VB - 2014

Archívum

Ki volt a világbajnokság legjobb játékosa?

A szavazás 2014. július 16., szerda 21:44-kor befejeződött.

James
20
17%
Messi
12
10%
Robben
52
44%
Neuer
2
2%
Kroos
11
9%
Hummels
0
0 szavazat
Di María
4
3%
Lahm
1
1%
Mascherano
15
13%
Más, megírom kommentben
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 117

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

Re: VB - 2014

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. június 2., hétfő 16:04

oroszisti írta:
Marci77 írta:Az Interben jatszik tel ota :D :)

Az annak a baja aki nem ismerte. En ismertem :D
Hernanes , nálam is kezdő lenne. Bár idén 1-2x láttam játszani , Interben talán 1x , bőven jobb Paulinhotól mondjuk. Aki folyamatosan nézte az rámcáfolhat , azért régebben több időm volt meccset nézni , és a Lazioban elég jó volt.

Konf kupán még elég nagy vita volt itt róla , már nem emlékszem kivel vitattuk ezt oldalakon keresztül :D :D
neee :lol:

amikor van egy ramires, luisgustavo, fernandinho, willian csomag, akkor ki a rák akarna egy hernanest játszatni. egy 1.2-es kedira az ember, semmi több.
Kép
Kép
Kép

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. június 2., hétfő 16:00

ziro4vr írta:franciák középen baromi masszívak, Mangala, Varane, Matuidi, Pogba..azon átjutni nem lesz leányálom, viszont a szélen verhetőek..olaszoknál meg amit írtál, abszolút, de szerintem ez a mai fociban nagy baj, egymagukban kb 1 métert nem tudnak labdát vezetni a hátsó védőik, Pirlo meg annyit nem bír már tehermentesíteni..erre volt mondjuk prandelli válasza, hogy de rossit hátravitte
Hasonló véleményen vagyok. Egyedül az bánt, hogy valami hiányzik a franciákból. Bár az a valami szerintem a kreativitás, és a fineszes játék. Zidane még most is beférne oda középre :D ...

Nekem CR-rel kapcsolatban vannak rossz érzéseim valamiért... Van egy olyan érzésem, hogy letol 1-2 meccset, és megint szarakodni fog a lába... Már csak azért is gondolom ezt, mert az első meccsük kapásból a németek ellen lesz, és tuti, hogy erőltetni fogják a játékát. Az erőltetésnek meg sosincs jó vége... :hmmm:

oroszisti
Kedvenc játékosaid: Raúl,
Kedvenc csapatod: Real Madrid, EgriFC

HozzászólásSzerző: oroszisti » 2014. június 2., hétfő 15:56

Hernanes , nálam is kezdő lenne. Bár idén 1-2x láttam játszani , Interben talán 1x , bőven jobb Paulinhotól mondjuk. Aki folyamatosan nézte az rámcáfolhat , azért régebben több időm volt meccset nézni , és a Lazioban elég jó volt.

Konf kupán még elég nagy vita volt itt róla , már nem emlékszem kivel vitattuk ezt oldalakon keresztül :D :D
Danilo--Woodgate---Heinze—-Drenthe
-----Gravesen-Gago-Khedira---
Hazard---------------------------Faubert
----------------Jovic------------------

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2014. június 2., hétfő 15:53

Bírom, amikor ilyen felkészülési meccsekből, meg kezdőkből levonjátok, hogy kaki lesz egy csapat a vb-n. Ez olyan, mint az előszezon alapján megmondani, hogy nem fog bl-t nyerni egy csapat.
A fáradt játékosokat még óvják, jegelik szerintem az edzők, és ilyenkor még próbálgatják a B teamet is.

Persze a braziloknak meg a németeknek olyan nincs, hogy A szintű csatár, de ez már egy más kérdés :mrgreen:

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. június 2., hétfő 15:53

pff :lol:
ennyit ér az ember meg az olasz foci, el se jut ide a híre. :lol:
Kép
Kép
Kép

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2014. június 2., hétfő 15:37

Az Interben jatszik tel ota :D :)

Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2014. június 2., hétfő 15:37

Marcelo pedig ha szubjektív, ám legyen de én eladnám. Attól, hogy egy totál fáradt atletico ellen volt pár jó perce és rúgott egy gólt még nem felejtem el azt, hogy gyakorlatilag egész szezonban használhatatlan volt. De Mou alatt is gyarkorlatilag nagyobb meccseken szinte mindig Coentrao játszott. Kettejük közül mostmár a portugált tartanám meg.
az elmúlt másfél éve gyenge volt, de előtte szinte mindig jól játszott.
Ha védekezésben nem is de támadásban mindig plusz volt a játéka.
Szerintem, ha csúcsformába lendül akkor a legjobb a posztján, de ezen ne vesszünk össze, te úgy látod, én így.

A Vb-ről.:
Azok a hazai csapatok,amelyeknek komoly labdarúgásuk van, nagy hagyományaik, viszonylag erős bajnokságuk, általában jó játékosokat adnak a világnak, na azok a nemzetek egy hazai rendezésű Vb-n, vagy EB-n mindig sokáig mentek.
Szinte kivétel nélkül mindig ott voltak a legjobb négyben. (Egyedül 1982-ben Spanyolország égett be, de nekik korábban is, és utána még vagy 25 évig a válogatottjuk csak szenvedett világtornán (az viszont egyből ide is vetném, hogy 2008-at megelőzően egy EB aranyuk volt, azt viszont otthon szerezték 1964-ben. Szóval bár 82-ben nem volt meg a legjobb 4, korábban hazai pályán a győzelem is összejött egy világtornán.) A 38-as tornát nem is sorolnám ide, akkor a franciák még gyengének számítottak, később erősödtek meg. A 98-as Vb-n az african all stars már megnyerte a trófeát.
Szóval szinte kivétel nélkül a nagy nemzetek mindig sokáig mentek a saját rendezésű tornákon.

Azért a brazilok otthon bőven a legesélyesebbek, nem kell feltétlenül a keretük erősségére gondolni, ami azért így sem gyenge. (Pl a védelmük sztem nekik a legjobb, de ha nem is a legerősebb, mindenképpen az egyik legnagyszerűbb nevek összessége. ) A haza pálya nagyon sokat számít ilyenkor.
Arról nem is beszélve, hogy a brazil játékosok többsége abszolúte de nem játszott kemény, hosszú, húzós szezont, ellentétben mondjuk a spanyolokkal. Ez is sokat jelenthet, valamit a megfelelő formaidőzítés, a csapatokra nehezedő teher is, valamint az egyéniségek aktuális formája, és a dél-amerikai Vb-kre jellemző viszonylag szélsőséges meleghez való alkalmazkodás is.
Nem vagyok benne biztos, hogy Brazília nyer (a legnagyobb favoritok csak viszonylag ritkán hódították el a sereget. Az utolsó 5 Vb-ből lényegileg csak a spanyolok voltak azok akik top esélyesként nyertek is. Általában a torna előtti legnagyobb esélyesek elbuktak valamiben..)

A meglepetéscsapatoknak kikiáltott kisebb focinemzetek válogatottjai is viszonylag ritkán lettek valódi meglepetéscsapat, általában teljesen alulmúlták magukat, ha el is mentek mondjuk a legjobb 8-ig, akkor is csalódást keltő játékkal tették mindezt. (Pl az ukránok 2006-ban vagy a 80as, 90es évek afrikai csapatai.. de mondhatnám a magyar csapatot is 1986-ból....) Sokszor valami teljesen más gárda okozott valódi meglepetést. (Ez pl idén a belgák ellen szól, ettől függetlenül én is jó szereplést várok tőlük, meglátjuk mennyire lesz kiemelkedő, és érdekfeszítő az..)

Összességében szerintem a portugálok gyengék lesznek, egy félig sérült Cronaldoval nem hiszem hogy sokra mennének, az olaszok jók lesznek, veszélyesek, taktikusa, kemények, csibészek. És most szerintem kellő tűz is motoszkál bennük. A spanyol-holland kettős nagy kérdőjel. A holland csapat most nem tűnik veretesnek, ettől függetlenül mindig esélyesek, kell velük számolni, bár a sikereket (legjobb 4) elérő narancsosok ennél mindig bőven erősebb kerettel érkeztek a világbajnokságra. A spanyolok sokáig mehetnek, ha 1-2 öreg összekapja magát, vagy ha még nem fogyott ki az üzemanyag, ellenkező esetben nagy csalódást is okozhatnak. Én úgy vélem, hogy most a hegemóniájuk megtörik. Aztán meg ez egy egy hónapos torna, simán kijöhet nekik megint a lépés. Németekkel egyértelmű, hogy számolni kell (bár általában ilyenkor sülnek be) szerintem Argentina most jó lesz. Anglia meg hagyományosan bűn gyenge a kontinensen kívül..
A franicák gyengék voltak a selejtezőben, és úgy néz ki, hogy több kulcsjátékosuk is vagy sérült, vagy formán kívül van. Ettől függetlenül még jók lehetnek. Mexikóban Platinivel jók voltak... Ők nekem kicsit fekete ló. Nem tudom igazán hova tenni őket. Bármi előfordulhat, az is, hogy simán kiesnek már korán, az is hogy meglepetést okoznak.. Mindenesetre számomra nem egyértelmű esélyesei a legjobb 4-be kerülésnek.
A dél-amerikai csapatok közül többen is szívósak, kemény ellenfelek lesznek szerintem.
A többi csak dísz lesz, bár tuti lesz köztük meglepetéscsapat. (Esetleg a belgákon kívül még a horvátok Európából akik simán megkavarhatják a dolgokat.. )

Nálam a legjobb négyre a brazilok, és az olaszok akik egyértelműen esélyesek. Talán még a spanyolokat is ideveszem, de csak az elmúlt 3 világverseny miatt. A maradék egy helyre nincs tippem.

Fentebb úgy voksoltam, hogy a braziloknak fogok szurkolni, szeretem a brazil focit, látványos, szórakoztató, a legnagyobb futballnemzet, és rengeteg fantasztikus játékost adtak a világnak. Valamint a 90es évek végi, 2000es évek eleji holland generáció miatt az oranjét is kedvelem, bár a mostaniak nekem nagyon soványnak tűnnek Davidsékhoz képest.
Azonban valószínű, hogy legjobban Uruguay-nak szorítok most. (brazilok otthon vannak, lesz ott támogatás így is elég. :mrgreen: , ahogy az előbb írtam, a hollandokkal meg nem vagyok kibékülve..) Remélem az uruk megint felkavarják az állóvizet, borsot törnek a nagyok orra alá, kis ország, nagyon nagy hagyományokkal, és pofás focival.
na
röviden ennyi.

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. június 2., hétfő 15:33

ziro4vr írta:
hehe írta: nézem a keretet, azért a neymar-hulk-fred nem épp rivaldo-ronaldinho-ronaldo :lol:

de ez a paulinho is mi a fenét keres itt a szánalmas spursből :lol:
na, lassan azért kezdesz megvilágosodni..vagy csak most merted megnézni a keretet? :mrgreen:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!tipp:ne nézz a régiekről jutyubot, ott csak fájdalmat és szenvedést találsz :D
mondom, tökmindegy mi a keret, meglesz a 6. :D
En birom Hernanest. Internek is a legjobbja Kovacic mellett. (persze most ez kevesbe nagy szo)
Ket labas,jol lo, jol passzol. Bar en se valoszinu hogy ot kezdetnem. Mondjuk inkabb o mimt Oscar,nalam.
pláne, hogy a lazioban játszik. :lol:

de ugye modricról se tudta a fél fórum, hogy kicsoda 2 évvel ezelőtt :mrgreen:
Kép
Kép
Kép

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2014. június 2., hétfő 15:30

ziro4vr írta:hernanes :D arra a faszira szerintem csak Benzema emlékszik, a talpát jó közelről érezte anno :mrgreen: ramirest nem csípi az öreg úgy tűnik
En birom Hernanest. Internek is a legjobbja Kovacic mellett. (persze most ez kevesbe nagy szo)
Ket labas,jol lo, jol passzol. Bar en se valoszinu hogy ot kezdetnem. Mondjuk inkabb o mimt Oscar,nalam.
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. június 2., hétfő 15:30

hehe írta: nézem a keretet, azért a neymar-hulk-fred nem épp rivaldo-ronaldinho-ronaldo :lol:

na, lassan azért kezdesz megvilágosodni..vagy csak most merted megnézni a keretet? :mrgreen:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!tipp:ne nézz a régiekről jutyubot, ott csak fájdalmat és szenvedést találsz :D
Nem illik.

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. június 2., hétfő 15:10

GT37 írta:
hehe írta:de ez a paulinho is mi a fenét keres itt a szánalmas spursből :lol:
:banplz:

Calma, jó lesz ez a Paulinho, csak kell mellé valaki, aki védekezik is. :D

Még mindig nem értem amúgy, miért nem vittétek ki Coutinhót... :hmmm:
ja jó játékos ez a céronaldo, csak kéne mellé valaki, aki lövi a gólokat is :lol:

kutinnyó azért, mert 16 kiló, meg mert ha lucast se viszi ki, akkor kutinnyó mit keresne ott? :lol:
Kép
Kép
Kép

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. június 2., hétfő 15:09

GT jelenleg

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. június 2., hétfő 15:03

:banplz:

Calma, jó lesz ez a Paulinho, csak kell mellé valaki, aki védekezik is. :D

Még mindig nem értem amúgy, miért nem vittétek ki Coutinhót... :hmmm:

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. június 2., hétfő 15:01

ziro4vr írta:hernanes :D arra a faszira szerintem csak Benzema emlékszik, a talpát jó közelről érezte anno :mrgreen: ramirest nem csípi az öreg úgy tűnik
nézem a keretet, azért a neymar-hulk-fred nem épp rivaldo-ronaldinho-ronaldo :lol:

Kép
Kép
Kép

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. június 2., hétfő 14:59

hernanes :D arra a faszira szerintem csak Benzema emlékszik, a talpát jó közelről érezte anno :mrgreen: ramirest nem csípi az öreg úgy tűnik
Nem illik.

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. június 2., hétfő 14:56

holnap panama ( :mrgreen: ) ellen így állunk ki elvileg:

Julio Cesar; Daniel Alves, David Luiz, Dante, Marcelo; Luiz Gustavo, Hernanes, Oscar; Hulk, Neymar, Fred.

thiagosilva, fernandinho sérült, hernanes meg oscar meg szar :lol:
de legalább willian ott van. oh wait.
na mindegy, így azért nem lesz sima a vébé, ha hernanesekkel képzeljük el, de attól még behúzzuk :mrgreen:
Marcelo pedig ha szubjektív, ám legyen de én eladnám. Attól, hogy egy totál fáradt atletico ellen volt pár jó perce és rúgott egy gólt még nem felejtem el azt, hogy gyakorlatilag egész szezonban használhatatlan volt.
rohadjon meg jesé is, amiért nem játszott tavasszal egy percet se.
sőt egész ősszel is rohadjon meg már most :lol:
De Mou alatt is gyarkorlatilag nagyobb meccseken szinte mindig Coentrao játszott.
volt benne köszönet, edzőlegendák mindenfelé :lol: :lol:
béelldöntőhöz is a portugállal aláztunk :D
Kép
Kép
Kép

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2014. június 2., hétfő 14:40

Most komolyan? Már előre takarózni kell, ha esetleg a brazilok nyernének?
Egyelőre csak feltételezés nem kell tényként kezelni. Nem fogok bírózni ha jogosan nyerik meg, mint pl. a konföderációs kupát.
Kicsivel több komolyságot és kevesebb szubjektivitást rhuni, mert látom olyannyira objektív vagy a brazilokkal kapcsolatban, hogy a világ egyik legjobb balhátvédjét is eladnád.
Neymaron és Alvesen kívűl nincs nagy bajom a többivel, viszont pont ők nem kéne vb-t nyerjenek. :)
Marcelo pedig ha szubjektív, ám legyen de én eladnám. Attól, hogy egy totál fáradt atletico ellen volt pár jó perce és rúgott egy gólt még nem felejtem el azt, hogy gyakorlatilag egész szezonban használhatatlan volt. De Mou alatt is gyarkorlatilag nagyobb meccseken szinte mindig Coentrao játszott. Kettejük közül mostmár a portugált tartanám meg.

TheBull6

HozzászólásSzerző: TheBull6 » 2014. június 2., hétfő 14:31

ziro4vr írta:brazilok kapcsán egyébként máshogy vélekednék, ha lenne egy normális cenyójuk, akinek nem csak akkor megy ha a társak tolják a seggét, vagy ha bepattan a heréjéről
Luíz Fábiányó :D

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. június 2., hétfő 14:28

franciák középen baromi masszívak, Mangala, Varane, Matuidi, Pogba..azon átjutni nem lesz leányálom, viszont a szélen verhetőek..olaszoknál meg amit írtál, abszolút, de szerintem ez a mai fociban nagy baj, egymagukban kb 1 métert nem tudnak labdát vezetni a hátsó védőik, Pirlo meg annyit nem bír már tehermentesíteni..erre volt mondjuk prandelli válasza, hogy de rossit hátravitte

brazilok kapcsán egyébként máshogy vélekednék, ha lenne egy normális cenyójuk, akinek nem csak akkor megy ha a társak tolják a seggét, vagy ha bepattan a heréjéről
Nem illik.

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2014. június 2., hétfő 14:24

A francia szövetség elnöke a hétvégén még úgy nyilatkozott, hogy Ribéry vb-szereplése nincs veszélyben, ugyanakkor Olivier Giroud jóval pesszimistább a kérdést illetően.

"Elkezdett idegeskedni" - mondta az Arsenal támadója a L'Equipe-nek. "Igencsak gondterhelt a helyzete miatt. Segítenünk kell most őt és türelemmel kell viselkednünk felé. Amikor én három napig sérült voltam, elvesztem" - tette hozzá Giroud, aki norvégok elleni találkozón duplázni tudott.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nembírom abbahagyni.
mintha valami féléves sérülésről beszélne..

3 napig.. és elveszett.. mekkora drámát lenyomott. :mrgreen: :mrgreen:
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

Vissza: