Guardiola... Én imádom, mert rengeteget adott nekünk, de ezt itt ő rontotta el nagyrészt. Gondolok itt főleg az első meccsre, ahol a tavalyi direkt támadásépítést nyomaiban sem igazán láthattuk. Tegnap úgy-ahogy megvoltak ezek is, leginkább a mérkőzés legelején, de az odavágón gyakorlatilag egyáltalán nem. Nagy csalódás eddig ez a Pep-projekt Münchenben. Kíváncsi leszek, be fogja-e látni ezek után, hogy a továbbiakban ezen a szinten nem fog működni az, amit próbál játszatni a csapatával. Velünk működött anno, de nekünk volt egy csúcsformában futballozó Messink és Iniestánk Robben és Ribéry helyett.
Nálatok ez a Ramos-Pepe duó valami elképesztő volt, az odavágón is, de a tegnapi összecsapáson meg pláne. Szerintem nagy százalékban az ő érdemük, hogy alig-alig volt képes helyzeteket kialakítani a Bayern. Carvajalnak is elismerésem, úgy vette le a pályáról Ribéry-t, ahogy azt kell. (És tudom, hogy csúnya dolog a káröröm, de nem tudtam megállni, hogy ne röhögjem ki a franciát, aki azok után, hogy Aranylabdát követelt magának heteken át, akkora világi flop volt mindkét meccsen, hogy olyat ritkán látni. Tegnap az első félidőben az a keresztlabdája a bal szélről, ami a címzett mellett legalább öt méterrel hagyta el a játékteret, hab volt a tortán.

Kíváncsi leszek a továbbiakra, arra, hogy mit fog kezdeni a Real a döntőbeli ellenfelével, mert abban szinte biztos vagyok, hogy Modricék fognak kezdeményezni, akár a Chelsea, akár az Atlético lesz az ellenfél, és nem azt a fajta játékot láthatjuk majd a Madrid részéről, mint ezen a két találkozón. Sajnos több esélyt látok a Chelsea továbbjutására ma, ami azért lenne érdekes, mert akkor a döntőben tényleg nem tudom, kinek szurkoljak... Mert hiába játszanának a Reallal, ennek a Chelsea-nek Mourinhóstól és buszostól egyszerűen egy pillanatig sem tudnék drukkolni. Úgyhogy szerintem csatlakozom Rolihoz, egy reggelig tartó tizenegyespárbajt szeretnék, előtte meg tömegverekedést, félpályás gólokat, esernyőcseleket és hasonló szépségeket.

Amúgy valahogy nem tudom elképzelni, hogy innen ne nyerjétek meg a BL-t, akárki is lesz az ellenfél, szerintem olyan hihetetlen mértékű mentális löketet ad a csapatnak az, hogy végre ott vannak a Tizedik kapujában, ráadásul úgy, hogy előtte rommá verték a Bayernt, hogy erőből behúzzák, jöhet az Atlético a rugdosódással, jöhet a Chelsea a busszal...
Ronaldo neve mellé pedig - sajnos vagy nem sajnos - be lehet írni az újabb Aranylabdát, kupagyőztes, BL-gólkirály, a BL még meglehet, a bajnoki cím még meglehet, a Pichichi még meglehet és a vébén és alkothat még. Az ellenfelei közül pedig Messi visszaesett, ha megnyeri a vébét az argentinoknak, akkor talán lehet valamennyi esélye, Ribéry sehol sincs, talán még Suárez lehet ott a top3 közelében, ha lehoz egy kiváló vébét.
Visszatérve még a fináléra, arra leszek kíváncsi, hogy Isco vagy Illarra fog-e játszani Alonso helyett. Alapesetben utóbbit mondanám, de egy Chelsea- vagy egy Atlético-jellegű védelem ellen lehet, hogy jobb, ha még egy kreatív emberke van fent a pályán Isco személyében, aki képes komoly zavart okozni az ellenfél hátsó alakzatában.