Nika91127 írta:
Bocs a spoilerért,nem tudtam,hogy itt olyan szabály van,hogy fel kell tüntetni,hogy KÖNYV-ből van...Ha ki lenne írva,akkor biztosan használtam volna. Így szerintem a "nem tudás" ezesetben mentség,mert a spoil az spoil,nincs leírva,h könyvből nem lehet,de ezekután majd odaírom...
ehhez nem kell Szabályzat, ez szimplán egy totál ésszerű dolog és csak olyanok csinálják, akik pöppet korlátoltak...
ennél mi lehet még egyértelműbb dolog? az hogy levegőt kell venned?
erre nincs magyarázat... mintha fociban felkapnád a földről a labdát kézzel és a 16osról bedobnád a fickába....
Filmeknél se spoilerezel, ez egy kicsit sarkítva egy az egybe ugyanaz, csak te a könyvből tudod előre a dolgokat, míg ebben az esetben te már megnézted a filmet, míg a másik nem... de a lényeg ugyanaz, hogy olyan dolgot hozol a másik tudtára, amit a másik még nem tud és pöppet rombolja a sorozat/film élményét...
pl a GoTnél jártam így, amikor (erős spoiler, 3. évad végi)
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Robb meghalt... aztán valaki leírta a rész után, hogy utána a könyvben a testére rátúzték a farkasa fejét és így mutogatták... aztán írtam neki, hogy nem kéne a könyvből spoilerezni, erre az volt a válasz, hogy úgyse lesz benne a sorozatban.... és persze ,hogy benne volt és pöppet rombolta a sorozat élményét, hogy tudtam erről és semennyire nem döbbentett meg... de ez csak 1 példa a sok közül...