Én nem akarom leírni az okaimat, mert azok többnyire szubjektívak. Nem mondom, hogy örökre mennék, de jelen helyzetben, egyik legjobb megoldásnak látom. Aztán lehet nem bírom és hazajövök. De nem akarok úgy meghalni, hogy ezt a lehetőséget nem próbáltam meg. Az Y generáció meg eleve világszerte elég mozgékony.....tranzitvárosok lettek sok nagyvárosból (pl London), ahol jönnek mennek az emberek, és általában 1-3 évet töltenek egy városban. Bp-en is több a külföldi mint 5-10 éve. Ezt el kell fogadni. Mai világban, ha valaki fiatal és/vagy nincs helyzet kötve, akkor világ bármely pontján dolgozhat. (Én most nem a mosogatásos melókról beszélek, az más kategória, de őket is megértem. Nem egy ismerősöm dolgozik Angliában,Ausztriában vendéglátósként, és ott is van akinek bejött az élet. )
Aztán olyan speciális esetekről nem is akarok mesélni, mint Hegyeshalom, Sopron, ahol kb a fél város külföldön dolgozik 5x többért mint idehaza.
Az, hogy kint drága az élet+ albérlet, ez is teljesen oké. Csak nem mindegy, hogy a megmaradt pénzedből mennyit tudsz félretenni havonta: 10ezret vs 100ezer(ezrek).
Fontos: mindenkinek saját magának kell eldöntenie marad vagy megy. Én nem buzdítani akarok senkit! Nem azért írtam le. Csak megint, ami megy a háttérben idehaza.... (most aki tájékozott vágja úgyis) attól okádnom kell.