Alvesék áránál ironizáltam természetesen. Reálisan nézve Alvesért talán kipengetne valamelyik olajcsapat 25-öt nagyjából, annál többet nem hiszem, Mascherano legfeljebb 20-22, Afellay aprópénz, Tello maximum egy tízes, Song piaci értéke szerintem is csökkent, mióta megvettük, a transfermarkt 16 millió eurót ír, ennél talán valamennyivel többért is meg lehetne válni tőle. Sánchez pedig 35 körül lehet talán, de tőle nem válnék meg.
Alves... Hát nehéz kérdés. Egyrészt sajnos már egy jó ideje csak stagnál, vagy éppen visszaesőben van a teljesítménye, ezt idén is megfigyelhettük, sok értelmetlen labdavesztés, gyenge beadás, nem ér vissza időben, satöbbi, satöbbi. Viszont ezek ellenére is nagy pluszt jelent többnyire támadásban, azzal, hogy Messivel nagyon jól megértik egymást, érzi a rövidpasszos játékot, és be tud kapcsolódni a kényszerítőzgetésekbe, ami által könnyebb felbontani az ellenfél védelmét. Illetve ami még probléma, hogy nem lenne kivel pótolni, elég szegényes a jobbhátvéd-piac, most így nem is tudok olyan jobbhátvédet mondani, aki viszonylag normális áron megszerezhető lenne és egyértelmű előrelépést jelentene a brazilhoz képest. Úgyhogy én megtartanám még Alvest, és adnék egy esélyt Montoyának is, hátha képes lesz pótolni Alvest. (Ezt mondjuk kétlem, eleinte azt gondoltam, hogy ő lesz a jövő első számú jobbhátvédje Barcelonában, de azóta lett már kétségem ezzel kapcsolatban, támadásban közel sem nyújt annyit, mint Dani, és védekezésben is vannak hiányosságai.
Galacticos írta:odaát olvastam sok olyat hogy mandzukic fent, pedro/alexis a jobbszélen és neymar a balon messi meg mögöttük. erről te mit gt? most nem azért de ekkora hülyeséget rég olvastam még ott is. messi aki nem fut, nem küzd, nem hajt -és jöhettek a vb-vel tavaly is ezt csinálta már- totál motiválatlan őt beraknátok egy viszonylag melós posztra? mert ott neki komoly védekező szerepe kéne hogy legyen. de azt mondom adja az isten hogy így játszatok.
Maga az elgondolás szerintem egyáltalán nem rossz, én is sokat gondolkodtam már azon, hogy kellene egy középcsatár Messi elé. Sokoldalúbb, rugalmasabb lenne ezáltal a játékunk, és végre lenne valaki, akinek a fejét meg lehetne célozni a beadásoknál.

Viszont ez tényleg csak akkor működne, ha egyrészt a két szélső még a szokásosnál is többet védekezne, másrészt Messi is melózna egy kicsit, mert az nem megy, hogy védekezésben két ember mínusszal indulunk Messi és a középcsatár miatt.
Rátérve a középhátvédekre. Egy igazolás a kezdőcsapatba alap. Piqué mellé, mondjuk. Tegyük fel, hogy jön Vertonghen (sweet dreams), így lenne egy Piqué-Vertonghen-Bartra-Mascherano négyes, ezzel abszolút kiegyeznék, ha Masch csak negyedik számú bekk lenne. Őt nem is adnám el, bár ha nagyon menni akar (elvileg nem ez a helyzet), és a Napoli letesz érte egy szép ajánlatot az asztalra, akkor mehet, ha hozunk a helyére egy fiatalabb, tehetséges védőt, Inigo Martínezt például, illetve erről a baseles Schar gyerekről is írtak, igaz, őt én még nem igazán láttam játszani. De mondom, ez nem létfontosságú. Az a legfontosabb, hogy vegyünk egy klasszis középhátvédet, és ne sajnáljuk érte a pénzt, ne érjük be valami másodvonalas dél-amerikai hátvéddel.
Akiknek örülnék: Vertonghen, Mangala, Hummels, David Luiz, ebben a sorrendben. Rájuk talán még van is esélyünk. Thiago Silva játékát is szeretem, de őt két-három éve kellett volna leigazolni.
Vidal... Neki valahogy nem látom a helyét ebben a csapatban, ha nem történnek jelentős szerkezeti változtatások, akkor semmiképpen sem. Az a box-to-box poszt, amit játszik a Juventusban, itt nincs meg. Xavi helyére szerintem kevés lenne, nincs benne olyan szintű irányítói véna, hogy a karmesteri pálcát a kezébe lehessen adni, Busquetset meg nem hiszem, hogy kiszorítaná, ebbe a 4-3-3-as rendszerbe Sergio a tökéletes szűrő.
Illetve, ahogy írtam, baromi drága lenne, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen pénzekért igazoljunk embert a középpályára, amikor nagy védőhiánnyal küzdünk.