azt még régebben én is megpróbáltam, 1 éve, meg is buktam. többi ismerősöm mindenki origora ment, és amiket onnan hallottam...hát kb. 0 angoltudással meg lehet csinálni. a telccel amúgy sem szimpatizáltam, hogy saját társaddal kell beszélni, nem a tanárral. mert így ha az egyik tud angolul, a másik nem, simán lehúzhatja. meg maguk a feladatok sem tetszettek.pheco írta:A Telc nyelvvizsgát ajánlom. Elméletileg az a legkönnyebb és a gyakorlatban sem volt nehéz. Előtte 2 hétig készülgettem a gyakorló könyvből és simán meg lett, pedig nem vagyok nagy penge angolból.
A hallásomat érzem gyengének, ezért mentem telcre, mert ott 'be lehet tippelni a magnót' még ha nem is hallod tisztán. de mások is mondták, hogy az origo mostanra nagyon könnyű lett. pár éve tényleg nehezen volt, mostanában elég könnyen adogatják a vizsgalapokat.
Október-november földrajz érettségi, utána akarom megcsinálni a télen a nyelvvizsga szóbeli részét. remélem nem csúszik ki a 'szinte mindenkit átengedünk' részből. Fontos lenne a nyelvvizsga, mert edzői képzéshez is kötelező