Football Manager

FIFA vs. PES, és természetesen az egyetlen manager.
Toti

Re: Football Manager

HozzászólásSzerző: Toti » 2014. június 25., szerda 20:37

fm12-höz transfer updates
magamnak tettem be a linket, mert nem otthon vok, h megtaláljam majd később. :Đ

folytassátok. :mrgreen:
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

LeagueofLesbians
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: LeagueofLesbians » 2014. június 24., kedd 13:23

2013-2014 Everton

Igazolások
Nagyon kellett egy jó kapus és Ekdal meg talán a legfontosabb láncszem lett a szezon végére, szóval elmondhatom, hogy sikerült jól igazolni. :)

Csapat
Itt a keret. Baines hatalmas csalódás volt. 29 éves és 19 millióra mondják, hát remélem el tudom majd passzolni 20 milla körül :mrgreen: Osman, Distin, Alcaraz mind mehetnek. próbálok majd egy kis pénzért megválni az öregektől és az ő pótlásuk a kitűzött cél már van is egy-két jelöltem :mrgreen:

Lukaku
Egyértelműen a szezon legjobbja.

Szezon értékelő

Összességében elégedett vagyok, mert a kitűzött EL indulás érő hely meglett. Szegény Poolt sajnálom, de majd olcsón megpróbálok bevásárolni tőlük :mrgreen: Ha egy meccs 80 perces lenne, akkor odaérhettem volna, akár a 2. vagy 3. helyre is. Nagyon sok pontot buktam 80. perc után kapott gól miatt :angry:
[FIFA WORLD]

Munki_
Kedvenc játékosaid: Zidane, Marcelo
Kedvenc csapatod: Siempre fieles

HozzászólásSzerző: Munki_ » 2014. június 24., kedd 10:42

LeagueofLesbians írta:Munki: Csak egy igen-t vagy nem-t dobj. Leszerződtetsz kiváló scoutokat majd elküldöd oda, abba a térségbe/országba őket, ahol alkalmasak jó munkát végezni. Gondolom külön úgy kerestetsz, hogy 20 év alattiakat és azok közül is, aki 16-17 éves és az előrejelzése 4,5 csillag, azokat leigazolod. Igazam van? Ha 19-20 éves korára megüti a 4,5 csillagot, akkor megtartod még pár évig őket, ha nem akkor eladod. Gondolom csak 2-3 ha bejön 20-30 srácból, de már akkor jól jársz. ugye?

Olvastam a hsz-d, ezt a tavasszal kijönnek a játékosok dolgot nem értem. Ezt elmagyaráznád kérlek :salute:
bemásolom, hogy meglegyen:

sok 14-15 éves játékost veszek, a scoutokra alapozva. egyszerű: pár millióért jönnek, és ha floppok is lesznek, még akkor is lehet értük pénzt kapni, amikor mondjuk 18-19 évesen a scoutok szerint se lesz az a játékos, akire ők gondoltak. voltak, vannak és lesznek olyanok, akik 4 csillaggal jöttek, és most kettőn állnak. ez benne van a pakliban, de ha van pénz, akkor ez egy viszonylag kockázatmentes dolog, és ha 1-2 bejön (ahogy pl. Pichon bejönni látszik, vagy a többiek, akik már klasszisok), akkor ráadásul saját nevelések is lesznek.

ha úgy van, h egy játékosra 2.5-3-3.5 csillagot tesz egy scout, de(!) olcsón jönne, és alacsony fizetésért, akkor hozom. Henriksenre asszem 2.5 csillagot nyomtak, de sztem ő is beférne pár csapatba. amikor kijönnek az új játékosok tavasszal, akk szépen F5, korhatár 16 év, és először ár szerint az elejéről mindenkire scout (szerencsére van tömeges kijelölés és aztán tömeges leiratkozás a játékosról :D évekig voltak olyan napok, amikor 150-200 hír volt bizonyos napokon [szerződéshosszabbítások nagyrészt, who cares?!]), majd országok szerint abc-sorrend, és a kisebb országok játékosait is végnyálazom. alig nézek meg párat, mindre scoutot küldök látatlanba. a magyaroknál meg u19 válogatott. a legtöbb egy rakás szar, de ha beleszaladok egy bosnyák-belorusz 2.5 csillagba, akkor azért elgondolkodom.

a tavasszal kijönnek a játékosok: minden évben van egy adott időpont, amikor legenerálja a gép a betöltött országokban az ifiket. ehhez nem kell semmi, a te csapatod is megkapja a 10-15 fiatalt, melyek közül általában a többség selejt, és 2 kattintás után az utcán találja magát. ezért az információért csalni se kell, a gugli megmondja, h melyik szériában melyik országban melyik napon csinálja a generálást a progi. európában leginkább ez tavasszal történik meg, ezért is írtam, h tavasszal jönnek az új játékosok.

egy kicsit zavaró is emiatt az, h nincs tartalékcsapatom, csak az u19. onnan hamar kiöregednek, viszont a nagycsapatban meg nem tudnak bemutatkozni, játszani. ahogy én szoktam scoutolni, ahhoz kell egy jó tartalékcsapat, lehetőleg betöltött bajnoksággal, meg persze azért némi apanázs már az elejétől kezdve. egyébként érezhető, h valamelyest emelkedik az ország nívója. pl. a tv-s meccsért évekig 9000 euro járt, az idei évtől kezdve pedig 26000 (bajnoki meccs). az olajból futó mtk gyenge, pintért kirakták, pedig igazoltak, de nagyon sok maradt náluk is a szemét... 16-1-0 a mérleg a bajnokságban, viszont a bl-ben nem biztos még a továbbjutás, sőt. már a 3. hely is jó lenne, idén még a 4. kalapból húztak, most azért nyomulok, h kapjuk szépen a koefficienseket. :)

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2014. június 24., kedd 4:08

h3x0r írta:
Santi írta:Szóval melyiket mondanátok 13 vagy 14?
En meg egyikkel se jatszottam, szoval annyival kiegeszitenem a kerdest, hogy melyiket mondanatok annak aki teljesen FM szűz? (akar egy regebbi valtozat is johet :D )
Mindenkeppen a 14. A 12 13 es a 14 alapveto valtozasokat hoz az elozo reszekhez kepest, olyanokat amik szerintem nagyon eloremutatoak. Teljesen uj kezelofelulet es mukodes az edzesek kezelesere, teljesen uj megkozelites a taktikai instrukciok kiosztasara. Eletszerubb es realisabb az egesz. Ez a folyamat mar azt hiszem a 11-12 korul megkezdodott de a 14-ben kezd igazan kiteljesedni. A kovetkezokeppen kepzeljetek el:

Van a jateknak egy mechanikai hattere, ami algoritmusok, es opciok atlathatatlan kavalkadja. Ezzel birkoztunk a korabbi FM-ekben azt hiszem nagyjabol a 10-11es kiadasig befejezoleg (de ugye az edzes rendszerben sajnos meg maradtak bent ilyen dolgok a 13-ig mert egyszerre ezeket nem lehetett atalakitani csak szepen lassan). 1-15ig skalazott csuszkakat huzgaltunk ide oda mint az idiotak es aztan remenykedtunk hogy ha 10-rol 15-re huzzuk az egymillio opcio egyiket akkor a remelt iranyba valtozik a jatek kepe. Most sokkal direktebb es atlathatobb az interfesz. Tovabbra is csuszkak atlathatatlan kavalkadja viszi at az instrukcioidat a jatekmotornak, de ezt nagyon helyesen elrejtettek a felszin ala, es rahuztak egy olyan interfeszt ami emberi nyelvre forditja le az FM algoritmusait. Sokkal vilagosabb opciok kozul valaszthatsz, es azok altalaban a kello vegeredmenyt is produkaljak. Direkt parancsokat osztogatsz a jatekosoknak amik a komplex opciohalmazt modositjak. Eletszerubb: Ancelotti sem mondja azt Ronaldonak hogy Creative freedom +7, Passing -3, Closing down +5, Run with ball [often], vagy Alonsonak hogy: Tackling [hard], passing +8, Move into channels [no], attacking mentality -4, closing down -6, hanem azt mondja nekik hogy C fiam probald meg megbontani a felallt vedelmet kispasszokkal kenyszeritokkel es vallald az 1-1eket a vedok ellen, vagy hogy Xabi baratom kicsit alljunk vissza lassitsd a jatekot hagyd hogy kitamadjon az ellenfel es inditsd a gyors tamadokat hosszu labdakkal... Kicsit sarkitva de ez a kulonbseg mondjuk az FM10 meg az FM14 kozott. A 14-ben ugyanez a reform mar bejott az edzeseknel is, ez a nagy jelentos valtozas a 13-hoz kepest, es meg kell hogy mondjam 1000-szer jobb lett, tudod RENDESEN iranyitani a jatekosaid fejlodeset, tudod jobban manipulalni a fittseguket, idoziteni a format bizonyos meccsekre anelkul hogy orakat baszakodnal azzal hogy preset-eket mentesz el a 8-10 db 15 skalas csuszkabol allo edzestervekbol, es aztan ide oda rakosgatod a jatekosokat havonta. Azt akkor se lehet teljesseggel megerteni ha 1000+ orat FM-ezel ezt nekem elhihetitek! :D A 14-es uj edzes sokkal atlathatobb, egyertelmubb, laikus szamara hasznalhatobb, es MUKODIK.

Szoval ha valaki azon gondolkozik hogy 13 vagy 14 arra meg talan ra lehet mondani hogy ha olcson megkapod a 13-at akkor talan erdemes, de csak azert mert "kimaradt" az az egy szeria es potolni akarod mar egyaltalan nem. Amit a 13 tud azt tudja a 14-is csak meg nehany plussz dolgot is. Szerintem visszamenni 10-11-12re teljesen ertelmetlen, max akkor latom legitnek a dolgok ha az ujakat nem birja a gep. Lehet a 14 kicsit nehezebb, de ez egyaltalan nem baj mert pl a 12-13 nevetsegesen konnyu volt.

Remelem ez valasz a kerdesekre. :)
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2014. június 24., kedd 3:17

Szerintem minden jatek jobb erdetiben. 3k meg azert nem olyan egetrengeto osszeg. :)
"If you don't like your destiny, don't accept it."

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. június 23., hétfő 19:11

Én is annyiért vettem, amennyi kikapcsolódást nyújt szerintem bőven megéri. Persze ha csak pár percre akarod kipróbálni, akkor van működőképes kalóz verzió, de erről ennyit.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2014. június 23., hétfő 18:36

Érdemes kiadni az eredeti fm13ért 3000 Ft-ot? Vagy van,aki tudna olyan linket küldeni pü-ben,ahol "olcsóbban" meg lehet szerezni és működik is? :mrgreen: :mrgreen:

LeagueofLesbians

HozzászólásSzerző: LeagueofLesbians » 2014. június 23., hétfő 18:03

nah mind1. elkezdtem úgy csinálni, ahogy az szerepel a kérdésemben. Voltak még elejéről ilyen automatikusan beállított scoutoktól jelentéseim, amiben szerepelt 4-5 max 16-17 éves tehetség, akikben van potenciál csak sajnos már mind a Pool vagy Arsenal játékosai is ilyen 1.2-1.5Milliókért sem hajlandóak eladni őket. Gondolom hagyjam őket a picsába, mert rivális Evertonnak biztos nem adják el csak rohadt drágán őket és még a bukás lehetősége is benne van hogy nem lesz belőlük semmi..

Mind1 is. majd a újonnan fogadott és már általam elküldött scoutok meghozzák a tehetségeket nekem, akik még nem szerepelnek nagy csapatok utánpótlásában :mrgreen:
[FIFA WORLD]

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. június 23., hétfő 17:32

h3x0r írta:
En meg egyikkel se jatszottam, szoval annyival kiegeszitenem a kerdest, hogy melyiket mondanatok annak aki teljesen FM szűz? (akar egy regebbi valtozat is johet :D )
Ha kicsit visszább olvastok, én kifejtettem aggályaimat a 14-el kapcsolatban, de ez ne tántorítson el senkit, pláne ne az új játékosokat. A 14-ben sokkal több mindenre kell odafigyelni, rengeteg (többnyire) hasznos újítás van, szerintem aki a 13-at már gördülékenyen tudja kezelni (egy rutinos játékos csukott szemmel is), annak a 14 sem jelenthet problémát.
Elsőnek a 13-at ajánlanám.

fiatalok scoutolása témához: FM Genie Scouttal hogy álltok? Vagy azt már túlzásnak érzitek?

LeagueofLesbians

HozzászólásSzerző: LeagueofLesbians » 2014. június 23., hétfő 16:40

h3x0r írta:

szűz kéznek mindenféleképpen 14, mert a következő kiadások is már csak erre fognak épülni, a 14-s kiadás irányába változnak a dolgok. Teljesen felesleges egy régebbi verziót elkezdeni tolni, mert ha ráérzel és beleszeretsz, akkor természetesen a frissített keretekkel, a frissebb játékkal szeretnél majd játszani. + saját véleményem szerintem jobb a 14-s kiadás. Természetesen, azért mindig van valami új és mindig is lesz. Változnak a szabályok (gondolok itt a ligák szabályaira stb.), amik a kiadásokkal frissülnek és türközik a valóságot..

13-14 nem tudom. Mindenféleképpen az újabb verziót szerezném be viszont számomra pont a 13 az egyetlen, ami kimaradt az évek során :) + egy indok lehet még, hogy summersale van Steam-n és szerintem lesz majd fm14-s leárazva és megéri megvenni. Támogatod a játékot legalább ennyivel is. (nem azt mondom most rögtön 50 ojróért :mrgreen: ) Főleg ha azt nézed, hogy beleölsz több száz órát, akkor megéri a "szórakozást" mert mást közel nem kapsz ilyen olcsón ;)

Munki: Csak egy igen-t vagy nem-t dobj. Leszerződtetsz kiváló scoutokat majd elküldöd oda, abba a térségbe/országba őket, ahol alkalmasak jó munkát végezni. Gondolom külön úgy kerestetsz, hogy 20 év alattiakat és azok közül is, aki 16-17 éves és az előrejelzése 4,5 csillag, azokat leigazolod. Igazam van? Ha 19-20 éves korára megüti a 4,5 csillagot, akkor megtartod még pár évig őket, ha nem akkor eladod. Gondolom csak 2-3 ha bejön 20-30 srácból, de már akkor jól jársz. ugye?

Olvastam a hsz-d, ezt a tavasszal kijönnek a játékosok dolgot nem értem. Ezt elmagyaráznád kérlek :salute:
[FIFA WORLD]

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. június 23., hétfő 15:01

Santi írta:
Szóval melyiket mondanátok 13 vagy 14?
Én a '14-el tolom. Először picit nehéz volt megszokni, hogy nagy hangsúly van a taktikán, és annak beállításán. Illetve a játékosok taktikai beállításánál is figyelni kell.
Azonban, ha belelendülsz, akkor már nem olyan nehéz, én pl.: második évemben a Honvéddal már EL csoportkörös voltam, és továbbmentem :)

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. június 23., hétfő 14:44

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. június 23., hétfő 14:40

Üdv mindenkinek!
Nemtudom valaki emlékszik-e még itt rám, régen FM11-el a Werderrel csapattam hosszú karriert (2027-ben jártam már), majd Lazios FM12-es karrieremről írtam legutóbb (még 'distán), de ennek már 1,5 éve. Elkezdenék ismét FM-ezni, viszont érdekelne, hogy FM12 után mennyire lesz könnyű megszokni a 14-el?
Már olyan szempontból, hogy kezelésre, funkciókra stb. sokat változott-e, kihagyhatom-e az FM13-at (ami legutóbbi információk szerint geci nehézre sikerül a 11-12 után, így túl sok kedvem nincs hozzá) vagy előbb iktassam be az magamnak mégis azt.

Szóval melyiket mondanátok 13 vagy 14?

Munki_
Kedvenc játékosaid: Zidane, Marcelo
Kedvenc csapatod: Siempre fieles

HozzászólásSzerző: Munki_ » 2014. június 22., vasárnap 22:57

használsz valami scout alkalmazást vagy magadtól nyomod ingame, mert én csak úgy böngészek órákon át...
igen, alkalmazok figyelőket, és őket küldöm világgá. :D nem én nézek meg 30000 játékost. :) szoktam én is, de most lusta vagyok leírni hogyan, megtettem már a nizzás mentésnél x hónappal ezelőtt.

Corleone
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, Ferencvárosi TC

HozzászólásSzerző: Corleone » 2014. június 22., vasárnap 12:05

M1Ö írta:
Corleone írta: Pogba sem veti meg az FM-t
A Chelsea-vel tolja? Szomorú... :mrgreen:
Mondjuk nem sokat jelent, de remélem nem szimpatizál velük, mert ha Abramovic is meglátja ezt a képet, akkor akcióba lendül. :shifty:

Sokat nem is kellett várni, sasszemű újságírók már ki is derítették hogyan néz ki Pogba Chelsea-je :lol:
#happyshitting

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. június 22., vasárnap 11:19

Fiatal taktikus barátaim :mrgreen:

realfan91
Kedvenc játékosaid: Di Maria, Jesé, Beckham, Zidane

HozzászólásSzerző: realfan91 » 2014. június 22., vasárnap 0:01

M1Ö írta:
Mondjuk nem sokat jelent, de remélem nem szimpatizál velük, mert ha Abramovic is meglátja ezt a képet, akkor akcióba lendül. :shifty:
Azért valamit csak jelent. :) Én nem tolok olyan csapattal amelyik nem szimpatikus. Abramovic ha szemfüles tényleg rácsap.

LeagueofLesbians

HozzászólásSzerző: LeagueofLesbians » 2014. június 21., szombat 22:57

használsz valami scout alkalmazást vagy magadtól nyomod ingame, mert én csak úgy böngészek órákon át...

legjobb példa az evertonos mentésem, amit most kezdtem 14-ben. 17 órát öltem már bele és csak első szezon januárig jutottam ^^ sok időt pepecselek én is a megfelelő játékosok megtalálására, de még így sem olyan, mint ahogy a te "értékelőidet" olvasom :mrgreen:

Pogba, Pogba.... nem tudom mit gondolhatnak a Juvenel :mrgreen:
[FIFA WORLD]

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2014. június 21., szombat 21:30

De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Corleone
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, Ferencvárosi TC

HozzászólásSzerző: Corleone » 2014. június 21., szombat 21:25

Griezmann és Cabaye után Pogba sem veti meg az FM-t :D
#happyshitting

Vissza: