálltak, így az ellenfél eladta. Mi nagy területeket szállunk meg, gyakorlatilag 1-1-ekre kényszerítve az ellenfelet. De ez mindegy. A lényeg, hogy a csúcsBarcánál is az kellett, hogy MINDENKI védekezzen. Nálunk nem védekezik mindenki.
És ezért is kéne valaki a középpályára, akinek a labda visszaszerzése/védekezés a fő feladata. Ezért sem értem, hogy azok, akik Jamest akarják, és oda tennék di María helyére, miközben ők is elismerik, hogy kevesebb/gyengébb a védőmunkája az argentinnál, azok hogyan gondolják, hogy elég lesz egy James-Kroos-Modric középpálya.

És hogy pontosabbak leszünk? Ha nem DM, majd eladja/rárúgja más. Ez nem lehet érv. Remélhetőleg nem azt kell majd néznem, hogy Ramosék és a kapusunk passzolgatnak.
Ha meg James a támadó harmadba jön? 75+-os csereember, akit csak "lehet", hogy lehet játszatni Benzema posztján. Mert sem Isco, sem CR, de Jesé sem tudja azt bejátszani, amit a francia.
És most egy szerintem rész: RMCF-fel egyet kell értenem abban, hogy James valószínűleg előre jön. Szerintem jövőre egy Kroos - Alonso/Illarramendi - Modric lesz a díszközéppálya, bármennyire is lenézi/leváltaná itt a többség a két baszkot. Kivétel, ha jön Vidal (azért sem Pogba

), mert akkor vagy a horvátunk, vagy a németünk lesz azon a poszton. De akkor Illarrát kölcsön kellene adni egy évre, vagy Alonsot el. Igaz, akkor megint nem lenne meg a 6 ember a 3 posztra...
Amúgy önmagában a keret kevés hozzá. A taktikának és a tudásnak is meg kell lennie. És ahogy írtam, a mi letámadásunk nem olyan, mint a régi Barcáé volt.