Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: francois » 2014. június 21., szombat 17:39

az utolsó skót király

tetszett :) kicsit nehezen szántam rá magam, pedig csípem az ilyen afrikai témájú filmeket, véres gyémánt, hotel ruanda stb mind bejött. a szereplők miatt viszont tartottam egy kicsit az egésztől mert sem forest whitakert, sem james mcavoyt nem igazán csípem. előbbi olyan sótlan mukinak tűnik, aki ugyanazzal a mimikával tol le minden filmet, utóbbit meg azért mert olyan kölyökképű, hogy egyszerűen nem tűnik hitelesnek a felnőtt karakterekhez (leoval is ue. a bajom)

itt azonban elég jól játszott mindkettő, tetszettek a karakterfejődések, nmate jól leírta, hogyan válik a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!hót laza kalandvágyó paliból kis teszetosza sajnálni való emberke, illetve hogy lesz a kedves kis államfőből vérengző diktátor

a történetet itt ott felületesnek éreztem, de hát két órába nem lehetett belesűríteni 10 év történését, úgyhogy ezt elnézem. igazából semmi kiemelkedő nem találtam az egészbe, olyan szép komótosan haladt a történet, de ide pont ez kellett, ezért jött be igazán.

8/10
Kép
Kép
Kép

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. június 20., péntek 14:23

A Foci VB miatt sztem sehogy.
Én arra gondoltam, hogy lesz féltávnál olyan 2 hetes szünet, ami alatt mindenki pótolja majd a hiányzó filmjeit, hogy az első 5 filme meglegyen és akkor utána folytatás.

Én se tudtam még filmezni, mert ezer dolgom volt (nemcsak fociVB), ha minden igaz jövő héttől már menni fog a filmezés nekem is.

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2014. június 20., péntek 14:13

hogy vannak most a határidők? nem emlékszem.
Kép
Kép
Kép

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. június 20., péntek 7:15

Napasztmek.... Elnézést kérek a magas hangszintemért, de abszolút kiment a fejemből, hogy én következem.

Akció, krimi. Ezt vállaltam, szeretném ezzel színesíteni a kört. Volt a tarsolyomban egy Clint Eastwood által rendezett darab, és két kevésbé ismert rendező remek filmje. Végül egy Tony Scott filmjét hoztam, tisztelegve a mester emléke előtt. Remélem nem látták sokan, és jól fogtok szórakozni :)

Domino
"And my heart will leave you never."

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. június 20., péntek 2:14

Most a szavazással van elfoglalva, hogy hol vannak az angolok :lol:

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. június 20., péntek 0:33

Hol van az ajánlás, messideco? :ike:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2014. június 19., csütörtök 12:57

Az utolsó skót király

Hivatalosan is elkezdtem a turnust. :mrgreen:

Jó kis film ez, bár azt kell hogy mondjam, Whitakeren kívül - akit nagyon kedvelek - semmiben nem tűnik ki az átlagnál picit jobb darabok közül. Ahhoz képest, hogy laikusként is felületesnek éreztem, túl hosszú. McAvoy még semmiben nem tudott igazán meggyőzni, de korrekt alakítást nyújt. A hangulat rendben van, bár képileg engem kifejezetten taszított az egész.

Igazából sokmindent nem lehet róla írni. Egyszernézős, de annak kiváló és szórakoztató, egy kiváló főszereplővel. Köszönöm az ajánlást.

7/10

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2014. június 19., csütörtök 6:03

Pusszancs :mrgreen: Hétfőtől vagyok!

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. június 18., szerda 23:39

Megmondtam, vagy nem, hogy a vb alatt egyik sem fog filmezni?

Megmondtam. :mrgreen:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. június 18., szerda 18:08

Na sry, hogy eddig nem írtam, de nem filmeztem már vagy 2 hete a vizsgák miatt. Hétfőn végzek, utána egyből pótlok mindent. :)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. június 18., szerda 17:59

Az utolsó skót király

A színészek tényleg jók, a Withaker által megformált Idi Amin az elején még szimpatikus is lenne, persze tudtam, hogy ki fog bújni a szög a zsákból. McAvoy meg nagyon érti a tenyérbemászó figurák megformálását, itt is így kezdődött ugye, meg a Mocsokban is eléggé kérte a verést.

