hehe írta:neki egyedül a vébé maradt, de azt meg a brazilok nyerik.
thats right i said it.

Hehe, kössünk már egy fogadást. Ha kedves kis braziljaid megnyerik a vébét, adsz nekem egy avatart egy hónapra vagy kettőre, ha nem ők nyerik, akkor te kapsz egyet tőlem, mondjuk egy hónapra.
Ami Messit illeti, én sem reménykedek már abban, hogy el fogja érni azt a színvonalat, amit a Guardiola-érában, de egyetértek a kollégával, ha magához képest egy jó közepes szintet képes hozni, akkor már jók leszünk. De ki tudja, hogy működik Leo, ki tudja, mi/ki sarkallhatja ismét lenyűgöző teljesítményre, mi/ki adhat neki ismét motivációt...
R.M.C.F írta:Neymar itt még (és itt kell hogy ellentmondjak neked) semmit sem fejlődött egy év alatt....de ez még lehet semmit sem jelent most. Jövőre,vagy után is lehet egy lépés.....ami nála jó,az ami itt is megy,vagy akár ott kint,az az....hogy alapból megjárt neki az isten,a top,a csúcs jelző....mig másoknak ezért meg kell dolgoznia,mutatnia kell valamit.Ő még ezt nem mutatta meg.
Jelenleg ő bukta volt,de ez nem jelenti azt hogy ne jöhet ki ő jól idővel...kijöhet,de eddig ez nem történt meg.
Messi hátráltatja? Lehet....vagy nem...ezt ma még nem tudjuk,lehet ez csak egy kifogás.......messi akkor mindenkit hátráltathat.
Nem tudni.
Azt, hogy fejlődött-e, igazából nem tudnám megmondani, ugyanis eddigi életemben megközelítőleg nulla Santos-meccset láttam, az ottani teljesítményét csak youtube-videók alapján tudtam megítélni, ezek pedig sok esetben igencsak csalókák tudnak lenni.
Abban igazad van, hogy kapott egy kis hájpot (sőt, nem is kicsit), de azt, amit eddig letett az asztalra, szerintem nem ehhez kell mérni. És én buktának sem feltétlenül nevezném, legalábbis én valami hasonlót vártam el tőle a szezon elején, kicsit talán még kevesebbet is, hiszen nagy ugrást jelent a brazil ligáról a spanyolra váltani, de ezt már rengetegen leírták előttem is.
Na mindegy... A következő szezon kulcsfontosságú lehet, és 2015 tavaszán visszatérhetünk erre a kérdésre.
Ami az itt kibontakozó Messi-kérdést illeti... Sok dolgot lehetne írni erről, rengeteg mindent, most nem is akarok belekezdeni, talán majd máskor.

Röviden: valóban kezd kicsit rossz irányba menni a dolog, talán túl nagy hatalma van már Messinek a csapaton és a klubon belül. Ennek ellenére összességében szerintem rosszul járnánk, ha megválnánk tőle. De mondom, erről majd később.