VB - 2014

Archívum

Ki volt a világbajnokság legjobb játékosa?

A szavazás 2014. július 16., szerda 21:44-kor befejeződött.

James
20
17%
Messi
12
10%
Robben
52
44%
Neuer
2
2%
Kroos
11
9%
Hummels
0
0 szavazat
Di María
4
3%
Lahm
1
1%
Mascherano
15
13%
Más, megírom kommentben
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 117

MorataMartin
Kedvenc játékosaid: Morata, Zidane, Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: VB - 2014

HozzászólásSzerző: MorataMartin » 2014. június 8., vasárnap 18:33

Én is a magyar csapatnak szurkolnék, de szerintem sokak ugye azzal van problémája, hogy francia válogatott és tudjuk miért. Én akkor is Zidane-fanatikus lennék, ha magyar lenne v. máltai v. brazil. A másik, pedig, ami még rátesz egy lapáttal, hogy évek tizedek óta nincs egy olyan játékos, akit ha nem is világsztárnak, de nemzetközi sztárnak lehetne nevezni. Olyanra gondolok, mint a horvátoknál Modric v. előtte Sukerék. Vagy az ukránoknál Sevcsenko, de azok a lengyelek, akik ugye nem sokszor járnak VBk-re még is most is van egy Lewandowski,aki megmozgatja a lengyel tömegeket v. régebben a izlandiaknál Gudjohnsen!

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2014. június 8., vasárnap 18:32

Uraim, kérem..

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. június 8., vasárnap 18:24

cart írta:És akkor egy esetleges francia-magyar meccsen kinek szurkolnál?
Ebben az esetben a magyaroknak, ezért is írtam, hogy attól, hogy T/1-ben írok a franciákról még nem leszek francia. :) De mivel se az EB-n, se a VB-n nem látok magyarokat, így előtérbe kerül azaz ország, az a válogatott, amit amúgy nagyon bírok, és szeretek.

Attól, hogy nem vagyok büszke a válogatottunkra, még mindig magyar vagyok. :)

Ekkora offolást a VB topicban rég láttam. :roll:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2014. június 8., vasárnap 18:17

És akkor egy esetleges francia-magyar meccsen kinek szurkolnál?

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. június 8., vasárnap 18:14

BBarni írta:Ha a franciák megnyerik a VB-t akkor te nem nyered meg a VB-t de a franciák igen, a szurkolók,a játékosok a francia nép megnyeri! :) (Na jó ez még gondolatnak is rossz volt :mrgreen: )
Ezért volt zavaró a T/1 személy használata más válogatottal összekapcsolva....
Tény, de mégis több pozitív élményt kapok tőlük, mint a magyar válogatottól. Ja, de jó oké.. legyen.. gyorsan kifutok az utcára és táncolni fogok, mert vertük tegnap Boratékat. :roll: Attól, hogy nekik szorítok, és T/1-es személyben írok róluk, még nem leszek se francia, se német, se gibraltári.

Meg hát amúgy is, annyira büszkék lehetünk, hogy... na mindegy, nem megyek bele. :roll:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. június 8., vasárnap 18:04

Én lennék a legboldogabb a világon, ha a magyar válogatottért úgy tudnék rajongani, mint a Real Madridért! De most komolyan kit kéne "majmolnom"? Dzsudzsákot?
Szerintem nem kell senkit sem majmolni, pont leszarom a Dzsudzsákot, engem a válogatott érdekel! :)
A többi részhez amit írtál, nincs azzal semmi baj ha valaki szurkol,szimpatizál egy másik válogatottal, megint más ha a magadénak érzed..mert nem érezheted annak!Ha a franciák megnyerik a VB-t akkor te nem nyered meg a VB-t de a franciák igen, a szurkolók,a játékosok a francia nép megnyeri! :) (Na jó ez még gondolatnak is rossz volt :mrgreen: )
Ezért volt zavaró a T/1 személy használata más válogatottal összekapcsolva....

