HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. április 30., szerda 23:50
Hatalmas volt ez a tegnapi mérkőzés!Álmomban sem hittem volna. Arra tippeltem, hogy 2 gólt rúg a Bayern, és azon múlik, hogy mi tudunk-e egyet rúgni. Hát nem hogy nem így lett, hanem egyenesen lesöpörtük őket. Kapott gól nélkül, amit nehezen tudtam volna elképzelni, 5 gólt rúgni. Fantasztikus volt, fantasztikus mérkőzés, fantasztikus teljesítmény. És végre, végre, oly sok idő után, ott vagyunk a döntőben, ami iszonyat nehéz lesz, de ha hozzuk ezt a teljesítményt, akkor nem lesz baj.
Valami nagy változás történt nálunk. Felnőttünk csapatként a feladathoz. Carlo bizonyította, hogy remek edző, és pedagógus. Úgy össze tudta szedni ezt a társaságot, hogy ilyen akarást, küzdés, koncentrációt megmondom őszintén még sosem láttam tőlük. És csapat voltunk, nagybetűs CSAPAT. Együtt lélegeztünk, együtt vert a szívünk, egymásért küzdöttünk. Csodálatos volt látni. Senki ilyenről nem álmodhatott ősszel szerintem, ekkora előrelépésről, fejlődésről, bl döntőről. És hiába mondja azt Matt, hogy a kontra a lúzerek fegyvere, a gyengébb csapatoké. Ez egy taktikai variáció, bővül ezzel is a repertoár, amit elő tudunk húzni. És ha a bajorok ellen így lehet győzni, akkor miért játszanánk máshogy? Így kell ellenük, ez az ellenszer, és nem alacsonyítja le egy csapatot az, hogy kontrázni is tud, pont hogy feljebb emeli, mert sokkal több mindent tud. Ha kell labdát birtokol, és rövid passzokkal épít támadást, ha épp az kell, akkor kontrázik, és mind a kettőben nagyon jók vagyunk. És ennek csak örülni kell.
És jobb csapat vagyunk a németeknél. Sok érvet hoztál ez ellen, az egyik, hogy sokan be voltak szarva, az nem ezt cáfolja, az a szurkolói bizalmatlanságra világít rá. A kontrázós érvedet előbb fejtettem ki. Azzal egyetértek, hogy attól, hogy nyertünk, nem vagyunk egyből jobbak, de meg kell nézni, hogyan nyertünk. Valósággal lejátszottuk, lesöpörtük őket a pályáról, és egy 5-0-át mát ne kelljen magyarázni, hogy jó de jobb a Bayern, csak.... Nekem ezek ezzel kapcsolatban az észrevételeim. Van alapja annak, amit mondasz, de szerintem most tévedsz. Egyébként szemlélet kérdése nagyon sok minden, ezért is parttalan a vita.
Egyik legszebb meccs volt, amit láttam. Minden szinten. Hihetetlen boldogság az egész. De a szezon (újabb) legfontosabb meccse még vár ránk. Le kell szállni a földre, nem is feltétlen nekünk, hanem főleg a játékosoknak is. De bizonyították, hogy képesek helyén kezelni a dolgokat, és nem fognak elszállni maguktól. Talán tavaly még megtették volna. (Sőt, meg is tették.) Hasonló színvonalat szeretnék látni a döntőben is, akkor nem lesz baj.
Pár szó a játékosokról:
Casillas: újra bizonyítja zsenialitását. Az elmúlt évek hullámvölgyéből kilábalt, újra világ legjobb kapusai közt van. És ha felemelheti a BL trófeát, teljesen rászolgált. Nem lesz könnyű a kapuskérdés a későbbiekben
Carvajal: Nagyon nagy meccset hozott le, a bronzlabdás sokszor csak pislogott, mint hal a szatyorban. És sportemberként is megállta a helyét.
Ramos-Pepe: Földöntúli teljesítményt nyújtottak mindketten. Pepe sokkal többet tett védekezésben, úgy láttam, Ramos két góljával, toldotta meg a szintén tökéletes védőjátékot. Így talán a spanyol a mom.
Coentrao: Ismét nagy meccset hozott le ő is. Végig kezdetném őt, csak pihentetés céljából raknám vissza már a brazilt. Nyáron erős kérdés lesz, hogy mi legyen vele. Eddig kérdés nélkül eladtam volna, így az elmúlt hónapot látva... nem biztos
Bale: védekezésben is és támadásban is nagyon fontos volt, és igenis tud védekezni, ha olyan a szerepköre.
Modric: "csak" a szokásos. csodás labdakezelések, egyszerre 3 ember beforgat, majd halálpontosan passzol. szavak nincsenek.
Alonso: nagyon sajnálom szegényt! a két meccsen visszatalált régi önmagához. még jövőre is simán segítheti a csaapatot, persze nem 60 meccsen keresztül
di María: ő is folytatta a remek teljesítményt, sokat robotolt, védekezett, támadott, ahogy, amit kell, és nagyszerűen
Benzema: számomra ő kicsit kilógott. fontos elem volt a támadásokban, főleg a 3. gólban, de nem nyújtott kiemelkedőt, nem csak azért mert nem lőtt gólt. egyébként, sokat köszönhetünk neki, mert a múltkori mérkőzésen ő lőtte a gólt, és ez volt talán a legfontosabb az 5 közül.
CR: 16. nem emberi. sokszor az bántott, hogy csak sétál, még az első félidőben is, kicsit több agresszivitást vártam tőle a letámadásokban, persze volt, hogy belelendült. nem tartom kizártnak, hogy edzői utasítás, és még mindig nem százas a sérülése. de csodálatos ez a két gól, és hihetetlen, amit művel.. 10 meccsen 16 gól.
Nagyon megérdemelték a fiúk ezt végre, szívüket, lelküket kitették, és csapatot láthattunk! nekünk is járt ez, annyi év után, egy bl döntő! csodálatos tegnap este volt, még sok ilyet minden madridistának!!! HALA MADRID!