Sorozatok, TV műsorok

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. június 29., vasárnap 14:39

szilamer írta:Így újragondolva, én is inkább kaszálom a Da Vincit. Megnézem a Family Guyt, mert csak a 3. évadig láttam.
Helyes döntés. :)
A da Vincit két rész után jegeltem. A FG egyik kedvenc sorozatom.
"And my heart will leave you never."

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. június 29., vasárnap 14:00

Anis írta:
ferni írta:ha tetszik neki azt nem nézzük meg, húzzuk is ki a listáról, míg fordítva meg lehet rá kéne nézni arra az elképesztő nagy csalódásra :lol:
és így maradsz le jobb sorozatokról is amiket mások (sokan) dicsérnek velem együtt és kivételesen nekem is tetszenek!
pl a Person of Interestet sem nézed meg mert nekem is tetszett és kedvenc? pedig itt fórumon is mindenki dicsérte! :mrgreen:
A PoI nem a CW-n megy. Az azért nem hátrány. A száz tiniből a pilot is bőven elég volt.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. június 29., vasárnap 13:57

Én nézem a Da Vinci démonait, első évad tényleg nem volt túl nagy durranás, ha nincs jobb dolgod simán meglehet nézni, ha kicsit érdekel az a kor. A második évadot nem rég fejeztem be és egy fokkal szerintem jobb. Engem konkrétan az fogott meg benne, hogy Da Vinci zsenialitását jól átadják benne és szerintem a történet is elég jó és érdekes.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Anis
Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter

HozzászólásSzerző: Anis » 2014. június 29., vasárnap 13:55

ferni írta:ha tetszik neki azt nem nézzük meg, húzzuk is ki a listáról, míg fordítva meg lehet rá kéne nézni arra az elképesztő nagy csalódásra :lol:
és így maradsz le jobb sorozatokról is amiket mások (sokan) dicsérnek velem együtt és kivételesen nekem is tetszenek!
pl a Person of Interestet sem nézed meg mert nekem is tetszett és kedvenc? pedig itt fórumon is mindenki dicsérte! :mrgreen:
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron

London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2014. június 29., vasárnap 13:41

Gascoigne írta:
Anis írta:nekem meg elképesztő nagy csalódás volt, végtelenül unalmas, vontatott, semmiről sem szóló sorozat. Első évadot még valahogy végigszenvedtem (szinkronosan) pár nap alatt, de ennyi elég is volt belőle.
hoppá, akkor lehet, hogy megér egy próbát. :)
jaja, nálam is Anis elég fontos szerepet tölt be ilyen szempontból... :lol:
ha tetszik neki azt nem nézzük meg, húzzuk is ki a listáról, míg fordítva meg lehet rá kéne nézni arra az elképesztő nagy csalódásra :lol:
és ez most halálkomoly :lol:

Gascoigne
Kedvenc játékosaid: Paul/Fernando/Roberto

HozzászólásSzerző: Gascoigne » 2014. június 29., vasárnap 13:18

Anis írta:nekem meg elképesztő nagy csalódás volt, végtelenül unalmas, vontatott, semmiről sem szóló sorozat. Első évadot még valahogy végigszenvedtem (szinkronosan) pár nap alatt, de ennyi elég is volt belőle.
hoppá, akkor lehet, hogy megér egy próbát. :)

Anis

HozzászólásSzerző: Anis » 2014. június 29., vasárnap 12:50

The 100 - Első évad pipa
(ment is a kedvencek közé, nagyon várós a 2.évad) ===> Trailer

Ősszel több hasonló sorozat is indult (CW-n és máshol is), de csak ez maradt életben. Megértem!

Nem a tipikus CW sorozat!!
Ezt a sorozat producere is megerősítette, amikor arról kérdezték, hogy hol a romantikus szál?

Újságírós kérdés: We didn’t see too many romantic developments this week. Can we expect more next season?
Producer válasza: For me, that’s not what the show’s about, and I don’t think anyone will be surprised to hear me say that. Relationships and romance have their place in this world, but in terms of importance, these characters are much more worried about surviving than who’s sleeping with who.

(Számomra nem erről [romantika] szól a sorozat, és nem hiszem, hogy valaki is meglepődik, hogy ezt mondom. A kapcsolatoknak és a romantikának megvan a maga helye a világban.... de ezeknek a karaktereknek sokkal többet kell aggódniuk a túlélésük miatt, mint hogy "kivel is alszanak.")

egy sorozatjunkie komment:
ENNYI. Köszönöm, hogy ilyen hozzáállással gyártják a sorozatot.

Picit Lost beütése is van a sorozatnak, hiszen egy maréknyi embernek túl kell élnie egy számukra totál ismeretlen helyen. És persze hogy nem olyan egyszerű, hiszen jönnek a külső behatások is (minden ami a Lostban), ami megnehezíti a dolgukat. Illetve ahogy máshol is leírták a Legyek Ura hasonlít is ül, aki ismeri azt a storyt az tudja.
sorozatwiki írta:Az elmúlt hónapokban nem éppen a CW volt az az amerikai tévécsatorna, amelyet nagyon dicsérni lehetett. A Vámpírnaplók és az Odaát is visszavett a durvulós jelenetekből, a karakterek papírmasékká váltak. A sorozatba belenézve valóban egy posztapokaliptikus világban játszódik a történet, ahol a Föld lakhatatlanná vált, így egy űrállomáson élnek az emberek. Amikor pedig a technika elkezd kibabrálni az emberiséggel, akkor 100 fiatalt leküldenek a beteg bolygóra, hogy nézzenek szét. Ott aztán elkezdődik a durvulás, egymás gyilkolása, pont ahogy a Legyek Urában is volt. A fordulatok és a keménykedés miatt kihagyhatatlan néznivaló.
sorozatjunkie írta:"A történet annyi lenne, hogy a Földön atomháború dúlt, az emberiség maradéka pedig az űrben él a Bárkán. Így nevezték el az összes űrállomás összekapcsolásából született kolóniát. Mivel a populáció túl magas, így az egyik alaptörvény az egygyermekűség mellett az, hogy még a legkisebb bűnért is halál jár – 18 év fölött. A sorozat ott indít, hogy kezdenek kimerülni az erőforrások, így a tervezettnél 100 évvel korábban indítanak expedíciót a Földre, tesztelni, hogy már lakható-e a terep. Mindezt pár elítélttel teszik, pontosabban 100-zal, innen a cím. "

London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2014. június 29., vasárnap 11:59

nekem meg elképesztő nagy csalódás volt, végtelenül unalmas, vontatott, semmiről sem szóló sorozat. Első évadot még valahogy végigszenvedtem (szinkronosan) pár nap alatt, de ennyi elég is volt belőle
nem támadás ,de nem is lepődöm meg hogy neked nem jön be , a sorozat megértéséhez azért kell egy bizonyos fokú történelem tudás a kor helyzetéről ,politikai és vallási berendezkedéséről
az első évad nála megért egy 10/8-at
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

szilamer
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Özil, Varane, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Arsenal

HozzászólásSzerző: szilamer » 2014. június 29., vasárnap 11:25

Így újragondolva, én is inkább kaszálom a Da Vincit. Megnézem a Family Guyt, mert csak a 3. évadig láttam.
In vino veritas.

"Varane, boss of Real defence"

Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

Anis

HozzászólásSzerző: Anis » 2014. június 29., vasárnap 11:06

szilamer írta:Én a Da Vincivel vagyok így. nagyon tetszik, meg minden, de az első évadot názem már 2 hónapja :lol:
Nekem kicsit hosszú az az egy órás rész.
nekem meg elképesztő nagy csalódás volt, végtelenül unalmas, vontatott, semmiről sem szóló sorozat. Első évadot még valahogy végigszenvedtem (szinkronosan) pár nap alatt, de ennyi elég is volt belőle.
h3x0r írta:Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem egyre tobb olyan sorozatom van, amit nagyon szerettem amikor neztem, de evad vegen megalltam pihenni, vagy pont a sorozat pihent, most viszont nehezen tudom ravenni magam hogy folytassam. Mindig keresem az uj sorozatokat, most is kineztem mar 3 sorozatot amit jo lenne beprobalni: penny dreadful, bates motel, ray donovan. De a regiekkel meg sehogy se haladok :lol:
Nem tudom te hogy vagy vele, de nálam ez úgy működik, hogy nem nézek több tucat sorozatot frissiben - mint sokan mások. Kiválasztok 2-3at (most pl VD, Originals páros volt) és azokat néztem heti rendszerességgel. Aztán a többi ami érdekel megvárom hogy kifusson és egybe ledarálhassam, nagyon sz*r várni heteket a következő részre. Aztán van hogy 1-1 sorozatot a vége előtt pár résszel elkezdek, és mire végez addig kb egyszerre végzek a sorozattal. Így csinálom animekkel is évek óta, bevált - annyi különbséggel, hogy ott fordítok is párat, úgyhogy azokat természetesen nézem hetiben. B-)

London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!

szilamer
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Özil, Varane, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Arsenal

HozzászólásSzerző: szilamer » 2014. június 29., vasárnap 10:23

Én a Da Vincivel vagyok így. nagyon tetszik, meg minden, de az első évadot názem már 2 hónapja :lol:
Nekem kicsit hosszú az az egy órás rész.
In vino veritas.

"Varane, boss of Real defence"

Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. június 29., vasárnap 2:26

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem egyre tobb olyan sorozatom van, amit nagyon szerettem amikor neztem, de evad vegen megalltam pihenni, vagy pont a sorozat pihent, most viszont nehezen tudom ravenni magam hogy folytassam. Mindig keresem az uj sorozatokat, most is kineztem mar 3 sorozatot amit jo lenne beprobalni: penny dreadful, bates motel, ray donovan. De a regiekkel meg sehogy se haladok :lol:

Ilyen pl:
- Breaking Bad S5 (pedig zsenialis sorozat)
- House of Cards S2
- Nip/Tuck S4
- Archer S5
- Community S5
- Arrested Development S4
- Orange is the new black S2
- Gossip Girl S5 (lehet nevetni meg cikizni, de akkor is nagyon bejott :D )

Na de hetfon vege a Californication-nek, a Vikings-bol is 3 reszem maradt, raadasul kevesebb VB meccs lesz, ugyhogy a fentiek kozul legalabb az egyiket elkezdem daralni. :mrgreen:

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2014. június 28., szombat 0:47

Én viszont még annyiban hozzászólnék, kedves Kerlon, hogy pökhendi stílusban elkezdtél osztani olyan embereket(akkor legyenek név nélkül), akik ingyen tesznek szívességet, és akkor nem egy emberrel szemben elkezdtél személyeskedni(off:ahogy múltkor is kedves módon belém kötöttél, aztán mikor rájöttél, hogy badarságot beszélsz, egyből visszakoztál), akik rávilágítottak a fentebb említett tényre, de te még odafentél egy kis lenéző dumát, ez volt a gond.
Na de pacsi neked, semmi személyeskedés, imádok majdnem mindenkit a fórumról, nézek egy kis 24-et, veressed Jack Bauer!

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. június 27., péntek 21:35

Realista24 írta:
Nem hiszem, hogy R24 vagy barmely mas szerkeszto elkezd hallas utan spanyol szoveget magyarra forditani, mint ahogy a feliratozok se.
Csabi van akkora "állat", hogy sokszor élőben szinkronfordít, mint pl Bale bemutatása, vagy Illarraé...stb. Szóval szeressük Csabit :mrgreen:
Bale bemutatasa nagyon adta :D
Kerlon írta:h3x0r, legközelebb olvasd el, amit írok, aztán olvasd el még egyszer, aztán próbáld is meg értelmezni, hogy mennyire beszélsz mellé, köszi, ja és köszi, hogy felvilágosítottál alapvető dolgokról
Azert ne nezz hulyenek :coffee:

Valaszoltam a kerdesedre.

Az egesz innen indult:
Kerlon írta:az amúgy mi, hogy egy fordító/fordító brigád nem tud semmit se kezdeni angol felirat nélkül????
=>
tucsoki írta:Időzítés?
=>
Kerlon írta:miért nem tudnak időzíteni? sokan évek óta nyomják, alapból kell egy keveset variálni az angol felirat után, szerinted nem tudnák megcsinálni nulláról?
=>
h3x0r írta:Az idozites rohadt sok idobe telik, joval tobb mint maga a forditas.
Az elejen megkerdezted, hogy miert nem kezdenek el angol felirat nelkul forditani, itt van a valasz.
Mert k.rva sok idobe telik az idozites. Meg tudnak csinalni, de nem akarjak mert sok melo van vele.

Mindenesetre reszemrol is a tema befejezve, nincs ertelme ilyen lenyegtelen dolgokrol vitatkozni, te ugy latod, mi igy. Inkabb nezzunk egy sorozatot :D (olyat amihez mar van felirat :mrgreen: )

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. június 27., péntek 20:58

Kerlon írta:h3x0r, legközelebb olvasd el, amit írok, aztán olvasd el még egyszer, aztán próbáld is meg értelmezni, hogy mennyire beszélsz mellé, köszi, ja és köszi, hogy felvilágosítottál alapvető dolgokról

Kár volt bedobnom bármelyik fordító nevét, mert úgy látom a legtöbben ezt személyeskedésnek veszitek a fordítóval szemben, mondjuk, ha el se olvassátok, amit írok úgy nehéz is.

R24: hitetlenkedés volt, hogy miért nem csinálnák, abszolút nem támadásnak indult.

Tényleg befejeztem, akit ennyire zavar innentől a dolog az írjon privát üzenet, inkább kerülöm a topikot. Azoktól, akik megbántva és-vagy megsértve érzik magukat azoktól meg elnézést.
Ne érts félre, szidtam én eleget Aliast, de annak egészen más oka volt. Elvállalt egy rakat sorozatot, aztán mindegyikkel csúszott. Aztán leadott, közben olyan hisztiket rendezett, mint egy óvodás. Nekem nem a szidással van a gondom, csak Te esetedben a miértjét nem értettem. Peace.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. június 27., péntek 20:16

h3x0r, legközelebb olvasd el, amit írok, aztán olvasd el még egyszer, aztán próbáld is meg értelmezni, hogy mennyire beszélsz mellé, köszi, ja és köszi, hogy felvilágosítottál alapvető dolgokról

Kár volt bedobnom bármelyik fordító nevét, mert úgy látom a legtöbben ezt személyeskedésnek veszitek a fordítóval szemben, mondjuk, ha el se olvassátok, amit írok úgy nehéz is.

R24: hitetlenkedés volt, hogy miért nem csinálnák, abszolút nem támadásnak indult.

Tényleg befejeztem, akit ennyire zavar innentől a dolog az írjon privát üzenet, inkább kerülöm a topikot. Azoktól, akik megbántva és-vagy megsértve érzik magukat azoktól meg elnézést.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. június 27., péntek 20:11

Nem hiszem, hogy R24 vagy barmely mas szerkeszto elkezd hallas utan spanyol szoveget magyarra forditani, mint ahogy a feliratozok se.
Csabi van akkora "állat", hogy sokszor élőben szinkronfordít, mint pl Bale bemutatása, vagy Illarraé...stb. Szóval szeressük Csabit :mrgreen:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Huni
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Huni » 2014. június 27., péntek 20:11

Onnantól kezdve, hogy valaki a saját szabadidejében, teljesen INGYEN csinál valamit, nagyjából senkinek semmi köze hozzá, hogy mennyi időt szán rá és mennyi idő alatt készül el vele. Fizess(etek) fordításonként 2k forintot, és akkor jöhetnek az elvárások. Addig viszont csak idióta vergődés az egész. :)
accel: "vidal, kondogbia, pogba, casemiro? mind a négyen 180 fölött vannak jóval."
R24: "Vidal 35-40, Kondogbia 10-15, Pogba 25, Casemiro 6 misi.
Vagy félreértek valamit?"
:mrgreen:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. június 27., péntek 20:09

Kerlon írta:Engem nem érdekel a pilot, nem reklamáltam senkinél, hogy fordítsd már le vagy miért nem fordítod én csak azt nem értem, hogyha valaki valamit vállal - ők a fordítást, feliratozást -, akkor miért nem csinálja teljes egészében. Főleg úgy, hogy fogják fordítani az adott sorozatot ősztől. Ez kb. olyan lenne, mintha te csak Benzemás híreket hoznál le és tojnál magasra a többi Reallal kapcsolatos hírre.
Nem jo pelda, mert ok se felig forditjak le a sorozatot, hanem teljesen.
Kerlon írta:Amúgy csak egy (ironikus) kérdés: az angol felirat elkészíti saját magát?
A feliratozas menetei: megjelenik a sorozat, majd hozza az angol idozitett felirat, ezutan pedig megirjak a forditast.
A hirforditas menetei: Benzema ad egy interjut, ezt az ujsagiro felveszi es leirja spanyolul/angolul az oldalara, amit a mi szerkesztoink leforditanak magyarra. Nem hiszem, hogy R24 vagy barmely mas szerkeszto elkezd hallas utan spanyol szoveget magyarra forditani, mint ahogy a feliratozok se.

Ha valaki vallal valamit, akkor azt teljesitse. Ez igaz. Csakhogy ok azt vallaltak el, hogy maximum 1 - 1.5 heten belul, vagyis a kovetkezo resz megjeleneseig megcsinaljak a feliratot. Az mas kerdes hogy te azt varod el hogy azonnal meglegyen.

Ha meg nem tetszik a minosege: szerencsere van 2 feliratos oldal is (feliratok.info, hosszupuska), a Flash-t se kell az o feliratjaval nezzed, Szigony is leforditja, mint ahogy az Arrow-t is rajta kivul Alias is forditotta.
A Realos hireket is elolvashatod legalabb 3 kulonbozo oldalrol, az mas kerdes hogy hol milyen a minoseg vagy hogy hajlando vagy-e varni par orat mig a masik oldalon is megjelenik, stb.
Kerlon írta:Inkább csak az itthoni mentalitás zavar. Amúgy neked is leírom, hogy nem fordítok, mert 1. nem tudok angolul, 2. nem érdekel, 3. van jobb dolgom, 4. tudok várni.
Szerintem inkabb ez az itthoni mentalitas: a folyamatos elegedetlenseg.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. június 27., péntek 20:07

Akkor neked külön leírom még egyszer, hogy csinált ASK.FM-et és kérte, hogy véleményezzék, mert szeretné tudni, hogy miben fejlődhetne. A kiadott munka megcsinálásába nem szólok bele, mert tényleg nincs hozzá közöm, viszont késztermékről úgy gondolom lehet véleményem.
Lehet, de itt fakadtál ki, az ask.fm nem érdekel. Ezért kérdeztem, hogy mi "jogon" illetve mi alapján, mert nem értem.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: