Na akkor szedjük izékre Deschampsot.
Kapusok:Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Mickael Landreau (Bastia).
Védők: Mathieu Debuchy (Newcastle United), Lucas Digne (Paris Saint-Germain), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Porto), Bacary Sagna (Arsenal), Mamadou Sakho (Liverpool), Raphael Varane (Real Madrid).
Középpályások: Yohan Cabaye (Paris Saint-Germain), Clement Grenier (Olympique Lyon), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Rio Mavuba (Lille), Paul Pogba (Juventus), Moussa Sissoko (Newcastle United), Mathieu Valbuena (Olympique Marseilles). Csatárok: Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Arsenal), Antoine Griezmann (Real Sociedad), Loic Remy (Newcaste United), Franck Ribery (Bayern München)
Hát fogjuk rá talán ez a legjobb francia keret, amit Deschamps kivihet a VB-re, de azért vannak olyanok, akiket hiányolok. A kapusok a legjobb, akiket kivihet. Lloris, Mandanda messze a legjobb francia kapusok és Landreau képviseli a rutint. Ő még elmondhatja, hogy "játszott" együtt a VB- és EB-győztes játékosok többségével.
A védelemben külön öröm, hogy Varane is ott lesz a VB-n!

Bár én talán pont a védelmet tartom a leggyengébbnek a franciáknál és azon belül is a balhátvéd posztot találom veszélyesnek. Evrát évek óta nem szeretem és nagyon örültem volna, Clichyt kiviszik. Digne vitele is érdekes, de jobb kedvelem, mint Evrát. Esetleg Abidalt ki lehetett volna még vinni, mert elég rutinos, de középen Mangala, Koscielny, Varane és Sakho megoldják a dolgot. A jobboldali védők, pedig jelenleg a két legjobb jobb védő, akiket be lehet válogatni.
Nasri be nem hívásán az első pillanatban picit megrökönyödtem, mert mégis csak Anglia bajnokának egyik kulcsjátékosáról beszélünk. Azonban, ahogy telt az idő és olvastam Deschamps nyilatkozatát egyet értettem vele. Nasri nem igazán tudott a válogatott segítségére lenni sohasem. Aztán meg tényleg mindig behisztizett, ha padon találta magát. Szerintem Blanc bukásában is döntő szerepet vállalt 2012-ben. Az sem véletlen, hogy már a 2. szövetségi kapitány nem viszi ki a VB-re Nasrit. Samir mindig is egy balhés srác volt, elég ha megnézem hogyan ment a Citybe az Arsenalból. Ezekre, pedig rátett egy lapáttal, hogy Ő meg a barátnője milyen gyerekesen üzengetek Deschampsnak, aki VB és EB-győztes. Meg a kissrác, mint a hisztis ovisok leakarja mondani a válogatottságot. Hát mondjad... A Matuidi-Pogba kettőstől sokat várok a középpálya közepén. Ember nem fog rajtuk átmenni!

Ha esetleg kötözködni akarnék még annyi, hogy Sissoko v. Mavuba helyett Flamininek jobban örültem volna.
A csatársor rendben. Igaz félek, hogy Giroud v.Benzema milyen formában lesznek majd. Annak azonban nagyon örülök, hogy Griezmannt behívták. Sokat várok tőle és talán Ő lehet egy-egy meccsen különbség,majd.
Végül zárszóként: Ősszegésében csalódott vagyok, ami a francia válogatottat illeti. Én olyan 2008 körül meg voltam győződve, hogy Nasri, Clichy, Benzema, Menez, Ben Arfa, Lloris-féle fiatalok (ˇ+Ribéry) hanem is olyan dicsőséges korszakot fognak hozni a csapatnak, mint Zidanének, de hasonlót. Meg kell nézni hol tartanak most ezek a játékosok. Benzema talán Benzema vitte a legtöbbre, de sosem lett/lesz belőle egy Henry. A felsorolt játékosok közül ráadásul csak Benzema és Lloris van ott a keretben(+Ribéry). Azonban Lloris se hozta azt, amit vártam tőle. Elképesztően tehetséges kapus volt a Nicéban és azt gondoltam egy Tottenhamnél nagyobbra taksált csapatban fog játszani. Ben Arfa, Menez a klubjukban sem játszanak szóval ők meg sem érdemlik,hogy ott legyek. (Ha jól olvastam Ben Arfa ráadásul lelki beteg, mert távozni akar a "bombaerős" Newcastléből...) Az "Zidane-utódokról" még annyit, hogy egyik se váltotta be a hozzájuk szőtt reményeket. Nasriról már írtam, de Ribéry se lett tudott soha a válogatott vezére lenni. Pedig kitől várná el ma az ember a vezérszerepét, ha nem Ribérytől.