Marcelo pedig ha szubjektív, ám legyen de én eladnám. Attól, hogy egy totál fáradt atletico ellen volt pár jó perce és rúgott egy gólt még nem felejtem el azt, hogy gyakorlatilag egész szezonban használhatatlan volt. De Mou alatt is gyarkorlatilag nagyobb meccseken szinte mindig Coentrao játszott. Kettejük közül mostmár a portugált tartanám meg.
az elmúlt másfél éve gyenge volt, de előtte szinte mindig jól játszott.
Ha védekezésben nem is de támadásban mindig plusz volt a játéka.
Szerintem, ha csúcsformába lendül akkor a legjobb a posztján, de ezen ne vesszünk össze, te úgy látod, én így.
A Vb-ről.:
Azok a hazai csapatok,amelyeknek komoly labdarúgásuk van, nagy hagyományaik, viszonylag erős bajnokságuk, általában jó játékosokat adnak a világnak, na azok a nemzetek egy hazai rendezésű Vb-n, vagy EB-n mindig sokáig mentek.
Szinte kivétel nélkül mindig ott voltak a legjobb négyben. (Egyedül 1982-ben Spanyolország égett be, de nekik korábban is, és utána még vagy 25 évig a válogatottjuk csak szenvedett világtornán (az viszont egyből ide is vetném, hogy 2008-at megelőzően egy EB aranyuk volt, azt viszont otthon szerezték 1964-ben. Szóval bár 82-ben nem volt meg a legjobb 4, korábban hazai pályán a győzelem is összejött egy világtornán.) A 38-as tornát nem is sorolnám ide, akkor a franciák még gyengének számítottak, később erősödtek meg. A 98-as Vb-n az african all stars már megnyerte a trófeát.
Szóval szinte kivétel nélkül a nagy nemzetek mindig sokáig mentek a saját rendezésű tornákon.
Azért a brazilok otthon bőven a legesélyesebbek, nem kell feltétlenül a keretük erősségére gondolni, ami azért így sem gyenge. (Pl a védelmük sztem nekik a legjobb, de ha nem is a legerősebb, mindenképpen az egyik legnagyszerűbb nevek összessége. ) A haza pálya nagyon sokat számít ilyenkor.
Arról nem is beszélve, hogy a brazil játékosok többsége abszolúte de nem játszott kemény, hosszú, húzós szezont, ellentétben mondjuk a spanyolokkal. Ez is sokat jelenthet, valamit a megfelelő formaidőzítés, a csapatokra nehezedő teher is, valamint az egyéniségek aktuális formája, és a dél-amerikai Vb-kre jellemző viszonylag szélsőséges meleghez való alkalmazkodás is.
Nem vagyok benne biztos, hogy Brazília nyer (a legnagyobb favoritok csak viszonylag ritkán hódították el a sereget. Az utolsó 5 Vb-ből lényegileg csak a spanyolok voltak azok akik top esélyesként nyertek is. Általában a torna előtti legnagyobb esélyesek elbuktak valamiben..)
A meglepetéscsapatoknak kikiáltott kisebb focinemzetek válogatottjai is viszonylag ritkán lettek valódi meglepetéscsapat, általában teljesen alulmúlták magukat, ha el is mentek mondjuk a legjobb 8-ig, akkor is csalódást keltő játékkal tették mindezt. (Pl az ukránok 2006-ban vagy a 80as, 90es évek afrikai csapatai.. de mondhatnám a magyar csapatot is 1986-ból....) Sokszor valami teljesen más gárda okozott valódi meglepetést. (Ez pl idén a belgák ellen szól, ettől függetlenül én is jó szereplést várok tőlük, meglátjuk mennyire lesz kiemelkedő, és érdekfeszítő az..)
Összességében szerintem a portugálok gyengék lesznek, egy félig sérült Cronaldoval nem hiszem hogy sokra mennének, az olaszok jók lesznek, veszélyesek, taktikusa, kemények, csibészek. És most szerintem kellő tűz is motoszkál bennük. A spanyol-holland kettős nagy kérdőjel. A holland csapat most nem tűnik veretesnek, ettől függetlenül mindig esélyesek, kell velük számolni, bár a sikereket (legjobb 4) elérő narancsosok ennél mindig bőven erősebb kerettel érkeztek a világbajnokságra. A spanyolok sokáig mehetnek, ha 1-2 öreg összekapja magát, vagy ha még nem fogyott ki az üzemanyag, ellenkező esetben nagy csalódást is okozhatnak. Én úgy vélem, hogy most a hegemóniájuk megtörik. Aztán meg ez egy egy hónapos torna, simán kijöhet nekik megint a lépés. Németekkel egyértelmű, hogy számolni kell (bár általában ilyenkor sülnek be) szerintem Argentina most jó lesz. Anglia meg hagyományosan bűn gyenge a kontinensen kívül..
A franicák gyengék voltak a selejtezőben, és úgy néz ki, hogy több kulcsjátékosuk is vagy sérült, vagy formán kívül van. Ettől függetlenül még jók lehetnek. Mexikóban Platinivel jók voltak... Ők nekem kicsit fekete ló. Nem tudom igazán hova tenni őket. Bármi előfordulhat, az is, hogy simán kiesnek már korán, az is hogy meglepetést okoznak.. Mindenesetre számomra nem egyértelmű esélyesei a legjobb 4-be kerülésnek.
A dél-amerikai csapatok közül többen is szívósak, kemény ellenfelek lesznek szerintem.
A többi csak dísz lesz, bár tuti lesz köztük meglepetéscsapat. (Esetleg a belgákon kívül még a horvátok Európából akik simán megkavarhatják a dolgokat.. )
Nálam a legjobb négyre a brazilok, és az olaszok akik egyértelműen esélyesek. Talán még a spanyolokat is ideveszem, de csak az elmúlt 3 világverseny miatt. A maradék egy helyre nincs tippem.
Fentebb úgy voksoltam, hogy a braziloknak fogok szurkolni, szeretem a brazil focit, látványos, szórakoztató, a legnagyobb futballnemzet, és rengeteg fantasztikus játékost adtak a világnak. Valamint a 90es évek végi, 2000es évek eleji holland generáció miatt az oranjét is kedvelem, bár a mostaniak nekem nagyon soványnak tűnnek Davidsékhoz képest.
Azonban valószínű, hogy legjobban Uruguay-nak szorítok most. (brazilok otthon vannak, lesz ott támogatás így is elég.

, ahogy az előbb írtam, a hollandokkal meg nem vagyok kibékülve..) Remélem az uruk megint felkavarják az állóvizet, borsot törnek a nagyok orra alá, kis ország, nagyon nagy hagyományokkal, és pofás focival.
na
röviden ennyi.