sentry írta:Én MSc-re mennék ki, ráadásul nem egy ismerősöm volt már kint, van kit, tanulni/dolgozni.
Ez nagyon jó ötlet,ha visszapörgethetném az időt, gimi után felvételire, akkor tuti kinti egyetemre mennék!
Kinti diplomával már lehet érvényesülni elég jól, azt már nem nézik le, hiába hiszik azt emberek,hogy BME,ELTE, ezek kint nagyon keveset jelentenek, még Ausztriában is pedig itt van közel. CEU az amit Európában ismernek nagyjából, USA-ban már ez sem játszik.
Szóval hajrá, nagyon jól teszed,ha kinti egyetemre mész MSC-re!!!
Helyzetfüggő nyilván, lehet van kint egy gyárban ismerősöd,főnök,akkor el tudsz helyezkedni. De ha csak olyan ismerősöd van,aki egy étteremben pincér, akkor semmit sem ér az ismertség.'shutterisland írta:...
Nyelvtudás is magában semmit nem ér, hiába perfekt valaki, akkor sem válogathatja meg nagyon szakképzettség nélkül a munkáját. Mert komoly, külföldi szinten is komoly, jól fizető állást nem fognak adni, mert azt elviszi a hazai emberke. (3-5ezer eurós havi kereset)...Marad a segédmunka, meg amiket csinálnak a magyarok, amiből meg lehet élni, de főleg akkor,amit vázoltam. Unokatesóm van kint barátnőjével pl Ausztriában. Szállásukat fedezik,napi 3szori kaja, 1200 illetve 1500 eurót keresnek. Az egyik fizetést tudják teljes egészében elrakni, vettek már autót, stb...szóval lehet éldegélni,de mondta,hogy családot így nem tudnak alapítani, mert egy fizetés meg kevés lenne...vagy házat venni kint,fenntartani stb...
Nem lebeszélni akarlak, ha ennyire ismertségről beszélsz, akkor gondolom minimum a Philips gyár vár téged egy jó részlegvezetői munkára, havi 4500 eurós fix fizetéssel.
Hajrá, jól teszed ha mész, ebből az országból én is menekülnék legszívesebben.