Viszont a forgatókönyvet nem emelném ki annyira. Sok helyen felületesen mutatja be a történelmi eseményeket, amiket igyekszik a végén a narráció korrigálni.

Nem lehet sokat írni erről a filmről, szerintem egyszernézős, de mindenképp érdemes megnézni. Nem rossz ajánlás :)

7/10

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2014. június 15., vasárnap 22:59

Szemekbe zárt titkok

No kérem, először is leszögezném, hogy nem ismertem a filmet az ajánlás előtt, ezzel is plusz pontot adva az ajánlónak. :D
Nagyon kíváncsi voltam a filmre az előzetes elolvasása után. Úgy kezdtem el nézni, hogy próbálgattam kitalálni az eseményeket, a "megoldást" a bonyodalom folyamán. Volt amikor el is találtam, hogy mi fog következni. Nekem picit hosszúnak tűnik, a közepén leül a film és úgy kb. kétszer néztem meg, hogy mennyi van még hátra. De összességében figyelemmel kísértem végig, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy mit hoznak ki belőle a végére. És egy teljesen számomra váratlan befejezést láthattunk: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Számítottam egy valamelyes csavarra a végén, pl. azt, hogy mégsem az eredeti elkövető volt a gyilkos, hanem a férj. Ez megbukott amikor elmondta, hogy elkapta a fickót és négyet lőtt bele. El is hittem. Aztán a sok visszaemlékezés után éreztem, hogy nincs rendben valami. És az a vége... ledermesztő volt szó szerint.
Viszont nagyon tetszett. Ahogyan a szerelmi szál is. A zenék jók voltak, a történet is, a kivitelezés is. A közepe volt picit vontatott, de nem vészes.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az meg, hogy a fényképről észreveszi a dolgokat... mondtam is, hogy ez 8. érzék. :lol:

Köszi az ajánlást!

7,5/10

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. június 15., vasárnap 15:39

VB (amiből egyébként rettentően kevés meccset tudok megnézni, ahhoz képet, amennyit szerettem volna, csak a nagyon kihagyhatatlanokat tudom bevállalni) és a tanulás, vizsgák tökig lefoglalnak (engem is), szóval jövőhét közepe előtt nem tudok jönni a filmekkel (akkor már kettővel), bár ha jól tudom még pont belefér, de ha mondjuk nem én ajánlottam volna az elsőt, akkor bajban lettem volna, köszi Santi a sorsolást :mrgreen: Amúgy újrázni akartam az enyémet is, régen láttam, de még a saját filmemre sincs időm :lol:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. június 15., vasárnap 15:24

The Last King of Scotland

Na ez kurva jó volt. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A karakterfejlődés nyűgözött le igazából. Az elején a doki totál menő, laza, kalandra vágyó, megy Ugandába, hogy áh majd én ott elleszek, tuti jó móka lesz. Amin először szimpatikusnak, jóakaratúnak hat és van ugye ez a nagy orrú patkány aki megfúrná. Szépen halad előre a film, a szerepek megcserélődnek, a korábban vagány Nicholasból egy sarkoba szorított ember lett, Aminból egy antipatikus diktátor, a patkányból meg a klasszikus "énmegmondtambazmeg" forma. Aztán a színészeket lehet még megemlíteni, a két főszereplő végig parádézott, nekik is nagy érdemük van a karakterek kibontakozásában, nem csak a forgatókönyvnek.

Remek film, remek ajánlás. 8,5/10

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. június 14., szombat 11:26

Szemekbe zárt titkok

Én is már jó ideje terveztem megnézni, de valahogyan sosem vitt rá a lélek. Nem véletlen, az eleje a filmnek meglehetősen közepes, és unalmas is picit. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az, hogy a képről a kiszúrta a gyereket, az tényleg vicc volt :lol: Érdekes, hogy a szerelmi szál (már ha lehet annak nevezni) végigszövi az egész filmet, és sokszor mozgatórugó is. A befejezést én sem tudom hova tenni, igazából ennek tükrében a fél film csak időhúzássá vált. Voltak amúgy nagyon jó jelenetek, pl a liftes, de a vége is igazából kellően feszült és hangulatos volt.
Nem mondanám, hogy egy szórakoztató film, helyenként kötött csak le, darabokban néztem csak. De persze nem is ez neki a lényege, mint thriller abszolút megállja a helyét, nincs a legjobbak között, de kellően nyomasztó és üde színfoltnak tekinthető az utóbbi 5 év filmjei között.

7/10

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2014. június 12., csütörtök 12:36

Én 18-a után kezdem el nézni a cuccokat, addig is elnézést kérek az ajánlóktól. Ha az ér valamit, hogy filmnézés helyett filmeket csinálok ezen időszakban, számítsátok be. :mrgreen:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. június 12., csütörtök 10:18

Ezt is tervezem már egy ideje :mrgreen: Jó ajánlás. A héten neki is ugrok mind a kettőnek, csak vizsga miatt nem volt kedvem részletekben letudni az ajánlásokat.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. június 12., csütörtök 1:53

Most értem haza, így bedobom gyorsan még az ajánlásomat mielőtt lefekszek, mert holnap lehet nem jövök időben, és átcsúszna péntekre.

Az ajánlásom:

The Last King of Scotland

Egy diktátor (Őméltósága Al-Hajji Doktor Idi Amin Dada, Tábornagy, Örökös Elnök, VC, DSO, MC, Minden Földi Vadak és Minden Tengerek Halainak Ura, az afrikai Brit Birodalom, és különösképpen Uganda Meghódítója :mrgreen: ) életének, és hatalomra kerülésének első éveiről szól a film, kiemelkedik a hasonló filmek közül mivel nagyon alapos, és a színészek is kihozták a maximumot magukból. Whitaker mellett szerintem McAvoy is az egyik legjobbját hozta.
Eredeti nyelven nagyon korrekt, a szinkronnal annyira nem jön át, hogy mi munkája van benne F.W-nek a nyelvtanulással, és a minden mással együtt, talán még vágott is a magyar verzió. Így ha van rá mód, én azt ajánlanám.

Végül véletlenszerű sorsolás alapján hoztam ezt, mellette végig bent volt Patton, Charlie Wilson's War, és még egy, de azt valószínű később még hozom, így nem írom be a címét, amik hasonlóan jó filmek voltak. Remélem nézhető lesz. :)

Saját értékelés:

8.5|10

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. június 10., kedd 15:18

The Secret in Their Eyes

7|10

Az ajánlás maga nem tudom mennyire szerencsés imdb top250-ből az majd a végén kiderül, hogy hányan látták a klubból, de egyenlőre nem vontam le pontot ez miatt. Nálam 7 ponton állt eddig is a film. Legfőbb oka az, hogy sokszor túlságosan drámai lett mind a megjelenítés, mind a történet, amit csak a dél-amerikaiak tudnak véghezvinni. A lezárás nem volt váratlan annyira, de jót tett a filmnek összességében.
Ricardo Darín egyébként kiváló színész, de sajnos csak hazájában futott be.

Én pedig majd hozom a filmem holnapután éjjel, ha hazaértem a horvátoktól, a brazil-horvát meccs után, bár még nem választottam ki. Egyelőre még Mikkelsen, Hanks, Depp is képben van. Nehéz választás, de szűkítem a kört. :hmmm:

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. június 10., kedd 12:20

Szemekbe zárt titkok

Már én is láttam. Most nem nézem újra, emlékeim szerint korrekt film volt, bár maradandót nem hagyott bennem. Egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsojja ki :D

7/10

Vissza: