VB - 2014

Archívum

Ki volt a világbajnokság legjobb játékosa?

A szavazás 2014. július 16., szerda 21:44-kor befejeződött.

James
20
17%
Messi
12
10%
Robben
52
44%
Neuer
2
2%
Kroos
11
9%
Hummels
0
0 szavazat
Di María
4
3%
Lahm
1
1%
Mascherano
15
13%
Más, megírom kommentben
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 117

rm222

Re: VB - 2014

HozzászólásSzerző: rm222 » 2014. június 28., szombat 17:56

remélem gundi nem nyomja le az atmoszférát

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. június 28., szombat 17:55

Chile :salute: HAJRÁ CHILE!!! :lilasalas:

Sanchez most az egyszer legyél kurvajó :salute:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2014. június 28., szombat 17:53

Akkor a mostani meccsre :
Brazilia-Chile 2-0
Neymar dupla

Hajra Chile! :)

(fantasy+tipszmiksz duo nagy ur :D )
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2014. június 28., szombat 17:52

Íme az én tippjeim :)
Brazília-Chile: 1-2
Kolumbia-Uruguay: 2-0
Hollandia-Mexikó: 1-2
Costa Rica-Görögország: 2-0
Franciaország-Nigéria: 2-0
Németország-Algéria: 4-1
Argentína-Svájc: 2-3
Belgium-Usa: 2-0
fogadni nem fogadtam rájuk de most hirtelen így gondolom :hmmm:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. június 28., szombat 17:51

Paulinho egy 3kps rendszerben lenne jó, bár ott is csak egy átlagos jó menne tőle. A mostani brazil csapatba viszont nem illik bele, Gustavo és Oscarék között túl nagy a légüres tér, amit ő nem tud betölteni, sem passzal, sem jó helyezkedéssel. Fernandinho viszont alkalmas erre.
Nem illik.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. június 28., szombat 17:48

Leírom, hogy miért :Paulinhon annyi látszik, hogy van egy jó fizikuma, rengeteget tud futni, de azonkívül semmi extrát nem tud a játékhoz tenni. Atlétának kellett volna mennie.

Bernardra én is kíváncsi lennék amúgy.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. június 28., szombat 17:47

Kerlon írta:Paulinho meg kuka, nulla semmi, rég hajtogatom már.
Igen, ismerem a véleményedet róla. :mrgreen: Amúgy nem tudom, mi történhetett vele, ősszel szerintem kifejezetten jól játszott, aztán tavaszra igencsak visszaesett a teljesítménye, és a válogatottal sem remekel mostanában. :-(

Remélem, Bernardot becseréli majd Scolari, bírom a srác játékát.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. június 28., szombat 17:43

GT37 írta:
Acewill írta:Valaki nem tud valami hírt arról, hogy ki lesz ma a kolumbiaiak csatára? Gutierez vagy Martinez ? Ugye első két meccsen Gutierez kezdett, viszont a harmadikon meg duplázott Martinez...
A WhoScored szerint Gutiérrez fog kezdeni, Martínez pedig ismét csak a padon kap majd helyet.

Paulinho kikerült a kezdőből, sajnos azt kell mondanom, hogy jó döntés, számomra eddig elég nagy csalódás az ő játéka. Izgalmas meccset várok, Chile továbbjutásának baromira örülnék, de (főleg Neymar miatt) a brazilok győzelme esetén sem fogom felkötni magam.
whoscored csak előrejelzés az eddigiekből és 3/2 meccsen Gutierez kezdett...

Paulinho meg kuka, nulla semmi, rég hajtogatom már.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. június 28., szombat 17:36

Acewill írta:Valaki nem tud valami hírt arról, hogy ki lesz ma a kolumbiaiak csatára? Gutierez vagy Martinez ? Ugye első két meccsen Gutierez kezdett, viszont a harmadikon meg duplázott Martinez...
A WhoScored szerint Gutiérrez fog kezdeni, Martínez pedig ismét csak a padon kap majd helyet.

Paulinho kikerült a kezdőből, sajnos azt kell mondanom, hogy jó döntés, számomra eddig elég nagy csalódás az ő játéka. Izgalmas meccset várok, Chile továbbjutásának baromira örülnék, de (főleg Neymar miatt) a brazilok győzelme esetén sem fogom felkötni magam.

Acewill
Kedvenc játékosaid: zidane, benz, luka

HozzászólásSzerző: Acewill » 2014. június 28., szombat 17:09

Valaki nem tud valami hírt arról, hogy ki lesz ma a kolumbiaiak csatára? Gutierez vagy Martinez ? Ugye első két meccsen Gutierez kezdett, viszont a harmadikon meg duplázott Martinez...

maomka

HozzászólásSzerző: maomka » 2014. június 28., szombat 17:01

vannak benne érdekes és jó gondolatok, de lényegileg a tipikus liberális szemléletet tükrözi
valaki a szabályokat megszegi és elkezdjük mentegetni, hogy ő "csak" sérült és a büntetéssel megbélyegeződik
büntetés helyet terápiát neki, ahol majd egy kényelmes bőr fotelben elsírhatja a gyerekkori fájdalmát

lószart

hülyeséget csinált vállalja a felelősségét, jól megbüntették mert ráadásul visszaeső is volt + a média is felkapta
nem az a megoldás, hogy elbagatellizáljuk a dolgot, hanem a többi sunyi focistát is el kéne küldeni néha pihenni picit

jah és hajrá Brazília
Neymar most megmutathatja mit tud, augusztustól úgyis mehet vissza a balettbe ugrálni :D

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. június 28., szombat 17:01

nmate írta:J.César; Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo; Fernandinho, Luiz Gustavo; Hulk, Oscar, Neymar; Fred.

Paulinho végre kikerült
ez egy fontos állomás azért, a kp +10 pontot nyert így. egyébként tényleg úgy kéne, kövi meccsen oscar marad ki, aztán fred, aztán a döntőre kihoznak egy jégkamrát benne a fagyasztott Adrianoval aki közben visszafogyott :mrgreen:
Nem illik.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. június 28., szombat 16:57

J.César; Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo; Fernandinho, Luiz Gustavo; Hulk, Oscar, Neymar; Fred.

Paulinho végre kikerült, Oscar meg Fred még fertőzi a csapatot. Ha továbbmennek a brazilok, lehet még Oscar is kikerülhet :lol: Na, hajrá nyomik.

Itt meg Chile.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. június 28., szombat 15:16

Kerlon írta: USA szerintem gyenge, irdatlan nagy mákjuk volt már Ghána ellen is. Az a tipikus esete annak, hogy a futball igazságtalan. Aztán találkoztak egy nagyon gyenge portugál csapattal. Görög-USA kettős nagyon fekete bárány a továbbjutók között szerintem.
Egyetértek. Az elefántok aranygenerációja simán mehetett volna akár a negyeddöntőig is, de talán szimbolikus módon is elbacták. Japánok kerete is tele volt jó névvel, azt a csoportot nem értettem valahogy Kolumbiátol lefelé. USA meg Ghána ellen makkolt, onnantól meg valahogy továbbjutottak. Ghána is önmagát verte meg, első meccsen nem volt szerencséjük, aztán a másodikon megmutatták mire is képesek, a harmadikon meg 80 percet úgy fociztak, mintha bunda lenne kb.
Nem illik.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. június 28., szombat 15:09

Realista24 írta:
Kerlon írta: Mondjuk persze elsőre ránézésre gyenge, aztán belegondolsz, hogy Mexikó megfingatta a Brazilokat vagy Costa Rica megfingatott mindenkit a csoportjában, akkor lehet kicsit újragondolod. A belgák megint más téma, mert eddig csak olyan csapat ellen játszottak, akik inkább csak védekeztek ellenük, kíváncsi vagyok, hogy Hazard, De Bruyne, Mertens és Mirallas/Lukaku, hogy fogja szétszopatni az ellenfelet, ha több területük lesz támadni. Papíron egyik ág sem tűnik erősnek.
Én úgy mondanám, hogy könnyebb, de nem könnyű.

Sőt, a hollandokét a látottak alapján kifejezetten nehéznek mondanám, vagy ha úgy tetszik, semmivel nem könnyebbnek, mint a brazilokét.

