VB - 2014

Archívum

Ki volt a világbajnokság legjobb játékosa?

A szavazás 2014. július 16., szerda 21:44-kor befejeződött.

James
20
17%
Messi
12
10%
Robben
52
44%
Neuer
2
2%
Kroos
11
9%
Hummels
0
0 szavazat
Di María
4
3%
Lahm
1
1%
Mascherano
15
13%
Más, megírom kommentben
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 117

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

Re: VB - 2014

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. május 28., szerda 21:11

kezdőbe utólag már én sem biztos, hogy betenném, de egy mascherano-dm-pastore hármas nem lett volna rossz, mascherano védekező középpályás, di maria robotol, pastore meg elsősorban irányít.
előttük meg ugye a 3 támadó, így azért összességében ez túl támadó felfogású hatos lenne, de hát nekik ezt kell erőltetni. :mrgreen:

viszont rohadt hasznos lett volna a padra is, mert támadó középpályásként és akár a széleken is bevethető.

Azt se tudom pontosan, hogy milyen felállást nyomatnak, semmi lehetőségem nem volt látni a felkészülési meccseiket vagy akár a selejtezőiket... 4-2-3-1?
mondanám, hogy kérdezd meg sabellát, de szerintem ő se tudja, annyira kesze-kusza néha. :mrgreen:

Jester
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldinho, Nesta, Maldini, Buffon
Kedvenc csapatod: Olyan nincs...

HozzászólásSzerző: Jester » 2014. május 28., szerda 21:08

Mascherano - DM - Pastore/Banega/Gago
Lavezzi - Agüero/Higuain - Messi
Sajna Pastore még a 30-as keretben sincs ott. Amúgy mi történt azzal a Diego Buonanotte nevű gyerekkel? :mrgreen:

Szerintem egy Mascherano-Banega vkp duó nem lenne olyan rossz. Más kérdés, hogy Masch. nem tegnap játszott utoljára, az amúgy eredeti pozícióján.

Azt se tudom pontosan, hogy milyen felállást nyomatnak, semmi lehetőségem nem volt látni a felkészülési meccseiket vagy akár a selejtezőiket... 4-2-3-1?

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. május 28., szerda 21:06

'shutterisland írta: azért elfért volna palacio helyett, mint ahogy pastore is elfért volna az argentinában játszó maxi rodriguez vagy a celtás augusto fernandez helyett.
[/color]
elférni elfért volna, de nem ezen fog múlni

Pastore is mehetett volna a keretbe, de a kezdőbe nehéz helyet találni neki, ha Messi hátrébb játszik és DM is ott van
Nem illik.

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2014. május 28., szerda 21:03

'shutterisland írta:kicsit kötetlen a támadók felfogása, de igen, messi általában egy sorral hátrébb van, és higu középcsatár funkcióban szokott előtte lenni.
ha zavarja majd úgyis szól. :mrgreen:
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. május 28., szerda 21:02

Tevez kimaradása nem akkora dolog
azért elfért volna palacio helyett, mint ahogy pastore is elfért volna az argentinában játszó maxi rodriguez vagy a celtás augusto fernandez helyett.
Amúgy a gauchok barátságos meccsein Messi milyen szerepkörben focizott?
Higu mögött?
kicsit kötetlen a támadók felfogása, de igen, messi általában egy sorral hátrébb van, és higu középcsatár funkcióban szokott előtte lenni.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. május 28., szerda 21:00

Mascherano - DM - Pastore/Banega/Gago
Lavezzi - Agüero/Higuain - Messi

Bátor húzás lenne, nem tudom bevállalná-e a kapitány. A védelem óriási kérdőjel.
"And my heart will leave you never."

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. május 28., szerda 20:50

Nem tudom, szerintem Tevez kimaradása nem akkora dolog..oké, lőtt sok gólt az olasz bajnokságban, de nemzetközi szinten (már?) nem kiemelkedő, argentín keretek között sem. Egy jó kapus, két jó védő meg két jó kp-s, ennyi kéne nekik "csak" :D
Nem illik.

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. május 28., szerda 20:49

Hát...2002-ben ott volt,aztán 0 pontal jöttek haza..
Pont ez az....végig sérült volt,talán ha egy meccsen játszott. :hmmm: Azóta van a mélyrepülés amióta nincsen.....de most is kurva komoly kerete van franciao-nak.

Argentina? Kp-a nélkül nem megy senkinek sem.....dm-et visszakell tolni és ne legyen támadó....kell két jó szűrő.....kell egy vagy két komoly szélső.....messi meg lépjen visszább iritani,azzal többet ér,mintha benn lenne a darálóban,mivel az argentinok játéka nem elégé kiforrott,igy nincsenek sokat az ellenfél 16osán.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Jester

HozzászólásSzerző: Jester » 2014. május 28., szerda 20:36

A védelmük engem is érdekelni fog. Ha Demichelis nem lesz ott akkor szerintem lehet valami a dologból :mrgreen:
Pastore-nak gondolom a színtelen szagtalan szezonja miatt nem jutott hely. Tevez otthonhagyása az ami erősen kritizálható.

Nem tudom. Minden VB-n van egy NAGY hiányzó, aki valamilyen edzői szeszély miatt otthon marad. 2006-ban például egy világ háborodott fel amikor Domenech nem vitte ki Ludovic Giuly-t. De ha ez nem történik meg akkor sosem ismertük volna meg Frank Ribery-t. Nem tudom, hogy Sabella-nak milyen tervei vannak.
Maradona-nál legalább érteni lehetett azt, hogy Martin Palermot miért vitte ki :lol: :lol:

Másik fontos dolog, hogy remélem nem fognak mindenáron Barcafocit tolni, mert az előző Copa American is azt próbálták.
Mindent megtettek, hogy Messit kényelmes környezetbe tegyék. Szerintem is nagyon fontos az, hogy tehermentesítve legyen, de azt ő is mondta, hogy válogatottban egészen másféle filozófiával kellene gondolkodni.

Amúgy a gauchok barátságos meccsein Messi milyen szerepkörben focizott?
Higu mögött?

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. május 28., szerda 18:10

mondjuk úgy, hogy inkább négyes, mert ha van esze sabellának, akkor di maria marad a középpálya közepén.
egyrészt ott jobb, másrészt oda jobban kell a minőségi ember, harmadrészt pedig elöl felszabadul egy hely, és hát oda azért van kit betenni. :)

Prométheusz
Kedvenc játékosaid: Raul, Casillas, Puskás

HozzászólásSzerző: Prométheusz » 2014. május 28., szerda 18:01

'shutterisland írta:a sorsolásuk miatt nem temetném őket, a csoportot nyerni kell, bár jók a bosnyákok, de annak meg kellene lennie.
aztán jöhet a svájc,franciaország,honduras,ecuador másodikja, ha az nem franciaország lesz, akkor az szintén egy leküzdhető akadály.
a következő meccs pedig már az elődöntőbe kerülésért menne, ott már jöhetnek a portugálok, németek is, szóval ott már tényleg nagyot kell játszani.
ha az sikerülne, sikeresnek könyvelném el a vébét.
ilyen védelemmel és középpályával, és sabella elképzelés nélküli, szervezetlen játékával 4 közé menni nem lenne már rossz.

bármi is lesz, az biztos, hogy a di maria-messi-aguero hármassal mindenkinek meglesz a gondja.
Di Maria - Higu - Messi hármassal
"Engem a futball megtanított győzni, és megtanított veszíteni is, és megtanított arra is, hogy az öröm úgyis felülkerekedik a bánaton, és hogy a gól maga a boldogság, a gyógyír minden addigi kihagyott helyzetre…"

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. május 28., szerda 17:59

a sorsolásuk miatt nem temetném őket, a csoportot nyerni kell, bár jók a bosnyákok, de annak meg kellene lennie.
aztán jöhet a svájc,franciaország,honduras,ecuador másodikja, ha az nem franciaország lesz, akkor az szintén egy leküzdhető akadály.
a következő meccs pedig már az elődöntőbe kerülésért menne, ott már jöhetnek a portugálok, németek is, szóval ott már tényleg nagyot kell játszani.
ha az sikerülne, sikeresnek könyvelném el a vébét.
ilyen védelemmel és középpályával, és sabella elképzelés nélküli, szervezetlen játékával 4 közé menni nem lenne már rossz.

bármi is lesz, az biztos, hogy a di maria-messi-aguero hármassal mindenkinek meglesz a gondja.

RealMiki
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: RealMiki » 2014. május 28., szerda 17:52

@morientes:
Zidane 2002- ben sérült volt.
A szenegáli sámánok rútul összevesztek, hogy melyikük rontása miatt dőlt ki Zizou.
Az a vb mutatta meg, mit jelent Zinedine a francia csapatnak. Össze lehet vetni a 98-as és 2006-os eredménnyel...

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. május 28., szerda 17:41

Hát Lucho Gonzalezt rendre kihagyják, most Pastorevel is ez lesz, ki érti meg ezeket. Aztán hoznak ilyen zseniális döntéseket, hogy Jonas Gutierrez legyen a balhátvéd, talán Maradona lépte meg. Náluk a nagy kérdés az lesz, hogy a támadószekció mennyire fog összeállni, illetve, hogy a védelem milyen szinten lesz béna.
"And my heart will leave you never."

Jester

HozzászólásSzerző: Jester » 2014. május 28., szerda 17:38

Mit gondoltok Argentínáról?
Szerintem nekik csak akkor lenne esélyük bármilyen sikerre, ha a labdarúgásban még mindig a "majd úgyis többet lövünk mint ők" elv érvényesülne. De nem így van.

Szerintem jobb csapatuk volt 4 éve, csak sajnos egy kretén volt az edző. Otthon hagyta az abban az évben csúcsformában BL-t nyerő Zanettit és Cambiassot. Érdekes bezzeg Palermonak volt hely :lol:

Amúgy szerintem az a baj mindig az Argentinoknál, hogy az edzőik mindig olyanok mint a játékosok: az ész helyett a szívre hallgató latin temperamentumú fenegyerekek. Ez szerintem egy edző esetében nem pozitív erény.
Bilardo volt a rideg taktikus. Na egy olyan kéne megint...

Amúgy 2002-ben mit rontottak el az Argentinok? Állítólag nagyon komoly esélyesek voltak...

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. május 28., szerda 17:16

Mondjuk ha jól rémlik, első két meccsen sérült volt, utána még félsérülten játszott még egy meccset...
Jó,az oke,de azzal a "mostmár ki ha én nem" francia csapattal ő sem tudott volna csodát tenni...
Ott mentális problémák voltak,az öltözői frakcióktól kezdve,az edző semmibevevéséig bezáróan...elhitték hogy ők a világ királyai...aztán mégsem.De jó lecke volt,mert négy év múlva,összekapták magukat...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. május 28., szerda 17:16

Ribery valóban nem bírja cipelni a hátán a csapatot
ne bántsuk szegényt...bukta az aranylasztit, a béelt, az edzője az egész világ szeme láttára erőszakolta meg...kivan csórikám rendesen.

:mrgreen:

alexoxladjackoxi
Kedvenc játékosaid: Wilshere, Lacazette, Koscielny,

HozzászólásSzerző: alexoxladjackoxi » 2014. május 28., szerda 17:07

Matt009 írta:
középpálya közepén (merthogy páran már el akarják adni a baromságot, hogy támadó középpályás a juvéban
Így van. A Juvéban mondjuk tényleg előrébb játszik, de mivel box to box feltalálja magát bárhol. Ha ő lesz nálunk hátul, ő ott is nagy teljesítményt fog hozni. A válogatottban aki nem hiszi, majd meglesheti a VB-n, mennyire jól tud ő leghátsó emberként is játszani. Pogba univerzális játékos, ahova beteszed ott nyújt klasszis teljesítményt. Ha van a piacon olyan arc, akiért nem ciki őrült összeget kiadni, akkor az ő. Még nem a posztja legjobbja, de csak egy új klub hiányzik neki, hogy azzá váljon.
Szerintem a franciáknak van a 4. legjobb keretük és az elődöntőbe simán odaérhetnek, ha motiváltak lesznek.
Nem tudom hova tenni ezt a francia csapatot. Valóban bivaly erős a keret. Van 1-2 hiányposzt, de azért össze tudnak egy állítani egy tisztességes kezdőt, amelyik mindenkivel felveszi a versenyt. Csak hiányzik egy vezéregyéniség, aki összefogja a csapatot. Ha Zidane ott lenne, röhögve nyernék a VB-t. De jelenleg nincs olyan kaliberű játékosuk. Riberynek kellene az lennie, de ő a vezérszerepe alkalmatlan. Pogba is még fiatal ehhez a szerephez, de egy 5 év múlva talán ő egy ilyen vezér lehet.

Az a baj, hogy a vkp poszttól felfelé nagyon lyukas ez a csapat. Egyszerűen nincs játékosuk, aki el tudna dönteni kiélezett meccseket. Se Benzema, se Ribery nem alkalmas erre. Legalább is több meccs eldöntésére nem. Így nehéz lesz.
Ribery valóban nem bírja cipelni a hátán a csapatot, de az a baj, hogy más sem. Kiváló játékosok vannak, de hiányoznak a Vieira, Henry, Zidane féle alakok. Talán Pogba, Varane és Mangala lehetnek a jövő nagyjai, csak az a baj, hogy közülük 2 belső védő. Fiatal ászok között ott van Grenier és Griezmann is, de ők sem azok a vezértípusúak. Ezért én is azt mondom, hogy Pogba lehet a következő csk (Vieira).

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. május 28., szerda 17:03

2002-ben ott volt,aztán 0 pontal jöttek haza...
Mondjuk ha jól rémlik, első két meccsen sérült volt, utána még félsérülten játszott még egy meccset...
Az a baj, hogy a vkp poszttól felfelé nagyon lyukas ez a csapat. Egyszerűen nincs játékosuk, aki el tudna dönteni kiélezett meccseket. Se Benzema, se Ribery nem alkalmas erre. Legalább is több meccs eldöntésére nem. Így nehéz lesz.
jaja, gólt nehéz nekik lőni, de ők is bénáznak eleget elöl, valami egyszerűen nem stimmel náluk. MKost is nyomják majd a közepes szar játékukat, amiről mindig úgy tűnik, mintha sokkal többet tudnának, csak még nem mutatják meg, aztán szépen kiesnek a francba.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. május 28., szerda 16:43

Ha Zidane ott lenne, röhögve nyernék a VB-t. 
Hát...2002-ben ott volt,aztán 0 pontal jöttek haza...vagy 1-el de ez mellékes is...aztán persze 4 év múlva meg döntő.....ahol szintén Zizou volt a vezér...és meg is van,ha nem veszti el a kabil a fejét...
Szal náluk ez hangulat kérdése...ha jól esik csinálom,ha nem,szarok bele...bizakodásra adhat okot a francia szurkereknek,hogy a pótselejtező párizsi meccse óta,felszálló ágban van a csapat...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Vissza: