Így van. Nézzetek bele a tavalyi BM-Barca meccsekbe. A BM a félpályánál lestoppolta a Barcát, a labdát alig tudták egyáltalán a tizenhatos előterébe eljuttatni, a BM annyira megfojtotta őket. Így aztán ment az alibi passz a saját térfélen. Minél messzebb voltak a kaputól, annál kevesebb esélyük volt helyzetet kialakítani, és annál inkább volt a kontroll a BM kezében. Ezt szeretném én is látni. Az egész tiki taka a presszingre épül, és ebbe bele hibáznak az ellenfelek. Még a világ legjobb védőnégyese is belehibázna előbb-utóbb. Ahhoz, hogy ezt a hibázási százalékot lecsökkentsük a tiki-takázók ellen, ahhoz magasabban kellene helyes védekezést bemutatnunk. Én ezt hiányolom a csapattól és Carlotól is. Ezért vagyok elégedetlen. Az alapanyag meg van hozzá, nem hiszem, hogy szignifikánsan lehetne a kereten erősíteni, bárki is érkezzen. De amíg magunkra húzva tudjuk csak megállítani őket, akkor jönni fognak ellenünk a "malacok" ahogy RMFC mondaná, mert a nagy számok törvénye alapján egy beívelés bőrgatyás fejet talál, és ha 1-0 oda, akkor kibaszott nagy pácban leszünk. És ez innentől kezdve már nem "malac", hanem a mi malacunk fogyott el. Na én a mi malacunkat akarom kevésbé igénybe venni, vagy az ellenfél malacfaktorát a minimumra csökkenteni, ahogy tetszik. Ezért kellene magasabb védekezés, szervezettebb kp-s játék TÖBB MOZGÁSSAL.Ez a baja Mattnek is, meg nekem is. Szerintem egyikünket se zavarná, ha Neuerrel passzolgatnának hátul 90%-os labdabirtoklással. Az a bajunk, hogy ezt a 16osunk előtt teszik, gyakorlatilag lőtávolban a kaputól.
Amúgy meg Isten ments ettől a tiki-takától. Én is ugyanúgy unalmasnak tartom és utálom az egész tiki-takát. Nem akarom, hogy a Real azt játssza. Sokkal jobban tetszik a direktebb futball. De azért a kontrajáték és a tiki-taka között (ami a két véglet), elég széles a mezsgye és egy olyan alapjátékot várok el a csapattól, amit ne lehessen brutál könnyen tiki-takával megfojtani. Nem kell ide 80%-os labdabirtoklás, elég az 52-53% is vagy még kevesebb, de ne legyünk alárendeltek senki ellen sem. Mert akár tetszik, akár nem, akár bevalljátok, akár nem, a kupadöntőn és a BL elődöntőn is alárendelt szerepet játszottunk. Ezt pedig semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy mi adtuk fel a játékunkat, és nem a BM vagy a Barca. Mindig az alárendeltebb csapat adja fel a saját játékát. Ha nem tettük volna, már nem lenne tétje a visszavágónak... Olyan csapatjáték kell, ami elég erős ahhoz, hogy ne kelljen feladnunk. Ezt várom. Nem tiki-takát.