Az első kieséses szakaszban nálam a legnehezebb dolga a brazil-holland kettősnek van (ha csak a "nagyokat" nézem).
Aztán ha továbbmegy mindenki, akkor utána a legerősebb ág talán a francia-német, aztán nálam a hollandoké majdnem egy szinten van a brazilokéval és végül az argentinok következnek.
Ezzel egyet értek. Mexikó és Chile pont olyan, mint idén az Atletico. Hollandia meg, ha túl is jut Dos Santosékon, akkor sem lesz egyszerű dolga a következő ellenfél ellen bárki legyen az.
'shutterisland írta:
Mondjuk persze elsőre ránézésre gyenge, aztán belegondolsz, hogy Mexikó megfingatta a Brazilokat vagy Costa Rica megfingatott mindenkit a csoportjában, akkor lehet kicsit újragondolod. A belgák megint más téma, mert eddig csak olyan csapat ellen játszottak, akik inkább csak védekeztek ellenük, kíváncsi vagyok, hogy Hazard, De Bruyne, Mertens és Mirallas/Lukaku, hogy fogja szétszopatni az ellenfelet, ha több területük lesz támadni. Papíron egyik ág sem tűnik erősnek.
egyetértek.
tényleg erősebb papíron a másik ág, de eddig ez a vébé mindenről szól, csak a papírformáról nem.
jó példa erre a görög, costa ricai vagy amerikai válogatott, akik papíron gyengék, aztán a játékstílusuknak köszönhetően borsot törhetnek bárki orra alá, ahogyan azt megtették az elefántokkal, angolokkal, olaszokkal, urukkal, ghánával vagy a portugálokkal is.

ezért is meglepően jó a vébé egyébként, mert a sok gól mellett bőven vannak meglepetések, sötét lovak, ellenben szerintem nem lehet kijelenteni az eddig látottak alapján egy egyértelmű esélyt, sőt, a legesélyesebb hármast sem olyan könnyű megnevezni. :)
USA szerintem gyenge, irdatlan nagy mákjuk volt már Ghána ellen is. Az a tipikus esete annak, hogy a futball igazságtalan. Aztán találkoztak egy nagyon gyenge portugál csapattal. Görög-USA kettős nagyon fekete bárány a továbbjutók között szerintem.
K

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. június 28., szombat 15:06

Németeknél továbbra sem érzem, hogy nyerhetnek. A stílusok kezd számomra amolyan 2010-es német-spanyol hibriddé válni, előnyökkel és hátrányokkal. Előny: Kross és Lahm tengely, ami nem annyira látványos, mint volt Xaviéké, de ezen a vb-n sokat érhet, mert olyan stabilitást ad, amit más csapat közepe nem igazán. Müllert a helyükben trónon cipelném két meccs között, ő az utolsó olyan német, akiben ott van az igazi németes makkfaktor, sunyiság, másik oldalról nézve akarat, a címeres mez tisztelete és minden fölé helyezése, plusz Klose a jolly joker, berakod bármilyen helyzetben bármennyi időre, ha kap egy esélyt, kihasználja. Plusz Hummels eb-s formában van, Neuer meg nálam a csúcs kapus manapság, igen, láttam mi volt a bl-ben, akkor is. Hátrány? egyrészt a Khedira-Özil duó, akik elvesznek a csapattól, keveset adnak és még lúzerek is. Illetve a védelem két széle a két eredetileg kh-val borzasztóan sebezhető. Boatengnél nem tudod, hogy jó napja van és leszed bárkit, vagy 3 ziccert ad az ellennek. Höwedes meg gyenge, mint győzike a medencében. Franciák ha nem lesznek kirívóan lúzerek (benne van egyébként) akkor tovább fognak menni ellenük.
Nem illik.

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2014. június 28., szombat 14:55

Én a brazilok ágát nem tartom nehéznek az elődöntőig, valahogy úgy érzem nekik kapóra jön Chile és várhatóan Kolumbia stílusa is. A hollandoknak komoly erőfelmérő lesz remélhetőleg Mexikó(és el is buknak rögtön :mrgreen: ) de ha továbbjutnak nem tudom elképzelni, hogy a negyeddöntőben tovább tartson a görög vagy a costa ricai csoda, szóval ha odáig eljutnak a hollandok akkor repülhetnek is az elődöntőbe. Franciákat nem tudom elképzelni ahogy legyűrik a németeket, egyszerűen minden odapattanik Mülleréknek kényszerhelyzetben.
Nem,de a c-ből nem került ki nagy csapat,az e-ből meg csak a franciák,akik be is húzták az erős ágat.
Argentína jó eséllyel 1 komoly csapattal találkozik a trófeáig vezető úton,ez pedig a döntő.
Nem hinném. Egyrészt mert nem olyand gyenge sem Svájc sem Belgium mint ahogy te gondolod, másrészt az argentinok sem túl erősek. Én akkor sem lennék meglepve, ha már Svájc megviccelné őket. Igaz, hogy kaptak egy ötöst a franciáktól, de voltak ott olyan amatőr hibák amiket feltehetőleg már kielemeztek és javítottak. Szoros meccs lesz, persze esélyesebbek az argentinok de nem szabad leírni Hitzfeldéket. Belgium is jó lesz én azt mondom, bele fognak jönni ahogy az idő múlik, és simán meglephetnek bárkit.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. június 28., szombat 14:54

'shutterisland írta:
ezért is meglepően jó a vébé egyébként, mert a sok gól mellett bőven vannak meglepetések, sötét lovak, ellenben szerintem nem lehet kijelenteni az eddig látottak alapján egy egyértelmű esélyt, sőt, a legesélyesebb hármast sem olyan könnyű megnevezni. :)
Azért ez általában így megy a vb-ken, sosem fifásan alakulnak az események, hogy a legjobbnak tartott 16 bejut a kieséses szakaszba, aztán az összes csoportelső győz..ez nem így megy. Mindig van meglepetés, meglepetéscsapat. Vannak akik egy olasz vagy angol csapatot szívesebben néznének, mert nagyobb nevek játszanak ott, miközben a focijuk unalmas/trágya. Én ezt sosem értettem, egy Costa Rica, Mexikó stb színesebbé teszi csak a mezőnyt. Ezért csípem jobban a vb-ket (kivéve az utolsót, az szar volt, ki lehet mondani) mint pl az EB-t, mert bár ott nem annyira híg a mezőny, gyakoribb a sztármeccs úgymond, de azok gyakrabban hoznak dögunalmas taktikázást meg szenvedést.
Nem illik.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. június 28., szombat 14:39

Újra: nyugodtan írj,ha gondolod. A véleménykülönbséget nem tartom vitának.
írtam is. :)
Mondjuk persze elsőre ránézésre gyenge, aztán belegondolsz, hogy Mexikó megfingatta a Brazilokat vagy Costa Rica megfingatott mindenkit a csoportjában, akkor lehet kicsit újragondolod. A belgák megint más téma, mert eddig csak olyan csapat ellen játszottak, akik inkább csak védekeztek ellenük, kíváncsi vagyok, hogy Hazard, De Bruyne, Mertens és Mirallas/Lukaku, hogy fogja szétszopatni az ellenfelet, ha több területük lesz támadni. Papíron egyik ág sem tűnik erősnek.
egyetértek.
tényleg erősebb papíron a másik ág, de eddig ez a vébé mindenről szól, csak a papírformáról nem.
jó példa erre a görög, costa ricai vagy amerikai válogatott, akik papíron gyengék, aztán a játékstílusuknak köszönhetően borsot törhetnek bárki orra alá, ahogyan azt megtették az elefántokkal, angolokkal, olaszokkal, urukkal, ghánával vagy a portugálokkal is.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. június 28., szombat 14:29

Kerlon írta:
Remy írta:5 perce azon szakadok, hogy mennyire gyenge az argentinok és a hollandok ága :lol: :lol: kép
Én úgy mondanám, hogy könnyebb, de nem könnyű.

Sőt, a hollandokét a látottak alapján kifejezetten nehéznek mondanám, vagy ha úgy tetszik, semmivel nem könnyebbnek, mint a brazilokét.

Az első kieséses szakaszban nálam a legnehezebb dolga a brazil-holland kettősnek van (ha csak a "nagyokat" nézem).
Aztán ha továbbmegy mindenki, akkor utána a legerősebb ág talán a francia-német, aztán nálam a hollandoké majdnem egy szinten van a brazilokéval és végül az argentinok következnek.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: