Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Lanx
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: Lanx » 2014. május 6., kedd 15:34

http://www.trollfootball.me/upload/thum ... 9878_n.jpg

Nem tudom volt e már, de majdnem sírva röhögtem :D :D :D

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. május 6., kedd 15:09

'shutterisland írta:
a korosztályában vagy a fiatalabb kapusok között pedig nem igazán találni nála ígéretesebbet.

És nála nagyobb bakimestert :lol: remélem folytatja a bénázást nálatok is.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. május 6., kedd 15:02

[quote]nah, egy kis football manager, ha én döntenék a nyáron :[/quote]
kapusra nagyobb szükségetek van, mint bármire :mrgreen:
bhv: pláne, hogy adriano jobb, mint alba, max nem katalán :mrgreen: (ugye yaya se volt jobb, mint busquets. oh wait)
kv: a felsorolt nevek 10 millióért jöhetnek, úgy mint neymar :mrgreen:
kp: song lépni fog sztem, vinni is fogják, mint a cukrot. kp-n nem alakítanék nagyot, max song helyére. xavi játsszon jó sokat, úgy a jó :mrgreen:
támadók: se hazard, se reus nem jobb, mint alexis sanchez és pedro

egyetlen egy dolog mentheti meg ezt a barcát, ha szabad kezet kap elöl a neymar-messi-alexis trió
Kép
Kép
Kép

madridronie
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. május 6., kedd 14:56

Ahogy írta R24, szerintem is nagy szerepet játszott a döntésben a német kora,

Mint mondtam ez OK és világos + tehetséges is, de pont az alább kiemelt részek miatt vetettem fel a dolgot-->
így, ha beválik, 9-10 évre
rüstü-t kiszorította.
mert nekem kapásból Rüstü és az ő óriási várakozással beharangozott szerződtetése jutott pont eszembe! :-*
courtois-t
+ Egyelőre ugye messze nem ez a kategória a német.
De ha már megemlítetted Keylor Navast, őt elfogadnám második számú kapusnak
Nem rég olvastam valahol, hogy 5 milláért vihető.
bekk: Hakimi&Davies
támadó: Mbappé

Ronaldo ◄ The number one influence ► ★★★★★

Ronaldo Fenomeno vs Cristiano Ronaldo ● The Battle For The Name ● Best Skills

Courtois-Hakimi,E.M.,Alaba,Davies-A.T.,E.C.,J.B.-ViniJr.,Mbappé,Rodrygo

RealMadrid

"Cristiano es un extraordinario Comandante"

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. május 6., kedd 14:41

szerintem azért jön ő, mert a courtoist nem tudtuk volna elhozni, és mindenképpen hosszútávra keresünk kapust.
a korosztályában vagy a fiatalabb kapusok között pedig nem igazán találni nála ígéretesebbet.

számomra fura lesz egyébként azt látni, hogy nem valdes véd, ugyanis nagyjából pont azokban az időkben lettem barca szurkoló, mikor bonano távozott és rüstü-t kiszorította.

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. május 6., kedd 14:41

madridronie írta:Ezt a Ter Stegen transzfert még mindig nem igazán értem; OK fiatal, tehetséges (mondjuk ennyire :hmmm: ) stb., de miért kellett No.-ba menni (?), amikor a Liga is tele van jobbnál jobb kapusokkal; itt van pl. ez a Keylor Navas is, vagy Diego Alves stb. ...
Ahogy írta R24, szerintem is nagy szerepet játszott a döntésben a német kora, így, ha beválik, 9-10 évre meg lesz oldva a kapusposzt, míg Navas vagy Diego Alves nem lett volna ennyire hosszú távú befektetés. Illetve, gondolom, az sem volt elhanyagolható tényező, hogy korához és kvalitásaihoz képest viszonylag olcsón megszerezhető (volt), már amennyiben igazak azok a hírek, hogy 14-15 millió eurót fizetünk érte.

Nálam mondjuk Courtois lett volna az első számú jelölt, de az ő megszerzésére sajnos nem igazán volt/van/lenne reális esélyünk Mourinho és a Chelsea miatt, ráadásul anyagilag sem jártunk volna olyan jól a belga leigazolása esetén.

De ha már megemlítetted Keylor Navast, őt elfogadnám második számú kapusnak, ráadásul ő be is tudna ugrani TS helyére, ha esetleg túlságosan sokat hibázna a német.

Amúgy vicces FM-ezés megy a katalán sajtóban, kb a fél csapatot eladták már, Fabregast is, Pedrót is, Alexist is... :lol:

Celta coach Luis Enrique (43) has told Barcelona that he is open to join them this summer. Deal is close, details left. [rac1]

madridronie
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. május 6., kedd 14:31

Egyik 27 másik 28 éves, a német meg 22.
Leírtam, hogy OK fiatalabb, de a fentiek kora sem mondható éppen gázosnak, főleg nem kapus poszton. De igazából tök mind1, minket aztán rohadtul nem érint.

RealMadrid

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. május 6., kedd 14:27

madridronie írta:
ter stegen úgy néz ki, hogy jön
Ezt a Ter Stegen transzfert még mindig nem igazán értem; OK fiatal, tehetséges (mondjuk ennyire :hmmm: ) stb., de miért kellett No.-ba menni (?), amikor a Liga is tele van jobbnál jobb kapusokkal; itt van pl. ez a Keylor Navas is, vagy Diego Alves stb. ...
Egyik 27 másik 28 éves, a német meg 22.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. május 6., kedd 14:26

Ter Stegen tuti megy, elbúcsúztatták a hétvégi hazai bajnokijuk után. Bőgött is, mert életében nem játszott még máshol, meg gondolom látta, hogy idén hogyan játszott a Barca a hajrában, aztán megbánta, hogy aláírt kora tavasszal. :mrgreen:
Amúgy én se tartom őt akkor tehetségnek, mint régen Neuer meg Adler.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

madridronie

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. május 6., kedd 14:23

ter stegen úgy néz ki, hogy jön
Ezt a Ter Stegen transzfert még mindig nem igazán értem; OK fiatal, tehetséges (mondjuk ennyire :hmmm: ) stb., de miért kellett No.-ba menni (?), amikor a Liga is tele van jobbnál jobb kapusokkal; itt van pl. ez a Keylor Navas is, vagy Diego Alves stb. ...

RealMadrid

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. május 6., kedd 14:18

Miért van az az érzésem, hogy ha átnéznék egy másik oldalra akkor ott is ugyan ezt látnám :mrgreen: :D
Amùgy nem tudom miért kell FM ezned amikor ott a La Masia :lol:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. május 6., kedd 14:13

nah, egy kis football manager, ha én döntenék a nyáron :

kapus : mivel valdes megy, és ter stegen úgy néz ki, hogy jön, ezért itt az érdemi kérdések letudva, maximum annyi lenne még, hogy ha pinto is távozik valóban, akkor helyette egy rutinos kapust hozni tartaléknak, mert ha úgy adódik, inkább bíznék egy ilyenben, mintsem oierben.
egy ilyen palop vagy toni doblas féle formát.

balhátvéd : itt tökéletesen megvagyunk, alba jelenleg szerintem top 3 a posztján, míg adrianonál jobb másodhegedűs nem kell szerintem.

jobbhátvéd : nálam a montoya-alves duóból még akkor is utóbbi a jobb, ha sokat szidjuk, így a kettő közül őt hagynám meg, és hoznék egy abate-van der wiel-piszczek vonalból valakit mellé, így a mostaninál komolyabb versenyhelyzet lenne.
különösen abate tűnik megszerezhetőbbnek annak tükrében, hogy a milan nem lesz ott a bl-ben.
montoya pedig mehetne 1-2 szezonra kölcsönbe, aztán majd ha alves távozik (mert ez úgyis közeleg) akkor vissza, ha látszik, hogy fejlődött.

középhátvéd : pique,mascherano és bartra mellé hoznék valakit, luiz, agger, silva, hummels, mangala, mindegy, csak muszáj egy jobbféle védőt hozni, főleg, hogy mivel megy puyol, amúgy is vékonyabb lesz ez a poszt.
mascheranoval nincs gondom, ha nem alapkezdő, bartra pedig ígéretes és szimpatikus srác, szóval ezzel a négyessel számolnék erre a posztra.

középpálya : itt igazából a "selejtet" passzolnám le, jds felesleges a keretbe, roberto pedig szerintem kevésbé tehetséges és karakteres focista, mint rafinha, így a kettő közül utóbbit választanám. (rob kölcsönben vagy opcióval menne el azért.)
maradna busquets,song,xavi,iniesta,fabregas, jönne vissza rafinha.

busquets és iniesta alap lenne, szerintem velük nincs gond, fabregas pedig megkapná végre a karmesteri pálcát, legyen egy olyan éve, mikor ő van xavi előtt a sorban, és mikor a posztján játszatják folyamatosan, aztán lehet róla ítéletet mondani.

xavi kiegészítőembernek még jövőre elfér, néha jó az öreg a háznál, de nagyságrendekkel kisebb szerepet szánnék neki, mint amennyit idén kapott, song pedig busquets cseréjének jó, ha ez neki megfelel, nála jobb felesleges sergi mögé.

rafinhát pedig próbálgatnám, hogy mennyi van benne, ha ügyes, akkor mivel úgyis hosszú a szezon, bőven meg lehetne neki adni a lehetőséget, főleg, ha lesz valami sérülés is a posztján.

támadók : innen a tello,cuenca,afellay hármast váltanám pénzzé, az alexis-pedro duóból az egyiket elpasszolnám (amelyik kelendőbb) és helyettük pedig hoznám reust vagy hazardot.
aztán lenne egy neymar-messi-új igazolás alap, pedro vagy sanchez maradna cserének, és ha kell, iniesta játszana feljebb egy sorral, számomra nem okoz csalódást, mikor a támadóhármasban szerepel.

tehát :
távozók :
valdes,pinto,montoya,puyol,jds,roberto,cuenca,afellay,tello,pedro/sanchez
érkezők : ts,cserekapus,khv,jhv,rafinha,támadó

ez lenne a keretem :
ter stegen, cserekapus
alves,új jhv,pique,új khv,mascherano,bartra,alba,adriano
busquets,song,xavi,iniesta,cesc,rafinha
messi,neymar,új támadó,pedro/sanchez

igaz ez csak 20 fő, szóval vékony, mert 21-22 fő az optimális, de szerintem több értelme van a b-ből 1-1 vészesetben felhozni valakit, mintsem olyan kerettagokat alkalmazni, akik 100 perces játékosok se lesznek az idény során.

mint látható, azért annyira nem bombáznék szét mindent, de azért ha megnézzük, mégis elég nagy változások lennének.
3 poszton (kapus,khv,támadó) új igazolás lenne a kezdőmben, illetőleg ha a jobbhátvéd jobb lesz, mint alves, akkor talán 4, arról nem is beszélve, hogy cesc xavi elé léptetésével még egy helyen változna az alapfelállás.

ezt lépném első lépésben (mert aztán jövőre lehet folytatni a tisztogatást) mert úgy vélem, hogy az sem lenne jó, ha most kihajigálnánk a fél keretet.
ha az új edző megfelelően tudná motiválni a csapatot, és ne adj isten még valamit taktikailag is hozzátenne (mondjuk enrique esetében inkább csak a motiválásban bízom) akkor az ideinél jobb esélyekkel fogunk menni a trófeákért.

madridronie

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. május 6., kedd 13:10

lobogtatót papírka
Szerk. OFF bocsi

Phú, ezt nagyon csúnyán elgépeltem --> természetesen lobogtatott! :mrgreen:
És milyen jól is tettük! :D Már akkor leírtam párszor, hogy ha más nem arra jó lesz az erölködésünk, hogy a barcának nehezebb lesz a helyzete. És ha sok pénzt kell elszórni egy játékosra, akkor kevesebb marad a többire...
Messivel ketten együtt szó szerint aranyat érnek - NEKÜNK :mrgreen: - , anyagilag bedöntik a Barcát! :lol: :lol: :lol: Ezt is Perez intézte, pont így álmodta meg! :shifty: :smile:

RealMadrid

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. május 6., kedd 13:00

a barca egyik alelnöke bevallota, hogy neymar nem 50 millió volt.
Ezt már az elnök is elmondta, nem?

Sok dolgot lehet felhozni ami a barcában jobb,persze legalább annyi meg rosszabb, de pont az emberi oldalát? össze vissza hazudoznak,árakat trükkeznek stb...
Azért szerintem itt nem erről van szó. Amit csinál a vezetőség, a pénzügyi embereik meg jogászaik annak nem sok köze van ahhoz, amit egy 16 éves gyereket érint. Az emberi oldal az, hogy vele mennyire törődnek, mennyit mosolygott a szertáros, amikor próbajátékon volt, hányszor veregette hátba az edző, stb. És teljesen jogos, hogy ez számít neki. Ahogy egy nagyvállalat alkalmazottját is jobban érdekli, hogy milyen a munkahelyi hangulat, a kollégák, a kávé a konyhában, mint az, hogy a vállalat feje sikkaszt-e vagy nem.
És persze ezért illetve a pénzügyi stabilitás veszélybe kerülése miatt is mi vagyunk a hibásak, miattunk kellett hamar cselekedniük! Felvertük az árát,
És milyen jól is tettük! :D Már akkor leírtam párszor, hogy ha más nem arra jó lesz az erölködésünk, hogy a barcának nehezebb lesz a helyzete. És ha sok pénzt kell elszórni egy játékosra, akkor kevesebb marad a többire... :roll:

madridronie

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. május 6., kedd 11:37

És persze ezért illetve a pénzügyi stabilitás veszélybe kerülése miatt is mi vagyunk a hibásak, miattunk kellett hamar cselekedniük! :lol: :lol: :lol: Felvertük az árát, meg a prémiumot apucinál + Neymar zsíros szerződése miatt most Messinek is sír a szája és még jóval többet akar az új kontraktusában, ami nem nagyon akaródzik eddig megszületni! :coffee: :sly:
"The club signed a pre-agreement for Neymar to join the following season [2014-15]," the Barca chief told reporters.
Hozzáteszem, hogy ezzel azt is bevallották, hogy a Neymar által előszeretettel lobogtatót papírka is érvénytelen és hogy a DIS-t, Santost megkárosítva, a nevelőklubot, illetve a játékjog résztulajdonosát megkerülve egyeztek meg Neymarék a Barcával! :-* De minden OK volt a szerződéssel..... :lol: :smile: :lol:

RealMadrid

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. május 6., kedd 11:12

Csabi írta:
Banán írta:Barbárok! :)
ebben a mai eltorzult, agymosott világban ez számomra pontosan olyan "rasszizmus", mint ha egy cigányt vezettek volna ki az üzletből csak mert cigány.

más: kibújt a szög a zsákból, ide beírom mert erre mindenki legyinteni fog magyarországon/világon: http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... ID=HP_HN_2

ezekre nyilatkozta Tajti ma, hogy a barcát az EMBERI oldala miatt választotta.

Sok dolgot lehet felhozni ami a barcában jobb,persze legalább annyi meg rosszabb, de pont az emberi oldalát? össze vissza hazudoznak,árakat trükkeznek stb...
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2014. május 6., kedd 10:46

Banán írta:Barbárok! :)
ebben a mai eltorzult, agymosott világban ez számomra pontosan olyan "rasszizmus", mint ha egy cigányt vezettek volna ki az üzletből csak mert cigány.

más: kibújt a szög a zsákból, ide beírom mert erre mindenki legyinteni fog magyarországon/világon: http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... ID=HP_HN_2

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. május 6., kedd 7:50

A legmagasabb szintre akkor fognak visszalépni. ha lesz egy új xavi iniesta és világlegjobbja messi. plusz ha a közvélemény és a bírók meg az uefa is úgy áll hozzájuk.
ezek mind kellenek.
csúcsminőség.ideális szerkezet. forma.szerencse.segitseg. nyugalom.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. május 5., hétfő 23:41

madridronie írta: Alapesetben véleményem szerint még most is ott vannak, csak már "normális" sztáralakulatként és nem korszakos, minden idők legjobb Barcajaként, amit vélhetően nem 2-3 éven belül ismételnek meg újra! Egyelőre kanyarba nem látni új Iniestát, Xavit, Messit! :roll:

Azt egy darabig nem is fogunk, nagyon kicsi rá az esély, főleg,hogy 3 ilyen kaliber egyszerre...majdhogynem példátlan. (nálunk mindenképp)
De,azért enélkül is lehet csapatot építeni,mások is megtették,nekünk is meg kell próbálni,persze garancia a sikerre nincsen.
Meg kell próbálni, nyáron lehet kicsit alakítani a csapaton,aztán meglátjuk ez mire lesz elég.
Mindenesetre továbbra is a szűk elit tagjai vagyunk,szerintem,biztosra senki nem mehet ellenünk, ami jó.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

madridronie

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. május 5., hétfő 23:24

Én nem vagyok abban biztos, hogy elhaladt a tiki-taka mellett a világ, inkább csak nem képesek olyan szinten művelni a katalánok sem, mint korábban.
Erre gondoltam elsősorban én is, aminek egyenes következménye, hogy már koránt sem olyan félelmetes ellenfelek, mint korábban! A 2011/2012-es szezontól kezdve láthatóak a rendszerük gyengeségei, amit azóta egyre többen képesek meglovagolni --> az, hogy miként és mennyire dominálva már egy más kérdés; de a lényeg, hogy mostanra már bőven verhető a rendszer nem csak Katalóniában, de Münchenben is --> utóbbi bizonyítja leginkább, hogy azon a szinten nem lehet csak bárkikkel megismételni, művelni azt a teljesítményt, játékot, hatékonyságot)!
akkor bőven visszajöhetnek a legmagasabb szintre.
Alapesetben véleményem szerint még most is ott vannak, csak már "normális" sztáralakulatként és nem korszakos, minden idők legjobb Barcajaként, amit vélhetően nem 2-3 éven belül ismételnek meg újra! Egyelőre kanyarba nem látni új Iniestát, Xavit, Messit! :roll:

RealMadrid

Vissza: