Bruttó fizu 45 millió, ennek a 46%-a marad Messinél.(mondjuk én hülye vagyok matekból,de kifizetnek Messinek 20at nettóba, az az 54%os adóval is olyan 31 millió,nem 45. Vagy 20 nettó,31 a bruttó az 54%al, és ezt még megadóztatják 54%al? Mert így kijön a 45M,bár nem hiszem,hogy ilyen dupla adóztatás van)

Real Madrid vs. Barcelona
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Real Madrid vs. Barcelona
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Maritimo (ahogy egy barcás gyerek mondja errefelé
) meg megy is világgá a nyáron mert mi az, hogy azt csináljuk amit az edző mond!!?? Enriqe amùgy Messi apjának haverja? Vagy mi az ok, hogy ő a kiválasztott?

- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
+a két szárnysegéd kifelé megy (Iniesta) vagy már rég kiment (Xavi). utóbbit egy egészséges Gündogan tudna mondjuk pótolni, de előbbi szerintem pótolhatatlan a számukraCsabi írta:agüero és pinto? ezt a csapatot tényleg átnevezhetjük akkor messi és haverjai fc-re. mindkettő jó választás, az egyik fél szezonokat sérült, a másik meg egy nímand.
ha messi magához képest közepes szinten fog játszani, akkor jó sokáig nem nyer a barca komolyan kupát. messinek hatalmas arca van, eddig sikeresek voltak, mert úgy játszott ahogy, de ha nem fog, attól még az arc megmarad majd. látod, tata kirakta szélre, és azt mondta, hogy márpedig ő ott nem játszik: elkezdett sétálgatni.
Nem illik.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Igen igen,írtam is,hogy erről van szó.h3x0r írta:
Amikor megkotottek vele az elso szerzodest, amiben az szerepelt hogy evente megujitjak azt, akkor meg a kulfoldi jatekosoknak csak 25%-ot kellett adozniuk. Azota viszont ezt a szamot felemeltek 54%-ra es pont ezert megy a nagy matekozas a fizetesevel es a media jogokkal, mert ahhoz hogy az argentin 20-at kapjon, az mar 45-be kerul a klubbnak. A teljes koltsegvetes majd 10 szazaleka, ami azert nem elhanyagolhato foleg ugy hogy stadiont epitenek, tobb jatekost is le akarnak igazolni, Neymar papanak is kuldik rendszeresen a penzt, stb.
Hát védjék ki valahogy, vegyék ki a szerződéséből,vagy valami,mert eleve vicc,hogy ez belekerült.
Egyébként az 54%os adó a klubra vonatkozik, hogy ennyit kell adóznia a fizetése után pluszba,nem?
(mondjuk én hülye vagyok matekból,de kifizetnek Messinek 20at nettóba, az az 54%os adóval is olyan 31 millió,nem 45. Vagy 20 nettó,31 a bruttó az 54%al, és ezt még megadóztatják 54%al? Mert így kijön a 45M,bár nem hiszem,hogy ilyen dupla adóztatás van)
Jah,egyébként a fizetés még hagyján,de hogy megmondja,hogy kiknek örülne,az már a téboly kategória,ez már nekem is sok. Még ha örülnék Kun-nak,akkor is. Mondjuk erről megint csak akkor érdemes beszélni,ha a szerződés megkötése után érkezik Kun. Addig csak egy kívánság,ami süket fülekre talált.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2014. május 6., kedd 23:17-kor.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- Csabi
- Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
- Kapcsolat:
agüero és pinto? ezt a csapatot tényleg átnevezhetjük akkor messi és haverjai fc-re. mindkettő jó választás, az egyik fél szezonokat sérült, a másik meg egy nímand.
ha messi magához képest közepes szinten fog játszani, akkor jó sokáig nem nyer a barca komolyan kupát. messinek hatalmas arca van, eddig sikeresek voltak, mert úgy játszott ahogy, de ha nem fog, attól még az arc megmarad majd. látod, tata kirakta szélre, és azt mondta, hogy márpedig ő ott nem játszik: elkezdett sétálgatni.
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Az évenkénti újratárgyalást? Azt igen,de a kötelező emelést nem,
...és az évenkénti újratárgyalás szerinted miről szól? A barca akaratáról? Dehogy....ez mind messi akarata,érdeke...másé nem. minden évben emelni kicsit,amig csak elbirja a konyha.
de mind irtam is,ez már itt többről mint pénzről szól....ez már más kategória. Messi túllépte azt a bizonyos határt.
a barca is megtehette volna hogy elérhetetlen 1000 millió euban határozza meg a kivásárlási árat,volt eszük...mert a 250et még lehet egy félőrült kifizeti,ha messi nem bir magával....és a barca beint neki. De 1000et mint CR-nél biztos nem.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- h3x0r
Amikor megkotottek vele az elso szerzodest, amiben az szerepelt hogy evente megujitjak azt, akkor meg a kulfoldi jatekosoknak csak 25%-ot kellett adozniuk. Azota viszont ezt a szamot felemeltek 54%-ra es pont ezert megy a nagy matekozas a fizetesevel es a media jogokkal, mert ahhoz hogy az argentin 20-at kapjon, az mar 45-be kerul a klubbnak. A teljes koltsegvetes majd 10 szazaleka, ami azert nem elhanyagolhato foleg ugy hogy stadiont epitenek, tobb jatekost is le akarnak igazolni, Neymar papanak is kuldik rendszeresen a penzt, stb.csababarca írta:Bocs,most félresiklottam.
Mit foglaltak a szerződésébe? Az évenkénti újratárgyalást? Azt igen,de a kötelező emelést nem,vagyis én úgy emlékszem,hogy újratárgyalás van benne.
Én arra értettem,hogy az új fizetését, teszem azt 20 millió euró (istenem), tudják,hogy 40et fog jelenteni. De ezt nem belefoglalják,hanem adózási jogszabály mondja ki.
- torjack
- Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
- Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf
én csak annyit mondanék neki: "hé pajti, céronaldo jobb nálad. ez van, de nem gáz, a legjobb másodiknak lenni is dicséretes teljesítmény. bónuszként kapsz egy szép öltönyt, amiben majd megtapsolhatod, amint az aranylabdagálán átveszi megint a lasztit. már ha ott leszel egyáltalán. mondjuk nem valószínű. de nem baj kölyök, szép menet volt, senki sem maradhat a csúcson. leeresztettél, nem vagy már képes arra amire korábban, de nem gond, itt van neymar, majd a brazil viszi a csapatot, te csak pihizz nyugodtan."Ami Messit illeti, én sem reménykedek már abban, hogy el fogja érni azt a színvonalat, amit a Guardiola-érában, de egyetértek a kollégával, ha magához képest egy jó közepes szintet képes hozni, akkor már jók leszünk. De ki tudja, hogy működik Leo, ki tudja, mi/ki sarkallhatja ismét lenyűgöző teljesítményre, mi/ki adhat neki ismét motivációt...
ha ilyesmitől sem pöccen be, akkor semmitől. akkor viszont szevasz.
- csababarca
Realista24 írta:Most tisztában vannak igen, ezért is megy a matekozás a jogokon. De amikor a szerződésébe belefoglalták, még nem lehetettek.Ezzel én is tisztában vagyok. De gondolom fent is tisztában vannak ezzel,és így kalkulálnak. Meglepne,ha nem ismernék a jogszabályokat az adózásra vonatkozóan. (bár jobban belegondolva,mégsem lepne meg már semmi ettől a vezetőségtől)
![]()
Azt meg Messi is nagyon jól tudta az elmúlt években, hogy mindent meg fog kapni, amit csak akar. Érdekes, hogy most nem arról van szó, hogy bement, aláírt, kijött, hanem alkudozás van.
Bocs,most félresiklottam.
Mit foglaltak a szerződésébe? Az évenkénti újratárgyalást? Azt igen,de a kötelező emelést nem,vagyis én úgy emlékszem,hogy újratárgyalás van benne.
Én arra értettem,hogy az új fizetését, teszem azt 20 millió euró (istenem), tudják,hogy 40et fog jelenteni. De ezt nem belefoglalják,hanem adózási jogszabály mondja ki.
Messi meg jól csinálja,most nem azért,de ha nem szabnak neki gátat, akkor persze,hogy megteszi,hülye lenne ha nem
tenné meg.
Már régebben is írtam talán itt is,hogy erre a fizetésemelősdire egy megoldás lenne,ha a klub azt mondaná,hogy lehet távozni. Na akkor vagy tényleg távozik,vagy felméri a helyzetét,és rájön,hogy baromi jó sora van itt,és így is rommá keresi magát és marad. Persze,mivel ebbe benne van a távozás kockázata,ezt nem merik meglépni.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Szerintünk is

Viccet férre amùgy érdekes, hogy a barcások szerint CR a pénzéhes, de Messi meg a klubhű ikon...

Viccet férre amùgy érdekes, hogy a barcások szerint CR a pénzéhes, de Messi meg a klubhű ikon...
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Most tisztában vannak igen, ezért is megy a matekozás a jogokon. De amikor a szerződésébe belefoglalták, még nem lehetettek.Ezzel én is tisztában vagyok. De gondolom fent is tisztában vannak ezzel,és így kalkulálnak. Meglepne,ha nem ismernék a jogszabályokat az adózásra vonatkozóan. (bár jobban belegondolva,mégsem lepne meg már semmi ettől a vezetőségtől)

Azt meg Messi is nagyon jól tudta az elmúlt években, hogy mindent meg fog kapni, amit csak akar. Érdekes, hogy most nem arról van szó, hogy bement, aláírt, kijött, hanem alkudozás van.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- csababarca
Ezzel én is tisztában vagyok. De gondolom fent is tisztában vannak ezzel,és így kalkulálnak. Meglepne,ha nem ismernék a jogszabályokat az adózásra vonatkozóan. (bár jobban belegondolva,mégsem lepne meg már semmi ettől a vezetőségtőlRealista24 írta:Igen, biztos kimatekozták ezt x évvel ezelőtt, csak azóta jött egy komoly adóváltozás, és a mostani nettót már kettővel kell szoroznod, hogy megkapd a bruttóját. Mert szép és jó, hogy annó a 10 misi mondjuk 14-15 milliójába volt a klubnak, de most a 20-25 az ötvenet fogja nyalogatni. Nagyon nem mindegy. Nem véletlenül akarnak egy szeletet a marketing jogokból.Szerintem jobban értenek hozzá,és ki van ez matekozva, mint amennyire mi belelátunk. Nem gondolom,hogy vakon, előre kiszámolt költségvetés nélkül dobálóznának ekkora számokkal. Gondolom megnézték,mi merre,hogy éri meg, stb, és úgy ajánlották ezt be neki.

Mindegy,nem igazán szeretek vitatkozni, de egyszerűen úgy gondolom, hogy hatalmas baklövés lenne Messit eladni.
- GT37
- Kedvenc csapatod: Barça, Spurs
Én emlékezni fogok rá, ne félj.hehe írta:felőlem,![]()
de annyi fogadásom van már a vébére, hogy a barátaim nyerik vagy sem, hogy már nemtom észben tartani

Off vége.
- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
felőlem,Hehe, kössünk már egy fogadást. Ha kedves kis braziljaid megnyerik a vébét, adsz nekem egy avatart egy hónapra vagy kettőre, ha nem ők nyerik, akkor te kapsz egyet tőlem, mondjuk egy hónapra.![]()

de annyi fogadásom van már a vébére, hogy a barátaim nyerik vagy sem, hogy már nemtom észben tartani

- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Igen, biztos kimatekozták ezt x évvel ezelőtt, csak azóta jött egy komoly adóváltozás, és a mostani nettót már kettővel kell szoroznod, hogy megkapd a bruttóját. Mert szép és jó, hogy annó a 10 misi mondjuk 14-15 milliójába volt a klubnak, de most a 20-25 az ötvenet fogja nyalogatni. Nagyon nem mindegy. Nem véletlenül akarnak egy szeletet a marketing jogokból.Szerintem jobban értenek hozzá,és ki van ez matekozva, mint amennyire mi belelátunk. Nem gondolom,hogy vakon, előre kiszámolt költségvetés nélkül dobálóznának ekkora számokkal. Gondolom megnézték,mi merre,hogy éri meg, stb, és úgy ajánlották ezt be neki.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- GT37
- Kedvenc csapatod: Barça, Spurs
Hehe, kössünk már egy fogadást. Ha kedves kis braziljaid megnyerik a vébét, adsz nekem egy avatart egy hónapra vagy kettőre, ha nem ők nyerik, akkor te kapsz egyet tőlem, mondjuk egy hónapra.hehe írta:neki egyedül a vébé maradt, de azt meg a brazilok nyerik.
thats right i said it.

Ami Messit illeti, én sem reménykedek már abban, hogy el fogja érni azt a színvonalat, amit a Guardiola-érában, de egyetértek a kollégával, ha magához képest egy jó közepes szintet képes hozni, akkor már jók leszünk. De ki tudja, hogy működik Leo, ki tudja, mi/ki sarkallhatja ismét lenyűgöző teljesítményre, mi/ki adhat neki ismét motivációt...
Azt, hogy fejlődött-e, igazából nem tudnám megmondani, ugyanis eddigi életemben megközelítőleg nulla Santos-meccset láttam, az ottani teljesítményét csak youtube-videók alapján tudtam megítélni, ezek pedig sok esetben igencsak csalókák tudnak lenni.R.M.C.F írta:Neymar itt még (és itt kell hogy ellentmondjak neked) semmit sem fejlődött egy év alatt....de ez még lehet semmit sem jelent most. Jövőre,vagy után is lehet egy lépés.....ami nála jó,az ami itt is megy,vagy akár ott kint,az az....hogy alapból megjárt neki az isten,a top,a csúcs jelző....mig másoknak ezért meg kell dolgoznia,mutatnia kell valamit.Ő még ezt nem mutatta meg.
Jelenleg ő bukta volt,de ez nem jelenti azt hogy ne jöhet ki ő jól idővel...kijöhet,de eddig ez nem történt meg.
Messi hátráltatja? Lehet....vagy nem...ezt ma még nem tudjuk,lehet ez csak egy kifogás.......messi akkor mindenkit hátráltathat.
Nem tudni.
Abban igazad van, hogy kapott egy kis hájpot (sőt, nem is kicsit), de azt, amit eddig letett az asztalra, szerintem nem ehhez kell mérni. És én buktának sem feltétlenül nevezném, legalábbis én valami hasonlót vártam el tőle a szezon elején, kicsit talán még kevesebbet is, hiszen nagy ugrást jelent a brazil ligáról a spanyolra váltani, de ezt már rengetegen leírták előttem is.
Na mindegy... A következő szezon kulcsfontosságú lehet, és 2015 tavaszán visszatérhetünk erre a kérdésre.
Ami az itt kibontakozó Messi-kérdést illeti... Sok dolgot lehetne írni erről, rengeteg mindent, most nem is akarok belekezdeni, talán majd máskor.

- csababarca
Engem a pénzügyi dolog ennyire nem érdekel. Ha volt pénz az eddigi fizetésére,akkor erre is lesz.
Pénz meg volt eddig is, csak hülyeségekre lett költve, Neymar+társai lefizetése, stb...nem Messi miatt nem lett igazolva,mert akkor senkire nem lett volna pénz.
Félreértés ne essék,nem támogatom,hogy ennyit keressen,meg kivenném a szerződéséből az évenkénti újratárgyalást,mert vicc.
De azért eladni,mert majd egyszer emiatt szívunk? Ezért nem fogják eladni, inkább bevállalják,hogy még sikeresek leszünk pár évig vele (esetleg),aztán lehet (!!),hogy majd jön 2-3 év nadrágszíj meghúzós év,amikor tényleg nem igazolunk nagyon,meg spórolunk,stb...
De lehet a klub úgy számol, hogy megadja neki ezt a fizut, aztán 2-3 év alatt csak nem csökken nagyon nagyot a teljesítménye, és akkor még lehet belőle valamennyi pénzt csinálni. Úgy gondolhatják nem keveset.
Szerintem jobban értenek hozzá,és ki van ez matekozva, mint amennyire mi belelátunk. Nem gondolom,hogy vakon, előre kiszámolt költségvetés nélkül dobálóznának ekkora számokkal. Gondolom megnézték,mi merre,hogy éri meg, stb, és úgy ajánlották ezt be neki.
Hehe!
Én triplázást nem várok, csak korrekt játékot,1-2 kupát,és ennyi. A többi irreális elvárás.
Pénz meg volt eddig is, csak hülyeségekre lett költve, Neymar+társai lefizetése, stb...nem Messi miatt nem lett igazolva,mert akkor senkire nem lett volna pénz.
Félreértés ne essék,nem támogatom,hogy ennyit keressen,meg kivenném a szerződéséből az évenkénti újratárgyalást,mert vicc.
De azért eladni,mert majd egyszer emiatt szívunk? Ezért nem fogják eladni, inkább bevállalják,hogy még sikeresek leszünk pár évig vele (esetleg),aztán lehet (!!),hogy majd jön 2-3 év nadrágszíj meghúzós év,amikor tényleg nem igazolunk nagyon,meg spórolunk,stb...
De lehet a klub úgy számol, hogy megadja neki ezt a fizut, aztán 2-3 év alatt csak nem csökken nagyon nagyot a teljesítménye, és akkor még lehet belőle valamennyi pénzt csinálni. Úgy gondolhatják nem keveset.
Szerintem jobban értenek hozzá,és ki van ez matekozva, mint amennyire mi belelátunk. Nem gondolom,hogy vakon, előre kiszámolt költségvetés nélkül dobálóznának ekkora számokkal. Gondolom megnézték,mi merre,hogy éri meg, stb, és úgy ajánlották ezt be neki.
Hehe!
Én triplázást nem várok, csak korrekt játékot,1-2 kupát,és ennyi. A többi irreális elvárás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2014. május 6., kedd 22:38-kor.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Annyira remélem, hogy még hosszú évekig kell nézni a középszer Messit. Pár éve még azon görcsöltem, hogy tűnjön már el, most meg azon, hogy maradjon minél tovább ilyen motivált a Barcában.csababarca írta:Nekem elég,ha hoz egy magához képest közepes szintet. Az is több,mint amit ma bármelyik csatárunk ad a csapatnak.hehe írta:hát lehet abban is bízni, hogy a régi lesz messi, azaz a világ legjobbja egy jópár szinttel, de ez nem fog megtörténni.
sosem szokott. ugyanebben a környezetben, ugyanilyen ingerekkel pláne nem.
neki egyedül a vébé maradt, de azt meg a brazilok nyerik.
thats right i said it.
Meglátjuk, én hiszem még,hogy egy új ingereket kapó csapat,új játékosokkal Messit is jobb játékra tudják sarkallni.
Ha nem,akkor majd el lehet adni,de most még egy ilyen év után,amikor mindenki kuka volt,az egész csapat kompletten, nem ítélkeznék ilyen szinten senkiről.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
és nem csak a gazdasági helyzet, hanem az öltözőbeli hangok is fontosak, ahol messiterror van úgy, hogy ő maga futni sem akar már, onnan ne várjatok triplázást és új aranykorszakot.
jól megmondtuk nekik ivókoma!

amikor már a hanyatlás elején képes valaki váltani és újítani, na az a zseni.
a barcaszurkolók nem látják, nem merik látni. a barca vezetés sem meri még elhinni.
pedig ez az irány, ilyen az élet.
kb ugyanaz a helyzet, mint mi raullal. csak nálunk uccsó 2 évéig kiégettvén kolonc volt, nálatok meg messi elkényelmesedett, elpuhult, túlfizetett, jóllakott óvodásdiktátor lett.
jól megmondtuk nekik ivókoma!

amikor már a hanyatlás elején képes valaki váltani és újítani, na az a zseni.
a barcaszurkolók nem látják, nem merik látni. a barca vezetés sem meri még elhinni.
pedig ez az irány, ilyen az élet.
kb ugyanaz a helyzet, mint mi raullal. csak nálunk uccsó 2 évéig kiégettvén kolonc volt, nálatok meg messi elkényelmesedett, elpuhult, túlfizetett, jóllakott óvodásdiktátor lett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehe 2014. május 6., kedd 22:37-kor.

-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Csaba itt nem erről van szó,nem messi képességi,vagy hatákonysága a kérdés....az lehet még jó,vagy kevésbé jó is.Ez most itt nálatok nem fontos,itt most egy olyan helyzet állt elő,ami az egész klub jelenlegi és jövőbeli képét,lehetőségeit korlátozza,változtatja,alakitja......ezt döntsd el Te.
Messi igénye akkora,ami józan ésszel is kigazdálkodhatatlan,még a csúcsbarca korában is necces,de mi lesz ha pár éven át nem jön a szalámi?
+....nem csak maga a gazdasági kérdés az egyedüli,hanem egy jövőbeli helyzet is,messi igényeit kielégiteni szerintem ma,amikor pont hogy meg KELL fogni a további kiadás növekedést(fairplay,tv jogdijak lehet el lesznek másként osztva) azt mutatják,hogy egy ilyen döntés akár végzetes is lehet,lehet hogy direktbe mi nem érezzük,bár tiszta sor hogy a barca miért nem igazol 5 éve kv-t,mert kevés a pénz,és másra kellett....szóval,ez ki is ütheti őket sok évre az elitből.
Én nem lennék ennyire ez miatt nyugodt.....itt még komoly baj lehet.
Messi igénye akkora,ami józan ésszel is kigazdálkodhatatlan,még a csúcsbarca korában is necces,de mi lesz ha pár éven át nem jön a szalámi?
+....nem csak maga a gazdasági kérdés az egyedüli,hanem egy jövőbeli helyzet is,messi igényeit kielégiteni szerintem ma,amikor pont hogy meg KELL fogni a további kiadás növekedést(fairplay,tv jogdijak lehet el lesznek másként osztva) azt mutatják,hogy egy ilyen döntés akár végzetes is lehet,lehet hogy direktbe mi nem érezzük,bár tiszta sor hogy a barca miért nem igazol 5 éve kv-t,mert kevés a pénz,és másra kellett....szóval,ez ki is ütheti őket sok évre az elitből.
Én nem lennék ennyire ez miatt nyugodt.....itt még komoly baj lehet.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.