Kiegészítésnek: Felelőtlenül autót vezetsz és összetöröd magad, vagy rosszabb esetben kárt teszel másnak az életében, vagy halálos végkimenetelű lesz. Nem egy ilyen história van, hogy buliból tartottak hazafele, részegen, és nem csak ők, hanem azok is életüket vesztették, akiknek egyébként nem kellett volna...Remy írta:1 - felelőtlenül autót vezetsz és összetöröd magad
Az egyik véglet, kötődik a másikhoz. Amolyan láncformaként: Bepiálsz- bedrogozol- már nem állsz a lábadon- úgy döntesz haza mész vagy valamerre mész apa új kocsijával aki kölcsön adta neked, hogy érezd jól magad és elmondta, hogy nem kell túlzásba esni az ital terén- beülsz a kocsiba melléd a barátok, barátnő- elindultok- az elején minden jól megy- az autóban nagy a hangzavar, mindenki jól érzi magát hiszen teljesítették a szombat esti feladatot, csontig berúgni- aztán kitértek a fűútra- úgy gondolod hogy a városból kiérve már nyomhatod neki a gázt- előtted megy egy lassabb jármű, előzésre szánod el magad- előzöl, közben jön veled szemben egy autó- részegen nem tudsz mit csinálni és akkor bumm.
Megtörtént aminek nem kellett volna, megtörtént az a dolog, aminek nem kellett volna bekövetkeznie, ezért szeretnék 21éves korig korlátozni a jogsi letételét.
és ez persze, nem csak a kora fiatalságnál van, közeli példám van róla, hogy egy 48 éves csávó előzéskor irtotta ki a családját, nagyon közeli példa.
De az én véleményem az egészről, hogy értelme nincs a cigizésnek és a csontig berúgásnak. Nem látom benne a hasznosat, nem látom a cigiben a hasznosat, csak azt látom, hogy beszívom és kifújom a füstöt, csak azt látom, hogy büdös, és egyszerűen megöli az embert. Ugyan ez van a túlzott alkohol fogyasztással. Miért ne ihatnánk meg 2-3 üveg sört? Nincs benne semmi, egy kis rövidet és csókolom. De nem teljesen leinni magunkat. Mindenesetre kíváncsi fajtámból adódóan, mindkét esetet kipróbáltam, majd leszűrtem a tapasztalatokat.