De mindig is úgy gondoltam, hogy a valódi szurkolás az közösségi alapon történik.
Pontosan :agree: :salute:

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2014. június 8., vasárnap 18:01

elképesztő a pali :salute: :lol: a számomra érthetetlen Valbuena helyén tökéletes lenne :D
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Jester
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldinho, Nesta, Maldini, Buffon
Kedvenc csapatod: Olyan nincs...

HozzászólásSzerző: Jester » 2014. június 8., vasárnap 17:55

Egy klubcsapatnál joga van az embernek, az nem a nemzetiségről szól, már a kezdőcsapat is olyan multikulti , egy Real Madrid mindenkinek szól nem csak a spanyoloknak, a spanyol válogatott viszont csak a spanyoloknak.... Én a vb-ken nem nemzeteknek szurkolok hanem 1-2 szimpatikus arcnak, képtelen lennék egy számomra tök idegen országnak szorítani...de minden ember más...
Igen ebben van valami. Én baromira hazudnék ha azt mondanám, hogy nem részesítem előnyben a külföldi focit.
De mindig is úgy gondoltam, hogy a valódi szurkolás az közösségi alapon történik. Bár megértem azt, hogy a magyar kisgyerek nem nagyon akar Guzmics vagy Lipták lenni, és inkább olyanokat idealizál mint Ronaldo vagy Messi.

Másik dolog, hogy ebben a média is nagyban benne van. A csatornákból ömlenek a Bajnokok Ligája közvetítések, látják a csilogást, a színvonalat. 2 évente pedig mindig van egy nagyobb válogatott seregszemle. Magyar csapat pedig nincsen benne ezeknek a keringésében.

Felnőtt egy komplett (sőt azóta már 2) olyan generáció amely nem látta saját hazája válogatottját játszani VB-, EB-n, valakiért akarva akaratlanul is szimpatizálni kezd ha nincs kivel...

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. június 8., vasárnap 17:43

ez vót má?

https://www.youtube.com/watch?v=XZzJxWbWXtY#t=17

:mrgreen:
Kép
Kép
Kép

MorataMartin
Kedvenc játékosaid: Morata, Zidane, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: MorataMartin » 2014. június 8., vasárnap 17:32

Én lennék a legboldogabb a világon, ha a magyar válogatottért úgy tudnék rajongani, mint a Real Madridért! De most komolyan kit kéne "majmolnom"? Dzsudzsákot? Amúgy, meg, ha valaki ugyanúgy rajong egy válogatottért, mint egy klubért az még belefér. Nem feltétlenül jelenti azt, hogy eldobja a "magyarságát" és franciává, brazillá vagy spanyollá válik. Én annak idején pont a francia válogatott miatt szerettem meg a focit és a Real Madridot, mikor Zidane idejött. Nagyon sokáig rajongtam a francia válogatottért. Igaz ez Zidane visszavonulása után és Henry barcássá válása után sokat kopott. Még is megőrültem a francia válogatottért. Most már nem szurkolok, úgy nekik, mint a Realnak, de mégis Benzemáék lesznek s favoritjaim. Egy részt, mert két realos van ott másrészt megszokásból, hiszen 1998 óta csodálom azt a csapatot. A portugáloknak is fogok szorítani, de nekik csak Cristiano Ronaldo miatt. Az a baj az ilyen "kis országokkal", hogy ilyenkor nem tudnak szorítani egy világ eseményen a saját hazájuknak. Ezért vannak ezek a "bonyodalmak".

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2014. június 8., vasárnap 16:57

Egy klubcsapatnál joga van az embernek, az nem a nemzetiségről szól, már a kezdőcsapat is olyan multikulti , egy Real Madrid mindenkinek szól nem csak a spanyoloknak, a spanyol válogatott viszont csak a spanyoloknak
Szépen összefoglaltad. Ez a különbség a vállogatottak és a klubok között

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. június 8., vasárnap 15:45

Valóban a Real Madrid nem magyar, de van kapcsolódás a magyarok és a Real Madrid között. Ez pedig az ott játszott magyar játékosok és egy nem akármilyen magyar focista játszott ott.
Na már most egy Franciaországi válogatott és a magyarok között nem sok kapcsolatot vélek felfedezni.
De javítsatok ki ha tévedek.
Hát igen,de ha azt nézem,hogy Puskás és Kubala is játszott a spanyol válogatottban pl,akkor akár még lehet is valakinek mondjuk ezért a "csapata".
Vagy,ha teszem azt,valaki sokáig él egy adott országban,megkedvelheti azon válogatpttat,tekintheti a sajátjának is akár,ha már a magyar foci olyan-amilyen...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. június 8., vasárnap 15:34

ikarus93 írta:Ha a Real Madridot kéne néznem, akkor azt mondanám, hogy nyerje csak meg Messike a VB-t.
Ez nagyon igaz, az az ember egy lépést nem fog már tenni, ha megnyeri a vb-t, szerencsére a barcások mint nagyon sok mindent ezt sem látják át, így még szurkolni is fognak neki (mondjuk nekem meggyőződésem ,hogy néhány 'barca szurkoló' inkább Messi szurkoló...) ...
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. június 8., vasárnap 15:22

'shutterisland írta:
A ragozáson meg fenn akadni szerintem butaság.
+1

klubcsapatoknál nagyon sokan használunk alkalmanként T/1-et,
Egy klubcsapatnál joga van az embernek, az nem a nemzetiségről szól, már a kezdőcsapat is olyan multikulti , egy Real Madrid mindenkinek szól nem csak a spanyoloknak, a spanyol válogatott viszont csak a spanyoloknak.... Én a vb-ken nem nemzeteknek szurkolok hanem 1-2 szimpatikus arcnak, képtelen lennék egy számomra tök idegen országnak szorítani...de minden ember más...
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. június 8., vasárnap 15:09

A ragozáson meg fenn akadni szerintem butaság.
+1

klubcsapatoknál nagyon sokan használunk alkalmanként T/1-et, megszokásból 1-1 esetben a válogatottaknál is így írja az ember, előfordul.
amúgy is csak talán egyedül hehe az, akinél rendszeresen előfordul a válogatottak esetében a T/1.
szerintem felesleges ebből ilyen nagy nemzetiségi kérdést csinálni.

ikarus93

HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2014. június 8., vasárnap 14:09

pheco írta:Én sem érzem, hogy gond lenne ez. Sajnos a magyar válogatottért nem izgulhatunk ezeken a tornákon, így marad a szimpátia alapján való döntés. Kis túlzással, akkor a BL-ben se drukkoljunk a Realnak, mert nem magyar... Már a VB-k sem a régiek, a német válogatottban van török, tunéz stb játékos, Costa a braziloktól átjött a spanyolokhoz és lehetne sorolni. Már a VB is csak üzlet. Jó szórakozásnak kell felfogni és sokkal szórakoztatóbb egy ilyen torna, ha tud az ember valamelyik csapatnak tiszta szívből drukkolni. A ragozáson meg fenn akadni szerintem butaság.

Valóban a Real Madrid nem magyar, de van kapcsolódás a magyarok és a Real Madrid között. Ez pedig az ott játszott magyar játékosok és egy nem akármilyen magyar focista játszott ott.
Na már most egy Franciaországi válogatott és a magyarok között nem sok kapcsolatot vélek felfedezni.
De javítsatok ki ha tévedek.

Viszont ettől függetlenül szimpatizálni lehet egy-egy válogatottal, én is így vagyok vele, de azért nem kell átesni a ló túloldalára.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. június 8., vasárnap 13:18

Én sem érzem, hogy gond lenne ez. Sajnos a magyar válogatottért nem izgulhatunk ezeken a tornákon, így marad a szimpátia alapján való döntés. Kis túlzással, akkor a BL-ben se drukkoljunk a Realnak, mert nem magyar... Már a VB-k sem a régiek, a német válogatottban van török, tunéz stb játékos, Costa a braziloktól átjött a spanyolokhoz és lehetne sorolni. Már a VB is csak üzlet. Jó szórakozásnak kell felfogni és sokkal szórakoztatóbb egy ilyen torna, ha tud az ember valamelyik csapatnak tiszta szívből drukkolni. A ragozáson meg fenn akadni szerintem butaság.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. június 8., vasárnap 13:14

Lényeg amit akarok: kellenek a nagy sztárok, akikről szól egy ilyen világverseny.
Neymar, CRonaldo, Messi. nekem valahol mindegy ki (persze CRonaldo lenne az igazi, de kicsi az esély, hogy Vb győzelemre vezesse Portugáliát) csak a győztes csapatnak legyen már egy nagy hőse akire évek, sőt évtizedek múlva is lehet emlékezni, mert nekem ez már nagyon hiányzik..
2002 óta..
Igazából Ronaldo,Messi,Neymar lehetnek azok.Az más kérdés hogy sem portugáliának,sem argentinának sok esélye nincsen VB-t nyerni.A braziloknak meg kötelező (lenne),mert ha nem,darabokra szaggatja őket a favellák népe...:D
Aki még meghatározó sztár lehet,az Suarez,de hát az urukkal is az a helyzet mint a luzitánokkal vagy a guachokkal...
Ami mostanság hiányzik a nagy világversenyekből,az a semmiből berobbanó,a torna alatt sztárrá váló játékosok...mint pl Gary Lineker a 80'-as években,vagy éppen Rivaldo,esetleg Roger Mila,(na ő már éppen fiatalnak nem mondható :)),vagy Valderrama...de mondhatnám Tottit vagy Inzaghit is akár,vagy Jean-Pierre Papint...
Esetleg Veratti lehet ilyen,esetleg pont Pogba...majd elválik.
Ami Reust illeti,írtátok hogy a válogatottban halvány,nos sztm az EB-n ő volt a legjobb német nekem,Schurrlevel a másik oldalon,(akit Mou teljesen lebutított sajna...)
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Banán

HozzászólásSzerző: Banán » 2014. június 8., vasárnap 13:13

Szerintem ezt nem kéne ennyire komolyan venni, azt is mondjuk, hogy kedvenc filmem, országom stb., pedig nem az enyém egyik sem, ettől még nem lesz valaki kettős állampolgár, csak szurkoló, azonosul a csapattal, jobb érzés így szorítani nekik, mint semlegesen, ettől még nem sértődik meg drága hazánk és nem esik a GDP sem és nem lesz hazaáruló sem az illető. :)

Prométheusz
Kedvenc játékosaid: Raul, Casillas, Puskás

HozzászólásSzerző: Prométheusz » 2014. június 8., vasárnap 13:12

BBarni írta:
de most ez olyan nagy dolog ha vki szurkol egy csapatnak akkor a sajátjának érzi?
Csapattal nincs semmi baj, de más válogatottal ne már...aki a sajátjának érzi mondjuk a francia vagy mindegy brazil, vagy német válogatottat ott szerintem komoly gondok vannak! :) Persze gondolom nem erről van szó, de akkor is zavaró így leírva! :)
A magyar foci a nevetséges :)
Ügyes vagy, és ez hogy kapcsolódik ide? :)
+1

na ebben most egyetértünk
"Engem a futball megtanított győzni, és megtanított veszíteni is, és megtanított arra is, hogy az öröm úgyis felülkerekedik a bánaton, és hogy a gól maga a boldogság, a gyógyír minden addigi kihagyott helyzetre…"

Vissza: