Babos kapus abszolút bevált Hollandiában, talán már holland állampolgár is. Dzsudsák történetét ismerjük. Fehér Csaba is sok-sok évet volt ezen országban. Bodor Boldizsár is ingázik a holland-belga vonal között, de ha jól tudom végig játszik mindenhol (talán mostanában már kevesebbet a korosodásával). Vadócz Kriszitán is alapember volt a NEC-ben. Tóth II Balázs is ha jól emlékszem elején még alapember a Genkben, Kötelessel egyetemben. Juhász már-már cséká volt az Anderlechtben. Vermes Krisztián is végigjátszotta a 08-09-es idényt Hollandiában ahogy asszem Horváth Gábor is (de utóbbira állítólag nem volt pénzük, talán Hágában volt). Tőzsér is alapember Genkben. a Royal Antwerpen nem tudom melyik osztályban játszott amikor Tisza ott volt, de ő is alapemberként 15 gól és 8 gp. Röviden ennyi. Most meg Otigba, Németh, Adorján Krisztián trió vannak ott a fiatalabb generációból illetve a Heerenveen II-ben van még valami magyar. Német 2 is a legtöbb játékosnak bejött (Stieber, Hajnal, Korcsmár, stb, stb).wxyz írta:Belga, holland liga gyenge. Még ezekben a bajnokságokban se tudunk sokat felmutatni. Néhány játékos volt, aki valami komolyabbat tudtak alkotni. A többi tucatjátékos volt, Aki a németeknél megállja a helyét, az máshol is megtudja
Szóval igen is ezekbe az országokba kéne mennie az összes magyarnak, lehet gyenge liga a holland, de a magyarból mindenképpen előrelépés és első lépésnek tökéletes szerintem. Hollandból lehet továbbmenni. Aki meg elég jó hozzá az úgy is minőségibb csapathoz/országba mehet. Angol 2-be még voltak páran akik letették névjegyüket: Buzsáky, Gera, asszem Ferneczi István is (góljaival maradtak bent), talán Tisza is volt vele Barnsley-ben, Varga is elég sokat játszott, most tavaszra Tőzsér is.
Egy a lényeg hogy ne olasz/orosz liga. ott befuccsol mind. orosz liga nem jó, nem jobb, csak több a pénz. Olasz liga meg látjuk mit ér nemzetközi szinten. évek óta mennek lefelé struktúrában és minden egyébben is.
- Pintér a Zaragozába befért, akkor nehogymár egy orosz kiesőhöz ne. elég érdekes.wxyz írta:Pintér, Koman. Ezek még a hollandoknál sem tudnának jól játszani. 1-2 év és itthon lesznek
- Komannak szerintem pont a holland vonal illene, ott egy középcsapat és ott játszhatna.
de Filkor is mekkora tehetség volt anno, ő is ott rohad meg az olasz B-ben, holott máshol játszhatott volna, de ha neki jó a kispad, 20-on pár évesen már 10+ klubja volt, talán már 20-hoz is közel van...